- 5 Mayıs 2015
- 7
- 7
- 1
- 40
- Konu Sahibi yemek perisi
Tiramisu Tarifi
Tiramisu Tarifi
Genelde tiramisu denilince aklımıza kedi dili ile yapılan tarif gelir. Ancak; ben kek ile yapılantiramisu tarifini daha çok seviyorum. Bu tarifte tatlının tadını daha yoğun hissediyorum. Eminim sizlerde seviceksiniz..
Afiyet Olsun..
Tiramisu Tarifi

Genelde tiramisu denilince aklımıza kedi dili ile yapılan tarif gelir. Ancak; ben kek ile yapılantiramisu tarifini daha çok seviyorum. Bu tarifte tatlının tadını daha yoğun hissediyorum. Eminim sizlerde seviceksiniz..
- 1 adet hazır pandispanya keki
- yarım su bardağı sıcak su
- 3 bir arada hazır kahve
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 400 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
- Krema için şeker, un,süt ve yumurta tencereye alınır. Yumurtanın karışması için tüm malzeme mikser ile 2-3 dakika çırpılır.
- Tencere ocağa alınır ve kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
- Yaklaşık 15-20 dk sonra ılıyan kremanın içine labne peyniri koyulup mikser ile pürüzsüz olana dek çırpılır.
- Kekimizin alt kısmını servis tabağına alalım. Hazırladığımız ve hafif ılıyan kahveli sosumuzun yarısı ile kekimiz ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı dökülür.
- Kalan diğer kekimizde kahveli sos ile ıslatıldıktan sonra kremalı katın üstüne dikkatlice yerleştirilir.
- Kalan kremayla kekemizin üstü iyice kaplandıktan sonra toz kahve ile süslenip buz dolabına yerleştirilir.
Afiyet Olsun..
Son düzenleyen: Moderatör: