• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kol ve Bacakta Güçsüzlük?

gulbin72

Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2024
456
75
13
41
Hanımlar merhabalar. Yaklaşık 5 gündür sol kolum ve bacağımda inanılmaz derecede güçsüzlük var. Çay kaşığını bile kaldıramayacak düzeyde. Korkmaya başladım açıkçası. Sebebi ne olabilir?Var mı böyle bir durumu yaşayan? Ne yapabilirim acaba? Çarşambaya kardiyolojiye gideceğim inşallah.

Hanımlar merhabalar. Yaklaşık 5 gündür sol kolum ve bacağımda inanılmaz derecede güçsüzlük var. Çay kaşığını bile kaldıramayacak düzeyde. Korkmaya başladım açıkçası. Sebebi ne olabilir?Var mı böyle bir durumu yaşayan? Ne yapabilirim acaba? Çarşambaya kardiyolojiye gideceğim inşallah.
Boyun düzlesmesi olabilir bir baktirin

Boyun düzleşmesi yok da doktor MS şüphesiyle 6 ayda bir kontrole gel dedi. Beyin mr ında yaygın iskemik lezyon çıkmıştı. Yani kılcal damar tıkanıklığı.En son 4 ay önce mr çekmiştim. Kolum güçsüz , soluk ve kupkuru.
Boyun ile ilgili ağrı gibi hiç bir şikayetim yok. Boyun mr ı da çektim 4 ay önce. Temiz çıkmıştı. 🤔

Boyun düzleşmesi yok da doktor MS şüphesiyle 6 ayda bir kontrole gel dedi. Beyin mr ında yaygın iskemik lezyon çıkmıştı. Yani kılcal damar tıkanıklığı.En son 4 ay önce mr çekmiştim. Kolum güçsüz , soluk ve kupkuru.
Boyun ile ilgili ağrı gibi hiç bir şikayetim yok. Boyun mr ı da çektim 4 ay önce. Temiz çıkmıştı. 🤔
Çok geçmiş olsun peki tedavi ne önerildi size

MS hastalığı için soruyorsanız sadece kan sulandırıcı verdi. Onu da kullanıyorum desem yalan atmış olurum.🤔
Peki ms Teşhisini sadece gördüğü lezyonlardan mı yola çıkarak teşhis etti omurilikten sıvı aldırmadınız mı ve şikayetleriniz sadece kol ve bacakta güçsüzlük müydü

Malesef Batman'da Ms hastalığı için ileri derecede tetik yapacak malzeme yok. Başka bir şehire fakülteye gitmem lazım.
Bundan yaklaşık 1 sene önce çarpıntı ve nefes daarligi şikayetiyle tüm doktorları dolaştım. Bunlara mart ayında aşırı baş dönmesi şikayeti eklenince nöroloji doktoruna gittim. Mr çekti. Beyaz lezyonların bayağı var dedi. Hemen kardiyolojiye yönlendirdi.Acil git deyince çok korktum dogrusu. Holter taktı. Bir gün takılı kaldı. Ondan birşey çıkmayınca doktor kalple ile ilgili değil bu sorun dedi. Neyse nörolojiye tekrar gittim. Kalp ile ilgili bir sorun olmadığını söyledim. O zaman 6 ay sonra tekrar MR kontrolüne gel dedi. Neyse baş dönmesi şikayetim geçti ve geçen eylül ayında tekrar MR a girdik.. Yine Yaygın iskemik lezyon var dedi ama sayı olarak cogalmamis, geçen seferkilerle aynı sayida dedi ve kan sulandırıcı verdi. Onu da kullanmıyorum. Doğrusu iyi mi ediyorum kötü mu ediyorum onuda bilmiyorum.
Bu lezyonlar doğuştan oldugu gibi sonradan da çıkıyor dedi. Bu martta yine gidegim mr için. Ama bu güçsüzlük nedeniyle sanki martı beklemeyeceğim ve Diyarbakıra fakülteye gideceğim. Bugün kalp için rutin kontrole gittim.Kalpte sorun çıkmadı ve güçsüzlük nedeni kalp değil dedi. 15 gün önce kan vermiştim. Kolestrol ve kötü huylu LDL değerlerim bayağı çok çıktı. Özellikle LDL üzerinde çok durdu doktor. Haftaya tekrar gel. Kan değerlerine bakalim dedi.

Son düzenleme:
Back