• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku Takıntım..

Malesef psikolojik.. Evet genital bölgeyle alakalı sadece
Psikolog yada psikiyatrist çözüm olamıyor tek başına, kendini telkin ve odaklanacak başka şeyler belki yardımcı olur
Umarım aşılır , aslında bu benim derdim dedikçe bu takıntılar güçleniyor bazı insanlarda, yoksaymak bazen üstüne gitmekten daha iyi bir çözüm olabiliyor

Psikolog yada psikiyatrist çözüm olamıyor tek başına, kendini telkin ve odaklanacak başka şeyler belki yardımcı olur
Umarım aşılır , aslında bu benim derdim dedikçe bu takıntılar güçleniyor bazı insanlarda, yoksaymak bazen üstüne gitmekten daha iyi bir çözüm olabiliyor
Değerli fikriniz için çok ama çok teşekkür ederim, haklısınız. İnanın deneyip başarmaya çalışacağım.

Fizyolojik olarak bir sıkıntı yok belli ki. Obsesyonlarla mücadele etmenin en iyi yolu onları yapmamaktır. Günde 3 kere iç çamarınızı değiştirmemelisiniz yani, bu eşiği aşmanız gerekiyor. Zihninizin oyunlarına yenilmeyin ve o anlarda bunun sadece bir düşünceden ibaret olduğunu farketmeye çalışın. Ortada koktuğunuza dair bir gerçeklik yok, yeni gerçeğiniz bu olmalı. Doktorunuzla da konuşmuşsunuzdur ancak tam olarak sizce ne zaman başladı bu durum, bu bir yıldır sizi etkileyen bir şey oldu mu bunu da bi düşünün..

Fizyolojik olarak bir sıkıntı yok belli ki. Obsesyonlarla mücadele etmenin en iyi yolu onları yapmamaktır. Günde 3 kere iç çamarınızı değiştirmemelisiniz yani, bu eşiği aşmanız gerekiyor. Zihninizin oyunlarına yenilmeyin ve o anlarda bunun sadece bir düşünceden ibaret olduğunu farketmeye çalışın. Ortada koktuğunuza dair bir gerçeklik yok, yeni gerçeğiniz bu olmalı. Doktorunuzla da konuşmuşsunuzdur ancak tam olarak sizce ne zaman başladı bu durum, bu bir yıldır sizi etkileyen bir şey oldu mu bunu da bi düşünün..
Hemşireyim, 1 yıl kadar önce kadın doğum bölümünde çalışıyordum. Bazı hastalar o kadar kötü kokuyordu ki maske bile yetersiz kalıyordu. Psikolojik olarak eve döndüğümde duş alıp, çamaşırımı değiştiriyordum. Sanırım o sıralarda başladı bende de bu takıntı, kendi kokularının farkında olmayan kadınları gördükçe.
Bugünden itibaren çamaşır değiştirme ritüelimi düzene sokacağım. Düşünmemeye çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.

Hemşireyim, 1 yıl kadar önce kadın doğum bölümünde çalışıyordum. Bazı hastalar o kadar kötü kokuyordu ki maske bile yetersiz kalıyordu. Psikolojik olarak eve döndüğümde duş alıp, çamaşırımı değiştiriyordum. Sanırım o sıralarda başladı bende de bu takıntı, kendi kokularının farkında olmayan kadınları gördükçe.
Bugünden itibaren çamaşır değiştirme ritüelimi düzene sokacağım. Düşünmemeye çalışacağım. Umarım başarılı olabilirim.

Anlıyorum, biraz mesleki deformasyon diyelim o halde :) Bu obsesyonlar geldiğinde korkmayın ve bundan kaçmayın, sadece o an oturun ve bunu yaşayın hareketsizce. O düşüncelerin geçip gitmesine izin verin. Eğer bir kaç kez rahatlatıcı herhangi bir ritüel yapmamayı başarırsanız atlatacağınızı düşünüyorum.

Anlıyorum, biraz mesleki deformasyon diyelim o halde :) Bu obsesyonlar geldiğinde korkmayın ve bundan kaçmayın, sadece o an oturun ve bunu yaşayın hareketsizce. O düşüncelerin geçip gitmesine izin verin. Eğer bir kaç kez rahatlatıcı herhangi bir ritüel yapmamayı başarırsanız atlatacağınızı düşünüyorum.
Yazdıklarınızı okudukça dinleniyorum, bunu itiraf edeyim. Çok çok iyi geldi ve söylediklerinizi aklımdan hiç çıkarmayacağım.. 3 kez çamaşır değiştirmemekle başlayacağım işe :)

Kesinlikle psikolojik doktor ilac falan bisey versin kullan bence isin zor

Burada bir üye vardı, senin gibi hatta daha fazla takıntısı vardi. Meğer ilk adet gördüğünde travma yaşamış onun etkileri hala suruyormus... Belki sende de travma olmuştur mutlaka destek al derim

Bir şey daha ekleyeyim. İç çamaşırlarınıza çokça parfüm sıkın.. (kilot, sütyen, atlet ve birde pantolon ağ kısmına). Benimde vardı koku takıntım. Dediğim parfüm ve hergün değiştirmem geçirdi bir deneyin.

