Kocam ve ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence mesafenizi koyun eşinize de mesafenizi koyduğunuzu söyleyin.
Niye yıpratasınız kendinizi valla hak edene hak ettiği değeri vereceksiniz yoksa olan size oluyor.
Ama eşiniz de gereksiz çocuk gibi nazlar yapmasın konuşun yani boş değilmişsiniz sonuçta ders veriyorsunuz neyin nazını yapmıyor anlamadım bir ayran yapsa ne olacak.
Abiye bir anlam veremedim neyin kafasını yaşıyor olmadık kişileri niye arıyor yüz yüze bakıyorsunuz ayıp yani .
Valla mesafenizi koyun yoksa çok yıpranırsınız bu ailede siz.

Iyi de daha nişanliyken onlar benim ailem birsey diyemem demiş o zaman anlamadiniz mi yapisini? O nasil eş demiyorum, o nasil erkek ki abisi karini sokaga atarim diyor ve hiçbir şey olmamjş gibi devam ediyor. Siz kimlere kaniyorsunuz? Siz kimlerle hayatinizi birleşdiriyorsunuz? Hiç mi karakterini belli etmedi bu aile? Ya siz goz yummuşsunuz, ya da çok iyi kandirmişlar sizi
Nişanliyken değil evliyken oldu nişanliyken böyle problem olmadi

Bence mesafenizi koyun eşinize de mesafenizi koyduğunuzu söyleyin.
Niye yıpratasınız kendinizi valla hak edene hak ettiği değeri vereceksiniz yoksa olan size oluyor.
Ama eşiniz de gereksiz çocuk gibi nazlar yapmasın konuşun yani boş değilmişsiniz sonuçta ders veriyorsunuz neyin nazını yapmıyor anlamadım bir ayran yapsa ne olacak.
Abiye bir anlam veremedim neyin kafasını yaşıyor olmadık kişileri niye arıyor yüz yüze bakıyorsunuz ayıp yani .
Valla mesafenizi koyun yoksa çok yıpranırsınız bu ailede siz.
Kim ne kafası yaşıyor anlamiyorm ama mesafe en iyisi gercekten

Eşin dahil herkesi kendi hâline bırakıp bence mesafeli olmayı öğrenmelisin.Önce tepki görür, buzdolabı falan derler ama sen sonrasında rahat edersin.Bence sen çalışmaya odaklan ve eşinin üstüne düşmeyi bırak.Koca olmuş artık bunu anlamalı.Annesine naz yapsın 🤨
Doğru diyorsun kendi haline birakmali önceden knusmaya uğraşıyordum ama son zamanlarda ugradmadigimi fark ettim bni de alistirdi bu huyuna. Ama koskoca insanlarız bn yakistiramiyorm bunu.. çevreme anlatsam gülerler

