• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kolik bebek anneleri yardımlaşalım mı?

sercan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
630
0
96
Eskişehir
2,5 aylık bir kızım var ve kolik.gece 11-12 de başlıyor sabah 5-6 ya kadar sürüyor.denemediğim yöntem kalmadı ama boşuna zamanı gelmeden geçmeyecek galiba.Ama en azından herkesin kendine göre bebişini rahatlatma teknikleri vardır burda bunu paylaşalım arkadaşlar belki bi faydamız olur birbirimize.mesela ben bir yerde okudum fön makinasını ayaklarına tutuyorum ağlama krizi geçiyor bazen öyle uyutuyorum.sizler neler yapıyorsunuz?

canım benim bebeğim 6 aylık oldu, bizimde çok krizlerimiz olurdu hergün akşam 6-9.30 arası. Ben herkesi dışarı çıkarır (ağlayınca başına toplanan çok olur, çocuk iyice panikler), sakin bir müzik açardım sarılır biraz hoplatırdım (hoplatmak azaltıyor sancısını), azalırdı. Eşim de hoplatırdı, dans edersi bol bol. Metsil kullandım yararını gördüm. Ama hiç bir yöntem kesin çözüm değil, ben de her yolu denedim. Doktorumuz sakin olun, sabredin, yapacak çok da fazla bir şey yok bir süreç ve geçecek dedi ve gerçekten 3,5 aylıkken bir anda bitti.
Sabırlı ol canım, allah yardımcın olsun, eşinle bölüş sorumluğu çok yıpratma kendini.

Canım benim bebeğimde kolilti ama geçti şimdi on aylık tabi ne zor günlerdi hiç geçmeyecek sandığım hep aynı ssatlerde ağlar aynı saatlerde susardı.Bebeğine banyo yaptırmak iyi geliyor karnana sıcak havlu koymakta bir sürü yöntem var ancak hiç biri çözüm olmuyor sadece kucağıma alıp şarkılar söyledim saatlerce sadece bu şekilde sakinleşiyordu.Bizim 3.aydan sonra azaldı dördüncü ayda bitti sayılır.Valla zor durum kolay gelsin günler su gibi akıp gidiyor bunlarda geçicek Allah başka dert vermesin ben o durumda böyle düşünmüştüm

benim bebişde 10 gün sonra 3 ay bitmiş olacak ama pek bişey değişmedi aksine hem ağlıyor gitgide memedende uzaklaşmaya başladı ne ypıcam bilmiyorum acaba kolik bebekler sancıları geçince tekrar meme emmesi düzelirmi böğle olan varmı

canım benim bebeğim 6 aylık oldu, bizimde çok krizlerimiz olurdu hergün akşam 6-9.30 arası. Ben herkesi dışarı çıkarır (ağlayınca başına toplanan çok olur, çocuk iyice panikler), sakin bir müzik açardım sarılır biraz hoplatırdım (hoplatmak azaltıyor sancısını), azalırdı. Eşim de hoplatırdı, dans edersi bol bol. Metsil kullandım yararını gördüm. Ama hiç bir yöntem kesin çözüm değil, ben de her yolu denedim. Doktorumuz sakin olun, sabredin, yapacak çok da fazla bir şey yok bir süreç ve geçecek dedi ve gerçekten 3,5 aylıkken bir anda bitti.
Sabırlı ol canım, allah yardımcın olsun, eşinle bölüş sorumluğu çok yıpratma kendini.
sağol canım dediklerinin hepsini bende yapıyorum ama dediğin gibi hafifliyor geçmiyor genede buna şükür tabi.napalım gün saymaktan başka çare yok demekki inşallah bende sen gibi geçtiğini söylerim yakında.

Canım benim bebeğimde kolilti ama geçti şimdi on aylık tabi ne zor günlerdi hiç geçmeyecek sandığım hep aynı ssatlerde ağlar aynı saatlerde susardı.Bebeğine banyo yaptırmak iyi geliyor karnana sıcak havlu koymakta bir sürü yöntem var ancak hiç biri çözüm olmuyor sadece kucağıma alıp şarkılar söyledim saatlerce sadece bu şekilde sakinleşiyordu.Bizim 3.aydan sonra azaldı dördüncü ayda bitti sayılır.Valla zor durum kolay gelsin günler su gibi akıp gidiyor bunlarda geçicek Allah başka dert vermesin ben o durumda böyle düşünmüştüm
umarım benimkide geçecek canım valla insanın eli ayağına dolaşıyor yorgunluk stres bi yana yavrucuğunu böle görünce insan çok üzülüyor ama dediğin gibi allah başka dert vermesin

