• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolay Hamilelik-Clearblue Clearplan Hamilelik Monitörü

Günaydınnn,kızlarrr; 12 ve 13 günde 3.seviyedeydim, 14.gün 2.seviye oldu,bugün yani 15.gün 1.seviyeye indi.Hayırlısı Allah'ım..Heyecanlı bekleyiş başladı...Bebişimin gelme zamanı bu aydır inşallah kızlarr...Gelmezse sabırla onu beklicem.. :))

Hadi hayirlisi canim bol bol calisin:jeyyar:iyi sanslar
Rabbim tez vakitte gonlundekini verir insallah:Saruboceq::Saruboceq:

İnşallah daliacım,hepimize...

bugun 8ci gunumdu monitor testi istedi cok sukur daha birinci seviyedeyim
sabirsizlikla 3.kademeyi gormeyi bekliyorum delikafadulden

Hayırlısı canım,gelişmelerden haberdar et

Canım hadi hayırlısı inşallah. Dilerim bu ay bebişinize kavuşursunuz. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: İyi çalışmalar. kaydirigubbakcemile :jeyyar:

İnşallah nevrocum,dua et bize,bebiş konsun göbüşe...

Çok güzel canım. Hiçbir sorun yok maşallah. Sen de 3. seviyeyi görüp bu ay hamişş kalırsın inşallah. :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

kızlar bugun 6.günümdü ve monitör test istedi yaptım baklım hayırlısı

nevrosky cim bizlere dua et hamilelerin duası kabul olurmuş:))

Çok sevindim güzelim,güzel haberler alıcaz inşallah

kızlar bişi sorucam bu test kitini nerden aldınız ve nekadara aldınız bende önceden gebelik testi gibi olanlardan aldım ama tutmadı bir türlü

Kizlar gunaydin sitede bi sorun mu var cok zor giriliyo dun 6.gunumdu test istedi yaptim 1 seviyedeydi bugun 7.gunumdu testti yaptim ve 2seviyeye cikti ekranda :))

kızlar herkese gunaydınnn.. cumartesi gunu eczanaden fortel gebelik testi almıstım. ama icinde adet tarihiniz gecmedi ise sabah ilk idrarla yapın diyordu. bende pazar sabahı yapmak icin dolaba kaldırdım. pazar sabahı 7:20 sularında kedimin sesi ile uyandım. cokta tuvaletim gelmişti. hemen banyoya gittim ve uykulu uykulu testi yaptım.birinci cizgi hemen belirdi. 2. ekranda once bir sey olmadı. 5 dakika sonra ise silik bir 2. cizgi cıktı. gozlerime inanamadım. dedim herhalde hayal goruyorum.veya artık o kadar cok 2. cizgiyi gormek istiyorum ki beynim oyun oynuyor.. eşimi uyandırdım hemen. 2. cizgiyi goruyor musun dedim. ama daha tam gozlerini acamamıs gormuyorum dedi. yaa nasıl gormuyorsun dikkatli bak diye kızdım :D . baktı ben ciddiyim hemen kalktı yataktan camın kenarına gitti.. sonra evet burda silik bir 2. cizgi var dedi.

bir garip olduk boyle birbirimize bakıyoruz bisi diyemiyorum. ben heycandan dillendiremiyorum. yani simdi hamile miyim? diyemiyorum.. heyecandan dondum kaldım. ne gulebiliyorum ne aglayabiliyorum..dedim napcaz.. sanki beynim durdu bisi dusunemiyorum. heyecanlanma simdi baska test var mı dedi. dedim yok 1 tane almıstım nasılsa cıkmaz diye.

1-2 dakika daha evin icinde manasızca dolandık.. sonra benim aklım basıma geldi kan tahlii yapmaya gidelim dedim.kadıkoy sifayı aradım pazar sonuca veriyor musunuz diye. veriyorlarmıs. hemen ne bulduysak giyindik. eve yakın oldugu icin 5 dakika da gittik. kanı verdim.

