• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konuları 🤦🏻‍♀️ bu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
gördüm telefonuna bakarken eşimin anlattıklarımı )
Ailelerinize niye para gönderiyorsunuz ki eşinizin ailesinin durumu da iyiymiş

Sizden gizli is yapmasi ve yalan söylemesi hos degil.
Adamdaki kafa herhalde ben para kazaniyorum anneme yedirecegim herhalde parami der gibi.

Umarim sirf bebeginiz kucuk diye imkan yok. Tam cozemedim. Esiniz bebeginiz kücük diye mi istemiyor,yoksa hicmi istemiyor calismanizi.
Ya çok istersem oda dayanamaz kabul eder hani çalış der bebeğim küçük şuan sıkıntı o

Ailelerinize niye para gönderiyorsunuz ki eşinizin ailesinin durumu da iyiymiş
Ben göndermiyorum kardesim unide hani insan diyor arada bi göndereyim diye belki bir ihtiyacı olur fela esimde kardesine annesine gönderiyor bazen eminim bundan ve gizlice hani söyleme yoktur

• Beğen
Reactions: rpt
Ya çok istersem oda dayanamaz kabul eder hani çalış der bebeğim küçük şuan sıkıntı o
Turkcem kit. Hala anlamiyorum.
Bebeginiz kücük olmasa calismaniza sesi cikmaz ise ,kendi ailenize detsek olmak icin sabredin. Size yalan soyledigi konuyuda mutlaka acin kendisine. Cok cirkin bir davranis yaptigi

Merhaba arkadaşlar biz eşimle severek evlendik ben okuyordum (eşim askeri personel) okulu bırakıp evlendim okulu bıraktığıma çok pişman oldum ama geçti artık hayırlısı böyleymiş diyelim konuya giriyorum ben eşim kendi ailesine maddi açıdan her türlü şey yapar gönderir alır felan bana hiç söylemez hatta bir kere annemgildeydim kayannamgile gittim o ara internetten temizlik eşyası vs getirtmişler kaynanam msj atmış oğluna esraya ne diyeyim diye oda biz aldık deyin yazmış ben sorduğumda da birinin borcu vardı onu vardı k.babandan habersiz aldım dedi bnde tm dedim hani bir şeyler döndüğünü farkındayım ama anlayamıyorum (bu arda eşimin ailesinin durumu gayet iyi) esimin erkek kardeşi de pmy okulunda okuyor sürekli 300.400 gönderiyor benim kardesimde universite okuyor kardeşime para gönderelim deyince göndermiyor lafi değiştiriyor yada aileme bir şey alacaksak olsama çok ucuz olsa bile param yok diyor ben ne yapmalıyım ne soylemeliyim sizce kendi ailesine var benimkilere yoktur ki ben hiçbir zaman o kadar fazla para gönder vs de demedim çok agırıma gidiyor bu para konuları 🤦🏻‍♀️ bu yazdıklarımdan bahsetmedim eşime. (msjlarına baktım
Siz de kendi paranızı kazansaydiniz kendi ailenize gönderme ozgurlugunuz olurdu.
Bence bir an önce kendi paranızı kazanın, sonra ne böyle eşinizin harcamalarına takılırsiniz ne de ailenize destek için yardım istemek durumunda kalırsınız.

Parayı veren düdüğü çalar maalesef. Okulu bırakmanızın hayırlısı nasıl böyleymiş onu zaten hiç anlamadım. Koca uğruna okulu bırakmışsınız çalışmanızı da istemiyormuş o zaman yapacak bir şey yok onun size vereceği para ile idare edeceksiniz. Kendi ailenize para göndermek konusuna gelince beklentinizi gerçek dışı buldum.

Yorumlara katılmıyorum.

Ne demek herkesin kendi parası? Evlilik birliği içinde sen-ben mi olur?
Bu kadın ortak bir bebekleri olduğu için çalışmıyor. Bu durumda evin gelir gideri üzerinde hiç mi söz hakkı yok ?
Zaten hayat bu, hasta da olabilir insan. Dönem dönem işsiz de kalabilir ayrıca.
Her şeyi para ile ilişkilendirmeyin bu kadar. Kocası bariz hatalı davranışlar sergiliyor.

Her zaman derim dunyaya bir daha gelsem asla askerle evlenmem.on yildir iclerindeyim yuzde 70 i boyle. Allah vatanimizdan eksik etmesin onlar olmassa olmayiz ama yuvalarini kurtaramiyorlar. Psikolojileri bozukuyor goreve gidiuolar falan yemiyorum artik cunku ailelerine pirlantalar eslerine ve coxuklarina garesi oluyo bunlarin

Öncelikle neden sizden gizlendiğini sorgulayın kendi içinizde. Daha önce ne oldu? Neden gizleniyor ? Neden size hesap verilsin? Birşey mi söylediniz daha önce. Tabi eşiniz kazanıyor,onun parası. İstediği gibi harcar elbette ama o parada sizin de hakkınız var,sizin de rızkınız. Fakat sadece haberiniz olsa iyi olurdu anlamında söylüyorum bunu. Veremezsin,edemezsin gibi bir söz hakkınız yok sanırım. Sadece arkanızdan iş dönüyormuş gibi olması rahatsız edici. O konuda haklısınız. Kendi kardeşinize para göndermesi konusuna gelince de bu bir zorunluluk değil. Öğrenci olduğu için destek amaçlı kendi isterse gönderebilir ama benim kardeşime yollamıyorsun da senin ailene neden yolluyorsun demek biraz saçma.

