Kola Bağımlısıyım ..

çok fena :KK50: onun yerine çikolataya falan sarsaydın bari canım ya :) azaltmayı denemiyor musun miden ne olur sonra

deniyorum ya ama hani susarsın ya için yanar fenalaşırsınn aynı öle oluyorum.baska şeylerle ılgılenıorm ama olmuyo.mesela sigara da kullanıyorum ama kolanın yanında hiç kalıyo sıgara.kolaya daha da bagımlıyım.

ALARMLARI çal beynınde cok tehlıkelı bırsey yapıyorsun bence bende sen gibiydim ve yemek bıle yemezdım şidmi asit mi çekti canım içiyorum suyu anında kesıyor ve ben kola demezdım asit alın bana derdim sarı yada sıyah ne varsa asit gelırdı ama vazgectım ve ikisinide icmıyorum acilen bırakmanı tavsıye ederım midene vucuduna yazık

Herkes bir çok yiyip içmekte fakat bunların nasıl yapıldığını bilmemektedir. Bunlardan bir taneside koladır. Eskiden hatırlarsanız kolanın içindekiler diye haberler çıkmıştı. Fakat aslında ozamanlar farklı maddeler bulunmaktaydı. Araştırmalar sonucu kolaların büyük bir kısmında Cochineal isimli bir böcek olduğu sonucu çıkmıştır. Böceğin resmine aşağıdan bakabilirsiniz.
Bu Cochineal böceği Meksika ve Kanarya adalarında yetişirmiş. Cochineal böceği kolaya katılmadan önce uzun ve zahmetli bir işlemden geçtikten sonra kolanın içerisinde katılmaktaymış.
Cochineal isimli böcekler toplandıktan sonra ezilip öğütülerek karminik asite çevrilir. Daha sonra karminik asit çıkması ile kolanın içine karıştırılır.
biraz tiksindirici oldu ama bırakman daha hayırlı bence böceğin resmini koymadım.

benim kuzenim o böcekle ilgili videoyu izledikten sonra üstüne kola içmişti :KK53: bağımlılık farklı bir şey. irade ile isteği kontrol altına almak lazım

tam kolaya el sürecekken aklına gelsin düşünsene ezilmiş böcek suyu böğğ iğrenç ben bırakalı çok oldu vallaa darısı sana:KK37::KK37:

Ablamın eltisinin kızı sürekli kola (günde 2,5 lt. sanırım) cips,gofret yediği için midesinden mikrop kapmış,

Aylarca mide sancısı çekip ilaç kullanmış,annesi anlattı bize,

Neler çekti diyo,doktor biraz daha devam etseymiş mide kanaması vb. bişey olabilirmiş demiş,

Kız bi de bunları yediği için yemek falan da yemiyomuş,ergenlik çağında bi de,

Şimdi iyi ama artık içmiyo sanırım...ALLAH kurtarsın seni de ne diyeyim,ben de az önce okumuştum o böcekli haberi,

İçinde fare eti ve kanı olması da yüksek ihtimal,çünkü meyan kökü koyuyolarmış,onun tarlası da fare dolu

oluyomuş,makinanın ayıklaması imkansız diyolar...
:KK50:

kola bağımlısıyım diyosun, arkadaşlar o kadar tiksindirici şey söylemiş, sağlık problemlerinden bahsetmiş, sen ise inşallah bende bırakabilirim demişsin.seniin bırakma gibi bi niyetin yok ki. ilgili değilsin bu konuda.canım istediğinde durum değişiyo diyosun.

bi arkadaş kola isteği gelince su içerek bağımllığını bıraktığını anlatmış sen ise inşallah inşallah.. inşallahla olmaz bu iş.

yaptığın şey çok tehlikeli ancak sen yeterince farkında değilsin. sigara içmekle insan nasıl akciğerine rahatsızlık veriyosa sen de midene veriyosun.mide bu ya, bu kadar basit bi organ mı.bi dağıldığın anda ne bişey yersin ne de bişey içebilirsin.

bunları kızgın bi ifadeyle söylemiyorum yanlış anlama ama ne bekliyosun? sende kolayı bırakma azmi yok ki.

şu an kesin sinir oldun farkındayım ama üstüne bi soğuk kola içersin geçer.

:)) yoo sinir olmadım her türlü eleştiriye açığım.azmim olup olmadığımı 2 kelimemden anlayamazsın hiç bi insan keyfinden kendıne zarar vermez elinde olmayan bazı şeyler vardır.

2 kelimeyle böyle şeyler anlatılmaz zaten.

ben de lisedeyken kola içiyodum..bağımlı olduğumu her gün içmeden duramadığım zaman anladım.ama azaltarak önüne geçtim bunun.

canın her kola içmek istediğinde 1 bardak değil de 2 yudum iç mesela.1 litre değil de daha az miktarda tüket. her şey iradeye bakar valla, insanın elinde olmayan şeyler diye bi bahaneye sığnması her zaman komik gelmiştir bana. çünkü insan istediği zaman her şeyi yapabilir.

bende kola bağımlısıydım,önce hafta 1-2 kez içmeye başladım sonra tamamen bıraktım.Onun yerine soda içiyorum tavsiye ederim :)

ben de bir sene önce çok içerdim bağımlı olduğumu düşünürdüm. sabah uyanır uyanmaz ilk işim kola içmekti. okulda tüm paramı kutu kolalara verirdim. ama şimdi canım istediğinde koca bir bardak dolduruyorum insanın gözü açtır ya benim ki de öyle sonra üzerinden iki parmak anca içip bırakıyorum. onun yerine farklı içecekler tüket. az önce 1 lt sütle yanında annemin yaptığı bol kuru üzüm ve tarçınlı keki yedim. ohh mis. kendine iyi gelecek şeyler tüket kötü değil. bağımlısıyım bırakamıyorum diye bir şey yok. her konu da böyle bu.:KK45:

Canım aynı sorun bende de var mutfaga su icmeye diye gidiyorum kola iciyorum günde 1 ltyi buluyor hatta kola icmedigim zaman cok sinirli oluyorum bir de sadece cocacola iciyorum baska marka icince midem bulanıyor

bende ünv.deyken yoğun içerdim yemek yanlarında.. sonradan sağlık sorunu yaşayınca önce azaltmaya sonrada hamilelikle beraber içmemeye başladım..
hiçbir faydası olmadığı gibi,o kadarda zararı var.. :KK34:

eve alma günde bir litre içiyorum diyorsun ya alma bulamazsın bulamadığın sürecede içemezsin olmaz mı :KK19: gerçekten çok zararlı benim annemde öyleydi su yerine tükettirdi nasılki karnındaki bebek zehirlendi o asitten annem bıraktı keşke böyle olmasaydı ama neyseki kolayı bıraktı bu sebeple kötüde olsa

X