Kocam benden daha fazla ev hanimi

Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kalkar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.
Evli değilim ama erkek kardeşim mesela benden güzel yapar ev işini yemek vs yapabilir ama benim temizlediğim yeri gelip kontrol etse sanırım sinir olurdum sanırım eşinizde temizlik takıntısı var biraz tuvaleti siz temizleyince kontrol etmesi tuhaf geldi.

Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kalkar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.
Rahat ol, bırak yapsın istiyorsa. . Yoruldu benim kocacığım diye, sende ona akşamları iyi bir masaj yap, ödeşirsiniz.

Derdini seveyim

Canım eşinin iş yapması dert değilde,dert olan mevzu sen iş yaptığında arkandan gelip yok poşeti takmamissin diye söylemleri..Yani seni yetersiz hissettiriyor.hakimiyeti ele almış esas evin hanımı o gibi davranıyor.bence yardım etmesi pak âlâ bir durum ama otoriter takılmasına izin verme.Yoksa yapsın ne olacak.

:D Keşke yazmasaydınız gözü kaldı herkesin :D nazar değmez inşallah :D Dert etmeyin, ama işi tamamen de bırakmayın tabi. Yani ben yapmasam da o yapıyor zaten olmasın. Düzenli yaptığınız belirli işler olsun. Hiç aksatmayın. Kahvaltı hazırlıyorsa masayı muhakkak siz toplayın, Ardından bi kahve yapın ve tadını çıkarın. Ben ev süpürmeyi eşime öğretene kadar 1 yıl geçti. Şimdi temizlik yapacağımız zaman süpürgeyi alıp tertemiz yapıyor diye nasıl mutlu oluyorum.

akliniz varsa siz yapin.bende ilk evlendigimden esim oyleydi cocuk dogdu yardim ettigi yok.suyu bile benden ister ama eski gunleride unutmaz surekli hatirlatiyor

Eşin iyi hoş da ev süpürmek için neden güç gerekiyor

Yani elektrikli süpürge değil mi bu

6-7 yaşındaki çocuklar yapıyor
Ben de bu kısımda takıldım. :)) Yaldir yaldir temizlerm canı çıkar makinanın :D

Eşiniz okb olabilir. Bende de bu manyakliklar var çünkü.

İşten ayrılmayı hiç düşünme derim en azından bence kadınlar evliliğin bir süresi boyunca çalışmalı çünkü evde kalınca düşünsene saçma span şeylere takılıcaksın uyku düzenin hayatının düzeni bozulucak çalışan birinin hayatı işleri daha planlı ve düzgün olur benim düşüncem bu yönde hem sizinde bi uğraşınız var evde kalımca ne yapıcaksınız sıkıntıdan... yaşınızı bilmiyorum böyle düşündüm ama

Bu nasil bir başlik? Kadin olarak dogrusu üzüldüm. Ev işinin kadin işi olmadigini, kadinlara bile anlatamiyorsak vay halimize.

Bir evi iki kişi kullaniyorsa, iki kişi o evin sorumlulugunu almasi, temizlemesi lazim. Ve hali ile bu bir başa kakilcak bir şey degil. Ev temizlik bir lütüf degil ve olmamali.

Bak bügün hafta sonu ve eşim ile beraber evi temizliyecegiz. O mutfagi temizler bende banyoyu felan. Hafta ici yorulmdugumdan mesela eşim yemek yapar. Lütfen kendinize deger verin. Evlilik temizlikçi ve hizmetçi oynamak degildir!

Sizin anlatımınızdan, ne güzel işte böyle koca her eve lazım diyoruz. Lakin beraber yaşanıldığında durum bu kadar güzel olmayabilir.Titizlik bazen karşıdaki insanı çileden çıkartabilir.
Başına kakma ya gelirsek bu ev ikimizin ortak alanı beraber yaşıyor ikimiz de çalışıyorsak tabi ki beraber temizlicektik dersin. İşini bu nedenden bırakma sakın.

Eşin iyi hoş da ev süpürmek için neden güç gerekiyor

Yani elektrikli süpürge değil mi bu

6-7 yaşındaki çocuklar yapıyor
Ben biraz gucsuzum galiba bir odayı supurunce dinlenmeden diğerine geçemiyorum. Gerçi eşim de ter içinde kalıyor süpürge oldukça guclu cekiyor

Ben biraz gucsuzum galiba bir odayı supurunce dinlenmeden diğerine geçemiyorum. Gerçi eşim de ter içinde kalıyor süpürge oldukça guclu cekiyor
Bana biraz tembel gibi geldin. süpürge bi çalışınca tum odalar gezilir. Ben hic su ter icinde kaldigimi hatirlamiyorum. Silmek daha zor. Bırak adamın hoşuna gidiyorsa yapsin

Back