Kolik ve Reflülü Bebekleri Olan Anneler Buraya Toplanabilir Mi?

psikolojikdanismannisa

Sadece İnsanım
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
54
17
3
27
Evet kızlar konularımı takip edenler bilir ki lohusa depresyonunda bir anne ve kolik bir bebek konular arasında gelip gidiyorum.

Dün gece bebeğim kusarken boğulacaktı neredeyse Bugün hemen doktora gittik. Doktor kilo alımının çok iyi olduğunu çok sık beslendiği için kısır döngüye girdiğimizi söyledi. 2 saatte bir emzirmemi istedi. Reflü için de yastığını biraz dik kullanmamı ve beslendikten sonra 30 dk kadar yatırmadan biraz tutmamı istedi.

En büyük korkum anne evinden ayrılıp hiç durmayan kolik bebeğime tek başıma bakacak olmam. Ve çok yakında evime geçeceğim. Kolik bebekleri olup da tek başına bebek bakan anneler sizin gün içinde iş yaparken kullandığınız neler vardı?

Sling aldım ama kızım bir türlü sevemedi slingi. Slingi takıp ev işlerimi yaparım diye düşündüm ama hayal kırıklığı yaşadım. Ama daha sonra zaman zaman tekrar deneyeceğim.

Onun dışında çingene salıncağı diyorlar. Kullanıp faydasını gören oldu mu? Ya da böyle değişik ana kulakları oluyor. Hangi ürünleri kullandınız ve memnun kaldınız?

Reflü yastığı kullanan oldu mu?
 
Kolik ,reflüsü ,akşama kadar ağlayan hiç uyumayanbi kzıım vardı benim de .Sizi çok iyi anlıyorum.Kabus gibi gğnlerdi benim için nerde yeni doğan görsem o günleri hatırlıyorum .Beebeğiniz ne kadar şimdi? ben ev işi yemek derdine pek düşmedim açıkçası k süreçte.Zaten yorgun oluyor insan .Reflü için doktor bebelac thickener verdi emzirdikten sonra onu veriyordum ki kusmasın kıvam koyulaştırıcı.Aurıca mama destekliyseniz aptamil ar mama var o da iyi geliyor kusturmıyor reflü bebekleri için.Reflüsü zamanla azalacak.Yastık yatakta almadım yatağını eğimli yaptıö dikkat ettim.Kolikte ortalama 3.aya kadar sürüyor.Herhangi bi damla kullandınız mı? Başta zor gelecek ama zamanla alışacaksınız ben de en başta çok korktum nasıl yapacağım ya yapamazsam diye çok şükür becerebildim.Öyle böyle o kriz anlarını yönetmeyi öğrendim.Ana kucağını çok sevmişti kızım bi de piyanolu oyun halısı o tuşlara ayakları ile vurdukça daha rahat gaz çıkarıyordu.Hamak beşik dışında bi yerde uyumazdı asla .3 damla değiştirdim mesela maflor bize çok iyi gelmişti.anti kolik ve probiyotik özellikli zaten.Bi de ayaklarını sıcak tutun karnına masajlar yapın.ılık bi duş kolik bebekleri rahatlatıyor.Ama şunu bilin bu çok büyük bi sabır işi .Bugünler de geçecek öyle düşünün.
 
Ay her cümleniz altın değerinde çok teşekkür ederim. Mama şimdilik kullanmıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…