- 25 Ekim 2014
- 610
- 599
- 103
inşallah canım sağol.Canım ciddi bir sağlık sorunun olduğunu düşünmüyorum. Jinekoloğa bir git bence belki çözümü çok basittir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
inşallah canım sağol.Canım ciddi bir sağlık sorunun olduğunu düşünmüyorum. Jinekoloğa bir git bence belki çözümü çok basittir.
canım şeyimle uğraştığım falan yok. günlük pedi ergenliğimden beri kullanırım ve bu durum bende aylar önce başladı. niye şimdi başladı diye araştırıyorum. o jeller ve pudra gibi şeyleri de kokudan sonra kullanmaya başladım. durup dururken değil yani..Günlük ped hemde günde 3-5 tane çok fazla bence biliyorsunuz pedlerin dışı hatta üstü plastik siz bunları sürekli kullanarak hava alımını engelliyorsunuz dolayısıyla hem bakteri için elverişli bir ortam oluşturuyor hemde kokmasına neden oluyorsunuz. Yapmayın lütfen kullanmayın şu günlük pedleri, hem siz abartmış pudralıyormuşsunuz bide. Ee pudrada hava aldırmazki. Genital bölgeye sabun, jel, pudra falan sürülmez bırakın bu kimyasalları içi suyla bile yıkanmaz, o kendini temizler zaten. Yapacağınız şey basit, her wc.de suyla yıkayın, pamuklu çamaşır kullanın gerekirse ped kullanmak yerine çamaşır değiştirin, kıl tüy durumlarını halledin, tuvalet kağıdı dahil diğer o kullandığınız şeyleri bırakın. Daha doğrusu şeyinizle uğraşmayı bırakın gerisini vücudunuz halleder.
teşekkürler canım, ama koku sorunuyla karşılaştıktan sonra o tarz ürünler kullanmaya başladım.Tatlım genital bölgene o kadar şey sürme. Jeller pudralar sirkeler falan. Genital bölgemizin kendine özrl r ph dengesi var onu bozmamalıyız kendini yenileyebilmesi ve koruması için bu şart. Ayrıca günlük ped kullanımını bırak pamuklu iççamaşırı doğru seçim. Umarım
Biran önce kurtulursyb:-D
acaba yeme alışkanlığım mı buna sebep oluyo, içtiğim su mu sebep oluyor. inan herşeyde sebep arıyorum. ama bulamıyorum![]()
empati yapamadığınızı bu kadar belli etmeseydiniz keşke..Konuyu açalı 1 hafta olmuş aylardır varmıs bu rahatsızlık mıllet doktora gıt dıyor hala sureklı araştırıyorum diyorrsun.Neyi araştırıyorsun anlamadım? Bı arkadas demıs koklamayın oranızı buranızı dogru yani.Rahatsızlıgı olan doktora gider.Doktora gıdınleri geçistiriyorsunuz burda bizden medet umuyorsunuz.Anlamadım sizi.
cevabınız için teşekkür ederim. sömestrde memlekete gideceğim. o zaman doktora görüneceğim inşallah. maydanoz suyunu duymuştum ama yapmaya çekindim açıkçası. tozsuz tuvalet kağıdı derken biraz açabilir misiniz? Çünkü bu konuda da şüphelerim vardı.merhaba,öncelikle mutlak suretle çekinmeden sıkılmadan doktora danışın ve doktorunuzada aldıgınız önlemleri söyleyin.Çünkü birçok yapıyorum dediğiniz şey bölgenizin yapısına zararlı şeyler.Günlük pedler,sabunla yıkamalar hele o özel jel diye satılan şeyler bunları kullanmayın asla.Pudra ıslak mendil bunlar hep zararlı bizlere.Saf sabun dahi kullanmayın sadece saf su ile ile yapın temizliği wc kagıdı ise kalıtelı tozsuz olanlardan alın.Islak veya nemli bırakırsanız bölgeyi mıkrop oluşumuna zemin hazırlarsınız.Maydonoz suyu ciddi anlamda birebir kaynatıp için onuda süreyim demeyin ama.
yıllardır kullanıyordum şimdi oldu diyebilirsiniz ama olacağı zaten belli idi o ürünler mutlaka bunu yapar.
yaşadığım yer çok sıcak. baya su tüketiyorum yani. inanın bağırsaklar için detoks bile düşündüm. çünkü dıştan temizliğe eminim. koku içten kaynaklanıyor. doktorlara da çok itimadım yok açıkçası. çoğu saçma sapan ilaç yazıp gönderiyor. o yüzden bilen insanlardan fikir alayım varsa bitkisel veya doğal şeyler deneyeyim dedim ama doktor yolu gözüktü bana sömestrde. cevabınız için teşekkür ederim..Esas sebebi yine doktor bulacak tabi de su tüketimi de farkettirir durumu, bağırsak problemi, koku problemleri için sebep olabilir, hijyenden zaten dıştan eminsiniz ama belki vücudunuzun içi tam olarak arınamıyordur? Bol su tüketen insan da problem yaşayabilir de, detoks etkisi yaratın bir süre yedikleriniz ve normalden daha fazla içeceğiniz suyla, acaba bir değişiklik olacak mı?
empati yapamadığınızı bu kadar belli etmeseydiniz keşke..
dediğinizi nice arkadaş söyledi, yalnız bir fark vardı, empati ve söyleme tarzı. ben de az önceki mesajımda buna değindim.Ne alaka empati ?Sizin iyiliginiz icin soyluyorum. Doktora gitmediginiz muddetce olasi bir rahatsizlikta tedavi icin daha da gecikiyor olabilirsiniz farkindamisiniz? Internetten arastirmayi birakin ve somestr beklemeden doktora gorunun.Cok basit bir iltihapta olabilir onunu almakta zorlancaginiz bir rahatsizlikta.
