• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaya saygi nedir?!!

Semele80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2017
513
401
103
45
Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?

Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum:KK43:
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
eve yardımcı gelip gitmiş
siz neden yoruldunuz
ben hem çalışıyorum , hem eve yardımcı bayan alamıyorum

eşim benden çay istese veririm
eşim de istemez zaten kendi işini görür

bir bardak çay verebilirdiniz ama siz eşinizden destek istediğinde de o gelebilirdi yardım için
kocaya da saygı olmalı, karısına da.

Saygı karşılıklı olan bir şey; karşılıksız saygı göstermek durumunda kaldığınız şeyler genelde iş yerlerinde-okulda, ayıya dayı demek durumunda kaldığınız anlarda olur. Eviniz kocanızın patron olduğu bir iş yeri mi de onun görevi, yok bunun saygısı filan ne biçim bir muhabbet bu? "Yemeğini hazırladım" diyorsunuz bakın "Yemeğimizi hazırladım" değil. Herkesin kendi eli ayağı var, çayını isteyen demlesin, isteyen şıklık olsun diye sürpriz demlesin bir bardak da doldursun getirsin hayrına, eline mi yapışırmış?

En uyuz olduğum şeyler listesine ilk 5ten girer şu konunuz "Ben gocayım, ben erkeeem, evin direeyem, bana saygı duuyyy! Yemeemi hazırlaaa" e zıkkım ye. Evin hanımına hanım gibi davran da evin beyi ol.

Ya ben senin temizlikciden sonra evi topluyor düzenliyor olmana şaşırdım. Düzenli gelmiyor mu?
Yok hayır duzenli gelmiyor halı koltuk ne varsa sildiği için yetiştiremedi bende kıyamadım halıları yerleştır koltukları düzenle deterjanları kaldır perdeleri astım derken rutin dışı yoruldum malesef

Merhaba
1.5 aylık evli için fazla tripler bunlar gerek var mı yok idareci olmak lazım özellikle biz kadınlara çok iş düşüyor

Yok hayır duzenli gelmiyor halı koltuk ne varsa sildiği için yetiştiremedi bende kıyamadım halıları yerleştır koltukları düzenle deterjanları kaldır perdeleri astım derken rutin dışı yoruldum malesef
2.5 aylık evliyim daha 1 kapıyı silmemişimdir kendimi cok pis hissettim :110: anca spürge vileda toz bezı kullanıyorum:110::110:

Ben yardimci bayan gelince ufak tefek toparlama yapıyorum bu yüzden yoruluyorum
Bide evde birinin oluyor olması beni biraz rahatsız ediyor nu yüzden yoruluyorum
Ama eşim benden bir çay istese seve seve yaparım
Bü saygı mi bilmiyorum ama benim Kocam pek birşey istemez
Bende istese de yapsam diye düşündüğüm için yük gibi gelmez bana

Ne güzel sizin yardımcınız uzun süredir sizinle çalışıyosa biliyodur ben ilk defa çalıştım
Açıkçası ilk geldiğinde de evde yoktum,kendi temizledi,kendi toplamıştı.
Ben evde temizlik varken aksine evden kaçanlardanım.
Mesela bu pazartesi eve erken gelecektim diye aradım gelmesin diye.

Back