Kocamla boşanmak üzereyim nasıl davranmalıyım

gamzeliyarimmmm

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2022
1
-11
28
Arkadaşlar tekrardan merhabalar buraya yazdığım yazıyı defalarca okudum yazıya ilave yapıp paylaşmak istedim yapamadım silip suanki durumumu yazmak istedim gerçekleri tokat gibi yüzüme vurdunuz çok iyide oldu boşanma kararı aldım enkaza dönmüş bir evliliği bitirdim çocuklarımla sağlam bir gelecek kurmak için mutluluğa koşmak için can atıyorum önce kendimizi sevmemiz lazım kendimize saygı göstermemiz lazım kimse için kendimizi yiprtamanin anlami yok içim vicdanım rahat keşkelerim yok herşeyi yaptim olmadı artık cocuklarima adadım kendimi yeni başlangıçlara yeni hayata merhaba 😊

Son düzenleme:
Kocanizin sizi sevmediği, sizle huzurlu mutlu olmadığı zaten size yaşattığı hayattan ihanetlerden yeteri kadar belli oluyor.

siz bunu ısrarla neden anlamak istemiyorsunuz?

Adamın ağzından duyunca da şok oldunuz. Eee belli işte. Neyin şoku?

İlk ihaneti affetmek; ikinciye,
ikinciyi affetmek üçüncüye sebep olmuş. Boşanma konusunda da kabul etmeyip süre istemeniz üzerine mum dikmek oluyor.

Farkında mısınız, eşinizin gözünde hiç bir değeriniz gururunuz yok.
Adam sizi o kadar istemiyor o kadar istemiyor ki . .
Daha hala ne yapsami mı kalmış?

Boşanın hayatınıza bakın. Bu kadar basit.
Kocanıza karşı biraz gururlu durun.
Ondan önce sizin kalkıp boşamaniz gerekirdi.

Adamın size dair korkusu endişesi saygısı sevgisi hiçbir şeyi yok . Ne kadar çok yüz vermişsiniz.
Yazık yani. Size çok yazık.

Emek verdim emek verdim. Neye emek verdiniz. Olmayacak insana şans vermeye , her şeye sabretmeye emek denmiyor .
Neyse....

Girin bir işe çalışın, maddi manevi tazminat nafaka bir şeyler de alınabiliyorsa alın . Kendinize hayat kurun.
Ve kendinize değer verin . .
İnsanları bu kadar tepenize çıkarmayın.
Kocaligi batsın .
Eve üç kuruş getirdi diye ,adam saymışsiniz. .
N ederseniz kendinize ediyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar biraz uzun yazicam ama görüşlerinizi çok merak ediyorum
Oncelikle bu uzun bir yazi olmuş.
Adam zaten ben buyum diyerek bas bas bağırırken siz 2. Çocuğu yapmışsınız.
Çocuk yaparak kötü giden evliliğinizi kurtaramazsiniz.
Ayrıca yalanlarına,kadınlarla samimi olmasına alışkınım diyorsunuz ya ; evlilik o zaman bitmiş.
Ancak siz kör ve sağır olmaya kabullenerek ; ne görmüş ne duymussunuz.
Yani eve gelmeyen,sizi istemediğini açıkça belli eden bir adam var.
Bunun peşine düşerek kaybedeceginiz tek şey onurunuz olur.
Elin kadınlarının attigi mesajlari takip ederek,sürekli kocanizdan yana şüphe içinde yaşayarak hayat geçiremezsiniz.
İyi kötü bir iş bulun,bu adamdan kurtulun.
O zaten dunden razı..

kocam ben sizi hak etmiyorum insan karakter olarak çok iyisin her hatami her cilemi çektin dedi
Adam boşanabilmek için bunu bile demiş. Her kadın gibi kıskancım deyip genellemeyin. Kadınlarla konuşmasını bile istememek ne derece bir ruh hastalığı? Bir kadın bitiyor diğeri başlıyor diye bir şey yok, devamlı aldatan bir erkek var. İsterseniz 3. 4. çocuğu yapın düzelir kocam bana döner diye. Yıllarca bu durumun içinde yaşamaktan adam da bıkmış. Aldatıyor aldatıyor üstüne bir şey olmuyor, kadın hala duruyor.