Merhaba hanımlar. Ben 25 yaşındayım. 6 aylık evliyim. Ama evlendiğime pişman oldum desem yeridir. Hem eşim hem ailesi beni ayrı ayrı çıldırtıyorlar. Eşim çok nazlı çok alıngan birisi önceden katlanabilir seviyedeydi ama şuan çok aşırı bir hal aldı. Çok çabuk alınıyor küsüyor günlerce konuşmuyor. Bn evde bir çocuğa ders veriyorum matematik dersi.gecen gün o isteydi bende ders veriyordum beni aradı çok acıktım yemek yapar mısın dedi sabah da kahvaltı yapmamıştı düzgün. Bende çocuğun dersinin bitmesine yarım saat kalmıştı ders bitsin öyle yaparım dedim. O da yarın saat sonra geleceğini söyledi Sonra dersi bitirir bitirmez yemek yapmaya başladım ama çok yorulmuştum. O geldiğinde 10 15 dj geçince ayran yapar mısın yemeğin yanına dedim o da ters ters baktı ayran icmeyecegim dedi( ayran her yemeğin yanına ister o yüzden kendisi yapsın istedim) bnde kırildim ama belli etmedim çünkü çok yorulmuştum ve akşam bile olmadan yemek yapmaya başlamıştım.daha öğrencim evden çıkmadan basladm yemek yapmaya. Birde yapım gereği çabuk yorulan halsiz düşen biriyim. O gunden beridir benimle konuşmuyor bende onunla knusmuyorm sadece önemli bişey olursa konuşuyoruz. Neden benimle knusmuyorsun diye sordum gerekirse konuşuruz dedi bana. Bnde gerekmedikçe knusmuyorm yaklaşık 5 gün falan oldu. Eltilerim yüzünden ailesiylede aram bozuk. Eltim bnm bir lafımı aldı başka türlü anlattı kayınvalideme. Kendi dediklerini ben demişim gbi anlattı yani apaçık bana iftira attı.bende evine gttim hesap sordum bana şaka gbi cevaplar verdi bn kimseye yalan soylemedim senin iyiliğini düşündüm falan dedi. Kayınvalidemle ordaydi orda o gelinini savundu sen bana nasıl böyle şeyler dersin dedi. Ben kayınvalidemle konuştum hallettim bana inandı o gelinim hep aynı yalanlari söylüyor herkese hiç şaşırmadım dedi fakat o iftira attığı halde el üstünde hala. Kimse ona bişey demiyor herkesle iyi anlaşıyor ta ki diğer eltimede yanlış yapana kadar. Ailede herkesi bana nisanliykenden beri kötüledi (kendi kocası dahil.) Kocası da sorunca niye konuşuyorsunuz diye benim kendisine iftira attığimi söylemiş ama ben esimede anlattım neler oldugunu. Onlar ailem bişey diyemem dedi... Diğer eltimlede arasını bozmuş. Eltimin kocasının kendilerine para verdiğini falan söylemiş kocan bizi besliyor demis. O eltimde kocasıyla tartışmış.kocasi hemen benim eşimi aradi bundan sonra eşleri gorusturmeyecz dedi hepsi şeytan, karın bize gelmesin alır onu sokağa atarım dedi bnde kızdım eşime herkes kime sinirlendiyse ondan çıkarsın niye seni arıyorlar bn bişey yapmadığım halde dedim işte abim hep böyle sinirlenince böyle oluyor dedi yine bişey demedi ailesine ama bn herşeyden bıktım daha 6 aylık evliyim başıma bunlar geldi evde durup dururken. Şimdi hanımlar nasıl bir politika izlemeliyim etrafa karşı eşime karşı bana yardımcı olun bı fikir verin lütfen
Bunların hepsi 6 ayda,mı oldu???

