Yöresel Tarif Köfteli Erişte Çorbası-Tavuklu Sultan Kebabı-Portakallı Revani-Ramazan Sofrası

Yöresel Yemekler

WunderLost

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Mart 2020
9.888
35.543
31
Merhaba güzel hanımlar
Bir yarışmada daha sizlerleyimm
Seçtiğim yemeklerde çorbayı ilk defa sizler için denedimm Ana yemek sık sık yaptığım bir tarif Tatlı ise bu formda yapmadığım genelde borcamda ve limonlu olarak yaptığım bir tarif

Vakit kaybetmeden hemen tariflerime geçiyorum malum liste uzunn

ÇORBA
Köfteli erişte çorbası için gerekli malzemeler

3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un(dolu dolu)
1 su bardağı erişte (ben renkli kullandım)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yumurta
200 Gr kıyma
5-6 su bardağı su
Tuz, karabiber, nane

Gelelim yapılışınaaaa
Önceee kıyma, tuz, karabiberi güzelce yoğurup hafif un serptiğimiz bir tepsiye küçük köfteler yuvarlayalım.

Sonraa uygun bir tencereye yoğurt, un ve yumurtayı alıp çırpalım. Üzerine 3 su bardağı ekleyip ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştıralım.

Kaynayınca içine sırasıyla erişteleri, mercimeği ve son olarak 3 su bardağı daha su ilavesi birlikte köfteleri ekleyelim(suya kıvama göre karar verebilirsiniz)

Bir müddet daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edip altını kapatalım. Bir sos tenceresinde yağ ile nane yakıp üzerine gezdirelim(cooosssss)
İşte çorbamız hazırrr

ANA YEMEK
Sultan kebabı için gerekli malzemeler

Yufka(ben hazır üçgen kesilmiş olanları kullandım)
Tavuk göğsü
Havuç
Patates
Soğan
Bezelye (konserve kullandım)
Salça
Tuz, pul biber, kimyon

Gelelim yapılışınaaaa
Önce az bir yağda sırayla küçük küçük doğradığımı patates ve havuçları kızartıyor ve bir tabağa alıyoruz. Sonra aynı tencereye bu defa soğanları ve ardından tavukları ekliyoruz. Kenara ayırdığımız kızarmış patates ve havuçları da ekleyip karıştırıyoruz.

1 su bardağı haşlanmış bezelyeyi ekleyip salça ve baharatları da girip altını kapatıyoruz, dinlenmeye bırakıyoruz.

Artık yufka ile bu güzel harcı buluşturma vaktiiii. İki parça üçgen yufkayı uygun büyüklükte bir kasenin içine yerleştirip içerisine iki üç kaşık harçtan koyup kapatıyoruz, fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Sonra üzerine beşamel sos(2 yemek kaşığı tereyağ-iki yemek kaşığı sıvıyağ-1,5 yemek kaşığı un-1,5 su bardağı süt) döküp 180 derece fırına veriyoruz.

Pişince çıkarıp kaşar rendesi ekleyip yeniden fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar kalıyor veee hazırrrr.

TATLI
Portakallı revani için gerekli malzemeler

Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı irmik
2 yumurta
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1er paket kabartma tozu ve vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
1 çay bardağı portakal suyu
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Gelelim yapılışınaaaa
Önce şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye su ve şekeri alıp biraz kaynatıyoruz sonra portakal suyumuzu ilave edip kıvam alana kadar kaynatmaya devam ediyoruz.

Şimdi kekimize geçebiliriz. Bunun için önce yumurta şekeri güzelce çırpıyoruz ardından yoğurt, sıvıyağ, irmik, süt giriyoruz.

Un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesi de girdikten sonra tart kalıbını yağlayıp harcı döküyoruz.

180 derece fırında pişirdiğimiz kekin ilk sıcağı çıkınca önceden hazırladığımız şerbeti üzerine döküyoruz. ( Burada tart kalıbından kolay çıksın diye şerbetin hepsini bir anda vermedim biraz verip kalıptan çıkardıktan sonra kalanını verdim.)

Şimdi sıra üzerini süslemeye geldi. Kremşanti hazırlayıp onunla süsledim ben.

Tatlı da hazırrrr

Şimdi gelelim soframızaaaa
3 kişi olduğumuz için sofrayı abartmak istemedim. İçinde bulunduğumuz ramazan ayına da uygun düşmeyeceği için aşırıya kaçmak yerine yiyebileceğimiz ölçüde şeyler ekledim(ki bugün de kalanları yiyeceğiz)
Ortaya sarma, salata, turşu ve ana yemeğin yanına da kuş üzümlü pilav yaptım. Ramazan şerbeti ve ramazan pidesi de eklenince sofra benim için tamam oldu
Umarım sizler de beğenirsiniz.
Hayırlı ramazanlar güzel hanımlar

Eveeet benden bu kadar hanımlaaaar konuyu açmak bile bir saatimi aldı yapmak zaten saatlerimi aldı. Ama olsunnn yarışma için değer

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel bi iftar sofrasıı
Boll şans

Ayyy sofraya bak bayram ettim wundercan ellerine sağlık enfesss gözüküyor nasıl güzel olmuş bayıldım ellerine sağlık başarılar dilerim canım wunderim

Ellerine sağlık başarılar dilerim

Ayyy sofraya bak bayram ettim wundercan ellerine sağlık enfesss gözüküyor nasıl güzel olmuş bayıldım ellerine sağlık başarılar dilerim canım wunderim
Yaa teşekkür ederim sosyalimm güzel yorumun için

Ama ama hepsi çok güzel olmuş
Ellerine sağlık emeğine sağlık bol şanslar canım

Davet bekliyorum bir ara ellerine sağlık canım benimmm herşey süper

Yorum yaptım sanıyorum ben,yapmamışım Ellerine sağlık tatlım, çok çok güzel olmuş Yarışmada bol şanslar

Eline emeğine sağlık canım çok güzel olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…