Kardeş günde 20 kere aramak nedir nasıl bir saplantıdır? Adam daha ilk hamileliğinizde göstermiş kendini. Ben flörtöz bir erkeğim, evliyiz diye yapmam sanma demiş. Ben sizi hayretler içinde okudum. Kendiniz yetmiyor bir masumu daha ortak ediyorsunuz bu rezilliğe, yetmiyor ikinci bebeği yapıyorsunuz. Çocukların günahı ne? Düzelecek adam ilk çocuktan sonra düzelir, sizinki tam gaz devam etmiş. O zamanlar niye düşünmediniz, babam yok annemin başına maddi yük olamam diye? Hem iki çocuğu hem de annenizi sürüklemeye ne hakkınız var?

Hala da boşanmam da boşanmam kabul etmem diyorsunuz. En kısa zamanda boşanma sonrası neler olacak, çocuklarım için nasıl önlemler alabilirim olayına girişin. Yaşayacağınız evi okulu vs düzenlemeye bakın.

Rızkı veren Allah.
Hâlâ devam eden çekişmeli boşanma davam var. Ülkenin adalet sistemi berbat olduğu için aylardır boş boş bekliyoruz. Gram ilerleme yok.
Bunca şeye katlanmış ve sindirmişsiniz. Yazık günah 😔
Karşınızda ailesi umrunda olmayan bir kişi var.
Boşanma davası açarsa itiraz etmeyin. Kendinize gelin Allah aşkına. Bu saatten sonra hiçbişey güllük gülistanlık olmaz. Delilleri toplayın, mesaj görüntülerini, arama kayıtlarını vs. Davada çok işinize yarar. Nafaka, tazminat vs alırsınız. Bulunduğunuz yerdeki belediyeye, kaymakamlığa başvuru yapar, oralardan da yardım alırsınız. Aileniz destek olursa ve çalışırsanız daha kolay geçer günler.

Allah yardımcınız olsun 🤲🏻

Size bir ev versin annenizle yaşarsınız. Mecbur birazda olsa nafaka olacak çocuklara. Sizde çalışırsınız anneniz bakar çocuklara. İstenmediğiniz yerde durmayın gururlu olun biraz. Kendi saygınızı kendiniz ayaklar altına alıyorsunuz. Adam zaten gitmeyeceğinizi bile bile böyle şeyler yapıyor. Nasıl olsa elimin altında var bi tane diye.

Ilk aldattiginda bosanmaliydiniz. Ikinci cocugu bile bile nasil yaptiniz ilk cocuktaki halleri malum nasil bu kadar gozu kara oldunuz? Gurur cok onemli bosanin anneniz calismiyorsa cocuklara baksin siz calisin. Bu durumun donusu olmaz bosaninca yapacaklarinizin planini yapin. Kayinvaldeniz iyiyse onda da isteyebilirsiniz cocuga bakmasini.

Yapmayın bunu kendinize ya. Zamanı gelince gitmeyi de bilin. Farkında değilsiniz herifleri korkutuyorsunuz, ulan kadın napsam gitmiyor ohaa, ben bi ömrü el mecbur bu kadınla mı geçiricem diye ödü pırtlıyor içten içe. Çünkü sizi o kadar sevmiyor beğenmiyor ki o kadından bu kadına koşuyor. Buna verirsiniz 10 yıl 20 yıl, sonra yaka paça evden attırırsınız kendinizi en sonunda. Az önce böyle bi konudan geldim. Sonu net pişmanlık.

