Merhabaa kk nın güzel hanımları yine çok pratik ve enfes tarifimle karşınızdayıımm.eşim poğaçayı çok sever 2 kişi olduğumuzdan adeti çok çıkanı yapmamak tercihindeyim az adetli olan poğaçalardan yapıyorum ve bu enfes tarifimi siz değerli hanımlarla paylaşmak istedim.lafı uzatmadan geçelim tarifimee
Malzemeler
•1 su bardağı yoğurt
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 yumurta(sarısının biri üzerine)
•4,5 su bardağı un
İÇ HARCI
•Lor
•kekik
•pulbiber
ÜZERİ
•ayırdığımız yumurtanın sarısı
•çörekotu yada susam(tercih sizin)
Malzemelerimiz bu kadar şimdi geçelim yapılışına...
Bir kaba yumurtayı yoğurdu sıvıyağımızı döküp biraz karıştıralımEki Görüntüle 2135855
Karıştırdıktan sonra tuzumuzu ilave edip tekrar karıştıralım ardındAn unumuzu ve kabartma tozumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım
eveet hamurumuz hazır
Şimdi sıra şekil vermede ben yuvarlak tercih ettim siz nasıl isterseniz öncelikle bu boyutta hamurumuzdan bir parça koparalım
ardından hamırumuzu açıp içerisine iç harcımızdan koyalım
kenarlarını birleştirerek kapatalım ve son olarak yuvarlayıp tepsimize dizelim
ben yumurta sarısını yumurta kokmaması için 1 çay kaşığı yoğurt ve bir çimdik tuz koyuyorum üzerinede çörek otu tercih ettim
resimi yarım çekmişim 12 tane çıktı poğaçam şimdi pişirme zamanı mis poğaçam önceden ısıtılmış 175 derecede fırına...poğaçamız kızarınca kapatıp soğumasını bekleyelim
veee İŞTE SUNUM...HERKESİN ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK TÜM ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM...✌SAĞLICAKLA KALIN
Malzemeler
•1 su bardağı yoğurt
•1 çay bardağı sıvıyağ
•1 paket kabartma tozu
•1 tatlı kaşığı tuz
•2 yumurta(sarısının biri üzerine)
•4,5 su bardağı un
İÇ HARCI
•Lor
•kekik
•pulbiber
ÜZERİ
•ayırdığımız yumurtanın sarısı
•çörekotu yada susam(tercih sizin)
Malzemelerimiz bu kadar şimdi geçelim yapılışına...
Bir kaba yumurtayı yoğurdu sıvıyağımızı döküp biraz karıştıralımEki Görüntüle 2135855
Karıştırdıktan sonra tuzumuzu ilave edip tekrar karıştıralım ardındAn unumuzu ve kabartma tozumuzu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım
eveet hamurumuz hazır
Şimdi sıra şekil vermede ben yuvarlak tercih ettim siz nasıl isterseniz öncelikle bu boyutta hamurumuzdan bir parça koparalım
ardından hamırumuzu açıp içerisine iç harcımızdan koyalım
kenarlarını birleştirerek kapatalım ve son olarak yuvarlayıp tepsimize dizelim
ben yumurta sarısını yumurta kokmaması için 1 çay kaşığı yoğurt ve bir çimdik tuz koyuyorum üzerinede çörek otu tercih ettim
resimi yarım çekmişim 12 tane çıktı poğaçam şimdi pişirme zamanı mis poğaçam önceden ısıtılmış 175 derecede fırına...poğaçamız kızarınca kapatıp soğumasını bekleyelim
veee İŞTE SUNUM...HERKESİN ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK TÜM ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM...✌SAĞLICAKLA KALIN
Son düzenleyen: Moderatör: