knalı ve kahverengi akıntı

penugam

mezunum da mezunum:)
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
271
4
68
İstanbul
bayanlar benden 1 haftadır kanlı ve kahverengi renkte kokulu akıntı geliyor sizce neden böyle birşey yaşayan var mı adetim biteli 2 hafta oldu. lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

Bende öyleyim canım konu açtım ama maalesef cevap veren olmadı gerçekten telaşlandım. Araştırdım stresten olabilir diyor ama stres yok hiç

yok canım stresle ilgili değil ya ben daha öncede bi kaç kez yaşadım umursamadım.ama bu uzun sürdü adet gibi. perşembe günü kadın doktoruna gidicem. sana bilgi veririm bu konuyla ilgili. korkuyorum bişimi var diye. arkadaşımın teyzesi ebe ona sordu. hormon bozukluğundan veya ufak kistlerden olabiliyomuş bu sorun hap tedavisi oluyomuş. eğer genç kızsan zaten ultrasonla bakıyorlarmış

Son düzenleme:
yok canım stresle ilgili değil ya ben daha öncede bi kaç kez yaşadım umursamadım.ama bu uzun sürdü adet gibi. perşembe günü kadın doktoruna gidicem. sana bilgi veririm bu konuyla ilgili. korkuyorum bişimi var diye. arkadaşımın teyzesi ebe ona sordu. hormon bozukluğundan veya ufak kistlerden olabiliyomuş bu sorun hap tedavisi oluyomuş. eğer genç kızsan zaten ultrasonla bakıyorlarmış

Benimki pek uzun sürmedi canım bi kere geldi geçti öyle. Yeni evliyim. Ama bir şey var mı diye bende korkuyorum. İns yoktur. Haberlerini bekliyorumm :50:

canım bugün gittim bekar olduğum için ultrason günü verdi muayene edemedi. salı günü gidicem o zaman belli olucak. buraya yazarım sonuçları tatlım.

Canım ben Caanann artık bu hesabı kullanıyorum diğerine ulaşamıyorum çünkü bir karışıklık oldu. Bende akıntı geldi ve daha sonra hiçbir şey gelmediğini söylemiştim daha da bir şey gelmedi eğer gelirse bende gideceğim. Senin iyi haberlerini bekliyorum hayatım umarım kötü bir şey değildir :))

sonuçlarımı aldım dün. doktor 28mm çapında bir kist olduğunu önemli olmadığını bir dahaki adet döneminde düşeceğini söyledi. başkada birşey demedi.

anladım canım önemli birşey değilmiş Allah' tan geçmiş olsun :))

kızlar benimde adetten iki hafta önce cok az bir kanama olup geciyor bir iki gun anca eder. Bu herhangi birseyin belirtisi midir korktum bende..:43:

arkadaşlar bendede 8 gun once basladı damla damla kan geldi sona kaverengi akıntılarım oluyo ve hala dvm edio. Agrı yok, kasıntı yok.. Adet gunumdede deilm.
O bölgemde yaram vardı ve denize gtmştm acaba mikrop kapmş olabilirmym ? Aklıma çok takmaya başladım.

Yumurtalık kistleri dendiği zaman; en sık görülen kistlerdir. Kadının her ay büyütmüş olduğu, ve içinde yumurta hücresi içeren folliküllerin (içi sıvı dolu kese); herhangi bir nedenden dolayı çatlamayıp (yumurtlamanın-ovulasyonun olmayışına bağlı) oluşan kistlerdir. Kistin boyutu çoğunlukla 3cm'dir nadiren 5 cm olur. Yumurtalık follikül kistleri genellikle 2 ay içinde kendi kendine kaybolurlar. Ultrasonda solit görüntü yoktur. Sadece basit sıvı görüntüsü mevcuttur. Tesadüfen yapılan kontrollerde saptanır. Gençlerde daha sıklıkla görülür.

Genellikle tedavi gerekmez, 1-2 ay içinde kendi kendine kaybolur. Kaybolmayan kistler için tedavide 2 aylık bir doğum kontrol hapı kullanmak gerekir. 5cm'in üzerindeki kistleri mutlaka kontrole ve takibe almak gerekir.

Endişelencek bir şey olmadığını düşünüyorum çok şükür bende bir şey çıkmadı. Bunun en iyi tedavisi doktora gidip bir muayene olmak kızlar :26: :26:

Son düzenleme:
kızlar önemli birşey değil dedi bu olurmuş genç kızlarda daha çokmuş bu tür adet döneminde kendini temizlermiş. benim kanlı akıntım 1 hafta sürdü kan ve kahverengi renkte azar azar bazen çok bu ay adetim gecikti ama sorun yokmuş bazen stresli dönemlerde de bu olabiliyo. mesela önemli bir üzüntü yşadığımda ve vize final zamanları.

kızlar önemli birşey değil dedi bu olurmuş genç kızlarda daha çokmuş bu tür adet döneminde kendini temizlermiş. benim kanlı akıntım 1 hafta sürdü kan ve kahverengi renkte azar azar bazen çok bu ay adetim gecikti ama sorun yokmuş bazen stresli dönemlerde de bu olabiliyo. mesela önemli bir üzüntü yşadığımda ve vize final zamanları.

Evet canım kafaya takmamak gerek kadın olmak zor gerçekten :)))

Back