Kocam özgüvenimi bitiriyor

Violinist85

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
11
8
6
33
Neredeyse 4 yıllık evliyim iki çocuğum var. İyi bir üniversiteden mezun atanmış bir öğretmenim. Evleninceye kadar hep başarılı bir hayatım oldu ve özgüvenli biriydim. Eşimle aileler aracılığıyla tanıştım. Aşık olarak evlendik. Ama evliliğimiz başından beri eşimde kendi sözünü dinletme huyu var. Sevdiğim için ben de hep sözünü dinledim. İki çocuktan sonra kilo aldım doğal olarak, ve işler gerçekten zorlaştı. Ev işine, çalışma hayatına, çocuklara, kendi bakımıma yetişemez oldum. Böyle olunca illa yarım kalıyor bir şeyler. Eşim de şuan beni çirkin, aptal beceriksiz olmakla suçluyor. Sürekli bir şeyleri eleştiriyor. Psikolojimin bozuk olduğunu söylüyor artık ben de bozuk olduğunu düşünüyorum. Özgüvenim yerle bir. Ne yapacağımı bilmiyorum kilo vermeye çalışıyorum. 3 yıl içinde 74e kadar çıktım şuan 57 kiloyum. 50 kilo olmaya çalışıyorum. Bilmiyorum daha çok uzun diyeceklerim de şimdilik bu kadar olsun

Eşiniz ev işlerinde çocuk bakımında size yardımcı oluyor mu?

Gayet güzel bir kiloya inmişsiniz sizi tebrik ederim.

Neden eşinizin amacına ulaşmasına yardım ediyorsunuz psikolojisi bozuk olan siz değilsiniz o. Lütfen kendinizden vazgeçmeyin.
Gerekirse profesyonel destek alın ama psikolojiniz bozuk olduğu için değil eşinizin psikolojik şiddetinden etkilenmemek için.

Kendisi kıvanç tatlıtuğmuymuş da seni beğenmiyomuş nasıl katlanıyosunuz böyle adamlara

Eşim özelde çalışıyor o yüzden benim kadar evde olmuyor, akşamları yorgun olduğunu söyleyip başka odaya geçiyor. Gerçi ilk çocukta daha çok şey paylaşırdık. Yorgun olsa da beraber film izlerdik çocuğu bırakıp dışarı çıkardık. Şuan ikisni de kendim büyütüyorum diyebiliriz. Eskisi kadar beni sevdiğini düşünmüyorum. En son ne zaman güzelsin dediğini hatırlamıyorum. Ama her gün mutlaka en az bir şeyimi eleştiriyor

Kendisi kıvanç tatlıtuğmuymuş da seni beğenmiyomuş nasıl katlanıyosunuz böyle adamlara
Kendisini oldukça yakışıklı buluyor, üniversitede spor yapmış o yüzden şekilli hala. Çalışma ortamındaki süslü bayanları görüp durduğu için mi bilmiyorum. Her şeyim daha da gözüne batmaya başladı.

Neden siz herşey yetişmeye çalışıyorsunuz ki?

Eşinizde yardımcı olsun, oturduğu yerden sizi eleştireceğine.

Herşeyi kadından bekleyip birde üzerine eleştiren eş için kendinizi kötü hissetmeyin.

Size eleştiri yaptığında misliyle karşılık verin.

Ben 2 küçük çocuk ev,iş cirpinacağım eşim dönüp bana laf edecek.

Son düzenleme:
Yani iki çocuğunuz varmış boşanın demek zor ama bu şekilde bir insanla da hayat geçmez geçse de sinir hastası olursunuz

Gayet iyi kilonuz kendinize gereksiz yükleniyor gibisiniz. 2 güzel evlat dünyaya getirmişsiniz kusura bakmasın kocanız ama yaşamın doğal getirisi bu; kiloda alabilirsiniz, saçınızda dökülebilir, varisleriniz de çıkabilir, dişlerinizi de zamanla kaybedebilirsiniz, ellerinizde titrer, yüzünüz de buruşur. Hiç hayat arkadaşı gibi değil kocanız ilk kötü günde sizi yarı yolda bırakacak gibi. Size çirkin, beceriksiz diyen o ağzı yırtsaydınız keşke. Neyse bunun dışında hem evlat bakıyor hem evde hem de işte çalışıyorsunuz. Nankör bence kocanız. Bencil ve açgözlü. Herşeyi istiyor ve muhtemelen konforundan da ödün vermek istemiyor. Paşanın başka isteği var mı? Hayır kim bilir kendisi ne menem bir şey. Valla adamı atın evden 3 güne sokakta sürünsün şuraya yazıyorum ayaklarınıza kapanıp: Güzel yuvamızı yıkma, evlatlarımızı babasız bırakma, çok pişmanım diyecek. Siz kocanızın ağzından dökülen kadın değilsiniz. Kendi egosunu tatmin etmek için sizi eşini, çocuklarının annesini, mesleğiyle başarılarıyla gurur duyması gereken bir öğretmeni dibe çekiyor. Memnun değilsen kapı orda diyin. Siz kendinizi mutlu eden adımlar atın. Kendinizi sevin, evlatlarınızı, öğrencilerinizi... kocanız kalsın o kenarda.