Kocamla 10 senelik beraberliğimiz var 1 yılı sevgili flört sonrası evlilik severek evlendik maddi manevi herşeyi düğün vs . kendimiz yaptık herşey iyi güzel giderken 1.cocuguma hamile kaldım eşim bendn uzaklaştı her kadın gibi kıskancim eşimin kadınlarla konuşmasını bile istemem çünkü çok fazla samimi olabiliyor kadınlarla konuşunca neyse yalanı dolanı başladı ama yalanları söyledigi zaman bile bir açıklama yapardi çalıştığı yerde ondan yaşça büyük biri eşime aşık oldu bunu hissedip eşimi uyarmama rağmen yok sadece arkadaşız gibi cevaplar alırdım yok ya kadın kocama düpedüz aşık mesajlar atiyo sevdigini söylüyor bir iki defa kadınla konuşutum anlamıyor benim muhatabım esimdi kadın değildi alışmıştım artık bu duruma kocam yalancı beni kaybetmekten korkmuyor baktı ben telefonu karıştırıyom sürekli kadınla ilgili bir mesaj arama görüşme gibi şeyler görüyom başlıyordum tartışmaya yıllarda böyle sürdü bu durum sonra kadın 2 yıla yakın hiçbir şekilde ortada yoktu herşey iyi güzel gidiyordu 2. Çocuğa hamile kaldım eşim tekrar uzaklaştı tekrar bu kadın çıktı ortaya yine krizler kavgalar çünkü kadınla ortak bir iş yeri açıp bana başka insalarin isimlerini veriyordu lohusa olduğum için gidemiyordum iş yerine taki adresi öğrenip bir şekilde itiraf etti o kadınla açtığını öyle böyle o iş yeri battı 7 aylık bir süre içinde çünkü çok kalbimi kırıyordu tam kurtuldum derken eşimin başka bir kadınla ortalık kurduğunu duydum son 3 aydır cehennem hayatı yaşıyorum resmen daha yeni bir kadından kurtuldum rahat edicektim başka bir sorun oldu başka iş başka kadın başka ortaklık bunda eşim daha beter oldu eve gelmiyor gece işim var çalışmam lazım diyo haftanın 3 günü eve gelmez geldiği günler bile en erken 11 çocuklar uyumuş olur görmezler bile gün için de pek aramaz kesinlikle onu görüntülü aramda kıyamet kopar beni aldatiyorsun dediğim halde bile sonuna kadar inkar edip kendini aklamaz güven vermez bana ister inan ister inanma der 1 ay öncede yine aynı gece gelmedi 20 defa aradım ne zaman iş yerinde kalsa o telefona ulaşamıyorum ya sessizde ya şarjda ya uyumuş bitmiyor bahane bitmiyor tekrardan başladık kavga etmeye ve kocam bana beni sevmediğini kocalık görevini bile yapmak istemiyorum demesi ben seninle huzurlu değilim demesi boşanmak istiyorum dedi bizim cinsel hayatımız çok iyidi kendi bile söyler bu konuşmayı yapmasina rağmen ben şoktayım iki tane küçük çocuğum var daha birini emziriyom neye uğradığımi şaşırdım açlığı tokluğu yokluğu birlikte gördüğüm adam gitmiş yerine beni istemeyen adam gelmiş bütün ailesi biliyor durumları hepsi benim haklı olduğumu yanlışın hepsinin ondan kaynaklandığını söyledi eşim kimse yi dinlemez aile büyükleri girse bile kendi bildiğini okur oturdum yine konuştum kocamla benim sorunum ne neden böyle oldu diye kıskançlıgim miş çok dirildanmam miş çok sık bogaz etmem miş tmm da sen bana neler yaşattın ne yapayım tebrik mi ediyim boşanmayı kabul etmedim yıllarımı verdiğim insanın bana çocuklara rağmen seni istemiyorum demesi zoruma gitti hemen kestirip atması ona zaman ver dedim iyice düşün dedim kocam ben sizi hak etmiyorum insan karakter olarak çok iyisin her hatami her cilemi çektin dedi böyle borçlu sıkıntılı bir hayat yaşamanızı istemiyorum ki yıllardır borcun içindeyiz ama huzurum vardı en azından şimdi bende ne yapacağımı şaşırdım babam yok anneme yük olamam maddi anlamda elimde birşey yok eşime düşün o kadar hatana rağmen ben bosancam demedim de sen bana nasıl istemedigini söylersin diye konuştum dusuncek birşey yok dedi aramız berbat eve gelmiyor ilgi sevgi yok imkanım olsa arkama bile bakmam da çaresizim sizinle paylaşmak istedim ( 10 senenin detaylari daha çok yazsam baya uzun bitmez bu durum konuşmalar elimden geldiğince özet geçmek istedim) ne yapmam lazım demicem boşanmak çözümüde çaresizce emek verdiğim evliliğin ne durumda ne hale geldiğini oturup izliyorum maddi anlamda hiç birşey yapamıyorum çaresizce nolcak diye bekliyorum
Adam seni sevmedigini söylüyor daha neyi düşünüyorsun anlayamadım yani pes doğrusu 😑 hazır boşanmak da istiyor , hiç düşünme.ayril ve nafakani al, belki başta zorluk cekersin ama bir süre sonra her şey yoluna girer. Hiçbir Zorluk kalıcı değil.Her şey bir gün yoluna girer .Yola cikmadan önce önce yolun zorlugunu düşünürsen o yola hiç çıkamazsın