benim bebişde 10 gün sonra 3 ay bitmiş olacak ama pek bişey değişmedi aksine hem ağlıyor gitgide memedende uzaklaşmaya başladı ne ypıcam bilmiyorum acaba kolik bebekler sancıları geçince tekrar meme emmesi düzelirmi böğle olan varmı

canım öğrendiğim kadarıyla düzelir meme işi.benimkide ağlarken almıyor meme ama eşim biyandan fön makinasını çalıştırıyor kızımın ayaklarına tutuyor ozaman emzirebiliyorum sende dene belki sendede işe yarar çoğu zaman o halde uyutuyorum gazını bile öle çıkarıyorum ben.

sercan Allah sabır versin
benim tavsiyem de Buzuki Orhan'ın Kolik albümünü al ya da netten indir
içinde değişik müzikler var rahatlatıcı bebişler için
Buzuki Orhan'ın da kolik bir çocuğu varmış ve sırf çocuğu için bu albümü yapmış adam
inşallah faydası olur
bu arada bu albüm tıp literatürüne geçmiş
tescilli yani
kolay gelsin hepinize

sercan Allah sabır versin
benim tavsiyem de Buzuki Orhan'ın Kolik albümünü al ya da netten indir
içinde değişik müzikler var rahatlatıcı bebişler için
Buzuki Orhan'ın da kolik bir çocuğu varmış ve sırf çocuğu için bu albümü yapmış adam
inşallah faydası olur
bu arada bu albüm tıp literatürüne geçmiş
tescilli yani
kolay gelsin hepinize
canım sağol şu anda indiriyorum sonuçtan haberdar ederim.

canım kucağoında gezerek emzir, ben hoplatarak gezerek emziriyordum. Yoksa emmiyordu. Annem çok üzülüyordu halime. Ama dediğim gibi hepsi geride kaldı.

benim de 2 aylık bi oğlum var ama yaptıklarım sonucunda hiç te öyle anlattıkları kadar sıkıntı yaşamıyo bebişim.. canımcım kolik için şunları önerebilirim;
günde 4 defa sap simplex damla 8 er damla kullanıyorum, eğer devam ederse zinco damla günde 2 defa da onu kullanıyorum 4 er damla, her ikisininde yan etkisi yok merak etme, damlaları saat 6 ve saat 12 de veriyorum (sabah ve akşam)
günde 3 defa toplamda 100 cc yi geçmicek şekilde rezene çayı ve ıhlamur veriyorum,
karnına ve ayaklarının altına masaj yapabilirsin, masaj için elma yağı ve tatlı badem yağını karıştır öyle kullan,
hiç olmadı karnının üzerine yatır 15-20 dk,
bu arada ben günde 10 dk karnını açıp güneşe yatırıyorum camın önünde, bu da çok rahatlatıo bebişi..
şu an aklıma gelenler bunlar, aklıma gelen olursa yine yazarım:ecrin_bebek::emir_bebek:

benim de 2 aylık bi oğlum var ama yaptıklarım sonucunda hiç te öyle anlattıkları kadar sıkıntı yaşamıyo bebişim.. canımcım kolik için şunları önerebilirim;
günde 4 defa sap simplex damla 8 er damla kullanıyorum, eğer devam ederse zinco damla günde 2 defa da onu kullanıyorum 4 er damla, her ikisininde yan etkisi yok merak etme, damlaları saat 6 ve saat 12 de veriyorum (sabah ve akşam)
günde 3 defa toplamda 100 cc yi geçmicek şekilde rezene çayı ve ıhlamur veriyorum,
karnına ve ayaklarının altına masaj yapabilirsin, masaj için elma yağı ve tatlı badem yağını karıştır öyle kullan,
hiç olmadı karnının üzerine yatır 15-20 dk,
bu arada ben günde 10 dk karnını açıp güneşe yatırıyorum camın önünde, bu da çok rahatlatıo bebişi..
şu an aklıma gelenler bunlar, aklıma gelen olursa yine yazarım:ecrin_bebek::emir_bebek:
canım teşekkür ederim tavsiyelerin için.bende sap simplex kullanıyorum ama günde 3 defa 5 er damla dr um daha fazla kullanma dedi bana.diğer dediklerinide deniycem .çok teşekkür ederim

benimki 6 ay sürdü neler denedim
fön makinasıyal uyurduk bazen ama üzerine tutma sesini seviyorlar
kucağımda zıplatırdım
sallardım
araba ile dolaşamaya çıkarırdım işe yarıyor gerçekten
damlar pek işe yaramıyor sub simpleks babulin acı elem yağı ile masaj pek işe yaramadı