hemsire 10:30 galip alabilirsiniz dedi. 10:30 gittim testi aldım. sonuc 49.82 mIU/ml cıktı yine ben şokta kağıda baka kaldım :)

benim zaten hayatım hep boyle olur.. 2 hafta once yalnızlıgımı paylasmak ve baska seyle ugrasmak icin kedi aldım (ustelik toksoplasmam negative olmasına ragmen) , cuma gunu 1 yıllık spor salonuna yazıldım ve bugun hamile oldugumu ogrendim .. hep boyle ust uste gelir zaten

kedimi vermeyi dusunmuyorum zaten kediyi eve aldıktan sonra sokağa atmanın çok günah olduğuna inanıyorum. sadece eskiye oranla daha dikkatli olacağım. normalde kedilerin parazit ilacları 3 ayda bir yapılır.. ama biz veteriner ile konustuk tedbir amaclı bu ilacları 2 ayda bir yaptıracagız.

spor icinde doktorumla konusup muhakkak spora baslayacagım. 70 kilo oldugum icin diyet yapmak yerine sağlıklı beslenmek istiyorum.

su an hala inanabilmis degilim. kalp atısını duyana kadarda inanamayacagım sanırım..

doktorumu aradım. değerin gebelik gostergesi oldugunu soyledi. ama takip etmeliymişiz. çarşamba gunu yine tahlil yaptırmamı soyledi. ultrasonda bakmak icin degerin 200 ustunde olması gerekiyormus.. sizlerde biliyorsunuz zaten. saglıklı gebelikte bu degerin her gun katlanarak artması gerekiyormus..

Arkadaslar allahıma sükürler olsun hamileyimmm.. şimdilik değerim düşük 49.82 ama daha adetime 2 gun var.. carsamba gunu kan tahlilini tekrarlayacagız.

hikayemi ve belirtilerimi anlatmak istiyorum sizlere

ben pco oldugumu 2006 yılında ogrendim. dogum kontrol hapı ve kilo artısı ile adetlerim bozuldu.adetlerim bozuldukca vucudumu dengesi de bozuldu kilo aldım. kilo aldıkca adetim bozuldu.. boyle boyle 2 sene gecti. cunku basta cocuk dusunmuyorduk.. pco yu ve hamileleige etkisine de bilimiyordum. sonra haziran 2008 de artık cocuga hazır oldugumuza karar verdik. ben dogum kontrol hapını bıraktım ama glukophage a ve dostinex e devam ettim.ocak 2009 a kadar kendimiz denemeye devam ettik. ama acıkcası cokta duzenli takip etmiyorduk.. ama aylar gecip hamile kalamayınca bu konu daha cok kafama takılmaya basladı. bu surede bir suru doktor degistirdim. kimi senin tek caren tüp bebek dedi kimi ise sende hic sorun yok dedi.

ocak 2009 da birgül sarıkamış ile tanıstım.oncelikle eşime sperm testi yapıldı.. eşimin spermlerinde bir sorun cıkmadı.. bunu üzerine birgul hanım aşılamaya gecmeden once femara adlı bir ilacı denemek istedigini belirtti. femara normalde meme kanserinde kullanılan bir ilac. ama ilacın yumurtaların kalitesini ve gelimini arttırdıgı ortaya cıkmıs. 3 aylık bir denem suremiz vardı. boylece ocak-subat-mart da bu ilacı kullanarak gecti. ama 3 ayda sonuc alamadık. ustelik her ay 2 adet yumurtam olmasına ragmen..

femara ile olan tedavimiz de bitmişti. bunu uzerine birgul hanım rahim filmi cektirmemi istedi. asılmaya hazır olması icin. gerci be asılamayı kısa dogru yaptırmayı dusunuyordum ama bir cok yerde rahim filmi sonrasu hamileligin o ay olma ihitmalinin yuksek oldugunu okumustum..

7 nisanda son adetimi gordum ve 14 nisanda radyotom da rahim filmimi cektirdim. bu arada clearblue hamilelik monitorunu de almıstım ve onu da adetimin ilk gunu kullanmaya basladım.

yani aslında ben nisan ayında bir cok seyi bir arada yapmıs oldum..

