Anket Kolbastı !!

kolbastı hakkında düşünceleriniz..

• çok beğeniyorum

OY: 44 37,0%
  • hiç güzel değil , hopluyorlar deli gibi

OY: 27 22,7%
  • öğrenmeyi isterdim

OY: 26 21,8%
  • beğeniyorum ve oynamasını biliyorum..

OY: 13 10,9%
  • beğenmiyorum..

OY: 21 17,6%

• Ankete Katılan
    119

zemus

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
3.735
20
683
Diğer
kolbastıyı beğenirmiyosun,oynamayı biliyormusunuz...
ben çok seviyorum bi karadenizli olarak ve oynuyorum acayip stres atıyo insan..

valla icim kipri kipir oluyor izlerken oynayasim geliyor ama pek beceremiyorum az kaldi ögrenecem :)

2 sene önce kolbastı şu anki kadar meşhur degilken gördüm giresunda çok beğendim hatta bayıldım oynayabilmeyi isterdim

Karadenizde yıllarca oynanmış, son zamanlarda sıkıcı bir şekilde popülerliği artmış bir oyun... :1closedeyes:Evet başta izlerken eğleniyordum, hatta birkaç yıl halkoyunlarına gittim, oynuyorum aynı zamanda. Ama gelin görün ki her kanalda zırt pırt karşıma çıkınca bunaldım. Biz belki de çabuk tüketen bir toplumuz, ayarımız yok...:bbo:

bir trabzonlu olarak faroz oyununu eskiden beri bilirim ve düğün derneklerde byük bir zevkle oynarım.
ama şu anda ekranlarda kolbastı adıyla dönen oyunun orjinal haliyle benzerliği çok azdır.
bu oyunu sadece saçma sapan sallanmalardan ibaretmiş gibi gösterdiği için ekrana çıkanları hiç beğenmiyorum.
oyunun orjinalinin bir ruhu vardır.her hareketin bir anlamı vardır.
her şeyi tükettiğimiz gibi bu oyunuda bişeylere benzetmek suretiyle tüketiyoruz.
kolbastıyı rahat bıraksınlarkötükedihüso

bana cok komık ve sacma gelıyor.ne yaptıklarını bıle cozemedım amac ne.tepınıp duruyorlar yazık kan ter ıcınde kalıyorlar

balığa çıkan balıkçıların tuttukları balıkların çokluğu karşısında gösterdikleri bir sevinç gösterisi gibi geliyor bana, valla benim seyrederken hoşuma gidiyor yöresel oyunları her zaman beyenirim:sm_cool:

BEN COK BEGENIYORUM HATDA BAYILIYORUM ISTESEMDE OYNARIM AMA XLARG GÖGÜSLERIM BUNA ENGEL:utangac:onlar benden önce hopladiklari icin oynamiyorum ama yerimdede duramam kolbastida :)

ben çok begenıyorum çılgın bir dans şekli.....delikafadulden

begeniyorum.. güzel oynarim ama cabuk yoruluyorum kaydirigubbakcemile3

Karadenizde yıllarca oynanmış, son zamanlarda sıkıcı bir şekilde popülerliği artmış bir oyun... :1closedeyes:Evet başta izlerken eğleniyordum, hatta birkaç yıl halkoyunlarına gittim, oynuyorum aynı zamanda. Ama gelin görün ki her kanalda zırt pırt karşıma çıkınca bunaldım. Biz belki de çabuk tüketen bir toplumuz, ayarımız yok...:bbo:

haklısın canım hele son zamanda çıkan guruplar ice abarttı ..

popüler olmadan önce dügün tv de izlemistim bu oyunu ne oldugunu bilmeden
bir grup genc kendi aralarinda dalgasina tepiniyolarmis gibi gelmisti bana hihoyyyt
meger kolbastiymis oynadiklari yeni yeni anladim
kaydirigubbakcemile3
cok komik cok garip bir oyun hic bir guzelligi yok
karadeniz sadece horonla anilmai bana gore

bu fikre fena halde katılıyoruma.s.

bu arada zemuscum şu seçeneğe koptum
hiç güzel değil , hopluyorlar deli gibidelikafadulden

benim hosuma gidiyor ama malesef bilmiyorum ögrenmek isterim .................

doğu karadenizde çokca oynanan ve bilinen bi oyun. trabzonda kolbastı derler giresun da ordu da hoptek. oynaması da ayrı zevk veriyo bana izlemesi de. bence tanınması ve bilinmesi güzel bi şey.

Back