Poğaçalar kolay poğaça (resimli)

sedefonur

Huzur..
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
10.114
1.270
Kızlar bu poğaçanın tadı içinde margarin olan poğaçaların tadı gibi oluyo; ama içinde margarin yok, bu yüzden çok hafif. Doya doya yiyebiliriz yani =) Afiyet olsun...

Patatesli kimyonlu veya peynirli maydanozlu iç malzeme hazırlayabilirz.

2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz.)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
tuz (1 tatlı kaşığı kadar)
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
susam veya çörekotu

Derin bir kaba 2 yumurtayı kırıyoruz, birinin sarısını ayırıyoruz.
Yoğurt, sıvı yağı ve tuzu ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave edip karıştırıyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar unu ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz.
Hamurdan küçük parçalar koparıp şekillendiriyoruz.
İçine iç malzemeden koyup kapatıyoruz, tepsiye diziyoruz.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam veya çörekotu serpiyoruz.
200 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

eline sağlk canım..afiyet olsun .
bende bunun mayalısını ve yarım pkt margarinsini yapıyorum..ama bunuda en yakın zamanda deneyeceğim ...

bende bunun aynısından yapıorum şekerim nefis oluyo gerçekten hemde hamurun kabarmasını beklemiosun ani misafir için tam ideal arkadaşımda aynı bana çekmiş becerikli bizi alan yaşadı kızsırnaşık şeyaklinialirimsmile

Cok guzel gorunuyolar ellerinize saglik. Bir sorum olacakti olculeri 2 katina cikarirsak bisey olurmu? aksama yapicam misafirler icin eger cevap yazilirsa.. hayirli gunler herkese..

Cok guzel gorunuyolar ellerinize saglik. Bir sorum olacakti olculeri 2 katina cikarirsak bisey olurmu? aksama yapicam misafirler icin eger cevap yazilirsa.. hayirli gunler herkese..

bi sorun olmaz canım, ama yorumunu yeni gördüm, inşallah güzel olmuştur boshayallersmile

enfes görünüyor, 2 paket kabartma tozu herhalde işin püf noktası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…