1)rahim filmimi cektirdim
2)clearblue hamilelik monitorunu kullandım (ovulasyonumu takip ettim 21. ve 22. nisanda hamile kalma ihtimalimin yuksek oldugunu gordum)
3)seker ilacını kullandım
4)bal+corekotu+tarcın karısımını yedim..
5)eşime keciboynuzu kürünü yaptım ve içirdim
6)21. ve 22 nisan gunu ust uste sabah işe gitmeden eşimle beraber oldum
7)ilişkiden sonra (yine baska bir yazıda okumustum) belimin altına yastık koydum. dizlerimi karnıma cektim ve sagıma donerek cenin pozisyonunda yarım saat yattım dinlendim.
8)ilişkiden sonra duş almadım aksama kadar (allahım sen affet)
9)ilişki sırasında herhangi bir sıvı veya yapancı bir krem kullanmadım (tükürükte dahil)
10)en onemlisi bu ay kendimi baska seylerle oyaladım taki adetime 8 gun kala

adetime 8 gun kalaya kadar hic bir sey hissetmedim kızlar.. aslında oyle aman aman da belirtilerim olmadı gecen aylara gore:

1)Adetime 8 gun kala yani 27 nisan gibi kasıklarım agrımaya basladı hafiften
2)ertesi gun hafiften goğuslerim acımaya basladı..
3)sonra kasık agrılarım gecti o zaman biraz korktum
4)sonraki gun adetim yukseldi yani vusut ısım arttı yine hasta olmama ragmen atesim 38 dereceydi
5)sonra cok fazla gazım oldu yani kızlar bunu anlatamam cok korkunc tuvaletimi yapmama ragmen canavar gibi bisi oldum.. ama bu bizim kontrolumuzde degil gercekten.
5)son 2 gundur goğuslerimde hafif damarlar belirmeye basladı. yani kızlar bu işin en buyuk belirtisi gogusler.. gun icinde bazen agrımıyor. ama mesela aksam uyuduk sabah uyandıgımda goğuslerimin acısı cok buyuktu..

zaten bu sabahta 7:30 da gosulerimin acısı ile uyandım.. cok canım acıyınca artık dayanamadım ve ilk idrarım ile idrar testini yaptım. cok cok silik bir ikinci cizgi cıktı.. bunun uzerine de hemen kan testi yaptırdım..

sonuc 49.82 cıktı.. simdilik daha cok basındayım.. carsamba gunu kan tahililini tekrarlayacagım.inşallah katlanarak artar degerim.. carsamba gunku sonuca gore birgul hanım bana ultrason tarihi verecek..

birgul hanımın bana ugurlu geldigine inanıyorum. hamileligimi de onunla devam ettirecegim inşallah

asılama yaptırmak istemedigmi soyledigimde kararıma cok saygılı davrandı. rahim filmi icinde ısrar ettigi icin cok mutluyum. rahim filmi temiz cıkında bana ozellike bu 3 ay dikkatli takip etmemi rahim filminden sonra sansın yuksek oldugnu soylemişti...

inşallah sorunsuz bir hamilelik gecirip sağlıkla bebegimi kucagıma alırım..

darısı dileyen siz butun arkadaslarımın basına.. dualarım hep sizinle..bebegim biraz daha buyusun kalibi atmaya baslasın sizler icinde melekler getirmesini dileyecegim..

bana destek olan siz tüm arkadaslarıma cok tesekkur ediyorummm.. inşallah sizlere guzel haberler vermeye devam ederimmmmm..

Arkadaslar allahıma sükürler olsun hamileyimmm.. şimdilik değerim düşük 49.82 ama daha adetime 2 gun var.. carsamba gunu kan tahlilini tekrarlayacagız.

ben pco oldugumu 2006 yılında ogrendim. dogum kontrol hapı ve kilo artısı ile adetlerim bozuldu.adetlerim bozuldukca vucudumu dengesi de bozuldu kilo aldım. kilo aldıkca adetim bozuldu.. boyle boyle 2 sene gecti. cunku basta cocuk dusunmuyorduk.. pco yu ve hamileleige etkisine de bilimiyordum. sonra haziran 2008 de artık cocuga hazır oldugumuza karar verdik. ben dogum kontrol hapını bıraktım ama glukophage a ve dostinex e devam ettim.ocak 2009 a kadar kendimiz denemeye devam ettik. ama acıkcası cokta duzenli takip etmiyorduk.. ama aylar gecip hamile kalamayınca bu konu daha cok kafama takılmaya basladı. bu surede bir suru doktor degistirdim. kimi senin tek caren tüp bebek dedi kimi ise sende hic sorun yok dedi.

