Kocamla konuşamıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi ebruli20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Erkeklerde ki genel problem diyorum ben de..

Konusmakla anlasir insanlar.. Hele de Sorunlar oldugu zaman, konusmazsaniz, tarisma konusu git gide büyür, ve büyük bir cikmaza düsersiniz..
Konusa konusa halledilir hersey..

bizde eşimle tanıştığımız ilk zamanlar öyledik..
hatta uzun bi zaman sürdü bu durum..nişanlandığımızda bile konuşacak bişi bulamıyoduk..
nasıl olcak bu evlilik diyodum..hiç konuşmadan
zamanla değişti ama..
iş yeri..ev işleri..
akrabalar...kitap....şarkı ve bi çok konu bulduk konuşmak için...

bir ilişkideki / ewlilikteki olmazsa olmaz en önemli şey
iletişim bence..
ama herkesin tarzı farklı olabiliyor..
kimileri konuşmaktan hoşlanmayabilir uzun uzun..
ama iletişim sadece konuşmakla olmaz zaten,
beraber wakit geçirin,elele yürüyüşler yapın,
eşinizin dizine yatıp film seyredin,
uyurken muhakkak ayaklarınız,kollarınız ws temas halinde olsun..
benim ewliliğimde en güwendiğim şey iletişim becerimiz.
bunu hep söylerim.
her konuda,ama her konuda konuşabiliriz.
bazen sanatsal,bazen ailewi,bazen mesleki,bazen sadece dedikodu..
eşim de hep bunu söyler,
seninle iletişim gücümüz beni çok etkiliyor der..
insan anlattığında we anlaşıldığında,kendisi ile birşeyler paylaşıldığında
mutlu olur çünkü..
dır dır etmeden,sohbet kıwamında sakin sakin,
onun da ilgisini çekebilecek konulardan söz açın..
fikirlerini sorun..

bizde eşimle tanıştığımız ilk zamanlar öyledik..
hatta uzun bi zaman sürdü bu durum..nişanlandığımızda bile konuşacak bişi bulamıyoduk..
nasıl olcak bu evlilik diyodum..hiç konuşmadan
zamanla değişti ama..
iş yeri..ev işleri..
akrabalar...kitap....şarkı ve bi çok konu bulduk konuşmak için...

bizdede nişanlandığımızdan beri başladı zaten bende o zmanadan beri diodum nası olcak bu evlilik die ortak bir zevkimizde yok fikirlerimizde baya farklı birde tartışmayı o kadar çok seviyorki tartışmamak adına susuyorum aslında burda yazdıklarınızın hepsini deniyorum arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler

biz 5 senedir durmadan konuşuyoruz o da bazen sıkıcı olabiliyor hatta yorucu:)) erkek arkadaşım arabalara çok meraklıydı sayesinde bende uzman oldum çünkü ilgimi çekmese bile dinliyordum sırf o yanımda sıkılmasın anlatsın konuşalım diye.sonra nolcek bu devletin hali diyede konuşuorz ekonomiyi konuşuorz yeni çıkan filmler ve kitaplar hakkında konuşuyoruz,bizi üzen sevindiren olaylar hakkında arkadaşlarımız hakkında(azıcıkın dedikodu:)) konuşuorz yani sanıldığının aksine hep aşk meşk değil genellikle gündem hakkında konuşuorz...ama şöyle bişey var eşin yorgun geldiği için canı konuşmak istemio olabilir..bu kadar çok konuşmak aylak işi bence çünkü ben de çalışırken değil konuşmak normalde haldır haldır gezdiğim halde canım gezmek bile istemiyordu..yorgunluktan konuşmuor olabilir üzülme canım..

sana oyle gelıyordur senı sevmese ya da ıstemese yanında olmazdı... dımı ama??CADIARZU

yeni evli bir bayanım eşimi 10 yıldır tanıyorum aynı kültürde insanlarız ama konuşamıyoruz konuşacak konu bulamıyoruz bu gerçekten ciddi bir sorunmu yoksa zamanla geçicek bişeymi onuda bilmiyorum lütfen yardımcı olun benim gibiler varsa lütfen bana yazsın

konuşacak ortamlar yarat bence canim..sonra konular bul..hiç olmadi soru sor..elbet bi noktada acilir eşinde..bende ilk evlendigimde epey cektim ketumlugundan..yaptiklarimin birkacini söyliyim..

-haftada birkac gün televizyonu acmadim,actirmadim..hatta bi keresinde bilerek uyduyu bozdum :D zaten su tv cikti cikali evlerde muhabbet kalmadi..

-türk kahvesi yapip,içmek isteyen balkona gelsin,diger odaya gelsin dedim..

-kimi gün dini,kimi gün siyasi,kimi gün evlilikle ilgili konularda fikrimi söyeyip sorular sordum..

-hiç tepki vermedigi günler oldu yorgunluktan..ozamanda pazarlik yaptim :) yarin yemege cikarsak televizyonu acabilirsin gibi :)

-hiç ilgimi çekmediği halde işiyle ilgili sorular sordum..2 saat anlatmasini dinledim :))

bir süre sonra düzeliyor canim :) tabiki eşimde bende bazen konuşmaktansa yatip tv izlemeyi,nette vakit harcamayi tercih ediyoruz..bunuda normal görmek lazim..hergün saatlerce sohbet edilcek diye birşey yok..inşaAllah sizde biran önce halledersiniz bu sorunu ;)

Ben 5 yıllık evlıyim,eşimle hiç birşey konuşamıyoruz. Ben hangi konuyu açsam geçiştiriyor. malesef hayatım çok sıkıcı geçıyo.iki tane cocuğum var onlarla zamanımı geçiriyorum ama isterdimki herşeyimi kocamla paylaşa bileyim.neyapayım yardımcı olrmusunuz

Ben 5 yıllık evlıyim,eşimle hiç birşey konuşamıyoruz. Ben hangi konuyu açsam geçiştiriyor. malesef hayatım çok sıkıcı geçıyo.iki tane cocuğum var onlarla zamanımı geçiriyorum ama isterdimki herşeyimi kocamla paylaşa bileyim.neyapayım yardımcı olrmusunuz

güzel sorunsuz konularda da mıöyle yapıyor. eşim de dertli sorunlu birşeyi dinlemez genelde kapanır konu. ama ikimizinde konuşmaktan bıkmadığı güzel şeyler vardır. mesela köpekler. yada bebekler. sık sık konuşup anlatabilirz. sizde eşinizin sevdği konuları konuşmaya çalışın bir süre.
mesela çocuklarınızın resimlerini çıkarın ortaya her fotoğragına yorum yapın.
düğün albümünüzü alın bakın. bakalım davranışları nasıl olacak.boshayallersmile

konuşmak istemeyen adam konuşmuyo işte ne yaparsan yap konuşmuyo gıdıkla,resim bak yorum yap şebeklik yap olmayınca olmuyo işte işe yaramıyo ben çok konuşkan biriyim eşimse tam aksi dışarda şen şakrak evde suskun tabi arda evdede keyiflendiği oluyor ama genelde suskundur yanii sadece benimle deil kardeşleri anne babasıylada öle bir araya geldiklerinde konuşcak hiç bişi bulamıyolar suspus oturuyolar bana çok yabancı geliyor bu durum çünkü benim ailem tam tersine cıvıl cıvıl şen şakraktır külmeden konuşmadan bi ortamımız olmaz ama eşimin ailesi ve eşim öle deil maalesef eşimin ailesinin yanında çoook sıkılıyorum ben eşimde onlara çekmiş belkide ama deiştirmeye çalışıyorum inşallah deişir

Back