Kızlar, utana utana bir şey itiraf etmek istiyorum. Hem artık bu konuda konuşabilmek istiyorum hem de hani belki benzer durumu yaşayan biri vardır diyerek danışmak istiyorum, bana bir tek bende varmış gibi geliyor..

Bilirsiniz, vajinit, mantar tarzı rahatsızlıklar geçirdiğimizde akıntımız da kokulu olur ama hastalık geçtiğinde geçer gider ya. Ben kendimi sürekli kokuyormuşum gibi hissediyorum. Delirmek üzereyim. Ne mantarım var ne vajinitim. Temizliğimi asla aksatmam, ağdamı da aynı şekilde ama bana bir takıntı geldi 1 yıldır kendimi kokuyorum zannediyorum. Hatta öylece koltukta otururken bile psikolojik olarak koku aldığımı sandığım oluyor.

Hayat kalitemi düşürdü iyice, psikiyatriste gittim en son. Cinsel hayatını da etkiler bu takıntın, kokmaktan korkmaların dedi. Yakında evleniyorum da, aldım başıma belayı. Genital bölge deodorantları varmış araştırdım ama onlara da güvenemiyorum içindeki kimyasallara falan.

Durum normal değil farkındayım ama psikiyatriste gitmekten başka bir çare gelmedi aklıma. Takıntıyı hafifletmek için yapabileceğim başka ne var onu da bilemiyorum of of.

NOT: Kadın doğuma gittim bir problem çıkmadı.

Adet döneminde pedini uzun süre kullanıyorsan o sorun yapıyor olabilir, gün içinde suyla temizliğini yap, her gün düzenli olarak iç çamaşırını değiştir ne sorunun kalacak ki. Bazen kot pantolonlar uzun süre giyilip yıkanmayınca üstlerine kokular sinebiliyor, belki o kokular gelmiştir size bana da bazen kot pantolonumda is, toz vs kokusu var gibi geliyor. Deodorant falan kullanmayın bence hatta sabunla bile yıkamayın çünkü ph dengesini bozup mantara sebep olabilir.

Bende de buna benzer bir takinti farkli araliklarla peydah oluyor
Bir gun toplantida yanimda oturan biri kalkti ve baska yere oturdu. O kisi de cok titiz biridir. Biliyorum yani. Ben de acaba kokuyo muyum neyden benden rahatsiz olup mu gitti gibi bir dusunce olustu. O gun bugundur bazen baba da kokuyomus gibi gelirim. Dibime biri girince kokuyo muyum diye dusunurum. Ki eskiden sevgilim banyomu geciktirmis olsam dahi cok guzel koktugumu soylerdi. Tamamen psikolojik. Bence yardim alin

Çok eski bir koşumuzun annesi böyle bir rahatsızlık geçirmişti,o sürekli wc ve banyodan koku geldiğini iddaa ederdi.Sürekli yıkardı,kadın mide bulantısı yaşıyordu sürekli.
beyin ve sinir cerrahisinede gidin bence normal bir durum olmaya bilir

Isin sirrini acikliyorum toplanin:)
Her gun bir kase yogurt yersen akintinda vajinanda koku moku olmuyor :)

Ha tabiiki gunluk sadece suyla yikiycaksin dus mus.. zaten diger sekilde temizliine dikkat ediormusun.

Canim önce bunu kafanda bitirmen lazim , sonuçta herşeyin bir kokusu vardır ...Genital bölge icin o tür ürünler kullanmak doğru değil ..

Anladığım kadarıyla nişanlısın, yakında evleneceksin. Bu koku takıntının böyle bir dönemde çıkmış olması pek manidar.

Tabi ki psikolojik.. Herhangi bir sağlık sorunun yoksa vajinan doğal kokusu hariç bir koku üretmez. O yüzden boşu boşuna ananas yemeye (ye tabi aslında çok faydalı), donuna parfüm sıkmaya kalkışma :) Çözmen gereken sorun kafanın içinde.

Kullandığın o ph dengeli sabunlar, aklının devamlı kokuda olması, sık yıkama ve iç çamaşırı değiştirme gibi takıntılı davranışlar ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir. Kuruluk, ağrılı ilişki, cinsel isteksizlik ve daha niceleri.. Vajinanı olduğu gibi kabul edip onu sevmeye çalış demeye gelmiştim sadece, konuyu uzattım :KK53:

Genital bölgenin ust kismina deodorant sık vajinaya gelmedigi surece saglik acisindan zarar gelmez diye düşünüyorum sende rahat edersin. Genital bolge icin islak mendiller şampuanlar var belki duş jelinden daha etkilidir işe yarar mi bilmiyorum ama

Back