Merhaba hanımlar. Ben 25 yaşındayım. 6 aylık evliyim. Ama evlendiğime pişman oldum desem yeridir. Hem eşim hem ailesi beni ayrı ayrı çıldırtıyorlar. Eşim çok nazlı çok alıngan birisi önceden katlanabilir seviyedeydi ama şuan çok aşırı bir hal aldı. Çok çabuk alınıyor küsüyor günlerce konuşmuyor. Bn evde bir çocuğa ders veriyorum matematik dersi.gecen gün o isteydi bende ders veriyordum beni aradı çok acıktım yemek yapar mısın dedi sabah da kahvaltı yapmamıştı düzgün. Bende çocuğun dersinin bitmesine yarım saat kalmıştı ders bitsin öyle yaparım dedim. O da yarın saat sonra geleceğini söyledi Sonra dersi bitirir bitirmez yemek yapmaya başladım ama çok yorulmuştum. O geldiğinde 10 15 dj geçince ayran yapar mısın yemeğin yanına dedim o da ters ters baktı ayran icmeyecegim dedi( ayran her yemeğin yanına ister o yüzden kendisi yapsın istedim) bnde kırildim ama belli etmedim çünkü çok yorulmuştum ve akşam bile olmadan yemek yapmaya başlamıştım.daha öğrencim evden çıkmadan basladm yemek yapmaya. Birde yapım gereği çabuk yorulan halsiz düşen biriyim. O gunden beridir benimle konuşmuyor bende onunla knusmuyorm sadece önemli bişey olursa konuşuyoruz. Neden benimle knusmuyorsun diye sordum gerekirse konuşuruz dedi bana. Bnde gerekmedikçe knusmuyorm yaklaşık 5 gün falan oldu. Eltilerim yüzünden ailesiylede aram bozuk. Eltim bnm bir lafımı aldı başka türlü anlattı kayınvalideme. Kendi dediklerini ben demişim gbi anlattı yani apaçık bana iftira attı.bende evine gttim hesap sordum bana şaka gbi cevaplar verdi bn kimseye yalan soylemedim senin iyiliğini düşündüm falan dedi. Kayınvalidemle ordaydi orda o gelinini savundu sen bana nasıl böyle şeyler dersin dedi. Ben kayınvalidemle konuştum hallettim bana inandı o gelinim hep aynı yalanlari söylüyor herkese hiç şaşırmadım dedi fakat o iftira attığı halde el üstünde hala. Kimse ona bişey demiyor herkesle iyi anlaşıyor ta ki diğer eltimede yanlış yapana kadar. Ailede herkesi bana nisanliykenden beri kötüledi (kendi kocası dahil.) Kocası da sorunca niye konuşuyorsunuz diye benim kendisine iftira attığimi söylemiş ama ben esimede anlattım neler oldugunu. Onlar ailem bişey diyemem dedi... Diğer eltimlede arasını bozmuş. Eltimin kocasının kendilerine para verdiğini falan söylemiş kocan bizi besliyor demis. O eltimde kocasıyla tartışmış.kocasi hemen benim eşimi aradi bundan sonra eşleri gorusturmeyecz dedi hepsi şeytan, karın bize gelmesin alır onu sokağa atarım dedi bnde kızdım eşime herkes kime sinirlendiyse ondan çıkarsın niye seni arıyorlar bn bişey yapmadığım halde dedim işte abim hep böyle sinirlenince böyle oluyor dedi yine bişey demedi ailesine ama bn herşeyden bıktım daha 6 aylık evliyim başıma bunlar geldi evde durup dururken. Şimdi hanımlar nasıl bir politika izlemeliyim etrafa karşı eşime karşı bana yardımcı olun bı fikir verin lütfen
Eş ailesi ile baya mesafeli olun, sohbet muhabbet etmeyin, havadan sudan konuşup geçin, bayramda seyranda görüşün, sen kv ile kötü olma eltileri boşver, kv ye yaranmak içinde özel çaba sarfetme saygılı ol yeter, eşin konusunda ise oturup güzelce konuşun, sakın sizi köleleştirmesine izin vermeyin, evde sorumluluk verin alışsın bir zahmet...

Boşanmayı düşünmese bile en azından çocuk olaylarına girmesin,
Hani çocuk olursa düzelir filan diye de düşünmesin,
daha evliliğin bilincine varamamış, kendisi erişkin olamamış bir erkekten baba olmaz.
ben bu tur konularda zaten konu sahiplerinin bilerek ve degistirme umuduyla evlendiğini dusunuyorum.Ikinci koz ise cocuk olunca degisecegini sanmalari maalesef.
Umarim bu hataya düşmez.

Beyfendi padişah torunu olduğu için ayran yap deyince bozulmuş hem de 5 gündür....Gerekirse konuşuruz diyen bi adamın yemeğini yapmaya devam ediyorsun peki nedir bu kadar muhtaçlığın ve ezikliğinin sebebi?

Şu triplerin onda birini çocukken anneye yapmadık yahu. 🙄

Ayran önüne gelmedi diye küsmek niye, ağır hasta kolik bebek mi bu adam eli ayağı yok mu devamlı pışpışlayacaksınız? Bu tripleri kendi anne babasına yapmıyordur eminim.
Nazı size geçiyor.

Kendi çocuğunuz adolesan döneminde yapsa aman şımarık yetişmesin diye ceza verilir, kocaman adam olması durumu iyileştirmiyor.

En temel söyleyeceğim şey korunun.
Evlilik oturmadan da sakın çocuk için adım atmayın.

