- Konu Sahibi prediletto
teşekkur ederim bilgileriniz için kartuş kullanıyorum pudra sürüp yaparım bundan sonra :1rolleyes:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
üst yorumlarda sorulan bir soru vardı.. ben buna bilgim kadarıyla cvp vermek istiyorum.
ben bir güzellik uzmanı yetiştirme kursunda öğretmenlik yapıyorum...
Sir ağda, balmumu ve recine den yapılan sert akışkan bir malzemedir. cilt üzerine sürüldüğü zaman kıl köklerinin alınmasında faydalıdır. fakat malzeme sert olduğu için kıl köklerini alırken aynı zamanda üst ölü deriyide alır ve dolayısıyla cilt korumasız hale gelir. kişinin cildinin hassasiyetine göre ya sivilcelenme olur yada kızarma. bazı ciltlerde hiç bir problemlede karşılaşılmayabilir.
özellikle kuru ciltlerde ağda yapıldıktan belirli bir süre sonra kıllar çıkarken cilt kuru olduğu için kıl çıkacak yön bulamayacağından ya kaşıntı ile çıkar. (çünkü cilt kurudur ve gözenekler kapalıdır) yada batık problemi ortaya çıkar.
eğer bunlarla karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka cildinizin üzerine en azından haftada bir defa vücut peelingi veya duş sırasında kese yapmanız gerekir.
ayrıca cildinizin ağda sonrasında sivilce problemini minimuma indirmek istiyorsanız ağdayı cilt üzerine tatbik etmeden önce bir kat bebek pudrası ile cilt üzerini kaplama yapın. çünkü pudra ağda ve deri arasında bir tabaka oluşturup cildin zedelenmesini azaltacaktır.
Benmarin usulu diye tabir ettiğimiz şeker ağda ise sir ağdaya nazaran daha yumuşak bir malzeme olduğu için sir ağda kadar sivilcelenme yapmaz.
fakat daha sıcaktır. ısısı cildi yakar. ve kullanımı zordur
sir ağda daha hijyeniktir, pratiktir, kullanımı doğru elde olursa daha rahattır. Ağda sonrasında bebe yağı yada ağda yağı ile çıkartılır bu da cildin daha yumuşak olmasını üst derinin yumuşamasını sağlar. ayrıca ağdayı yaptırdıktan ortalama 1-2 saat sonrasında rahatlıkla duş yapabilirsiniz hiç bir sakıncası da yoktur.. Sadece ciltteki yağ da su ile gideceği için aynı yumuşaklık kalmaz. fakat siz duş sonrasında tekrar vücudunuzu yağlarsanız çok daha temiz ve yumuşak bir cilde sahip olacaksınız... sevgiler
Ben de 1 hafta kadar önce aldım kollarımı. Veetin ağda bantlarını kullandım ve çok memnunum. Tavsiyelerinizi okuyup yıkamadım kollarımı bir gün boyunca ve ne sivilce çıktı ne de kızarıklık oldu a.s.