Sana yaptığının farkindasin madem o adami ciddiye almayi bırak.Ne derse ver cevabını.Bence onda sıkıntı var bir şekilde size yansitiyor.Kendini öyle rahatlatiyor.Toparlanin size siz lazimsiniz.

Eşiniz Allah tarafından size gönderilmiş büyük bir nimet herhalde?? Kendisini ne sanıyor?? Ya da sizi bu şekilde aşağılamasına nasıl izin veriyorsunuz? Bakın açık konuşuyorum ben sizin yerinizde olsam bana bu şekilde şiddet uygulayan bir adamla bir dakika bile aynı evde durmazdım.. Hiç de birşey konuşmadan alırdım çocuğumu atlardım arabama ya da taksiye her neyse çeker giderdim.. Bulunmaz hint kumaşı beyefendimiz de kendine yakışan bir eş bulsun o halde.. Kendinizi neden yıpratıyorsunuz şu dengesiz adamlar için hiç anlamıyorum.. Hayatınızda olmasa ne olacak?? Ne güzel işiniz bir hayatınız var kimseye de muhtaç değilsiniz kafanıza takmayın basın tekmeyi rahatlayın..

Böyle biz kadınlar birşeylere cesaret edemediğimiz için herşeyi kabullendiğimiz için bu adamlar kendilerini lütuf olarak görüyorlar.. Biz istemeden kendi değerimizi yerlere indirip bu adamların egolarını göklere çıkarıyoruz..

Sana yaptığının farkindasin madem o adami ciddiye almayi bırak.Ne derse ver cevabını.Bence onda sıkıntı var bir şekilde size yansitiyor.Kendini öyle rahatlatiyor.Toparlanin size siz lazimsiniz.
Evet farkındayım ama sorun bunu şimdiye kadar hep şaka yollu yaptı katlanmamın tek sebebi de o. bakıyorsun seviyor hala ben de seviyorum ama yıprandık, bu kadar eleştiriyi zaten takmadığım için bu zamana kadar dayandım. Ciddiye almadım. Bir şey söylesem de değişiyor mu sanki diyor çok eleştiriyorsun deyince. Taksam psikolojimi iyice bozarsın sen benim diyorum. Yanından uzaklaşıyorum o söylenmeye devam ediyor. Bir tek bana değil çevresine karşı da böyle. Dobra biri olmakla gurur duyuyor ama sürekli eleştirel herkese herşeye karşı

İşin ilginç yani ilk çocuğumda ben kendim rahatsızdım kilomdan ve vermek istiyordum bir an önce. Heveslenince bir şeyi yapmam lazım benim yoksa bütün hevesim gidiyor. O da buna taktığım için mi bilmiyorum verme diyordu o zaman. Ben seni böyle beğeniyorum diyordu. Diyet yapmamam için söz falan verdirmişti. Zaten ne zaman bir şeye niyetlensem hevesimi kursağımda bırakır mutlaka tonla laf eder.

Bugün on saatlik dersten çıktım mesela çocuğu sallayacak da ben yemek yapacağım ya, beyefendi hemen çocuğu neden uyutmadan başlıyor muşum yemeğe ondan söyleniyor. Her şeyde ben suçlu olmaktan bıktım. İyiyken çok iyi birisi eğlenceli kötüyken de bir o kadar inat çekilmez

Çok aradınız mı bu kocayı? Adam herkese herşeye karşı böyle ve dobralığıyla gurur duyuyorsa bu bi anda olmaz nişanlı iken görmedinizmi bu karakteri?
Acilen onu silkelicek tepkiler vermelisiniz alsın takkesini önüne Ben ne yapıyorum? diye düşünmesini sağlamalısınız.

Yoksa böyle mız mız bi adamla ömür geçmez insanın kanını emen sivrisinek gibi..

Ona aynen şunu söyleyin;
'SEN DE BEN GÜZELKEN GÜZELMİŞSİN.
SEN BİR VİTRİNİ SEVMİŞSİN BENSE İÇİMİ SEVDİN SANMIŞIM.
BEN YORGUNLUKTAN ÇÖKMÜŞ GÖZ ALTLARIM, DAĞINIK SAÇLARIM, AYVA GÖBEĞİMLE DE ÇOK GÜZELİM.
SENİN YÜZÜNDEN KENDİME NASIL DA DÜŞMAN OLMUŞUM MEĞER.
VE SEN BENİ SENİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRDIĞIM VE ÇOCUĞUNU YETİŞTİRDİĞİM İÇİN SIRF TEMİZ KOKAN SAÇLARIM VE TEMİZ KIYAFETLERİM İÇİN BİLE EŞEK GİBİ SEVECEKSİN.'
Söyleyin. Ben de yeni söyledim daha, bi iyi geldi ohh

Benim tanıdığımın sevgilisi yıllardır obez 145 kg. Kız çocuğa bir kere kötü sözle ve kırarak zayıfla demedi. Hep güzel motive edici bir şekilde söyler çünkü çocuk zaten kompleksli bu konudan ötürü.

Siz çok iyi bir üniden mezunsunuz. Özgüvenliymişsiniz diyorsunuz.
Düşünün bakalım kilonuzun arkasında durmak yerine şu an başkası için kendi özgüveninizi kendiniz kırdırıyorsunuz şu adama.

Silkelenin. Kendinizi övün. Sevin. Size kimse böyle davranamaz. Bunu iliklerine kadar hissetsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…