Ayran için trip atan adam bebek ağladığında ne yapacak bir hayal edin.

2 al 1 ode kampanyası gibi olmus. Bir konu içinde iki ayrı dert :) Eşiniz hep böyle yapmıyorsa isyerinde bir derdi mi var acaba? Bence de hazir imkan ortaya çikmisken eltilerle gorüsmeyin. Daha cok özel ders bulmaya calısip para biriktirin. Calısmaktan eltilerin sacma sohbetlerine vaktiniz kalmasın, ekonomik özgürlugunuz de olsun inşallah.

Sıkışık zamanlarda yemek yapmayi araya sokmaya ugrascaginiza disardan bir şey soyleyebilirsiniz böyle zamanlarda. Her yemegin yaninda ayran iciyorsa adam bir şişe hazir ayran da mutlaka olmali evde. Herşeyi de elde yapayim diye uğraşmayiverin.
Benim gun içinde disarda işim varsa eve geldigimde yorgun ve açsam yemek yapasim gelmiyor mesela sipariş ediyorum.

Biriniz yorgun, digeri de aç ve yorgun yani onu yap bunu yap derken birbirinize girene kadar elinizin altinda pratik bir şeyler olsun.

Bu yemek mevzu en basit şey ve cozumu de gayet basit bunun icin 5 gun küs durabiliyorsaniz bu evlilik zor gider zaten.
Aile konunuza hiç yorum yapmayacagim, butun suç eşinizde. Eşiniz sizi saymazsa ailesi hiç saymaz ne derseniz diyin.

Ben kayınvalidemle konuştum hallettim bana inandı o gelinim hep aynı yalanlari söylüyor herkese hiç şaşırmadım dedi fakat o iftira attığı halde el üstünde hala
E cevabi yazmissiniz burda
Ne yaparsaniz yapin o sizden once gelin olmuş
Tabi ki yeni gelinin lafi mi sizin lafiniz mi ayriyeten kv nizle birlikte oturuyormus
Kayninizda o eltinize de deilde size set koymus resmen gorusmemek icin emin olun diğer elti gelip gidiyordur
Altı ayda bir kez ayran yaptırmaya kalkarsanız olacağı budur
Arayıp açım deyince şuan ders veriyorum gelince yaparsın bir tost yersin müsait değilim diyemiyor musunuz
Siz olmasanız açlıktan ölecek mi, bir de sabah kahvaltısını da düzgün yapmamıştı nedir ya 5 yaşında çocuk mu bu yeseydi koskoca adam
Siz anne değil eşsiniz niye anne gibi bakıcı gibi davranıyorsunuz
Ayran için dik dik bakmış yollayın aynaya baksın
Şu kocalarınızı pışpışladığınız kadar çocuklarınızı pışpışlamıyorsunuz ya
Nefsi uyanınca konuşur dana siz de yelkenleri suya indirirsiniz
Kocanız adam değil önce bunu bir kabul edin
Ama tek hatalı o değil, siz niye milletin dedikodusunu dinliyorsunuz, ne münasebet elti gelip size kayınvalidenizi çekiştiriyor niye konuşturuyorsunuz hiç mi bir duruşunuz yok şu hayattta
Baştan herşeyi yanlış kodlamışsınız, eltimin kocası ne ya eşimin kardeşidir o
O onu demiş bu bunu demiş, çanak tutarsanız olacağı bu, üç tane görümcem var hiçbiride melek değil kv desen Allah lık 11 yıllık evliyim daha kimse iftira atamadı, dedikodumu yapıyorlarsa da bana ulaşamıyor çünkü benim bir hayatım var bu hayatta sınırlarım var, sizin niye yok?
Kaynınız doğru söylemiş tüm aile için en hayırlısı görüşmemeniz
Son cumlelerinizde resmen beni anlatmissiniz
Hic bir zaman susmam gerekli gereksiz herkesin cevabini veririrm
İnsan olarak hepimiz saygiyi hak ediyoruz

Izleyeceginiz tek politika boşanmak.
👏👏👏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X