ocak 2009 da birgül sarıkamış ile tanıstım.oncelikle eşime sperm testi yapıldı.. eşimin spermlerinde bir sorun cıkmadı.. bunu üzerine birgul hanım aşılamaya gecmeden once femara adlı bir ilacı denemek istedigini belirtti. femara normalde meme kanserinde kullanılan bir ilac. ama ilacın yumurtaların kalitesini ve gelimini arttırdıgı ortaya cıkmıs. 3 aylık bir denem suremiz vardı. boylece ocak-subat-mart da bu ilacı kullanarak gecti. ama 3 ayda sonuc alamadık. ustelik her ay 2 adet yumurtam olmasına ragmen..

femara ile olan tedavimiz de bitmişti. bunu uzerine birgul hanım rahim filmi cektirmemi istedi. asılmaya hazır olması icin. gerci be asılamayı kısa dogru yaptırmayı dusunuyordum ama bir cok yerde rahim filmi sonrasu hamileligin o ay olma ihitmalinin yuksek oldugunu okumustum..

7 nisanda son adetimi gordum ve 14 nisanda radyotom da rahim filmimi cektirdim. bu arada clearblue hamilelik monitorunu de almıstım ve onu da adetimin ilk gunu kullanmaya basladım.

2)clearblue hamilelik monitorunu kullandım (ovulasyonumu takip ettim 21. ve 22. nisanda hamile kalma ihtimalimin yuksek oldugunu gordum)
7)ilişkiden sonra (yine baska bir yazıda okumustum) belimin altına yastık koydum. dizlerimi karnıma cektim ve sagıma donerek cenin pozisyonunda yarım saat yattım dinlendim.
9)ilişki sırasında herhangi bir sıvı veya yapancı bir krem kullanmadım (tükürükte dahil)

adetime 8 gun kalaya kadar hic bir sey hissetmedim kızlar.. aslında oyle aman aman da belirtilerim olmadı gecen aylara gore:

4)sonraki gun adetim yukseldi yani vusut ısım arttı yine hasta olmama ragmen atesim 38 dereceydi
5)sonra cok fazla gazım oldu yani kızlar bunu anlatamam cok korkunc tuvaletimi yapmama ragmen canavar gibi bisi oldum.. ama bu bizim kontrolumuzde degil gercekten.
5)son 2 gundur goğuslerimde hafif damarlar belirmeye basladı. yani kızlar bu işin en buyuk belirtisi gogusler.. gun icinde bazen agrımıyor. ama mesela aksam uyuduk sabah uyandıgımda goğuslerimin acısı cok buyuktu..

zaten bu sabahta 7:30 da gosulerimin acısı ile uyandım.. cok canım acıyınca artık dayanamadım ve ilk idrarım ile idrar testini yaptım. cok cok silik bir ikinci cizgi cıktı.. bunun uzerine de hemen kan testi yaptırdım..

sonuc 49.82 cıktı.. simdilik daha cok basındayım.. carsamba gunu kan tahililini tekrarlayacagım.inşallah katlanarak artar degerim.. carsamba gunku sonuca gore birgul hanım bana ultrason tarihi verecek..

birgul hanımın bana ugurlu geldigine inanıyorum. hamileligimi de onunla devam ettirecegim inşallah

asılama yaptırmak istemedigmi soyledigimde kararıma cok saygılı davrandı. rahim filmi icinde ısrar ettigi icin cok mutluyum. rahim filmi temiz cıkında bana ozellike bu 3 ay dikkatli takip etmemi rahim filminden sonra sansın yuksek oldugnu soylemişti...

darısı dileyen siz butun arkadaslarımın basına.. dualarım hep sizinle..bebegim biraz daha buyusun kalibi atmaya baslasın sizler icinde melekler getirmesini dileyecegim..

bana destek olan siz tüm arkadaslarıma cok tesekkur ediyorummm.. inşallah sizlere guzel haberler vermeye devam ederimmmmm..

