sağol canım dediklerinin hepsini bende yapıyorum ama dediğin gibi hafifliyor geçmiyor genede buna şükür tabi.napalım gün saymaktan başka çare yok demekki inşallah bende sen gibi geçtiğini söylerim yakında.canım benim bebeğim 6 aylık oldu, bizimde çok krizlerimiz olurdu hergün akşam 6-9.30 arası. Ben herkesi dışarı çıkarır (ağlayınca başına toplanan çok olur, çocuk iyice panikler), sakin bir müzik açardım sarılır biraz hoplatırdım (hoplatmak azaltıyor sancısını), azalırdı. Eşim de hoplatırdı, dans edersi bol bol. Metsil kullandım yararını gördüm. Ama hiç bir yöntem kesin çözüm değil, ben de her yolu denedim. Doktorumuz sakin olun, sabredin, yapacak çok da fazla bir şey yok bir süreç ve geçecek dedi ve gerçekten 3,5 aylıkken bir anda bitti.
Sabırlı ol canım, allah yardımcın olsun, eşinle bölüş sorumluğu çok yıpratma kendini.
umarım benimkide geçecek canım valla insanın eli ayağına dolaşıyor yorgunluk stres bi yana yavrucuğunu böle görünce insan çok üzülüyor ama dediğin gibi allah başka dert vermesinCanım benim bebeğimde kolilti ama geçti şimdi on aylık tabi ne zor günlerdi hiç geçmeyecek sandığım hep aynı ssatlerde ağlar aynı saatlerde susardı.Bebeğine banyo yaptırmak iyi geliyor karnana sıcak havlu koymakta bir sürü yöntem var ancak hiç biri çözüm olmuyor sadece kucağıma alıp şarkılar söyledim saatlerce sadece bu şekilde sakinleşiyordu.Bizim 3.aydan sonra azaldı dördüncü ayda bitti sayılır.Valla zor durum kolay gelsin günler su gibi akıp gidiyor bunlarda geçicek Allah başka dert vermesin ben o durumda böyle düşünmüştüm
benim bebişde 10 gün sonra 3 ay bitmiş olacak ama pek bişey değişmedi aksine hem ağlıyor gitgide memedende uzaklaşmaya başladı ne ypıcam bilmiyorum acaba kolik bebekler sancıları geçince tekrar meme emmesi düzelirmi böğle olan varmı
canım sağol şu anda indiriyorum sonuçtan haberdar ederim.sercan Allah sabır versin
benim tavsiyem de Buzuki Orhan'ın Kolik albümünü al ya da netten indir
içinde değişik müzikler var rahatlatıcı bebişler için
Buzuki Orhan'ın da kolik bir çocuğu varmış ve sırf çocuğu için bu albümü yapmış adam
inşallah faydası olur
bu arada bu albüm tıp literatürüne geçmiş
tescilli yani
kolay gelsin hepinize
canım teşekkür ederim tavsiyelerin için.bende sap simplex kullanıyorum ama günde 3 defa 5 er damla dr um daha fazla kullanma dedi bana.diğer dediklerinide deniycem .çok teşekkür ederimbenim de 2 aylık bi oğlum var ama yaptıklarım sonucunda hiç te öyle anlattıkları kadar sıkıntı yaşamıyo bebişim.. canımcım kolik için şunları önerebilirim;
günde 4 defa sap simplex damla 8 er damla kullanıyorum, eğer devam ederse zinco damla günde 2 defa da onu kullanıyorum 4 er damla, her ikisininde yan etkisi yok merak etme, damlaları saat 6 ve saat 12 de veriyorum (sabah ve akşam)
günde 3 defa toplamda 100 cc yi geçmicek şekilde rezene çayı ve ıhlamur veriyorum,
karnına ve ayaklarının altına masaj yapabilirsin, masaj için elma yağı ve tatlı badem yağını karıştır öyle kullan,
hiç olmadı karnının üzerine yatır 15-20 dk,
bu arada ben günde 10 dk karnını açıp güneşe yatırıyorum camın önünde, bu da çok rahatlatıo bebişi..
şu an aklıma gelenler bunlar, aklıma gelen olursa yine yazarım:ecrin_bebek:
ben kolik için herşeyi denedim kimyon rezene metsil zinco nurse harweys bir çok ilaç daha hiç biri işe yaramadı karnına yağlarla masaj yaptım ama en sonunda hastanede ki hemşirenin panalgine spazmo diye bir fitili tavsiye etmesiyle bütün sıkıntım bitti .hemşire dediki biz bebeklerimize hep bundan veririrz zaten hastaneden yorgun argın geliyoruz birde evde bunlarlamı ugraşacagız .kızlar her gün verdim fitilden gaz saatimiz gece 12 de başlayıp sabah 5 6 ya kadar sürüyordu ben bu fitili 11:30 gibi koyuyordum vee sessiz sedasız huzurlu bir gece alllah o hemşireden razı olsun şimdi oğlum 9 aylık ve gayet sağlıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?