Sebze Yemekleri Kolay Patates(kahvaltlar iin ideal)

kahorihama

Kızım ve oğlum:)
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
1.337
4
40
Slm size çok sevdiğim bir tarif vericem kahvaltıda süper oluyor.verildimi bilmiyorum.
KOLAY PATATES
2-3 patatesi soyup yıkayıp istediğiniz gibi tavaya doğruyoruz.(tavamız teflon ve kapaklı olursa daha iyi olur).sonra üstünü gecicek kadar su koyuyoruz.birazda zeytinyağı ve tuz ekliyoruz.tavamızdaki malzeme kaynayana kadar bekliorus,kaynayınca kısık ateşte suyunu çekip patatesler pişinceye kadar kapağını kapatıp bekliyorus.ama suyunu çok çektirmeyin az sulu kalsın daha güzel oluyor.pişince tabağınıza alıp suyunuda üstüne gezdirdikten sonra isterseniz azıcık daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.istediğiniz baharatlarıda ekledikten sonra geriye afiyetle yemek kalıyor.cokacimcoookinşaallah beyenirsiniz.AFİYET OLSUN cokacimcoook

canım ben önce patateleri haşlıyorum. sonra doğrayıp baharatlarını (pul biber, tuz, karabiber) ve yağını ekleyip kavuruyorum birazcık. çok güzel oluyor. seninkine benziyor biraz.
bu yaptığın haşlanmış patates salatası tadında mı?

bende yapıyorum ayrıca içine havuçta koyuyorum çok leziz oluyo kızartma yerine bunu daha çok yapıyorum eşim çok seviyo teşekkürler paylaştığın için.

valla biz buna patates kavurması diyoruz
önce haşlıyor sonra doğrayıp soğan sivribiber kavurup ister salçalı ister salçasız yiyoruz
yalnız sabah kahvaltısında ağır olduğundan ben patatesleri çiğ olarak minikcik doğruyorum
teflon tavada az yağ ,ile arada karıştırarak kızartıp yumurtalı yada yumurtasız kahvaltıda yiyorum.böylede deneye bilirsiniz.

birde patatesleri çiğ olarak kızartmalık doğrayıp fırın tepsisini yayıyor yağlayıp azcık fırında kızartıyorum kızartmadan daha güzel oluyo valla hemde hafif oluyo

Slm size çok sevdiğim bir tarif vericem kahvaltıda süper oluyor.verildimi bilmiyorum.
KOLAY PATATES
2-3 patatesi soyup yıkayıp istediğiniz gibi tavaya doğruyoruz.(tavamız teflon ve kapaklı olursa daha iyi olur).sonra üstünü gecicek kadar su koyuyoruz.birazda zeytinyağı ve tuz ekliyoruz.tavamızdaki malzeme kaynayana kadar bekliorus,kaynayınca kısık ateşte suyunu çekip patatesler pişinceye kadar kapağını kapatıp bekliyorus.ama suyunu çok çektirmeyin az sulu kalsın daha güzel oluyor.pişince tabağınıza alıp suyunuda üstüne gezdirdikten sonra isterseniz azıcık daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.istediğiniz baharatlarıda ekledikten sonra geriye afiyetle yemek kalıyor.cokacimcoookinşaallah beyenirsiniz.AFİYET OLSUN cokacimcoook

Bende bunu yapıyorum,nefis tadı oluyor..
Mutlaka deneyin..
Pişerken içine kekik ekleyip pişirirseniz dahada güzel olur..:))

Ben bırazda kasar rendesı eklıyorum ozmanda Çok guzel oluyor sahur ıÇınd e guzel oluyor tavsıye edrım

kızartmaya göre cokta saglıklı valla hımmm sahura yapayım tarif için tesekkürler

evt canım yap bncede bende tam bunu yazmıstım hehe .)
dun gece yaptımben eşim sevdi tok tutan seyelr yemesı lazım çünkü:)
aklınza olsun domatesi rendeledımfhafif yagda pişirdı m sahur için oda guzel oluyor kızlar

X