Kocamla 10 senelik beraberliğimiz var 1 yılı sevgili flört sonrası evlilik severek evlendik maddi manevi herşeyi düğün vs . kendimiz yaptık herşey iyi güzel giderken 1.cocuguma hamile kaldım eşim bendn uzaklaştı her kadın gibi kıskancim eşimin kadınlarla konuşmasını bile istemem çünkü çok fazla samimi olabiliyor kadınlarla konuşunca neyse yalanı dolanı başladı ama yalanları söyledigi zaman bile bir açıklama yapardi çalıştığı yerde ondan yaşça büyük biri eşime aşık oldu bunu hissedip eşimi uyarmama rağmen yok sadece arkadaşız gibi cevaplar alırdım yok ya kadın kocama düpedüz aşık mesajlar atiyo sevdigini söylüyor bir iki defa kadınla konuşutum anlamıyor benim muhatabım esimdi kadın değildi alışmıştım artık bu duruma kocam yalancı beni kaybetmekten korkmuyor baktı ben telefonu karıştırıyom sürekli kadınla ilgili bir mesaj arama görüşme gibi şeyler görüyom başlıyordum tartışmaya yıllarda böyle sürdü bu durum sonra kadın 2 yıla yakın hiçbir şekilde ortada yoktu herşey iyi güzel gidiyordu 2. Çocuğa hamile kaldım eşim tekrar uzaklaştı tekrar bu kadın çıktı ortaya yine krizler kavgalar çünkü kadınla ortak bir iş yeri açıp bana başka insalarin isimlerini veriyordu lohusa olduğum için gidemiyordum iş yerine taki adresi öğrenip bir şekilde itiraf etti o kadınla açtığını öyle böyle o iş yeri battı 7 aylık bir süre içinde çünkü çok kalbimi kırıyordu tam kurtuldum derken eşimin başka bir kadınla ortalık kurduğunu duydum son 3 aydır cehennem hayatı yaşıyorum resmen daha yeni bir kadından kurtuldum rahat edicektim başka bir sorun oldu başka iş başka kadın başka ortaklık bunda eşim daha beter oldu eve gelmiyor gece işim var çalışmam lazım diyo haftanın 3 günü eve gelmez geldiği günler bile en erken 11 çocuklar uyumuş olur görmezler bile gün için de pek aramaz kesinlikle onu görüntülü aramda kıyamet kopar beni aldatiyorsun dediğim halde bile sonuna kadar inkar edip kendini aklamaz güven vermez bana ister inan ister inanma der 1 ay öncede yine aynı gece gelmedi 20 defa aradım ne zaman iş yerinde kalsa o telefona ulaşamıyorum ya sessizde ya şarjda ya uyumuş bitmiyor bahane bitmiyor tekrardan başladık kavga etmeye ve kocam bana beni sevmediğini kocalık görevini bile yapmak istemiyorum demesi ben seninle huzurlu değilim demesi boşanmak istiyorum dedi bizim cinsel hayatımız çok iyidi kendi bile söyler bu konuşmayı yapmasina rağmen ben şoktayım iki tane küçük çocuğum var daha birini emziriyom neye uğradığımi şaşırdım açlığı tokluğu yokluğu birlikte gördüğüm adam gitmiş yerine beni istemeyen adam gelmiş bütün ailesi biliyor durumları hepsi benim haklı olduğumu yanlışın hepsinin ondan kaynaklandığını söyledi eşim kimse yi dinlemez aile büyükleri girse bile kendi bildiğini okur oturdum yine konuştum kocamla benim sorunum ne neden böyle oldu diye kıskançlıgim miş çok dirildanmam miş çok sık bogaz etmem miş tmm da sen bana neler yaşattın ne yapayım tebrik mi ediyim boşanmayı kabul etmedim yıllarımı verdiğim insanın bana çocuklara rağmen seni istemiyorum demesi zoruma gitti hemen kestirip atması ona zaman ver dedim iyice düşün dedim kocam ben sizi hak etmiyorum insan karakter olarak çok iyisin her hatami her cilemi çektin dedi böyle borçlu sıkıntılı bir hayat yaşamanızı istemiyorum ki yıllardır borcun içindeyiz ama huzurum vardı en azından şimdi bende ne yapacağımı şaşırdım babam yok anneme yük olamam maddi anlamda elimde birşey yok eşime düşün o kadar hatana rağmen ben bosancam demedim de sen bana nasıl istemedigini söylersin diye konuştum dusuncek birşey yok dedi aramız berbat eve gelmiyor ilgi sevgi yok imkanım olsa arkama bile bakmam da çaresizim sizinle paylaşmak istedim ( 10 senenin detaylari daha çok yazsam baya uzun bitmez bu durum konuşmalar elimden geldiğince özet geçmek istedim) ne yapmam lazım demicem boşanmak çözümüde çaresizce emek verdiğim evliliğin ne durumda ne hale geldiğini oturup izliyorum maddi anlamda hiç birşey yapamıyorum çaresizce nolcak diye bekliyorum
3. yü yapıp yine aynı şeyleri yaşayın allahın hakkı 3'tür.bu sefer tutar belki.