Bebeğim var ve eşimde istemiyor hani kızım büyüse kreşde vs çalışmayı düşünüyorum
Okula tekrar başlama imkanınız varsa okulunuza devam edin. Yoksa açıktan okuyun. Siz okulu bırakmakla ve eşinizin her dediğini kabul etmekte hata etmişsiniz en başında.
Eşiniz kendi parasını sizin ailenize harcamak zorunda değil, siz kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazanmak için çabalayın. Çocuğu 2 yaşında kreşe verebilirsiniz bakacak kimse yoksa.
Size yalan söylemesi hoş bir şey değil. Sizin ailenize vermemek için böyle yapıyordur

Sizin ailenize harcamak zorunda değil ama kendi ailesine de sizin rızkınızı yediremez.sizde bir işe girin çalışın eşinize de resti çekin. Parasına minnet etmeyin

Yorumlara katılmıyorum.

Bu kadın ortak bir bebekleri olduğu için çalışmıyor. Bu durumda evin gelir gideri üzerinde hiç mi söz hakkı yok ?
Her şeyi para ile ilişkilendirmeyin bu kadar. Kocası bariz hatalı davranışlar sergiliyor.
Koca zaten hatalı. Herkesin ailesi değerlidir elbette. Ama bir aile kurduysan artık çocuğun ve karın önceliğin olmalı. Para hesabı yapılıp kadını kendine muhtaç diye istediği gibi ailesine çar çur etmemeli. Bu etrafa karşı eli açık olupta ailesine yedirmeyenlerden belli ki. Ama maalesef hepimiz biliyoruz ki erkek çalışmayan kadını sırf sesini çıkaramayacağını bildiğinden daha çok seviyor. Nasılsa bana muhtaç kafasıyla ailesine yedirip eşine göstermiyor aynı konu sahibi gibi kimse bu yüzden boşanamıyorda. O yüzden bi kadının kendi ekonomik gücü olduğunda öyle bir hakkı bulamıyorlar kendilerinde. Ben aile dostumuzun ( iki çiftte öğretmen ) çocukken bir tartışmasına şahit olmuştum. Muhabbeti tam hatırlamamakla birlikte kadın '' sen kendini ne zannediyorsun ben sensizde geçinirim çok şükür gelirimde var gücümde sana muhtaç olduğumumu sandın?'' demişti. Valla helal olsun dedim. İşte bunu söyleyebilmeli bi kadın bence.

Öncelikle neden sizden gizlendiğini sorgulayın kendi içinizde. Daha önce ne oldu? Neden gizleniyor ? Neden size hesap verilsin? Birşey mi söylediniz daha önce. Tabi eşiniz kazanıyor,onun parası. İstediği gibi harcar elbette ama o parada sizin de hakkınız var,sizin de rızkınız. Fakat sadece haberiniz olsa iyi olurdu anlamında söylüyorum bunu. Veremezsin,edemezsin gibi bir söz hakkınız yok sanırım. Sadece arkanızdan iş dönüyormuş gibi olması rahatsız edici. O konuda haklısınız. Kendi kardeşinize para göndermesi konusuna gelince de bu bir zorunluluk değil. Öğrenci olduğu için destek amaçlı kendi isterse gönderebilir ama benim kardeşime yollamıyorsun da senin ailene neden yolluyorsun demek biraz saçma.
Evlilik müessesinde senin benim param olmaz ki aile oluyorsun evlendiğin kişiyle o para kazanamıyor diye istediği her yere para saçsın o zaman

Ne yapın edin okulu bitirip işe girin derim, insanın kendi parasını kazanması, harcaması kadar güzel bir duygu yok.

Evden çalışma imkanınız yok mu? İyi kötü bir paranız olur.

Yorumlara katılmıyorum.

Hay ağzına sağlık. Ne demek ya parayı kazanan istediği gibi harcar… kadının eve giren para üzerinde söz hakkı yok mu? Herkes ailesine bakacaksa kimse evlenmesin. Elin kızına nikahı kıy evin işini yapsın, evin parasına gelince ben harcayayım aileme. Oldu başka…

Siz evde ortak çocuğunuza bakıp akşamda eş kişisinin yemeğini temizliğini yapın sıcak yuvaya gelmesini sağlayın ama maaşta söz sahibi olmayın oldu canım başka bu bencilliktir
O zaman o evde çocuğa bakıp evi çekip çevirsin siz çalışın parayı ben kazanıyorum sen karışamazsın diyin gönlünüzce harcayın aile demek bu değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back