Kocam benden daha fazla ev hanimi

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kakar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.

Son düzenleme:
Hayat müşterek sonuçta. Yaptığı şeyler lütuf degil kendi de yasiyor o evde. Asıl anormal olan yapmaması da işte alışmışız ataerkil düzene...
Boş yere işten filan ayrılma bence. Kalbini kirmadan söylüyorsa hic sorun etme. Kendini gelistirmeye bak böylelikle.

Şimdi eşin tüm bunları kendi isteği ile mi yapıyor yoksa sen yapamadığın için mi? Eğer yapamadığın içinse,ilerde başına kakma olayı olabilir. İçin ucundan tut biraz derim. Ama içinden geldiği için yapıyorsa, yani sen yapabiliyor olsan bile, o işin ucundan tutma gereği hissediyorsa, ne güzel işte, tadını çıkar.. :temizlik:

İşleri senden önce yapıyor olması kimine göre lütuf ama bana göre fazlaca pimpirikli biri.
Rahat ettirmez insanı böyleleri.
Üniversitedeki ev arkadaşım böyleydi hep eksik kusur arar ve günümü zehir ederdi.
Kız okula değil evcilik oynamaya gelmişti.
Plan yapmayı önerin,belli günlerde belli işleri biriniz yapın,gibi.

Merhaba herkese konum biraz uzun biraz da değişik bir dert şimdiden teşekkürler yorumlarınız için
Ben küçüklükten beri okul yurtlarında kaldım evlenene kadar bir yumurta dahi kirmamistim ev işi nedir en ufak bir fikrim yoktu. Eşim ise annesi uzun yıllar hasta olduğu için ev işi yapıyor küçüklükten beri. İkimiz de aynı iş yerinde çalışıyoruz işimiz çok zor ve yorucu. Yemeği iyi kötü eksik gedik yapıyorum ev işlerini de ama eşim benden daha çok çalışıyor evde. Kahvaltıyı benden önce kalkabildigi için o hazirliyor. İşten geldigimizde ben elimi yüzümü yikayana kadar yemeği çıkarıp ısıtıyor. Süpürge biraz güç istedigi için evi o supuruyor. Çamaşırların biriktiğini görünce hemen makine çalıştırıyor benden kirlilerimi istiyor. Bu sabah 8 de uyanmış bulaşık makinesini yerleştiriyor seslere uyandim. Kuşumuz var yemleri uflemese de o kuş alttaki yemlere ulaşabilir çok kuş besledim ama eşim her akşam yemlerini ufluyor. Duş aldım bugün çıkıp keyifli keyifli kremlerimi sürecektim bakım yapacaktım bı baktım evi supuruyor. O çalışırken ben keyif yapamayacagima göre hızlı hızlı hazırlanıp tuvaletleri yıkamaya başladim. Gelip nasıl yikadigimi kontrol etti. Mutfağı temizledim tam çikicam arkamdan gelip, bak çöp poşeti gerilmemis, dedi.
Görünüşe göre istekli yapıyor bunları ama ben geriliyorum. Kendimi çok eksik hissediyorum. Nefes nefese iş yapmayı sevmiyorum ama eşim benden önce davranıyor böyle.
Gün gelip bunları başıma kalkar mı ya da sen ne biçim kadınsın der mi? Oneriniz var mı bana?
Bu arada ben işten istifa etmeyi düşünüyordum çeşitli sorunlardan ve bu meseleden dolayi ama eşim engel oluyor bana.
aman bırak yapsın sende kendini kasma ayyy bnim aslan kocam pasam agam diye yaptır bosver oyle de hosuna gider erkelerin

İşleri senden önce yapıyor olması kimine göre lütuf ama bana göre fazlaca pimpirikli biri.
Rahat ettirmez insanı böyleleri.
Üniversitedeki ev arkadaşım böyleydi hep eksik kusur arar ve günümü zehir ederdi.
Kız okula değil evcilik oynamaya gelmişti.
Plan yapmayı önerin,belli günlerde belli işleri biriniz yapın,gibi.
Evet biraz pimpirikli bulaşık makinesine asla tanecikli tabak koyulmayacak kurutma makinesinde toz kalmayacak ama bunları kendi yapiyo iste bana kizmiyor ben de yaparım da bekleyemiyor beni

yardim et sende ben esimi kovarim evden o nir baslayinca her yeri ayni snda yapmaya baslar bende daha duzen olsun diye bir odayi bitirmeden cikmam. Ben sıķıliyorum erkekle is yapamiyorum

Benim esim de ilk evlendigimizde cok titiz duzenli ve ev islerinde pimpirikliydi , bir yemek yapar mutfak sanki hic yemek yapilmamis gibi tertrmiz olurdu
Tabi bu durum beni gerdi vr daha bir ay bitmeden konustum , bak sekerim sen boyle olunca ben geriliyorum diye , bana ayak uydur dedim :)
Simdi cok sukur boyle degil , arada yine tutar damari gecenin bi yarisi ev toplar bende karsisinda rahat rahat oturur izlerim
Ama haklisiniz bi taraf asiriya kacinca insan rahatsiz oluyor

Benim eşim ev kadinliginda beni ikiye üçe katlar :)
Kız olsaydı eminim çok talipleri olurdu.
Benim eksiklerim var, rahatım, keyfim olunca ala yaparım ince ince, sonra iki gün oturduğum yerden kalkmam. Esimse tam tersi. Beni eksik gördüğünde bakıyorum kendi yapmaya başlıyor. Erzak dolabını düzenliyor mesela. Buzdolabını karıştırıp bozulmak üzere olan meyveleri çıkarıp komposto yapalım diyor, sebzeyse kavuralim üstüne yumurta kıralım diyor hemen kahvaltıda. İlk başlar rahatsız ediyordu beni bu halleri. Hatta bir iki söylenir gibi oldu. Ben de 4×4 Luk bi hamarat ev hanımı istiyorsa evleneceği kişiyi bu niteliğe göre secmesi gerektiğini söyledim. Kendimi iyilestirdim en bu konularda onun yönlendirmesiyle ama ben buyum yani, onun kadar iyi ve hassas olamicam belki hiçbir zaman.

Kafana kakacağını dusunuyorsan, benim dediğimi de. :-)
Sonuçta evlenecegi kizda aradigi ilk nitelik, harika bir ev kadını, lezzetli güzel yemekler yapan titiz bir insan olma sarti değildi, di mi? ;)

Back