Larmeeeeciiiiiiiiiimmmmmmmmmmmm,kafayı yemek üzereyimmmmmmmmmmm

Larmecimmmm,canımmmmm,mutluluktan gözlerim doldu,harika bir haber bu harikasınnnnnn
Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,Kutlarımmmm,
Allah'ım çok sevindim canım benim,bebişinin kalp atışıylada tanışıp o küçük mucizeyi göreceğine sonsuz inanıyorum
Darısı benim başımaaaaaaaaaaaaa

bendeeeeeeee :D iş yerindeyim ama sabahtan beri hic bir sey yapmadım. iki foruma da yazı yazıp duruyorum :D herkes de soru bombardımanına tuttu ama ben daha inanamıyorum bile... cok acaip bişi :D

İçim mutlulukla doldu,yüzüme tebessümün en güzelini getirdin,inan...:dance::dance::teytey::teytey:
Oleeeyyyyyyyy alkisalkisalkisalkisalkisalkis

canim benim tebrik ederim inan cok ama cok sevindim hihoyyyt hihoyyyt :teytey: :teytey:
Rabbim tamamina erdirsin saglicakla kucagina almayi nasip etsin
saglikli bir dokuz ay diliyorum:nazar:
insallah carsamba gunu degerlerinde artar dualarim seninle

yayacım yapma benide aglatacaksın iş yerinde.. kızlar hep dualarımdasınız. inşallah sizlerinde guzel haberlerini alacagız en kısa zamandaaaaaaaaaa..

Son düzenleme:
doktorumun soyledigine gore ultrasonla bakmak icin degerin 200 un ustunde olması gerekiyormus.. gel carsamba gellllll hihoyyyt kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
su an belirtilerim de az yani.. belim agrıyor hafifde kasıklarım .. gosuslerim sızlıyor.. birde cok tuvalete gidiyorum :D yaa yoksa bunlar az belirti degil mi.. carsamba gunune kadar zor dayanıcam

Ağlayalım ya,yeterki mutluluktan olsun...Hiç abartmıyorum acaaayippp mutlu oldum...Çok güzel başladı bu hafta,
çarşambayı bende sabırsızlıkla bekliyorum,hemen girip sonucu ve gelişmeleri haber veriyosun ona göre :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

yayacım ya daha hamiş falan deme utanıyorum.. alışamadım :D :CüvCüv:

acıkcası ben nisan ayında 2 seye umut baglamıstım. 1. monitor du 2. si ise rahim filmiydi.

cunku doktorumda dahil olmak uzere rahim filminden sonra yolların temizlendigin ve hamile kalma oranlarının arttıgını ve gunlerimi iyi takip etmemi soylemişti. ben pco lu oldugum icinde doktora gitmeden ancak monitor gibi bir sey ile bu takibi yapabilecektim. bu nedenle bence monitor bende gercekten işe yaradı.bir cok bayan 14.15 gun yumurtlarken ( mesela senin bu ay daha bile erken yumurtlaman) ben 16. gunde yumurtladım.

birde normalde biz diger aylarda doktor kontrolundeykende hep eşimle aksam beraber oluyorduk.. ama monitor sayesinde sabah test yaptıgım icin sizinde bildiginiz gibi 3. seviyeyi gordugum 2 gunde sabahtan beraber olduk eşimle.

bu nedenle ben erkekte problem olmayan durumlarda , eger kadında 21-35 gunde bir adet goruyorsa bu monitorun etkili oldugunu dusunuyorum.. en azından yumurtladıgınız gunu bildiginiz icin adet tarihinizide daha iyi kestirebiliyorsunuz.

Kesinlikle aynı fikirdeyim canım,geçen ay 13-14 ken bu ay daha erken yumurtladım,geçen ay 6.günümde 1.seviyedeyken,bu ay 6.günümde 2.seviyeden başladı.

Biz, sabah ilk 3.seviyeyi gördüğümün akşamı olduk,ertesi gün ikinci 3.seviyedede akşam birlikte olduk.Sadece ilk 3.seviyeyi görmeden önceki gün boş gündü,keşke olsaymışız dedim ama hayırlısı ahhhhh inşallah benim ve diğer arkadaşlarında güzel haberlerimide bu ay paylaşırız....
Belki senin gibi sabah olmak lazım..::))
Hala çok neşeliyimmm....

Hımmmm,bu iş kafama yattı bakkk....Bu ay hayırlı olan ayım olsun innnşallahmm canım, ama olmazsa gelecek ay sabah olayını deneyebilirim.
Kendinde gelişen değişiklikleri unutma not al,bize ışık olursun..

Back