Doktorlar herhangi bir rahatsizliginiz varsa sakin ha internette .....belirtisi,......nedenleri diye aratmayin diyor.Siz aylardir yapiyormussunuz.Sadece bunu soyluyorum ben.Burda tahmin yurutsem daha mi empati yapip yardimci olacagimi dusunuyorsunuz size?Siz bilirsiniz.
onu bende çok merak ettimTahret kokusu nasil yaa.ne demek anlamadim
dediğinizi nice arkadaş söyledi, yalnız bir fark vardı, empati ve söyleme tarzı. ben de az önceki mesajımda buna değindim.
ayrıca doktora gitmeyi akıl etmeyecek kadar kıt değilim. demek ki fırsatım olmamış veya belli bi tarihte gideceğim ki bunun açıklamalarını birçok mesajımda da belirttim.
neyse, teşekkürler !
ne demek istediğimi anlamışsınız işte. günlük hayatta atamadığı siniri burada atanlara da ayrı bir hayranım !Doktora gitmeyi akil edemeyecek kadar kit degilseniz ne istiyosunuz? Alternatif tip secenekleri ariyorsunuz demek. Dereotu suyu icin,bamya yiyin cevaplari daha tatmin edici geliyor size.Onu bilemedim iste ben.Dogrudur.
Neyse gecmis olsun size.
Bu konuda eğitim almış doktorlara güvenmiyorsunuz peki burada hiç tanımadığınız, alışkanlıkları farklı, tarzları farklı bu kadar kişiye nasıl güveniyorsunuz? Sağlık bu başka bi şey değil, yaşadığınız bir olay olsa gelip burdan fikir alabilirsiniz ama konu sağlık. Çözümü yanlış yerde arıyorsunuz.yaşadığım yer çok sıcak. baya su tüketiyorum yani. inanın bağırsaklar için detoks bile düşündüm. çünkü dıştan temizliğe eminim. koku içten kaynaklanıyor. doktorlara da çok itimadım yok açıkçası. çoğu saçma sapan ilaç yazıp gönderiyor. o yüzden bilen insanlardan fikir alayım varsa bitkisel veya doğal şeyler deneyeyim dedim ama doktor yolu gözüktü bana sömestrde. cevabınız için teşekkür ederim..
bi süre baharatlardan uzak dur, sütlü besinler ye, çayı tarçınla tatlandır, cips vb. yeme ve mutlaka doktora gitarkadaşlar bu forumu hep takip ederdim bugüne kısmetmiş üye olmak. önemli bir derdim var : KOKUYORUM. yardım edin. bunun yardımı mı olur dediğinizi duyar gibiyim. kaynağı anlamak için danışmak istiyorum size...
arkadaşlar duştan çıktığımda bile anında kokuyorum. ter, ağız, ya da ayak kokusu değil.
bacak arası. yani vajinal desem değil. taharet kokusu gibi.
ya arkadaşlar inanın taharete o kadar önem veriyorum ki inanın o bölge için intim jeller yani özel yıkama jeli, pudra, sirkeli su.. neler denemedim. bazen diyorum ki yediklerim baharatlı ondan mı. yoksa bağırsağımda kurt mu var. ya da tuvalete sık çıkmıyorum o mu koku yapıyo. acaba idrar çok tutuyorum iltihap mı yaptı da kokuyo. ya sanki içimden bi pislik kokusu dışarıya vuruyo. ya var ya neler düşünmedim ki. ama çözümü bulamıyorum çıldıracağım. sentetik kıyafetler mi koku yapıyo. iç çamaşırım pamuklu hergün değiştiriyorum. çamaşırımı ütülüyorum. günlük ped günde en az dört kere. küçük tuvalette bile o bölgeyi yıkıyorum kurutup pudralıyorum. inanın takıntı oldu kafayı yicem. kokuyo ya kokuyo işte. çok büyük sosyal fobi oluşturuyo bende. yardım edin önerilerinize ihtiyacım var![]()
nereden biliyorsunuz önerileri dikkate almadığımı?Bu konuda eğitim almış doktorlara güvenmiyorsunuz peki burada hiç tanımadığınız, alışkanlıkları farklı, tarzları farklı bu kadar kişiye nasıl güveniyorsunuz? Sağlık bu başka bi şey değil, yaşadığınız bir olay olsa gelip burdan fikir alabilirsiniz ama konu sağlık. Çözümü yanlış yerde arıyorsunuz.
Hem yorumlara baktımda hemen hepimiz yaptığınız-kullandığınız şeylerin zararlı olduğunu ve kendimizce neler yapmanız gerektiğini yazmışız. Ama buradakilere güvendiğinizi yazmanıza rağmen yazdığımız önerileri hala hiç dikkate almıyorsunuz
teşekkür ederim. tarçını sürekli tüketmek metabolizmayı olumsuz etkiler mi acaba?bi süre baharatlardan uzak dur, sütlü besinler ye, çayı tarçınla tatlandır, cips vb. yeme ve mutlaka doktora git