- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi ades_ballibadem
-
NORMAL DOĞUM YAPAN ANNİŞLER,kolay doğum için son 1,5ayda neler yapabilirim yada doğum sancıları vurunca
yani doğumu kolay olanlar bizlere tavsiyeleriniz neler????????
bol bol yürüyüş yap,benim gibi beş dakkada doğurursun inşallah,yürüyüş derken günde bir iki saat değil,abartı yürü ne kadar yürürsen okadar kolay olur,ben son günüme kadar çalıştım hatta müşterimi bırakıp doğuma gittim,iş yerimiz merdivenli,karnım burnumda akşama kadar elli kere inip çıkıyordum,doğumum çok kolay oldu,ayrıca çok kiloda almıyorsun,yatmanı tavsiye etmem,yat yat ağırlaşırsın,zinde bir hamilelik geçirmek istiyorsan tavsiyemi dinle arkadaşım :lepi:NORMAL DOĞUM YAPAN ANNıŞLER,kolay doğum için son 1,5ayda neler yapabilirim yada doğum sancıları vurunca
yani doğumu kolay olanlar bizlere tavsiyeleriniz neler????????
sedacım, sırf sana cevap yazayım diye üye oldum:)
(aylardır bu siteyi takip etmeme rağmen)
ben tam beş ay önce normal doğum yaptım.
üstelik 87 kiloydum
hamileliğim boyunca yattım
hergün yumurta süt yoğurt elma ve son 4 ay 3-4 tane medinehurması tüketim ama kızım az kilo aldı. 2900 doğdu.belki bundan kolay oldu doğum ama ben çok yağlıydım
doktorum yağlar yüzünden zor çıkarabileceğimden son on gün egzersiz önerdi. sadece son on gün yürüdüm ve egzersiz yaptım bacağımı açtım kapadım
aralıkta doğurduğum kış olduğundan yürüyüş falan yapamadım sadece yattığım yerden hareketler yapıyordum
ÖNCELİKLE, kaygısız olacaksın herşey olacağına varır.
erken su boşalması doğumu zorlaştırır bunu önlemek için hamilelikte bana doktorum vajinal tablet ve sebamedin genital bölge temizleyicisini kullandırdı.
benim kızım suyuyla doğdu kordonu da dolanmıştı kakasını da yapmıştı ama suyu kolaylaştırdı.
ben son günlerde grip olmuştum üstelik. çok uyuyordum
kaynanamla görümcem doğumdan tam 12 saat önce geldiler memleketten. yemeklerini çaylarını yaptım eşim işten geldi yemeğini yedi ve 8de hastaneye gittik 11de doğurdum son bir saat zor geçti o da benim kendimi sıkmam yüzünden derin nefes almalıydım baştan.
doktor çatala oturtup ıkın diyene kadar ıkınma sadece derin nefes al ve serbest bırak bebeğin çıksın sıkıştırıp boğma onu.
hiç korkma acı bebeğini görünce bitiyor
benim komşum 1 ay önce normal doğum yaptı benim ısrarımla sezeryan düşünüyordu.
ben çok sancı çekmedim sadece doğuracağımı ve kızımın aşağı indiğini hissettim o kadar
hayırlı bebeğin olur inşallah
ben son on gün yürüdüm ve hurma yedim hurmayı araştır.
hamileliğim boyunca yattım. doğum kolay oldu.
öncelikle rahat ol herşey olacağına varır. suyunun erken gelmemesi için doktorun verirse vajinal tablet ve sebamed gibi dış bölge temizleyici kullan
,yattığın yerden bacağını aç kapa.
ben 87 kiloydum ve yağlıydım
korkma kendini sıkma son sancılar zor olur derin nefes alırsan o da kolay sonra doktorıkın deyinceye kadar ıkınma ve ağrı gelince ıkın çataldayken.
sancıyı hissetmeyebilirsin ama doğuracağını hissedersin benim gibi.
bebeğin 4 kilodan fazlaysa belki biraz uzun sürer.
benim teyzem 100 kiloda suni sancıyla 3 saatte yaptı üç doğumunu. sadece ortanca zor olmuş kilolu olduğu için dikiş çok olmuş yani o kadar
inşallah kolay olur. başarı ve sağlık dilerim sedacım.
bol yuruyus..bol hareket..
yapabılecegıne ınanmak ve kesın karalı olmak..
doğru nefes teknıklerı ve doktorların doğum sırasnda dedını yapmak,,olay bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?