Kocam benden daha fazla ev hanimi

Inanın çok ama çok şanslısınız. Adam bunları yaparken size laf sokabilirdi de. Veya üstünlük taslayabilirdi.
Ev işi dediğiniz çok aman öğrenilmeyecek birşey değil bence. Klasik standartlar vardir.
2 kişisiniz. Aldiklarinizi yerine koyup 2 günde toz alip yerleri süpürseniz,wc girdikce ilaclayip silseniz size yeter bile.
Camasirida mesela cuma aksami atarsiniz yani kolay işler aslinda.

Eşinizin eli sizinkinden daha pratik ve hizli anladigim kadariyla.
Biraz özveriyle sizde bunu başarabilirsiniz zira ben elim hizli olduğunu düşünürken bile bir müddet kv ile vakit gecirdikten sonra neredeyse onun hizina yetistim:) tabii işi temiz yapmakta önemli.
Ama acikcasi bi banyo silmek icinde yarim saat ugrasmak istemiyorum.
Bunlari rayina sokun biras istekli olun..varsayinki esiniz sizin gibi davraniyor sizinde zorunuza giderdi

Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kakar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.

Eşiniz severek yapıyorsa başınıza kakmaz, eşimde evi süpürür, balkonları, sineklikleri yıkar vs, ki ben ev kadınıyım, tüm günüm evde geçiyor, eşimde işini evden yürüten biri sabah gidip akşam gelmeli bir işi yok, ev işlerini benden daha güzel organize eder, ben süpüreyim, sen sil, kız toz alsın deyip herkese iş bölümü yapar, alıştım galiba sizin gibi gerilmiyorum, o süpürürken oturup keyif yapıyorum, kendinizi eksik hissetmeyin, hayat müşterektir, ikinizde çalışıyorsunuz, size yardım ediyor, sanırım titiz biri, çoğunlukla titiz erkekler kapar süpürgeyi, en azından bizim evde öyle :)

Sen istifa etme eşin istifa etsin adamcağız bütün ev işini yapıyor derdin neyki
Neden başına kalksın başına kalkan zaten söylenerek yapar yüz yapar tavır yapar
Keyfini çıkar takma öyle şeyleri o yapsın sende bakım yap ojeni sür kremini sür kahveni koy keyif yap
Adam ev erkeği belli ki memnun
Sorunun ne bayan:halay::halay::halay:

Eşiniz alışık olduğu için huyundan vazgeçmez ama iş paylaşımı yapabilirsiniz.
Kahvaltı ondansa akşam yemeği sizden
O süpürsün siz silin
Çamaşırları o makineye atıyosa siz asın o toplasın
Bulaşığı o makineye yerleştirsin sizde dolaplara

Tamamdır işte bakın keyfinize

Ben eşime hiçbi iş yaptırmam eline süpürgeyi versem süpürür viledayı verdem siler ama öğrenmesi mesele
Yerleri süpürdüğüm başlıkla koltuğu süpürmem bık bık onu değiştşr bunu tak demek mesele çünkü evşnde görmemiş
Aynı su ve viledayla banyoyu mutfağı silmem çünkü bilmiyo

Benim esimde oyleydi canim. Nisanliyken gozum korkmustu ben ne ypcam diye:KK45:
Pis degilim ama onun kadar titiz ve duzenlide degildim. Evlendik ilk zamanlar beni bir gor helak oluyordum temizlik yapmaktan cunku issizim calismiyorum e bari bunu yapayim diyordum ama baktim bu is boyle yurumuyor. Yavas yavas ince ince isledim onu :-) simdi standart ttitizlikte bir erkek haline geldi.
Cok titiz insanla yasamak cok zor cunku o yuzden biraz pislige alistirmak lazim :KK70:

Aynı modelden ben de var.Bazen cidden yoruyor.
Bir günde aman boşver diyemiyoruz illa ev supurecek düzenli ev yemeği olacak her haftasonu ütü çamaşır mutlaka olacak.

Kendisi birden yapıyor ama insan diken üstünde hissediyor dışardan görüldüğü kadar hoş bir durumda değil ben de bazen sıkılıyorum .

Dilini ısır ;)
Başa kakacak olsa yapmaz bence bazı adamların huyu böyle ne güzel işte yahu bırak yapsın.
Ha kurban olduğum Rabbim benim kocaya da vereydi azcık tertip düzen , hanımlık :)

Çöp poşedini gerdirmek mi?
Ona da mı özeniliyor ya takarsın durur:KK70: Eşinin yarısı olabilseydim keşke.
Öyle deme çöp poşeti gerdirmek mühim bir iş :KK53:

Gerdirmezsen ağır bir şey attığında pat diye bütün poşet içine giriyor. Çok sinir bozucu :olamaz:

Yok bee manyak değilim :KK45:

Kınıyorum şu an, o nasıl erkek öyle?
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Yani ben zaten hep kınarım böyle erkekleri hep şey bakarım. Ben hayatta böyle biriyle evlenmem kocama da asla iş yaptırmam.
Asla. Çok büyük konuşuyorum tabi...
Asla böyle bir koca ile yapamam hatta asla ev işi yapan erkeğe aşık olmam. Bak çok büyük konuştum başıma gelirse...

Kınıyorum şu an, o nasıl erkek öyle?
İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş.
Yani ben zaten hep kınarım böyle erkekleri hep şey bakarım. Ben hayatta böyle biriyle evlenmem kocama da asla iş yaptırmam.
Asla. Çok büyük konuşuyorum tabi...
Asla böyle bir koca ile yapamam hatta asla ev işi yapan erkeğe aşık olmam. Bak çok büyük konuştum başıma gelirse...

:KK53::KK53:
Değil mi insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş,ben de kınadım bir kez içimden.

Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kakar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.
Ne güzel ya valla bayıldım. Sen de bence ona uyum sağlamaya çalış. Bir müddet sonra sen de alışırsın. İşiniz gücünüz hemen biter oh mis. Benim eşim de yardımcı olur ama senin eşinin yarısı kadar değil.Elinden o kadar gelir. Bence kıymetini bil. Bir süre sonra zihnen ve ruhen sen de alışırsın

ne güzel işte domestos kokulu koca:KK48:şaka bi yana da gün gelir kafama kakarmı demişsin ya bunu o gün gelirse düşün, şimdiden niye düşünüyorsun, diğer sorunları bilmem de bu yüzden işten ayrınılmaz
süpürgeyi hep o yapabilir, sen de boş zamanlarında yemek öğren, çamaşırları sen takip et
yani bence bulunmaz bi kocan var, düzeni çok bozmaya gerek yok:KK48:

Yorumları okumadım başka bir şey yazdınız mı bilmiyorum ama bence sizin canınızı sıkan yapması değil de sizin yaptığınıza da karışması, sizi kontrol etmesi. Kuzenimin eşi böyle, eşinin yaptığını da beğenmez kız çok sinir oluyor. Ama bu tarz huylar geçmiyor malesef.

Sizi en iyi Ben anlarim ayni seyleri biz De yasadik ayni anda evden cikar ayni anda girerdik
Ben eve gider girmez dinlenmek isterdim esim ise direkt yemek hazirligina baslardi orayi burayi supururdu sonra ne mi oldu? O isleri yaparken Ben yatiyordum cunku bunyem alisik degildi.
simdi herseyi bana birakti.
Eger birakmasini istemiyorsaniz ona eslik edin:olamaz:

Back