Çocuk Hastalıkları Kolik bebek anneleri 😕 bebeğim için ne gibi şeyler yapabilirim ? Lütfen yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim bebeğim aynen bu şekildeydi. Hep geçer dediler ama asla geçmedi. Çünkü süt ürünlerine alerjisi varmış. Başından doktora söylemiştim alerji olabilir mi diye hayır dedi. 4 buçuk aylıkken kakada kan gördüm. Belki sizdeki de alerjik bir durumdur

M Mevsim hep bahar Baharcim benim kizimin bı ara çok olmuştu böyle atakları.İnsani inanılmaz yıpratıyor sen çok iyi anlıyorum.Bize doktorumuz mama olarakAptamil Conformil önermişti.Bi de Bliss Grip Ester diye bı damla.Biz kullanmadık çünkü geçti kızımın atakları.Sen bunları bı doktoruna sor istersen bitanem.

Bence zaten kolik denen bebeklerin bir kisminda cok ciddi doktor ve teshis hatasi var yani cocugun dilinden anlamiyorlar ve bilgisizler kolik deyip geciyorlar. Bi sure sonra cocugun vucudu kendi kendini onariyor ve aaa biz soylemistik iste gecti bak falan diyorlar

İste bunu kastediyorum tam olarak
Hiç sormayın şu an bebeğim 8 buçuk aylık hala gaz sancısı çekiyoruz bağıra ağlaya. Doğum yaptıktan sonra hastanede sütlaç getirdiler yemem için onu yedim ve o gün boyunca bebeğimi emzirdim ertesi gün bebeğim o kadar çok ağladı ki ne yaptıysam susmadı karnını çeke çeke ağladı gazlandı. Ben gaz sancısı var dediğimde ama gaz olmazki hemen dediler o an anladım sütlaçtan olduğunu ve galiba bebeğimin süt alerjisi var dedim. Anneler hissediyor bebeğindeki anormalliği

Kesinlikle hissediyoruz bi terslik oldugunu

Arkadaşların soylediklerine katılmakla birlikte, şu aşamada cok zor biliyorum, ama kendini sakinlestirmeyi denemelisin en basta. Hani panik bir insanim diyorsun ya, cidden enerjimizi, gerginliğimizi, ruh halimizi de aliyor bu bebeler. Nasil olur, neler yapabilirsin hic bilmiyorum ama olabildigince odak noktayı biraz degistirip kendine yönelip, en mutlu en sakin en huzurlu oldugun şeyleri yapmak icin kendine zaman ayirmaya calismalisin. Sen kendine 1 saat ayirdiginda, bebeginin huzuru 2 saat artabilir misalen. Fiziki olarak elbet altında baska sebepler yatiyor olabilir alerji vs ama psikolojik ve enerji olarak da bir şeyler yapmayi dene bakalim. Örneğin, içinden ve dışından sürekli; 'her şey guzel olacak, bebegim sakinlesecek, cok rahatlayacak, ben sakinim, her sey yolunda, simdi mışıl mışıl uyuyacak, huzurla birbirimize sarilacagiz, benim bebeğim cok mutlu, çok sağlıklı, sakinim' gibi cümleler kurarak, bebegine olabildiğince o uyurken dahi fisiltiyla sakin bir ses tonuyla konusup, telkin etmeyi denemelisin. Bak ilk etapta ise yaramıyor zannedeceksin ama emin ol bunu yaptıkça her sey farkli bir hal alacak. Bebeğinin karnina ısıtılmış havlu koy. Her akşam mutlaka bir duş aldır. Spa merkezleri var bu aralar moda, hidroterapi uygulaniyor, onu bir dene sizin orda da varsa eger. Kontrolundeyken yüzükoyun yatır. Her gun disarida biraz hava aldırmayı dene bebek arabasi veya arabayla gezdir. Titresimli anakucaklari da iyi geliyor. Göbeğine saat yonunde masaj yap bebe yağıyla. Bazi doktorlar birkac damla zeytinyağı icirmeyi oneriyorlarmis ama ben yapmadım, sen doktoruna sor mutlaka. Hepsinin otesinde kendini sakin unutma, mutlaka ama mutlaka fırsat yarat ve geçecegini bil

Kolik değil huy o.
Kolik ise beyaz gürültü ve sallanmayla susması lazım, bunlarla susmuyorsa değildir.
Kucağınızda ritmik hareketler yapın, sling deneyin, ninni mırıldanın ve yapışık yaşamaya alışın derim.
Ayrıca aklıma gelen şeylerden biri gıda alerjisi, kaka kontrolünü düzenli yapın mukus vb şeyler için.

Tam böyle bir bebeği ve kolik kardeşini büyüttüm, büyüttüm dediğim 1 metre boya anca getirdim
Unutmak istediğim günlerdi.
Allah sabır versin.