Yapmayın bunu kendinize ya. Zamanı gelince gitmeyi de bilin. Farkında değilsiniz herifleri korkutuyorsunuz, ulan kadın napsam gitmiyor ohaa, ben bi ömrü el mecbur bu kadınla mı geçiricem diye ödü pırtlıyor içten içe. Çünkü sizi o kadar sevmiyor beğenmiyor ki o kadından bu kadına koşuyor. Buna verirsiniz 10 yıl 20 yıl, sonra yaka paça evden attırırsınız kendinizi en sonunda. Az önce böyle bi konudan geldim. Sonu net pişmanlık.
Beğenmese cinsel hayatı iyi olmaz.ben erkeklerin beğenmediği bir kadınla bile sırf yanında diye cinsellik yaşayacağına inanmayanlardanım.bu adam aç gözlü sadece bana kalırsa.bu arada kendime yakişan yorum yapayim.adam en azından kadınlar tarafından beğenilen ve iletişim kurabilen biri.bizim gibi bir ülkede takdire şayan.aklıma geliyor ne yapayim yani.zaten bu yüzden kadınlar hemen çekip gidemiyor.cinsellikte iyi anladığım kadarıyla eee iletişim de iyi.vazgeçmek kolay olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar emek vermeden önce de belli etmiş kendini. Ki o emeği ona değil kendiniz bu evliliği sürdürmek istediğiniz için vermişsiniz.
Keşke kendiniz çok yormadan bitirseymişsiniz. Bir on sene daha böyle değersiz bir Evlilikte bulunmak istemiyorsanız, emeklerim demenize gerek yok.

Tazminatla boşanmayı kabul edin...anlaşmalı asla boşanmayin.mahkemede aldatildigimi ispatlarim deyin .telefon kayıtları delil olur ..tazminat verirse bosanin vermezse dava sürsün surunsun

Erkekler cinsellikte kadınlar gibi düşünmezler Ferhans.
Herkes aynı değil.eee etkilenmiyorsa o organ nasıl kalkacak? Tahrik oluyorsan beğeniyorsun demektir.lamı cimi yok.eee erkeklere neden kalkmıyor o zaman.o zaman yanındaki her çocukla, erkekle, yaşlı kadınla birlikte olmaları gerekirdi.saygisızca ve hatalı davranışları beğenmediği anlamına gelmiyor ki.neyse canlar. Belli ki benim kocam başka kadınlarla görüşse nasıl tavlamış be helal diyeceğim belli.ama bana da hep çok sadık erkekler denk geliyor valla.dünyanın kuralı 😂😂

X