karnına sat yönünde dairesel hareketlerle masaj ve bacaklarına bisiklet hareketi önerdi dr. biraz işe yarıyordu

ama en önemlisi sakin olmak sen stres yapınca dahada kötüleşiyor

kolik cd. bizim kızda işe yaramadı

bazen banyo iyi geliyordu

allah kolaylık versin ben 6 ay çektim umarım sizinki erken biter

Son düzenleme:
off oglum 45 günlük koliğin tam zirrrrrrrrrrrrvesindeyiz saatimiz hiç şaşmıyo akşam 8 ve 12 arası perrrrişanız bende cd yi denicem bakalım işallah faydasını görürrüm

benim bebeyim 2 aylık o daçok sıkınıyo uyuyamıyo rezene çayı ver dediler verdim ama alışanakadaar buyuk toaletini yapmayı kesti ona ramen sık sık gazını çıkarmayı becermey başladı bi sure sonra buyuk toaletinide yapmaya başladı ve şu an çok rahat pek sıkınmıyo hem zararıda yok çayın hem melekler gibi uyuyo hemde çok az sıkınıyo

İlk üç ay içerisinde bazı bebekler ağlar, ağlar, ağlar. Siz deyin üç ay ağlamaları, ben diyeyim KOLİK.

Peki, kolik nedir ve niçin olur? Daha da önemlisi ne yapmak lazım?

Buyurun okuyun

xxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
ben kolik için herşeyi denedim kimyon rezene metsil zinco nurse harweys bir çok ilaç daha hiç biri işe yaramadı karnına yağlarla masaj yaptım ama en sonunda hastanede ki hemşirenin panalgine spazmo diye bir fitili tavsiye etmesiyle bütün sıkıntım bitti .hemşire dediki biz bebeklerimize hep bundan veririrz zaten hastaneden yorgun argın geliyoruz birde evde bunlarlamı ugraşacagız .kızlar her gün verdim fitilden gaz saatimiz gece 12 de başlayıp sabah 5 6 ya kadar sürüyordu ben bu fitili 11:30 gibi koyuyordum vee sessiz sedasız huzurlu bir gece alllah o hemşireden razı olsun şimdi oğlum 9 aylık ve gayet sağlıklı

benım oglumda kolık bebektı kıtlenene kadar aglardı .. yavrum benım kım bılır ne cok agrısı oluyordur
neler yapmadık ne ılaclar ne damlalar ne muzıkler neler neler
sadece 2 sey bıraz ıyı gelırdı
1. sı fon makınasını acınca bıraz susardı bıde ıbrahım tatlısesın şemame sarkısını acıp kucagımızda sallaya sallaya sakınlestırıdık ama 4 ay dolana kadar çektık
ama çeken bılır o 4 ayın her bır gunu 1 sene gıbı gelıyor ınsana allah yardımcınız olsun ama ben gececegını bılıyordum o yuzden 4. ayın bıtmesını ıpl e cektım ve daha sakındım sızde sakın olun cunku sız panık olunca bebek daha çok aglıyor arada baskasına verın bebegı bızımkı babasında daha sakındı mesela

ben kolik için herşeyi denedim kimyon rezene metsil zinco nurse harweys bir çok ilaç daha hiç biri işe yaramadı karnına yağlarla masaj yaptım ama en sonunda hastanede ki hemşirenin panalgine spazmo diye bir fitili tavsiye etmesiyle bütün sıkıntım bitti .hemşire dediki biz bebeklerimize hep bundan veririrz zaten hastaneden yorgun argın geliyoruz birde evde bunlarlamı ugraşacagız .kızlar her gün verdim fitilden gaz saatimiz gece 12 de başlayıp sabah 5 6 ya kadar sürüyordu ben bu fitili 11:30 gibi koyuyordum vee sessiz sedasız huzurlu bir gece alllah o hemşireden razı olsun şimdi oğlum 9 aylık ve gayet sağlıklı

canım o fıtılden dr bızede verdı ustunce atesdusurucu agrı eksıcı falan yazıyordu daha mınıcık bı bebek bıde dr zorunlu kalmadıkca vermesyın dedı valla 1 tane bıle vermedım benım oglan 6 dan 9 a kadar aglama krızı yapardı 9-10 gıbı uyurdu
bızde cektık oturduk valla
ben vermedım ıyımı kotumu bılmam ama vermesım cunku dr zorunlu kalmadıkca vermeyın deyınce korktum bıde erkek cocugu dıye fıtılı zorunlu kalmadıkca vermıyoruz zaten

Back