merhabalar ben 8 gün önce dogum yaptim dogumum okadar kolaydiki dogumdan korkan anne adaylarini bi nebze rahatlatmak icin yazmak istedim
8 ekim de normal dogmasi gereken günden 5 gün gecmisti her iki günde bir nts ye girip bebegi kontrol ediyorlardi ama artik iyice sabirsizlanmistim dr konusup sezeryan olmayi düsünüyordum
saat 13:00 olmus randevumuza gitmis nts ye baglanmis kalp atislarini dinliyorduk esimle birlikte. bu arada sancilarimi gösteren tarafta nerdeyse 2 dk 1 dk da bir sanci görünüyor benimse sadece karnim kasiliyordu pek önemsemedim hani günüm gecti ya iyice ümidi kesmisim :) sonra hemsire geldi sancilarin baslamis dedi. dedi de ben bisi hissetmiyorumki aciklik olup olmadigini kontrol etmek icin beni baska bi odaya aldilar ayaga kalkmamla beraber karnimda bi agri hissettim dizlerim cözüldü sanki hemsire hadi acele edelim dedi ve beni direk dogum odasina aldi yattim kontrol etti, acikligin bayagi bi ilerledigini söyledi sasirmistim henüz bi kere sanci hissettim diyordum.
geceligimi giyidim yattim saat karsimdaydi ve 14:10 du icimden sanirim gece 23:00 ü bulur dedim cünkü ilk bebegimdi. sonra bi kac defa sanci geldi ama dayanamayacagim bisey degildi. hemsireye epidurali sordum cünkü epiduralle normal dogum istiyordum. ellimi tuttu üzgünüm cok gec bebek geliyor faydasi olmaz dedi.
cok sasirdim bukadarmiydi o korkulan agrilar acikcasi adet görürken daha fenalarini yasadim.:) iyi ozaman dedim sorun yok. saat 16 :00 gibiydi
agrilar arttmisti toplam 3 defa siddetli agrim oldu ve bebegim 16:29 da dogdu. cok mutluydum kizim olmustu esilam gelmisti dogumda esimde yanimdaydi. ebe bana cok basarili oldugumu söyledi.bebegim toplam 2,5 saate dogdu. Harikkaydi hic de korktugum gibi degildi sadece vicuduma ayak uydurdum hamileykende biraz yogaya gitmistim insan pozitif tarafindan bakinca pozitif oluyor. bütün anne adaylarina benim gibi kolay dogum diliyorum.Allah bebislerinizi kucaginiza saglikli almayi nasip etsin :))