Kızlar herşeyi yazmış ben başka şey diyemem ama sana tavsiyem ne yap et 4-5 saat uyu- kesintisiz. Çocuğa süt sağ bırak kulaklık al uyu.

Uykusuzluktan elim ayağım titriyordu benim bebeğim alerjiden ağlarken. Kolik kolik dediler çocuk 3 gün 20 saat kesintisiz ağladı.

Şunu bil hicbir kolik 20 saat kesintisiz aglatmaz veya huzursuz etmez. Bunu bana doktor söyledi.

Çocuğa tüm tahlilleri yapsınlar herşeye baksınlar bunun için ısrarcı ol. Ve unutma anne hisseder. Bana herkes normal derken sinir krizi geçirdim çocuğum hasta bu normal olamaz diye.

Aynen benimki nasil ikiniuor aci cekerek o amda

Bence de baska birsey oldugunu dusunuyorum insallah iyi doktorlara rastgelirsn. Ilk kizimda senin dedigin gibi aglardi dil bagi varmis yavrum dr lar solemedi hic biraz da huyu huysuzdu demekki

Siz de çok streslisiniz...Herkesin başına bence gelmiştir..Birgün eşim işten geldiğinde omuzumda çocugum ağlıyor bır yandan da ben aglıyordum...Ne yaptıysam susmuyor dıye..Eşim hemen aldı elımden ve evin içinde sırtını okşaya okşaya dakıkalarca gezmıstı ve cocuk omuzunda uyumustu..Bende mutfakta sakinleşmiştim bir kahve yapıp içmiştim ve kendıme gelmıstım...Yanınıza yardımcı bırılerı gelebılırse destekcı ıyı olur mümkünse uyutmaları lazım sizi bir de...

Mama da verıyormussunuz belkı de stresınızden ötürüde olabılır.. Onun dısında ;
Ayakları indir kaldır...Dolasır vazıyette sırtını sıvazlama...Göbek cevresıne saat yonunde gazını cıkarsın diye masajlar...
Sab Simblex gaz damlası
Pişik vs.var mı kontrolü...Parmaklarına falan dikkat edin saç vs.dolanmış olmasın...
Doktor kontrollerine gitmişsiniz zaten..Olası enfeksiyon vs.karsı önlemlerınızı almıssınız..Aclıgından eminseniz de..
Gürültülü pış pış sesi bizde işe yaramıştı buarada...

Gerçekten aklıma gelenler bunlar .Allah çocuğunuza da sizede sağlık versin..

Anlamış değilim doktorları gerçekten.
Sorucam canım çok teşekkür ederim umarım benimkide geçer yahut en asgari düzeye iner o da bende rahatlarız

Bende o krizleri bu uzun uzadıya devam eden saatlerde geçiriyorum inan , geçen sene belimden ameliyat oldum fitiktan ötürü en ileri halde idi sakatlığa ramak kala hamile halimle 37.haftaya dek ise gittim masa başı saatlerce oturdum da belim agirmadi ama şuan ölüyorum ağrıdan eminim tekrar ameliyatli fıtığım nuksetti yeniden fıtık oluştu çünkü zerre dinlenme ,uyuma yok çocuğum hep kucağımda .yani bu normal değil bende farkındayım ama doktorlar nasıl bu kadar ciddiye almıyorlar anlamıyorum

Reactions: JES
Burada yazılanları okuyunca bebeğim kolik mi yoksa başka bişey mi var bilmiyorum inşallah herşey hallolur gerçekten çok zormuş . Beyaz gürültü olsun,siyah ekran ,saç kurutma mak,anne karnı sesi vs herşeyi dinlettim benim uykum geliyo onun yok hayret ediyorum

Çok teşekkür ederim gerçekten çok sağol ,dilerim senin bebeğinde en güzel sekilde sağlıcakla buyur annesi inşallah herşey daha güzel olacak bunun farkındayım ve örnek 1 saat uyudu ise ben o saatte kendimi dinlemeye alıyorum,bana uyun diyor annem ama kendimi dinlemem lazım gerçekten. Çok yorgunum bünye olarak , psikolojik olarak. Fıtığım vardı ameliyat olmuştum geçen yıl eminim şuan tekrar aynı yerde oluştu çünkü ağrıdan duramıyorum sebebi ise yorgunluk,sürekli bebeğimle ayakta kalmam

Çok teşekkür ederim yazdığınız bu önemli bilgileri dikkate alicam . Allah razı olsun sizden iyi ki sizler gibi melek insanlar var ..çok teşekkür ederim

Cok teşekkür ederim inşallah geçer su gunler yahut bu kadar uzamaz yeni bir doktor arayışına gireceğim hemen , çünkü düzgün ilgilenen de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…