Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kan tahlili yaptırdim sonuç bu tsh 6.34 . hastaneye gitmem gerektigini soyledi sonuca bakan saglik ocagindaki hekim. hipotiroid olabilirmis.bu konuda bilgisi olan yardimci olabilirmi.netten baktim hamilelige kadar zararlari varmis. cokmu yuksek seviye?
anladı çok teşekkürler biraz daha rahatlatıci oldu bunlar haftaya gidicem doktora ihmal etmemek lazim peki senin kaçtı tsh ilk basta. ft4 1.36 ft3 3.86 onlar normal gibi ama gizlisi flanda olabiliyomus nette oyle biseyler vardi. neyse cokta kafama takmayip doktora gitmeyi bekliyim
Hemen hemen aynı benimde 6.83 çıktı..Bugün doktorum dahiliyeye gitmemi söyledi.Salı günü gidicem bakalım ne diyecekler...Tiroid hormonunun fazla çalışmasından mı oluyor acaba neden oluyor anlamadım...Gebeliğe bağlı bir değer mi acaba...
canım tiroid bezlerinin az çalışmasından kaynaklanıyor bü yükseklik . benim de bir yıl önce 14 küsürlerdeydi ilaç kullanarak şimdi istenen aralığa geldi. eğer hamileysen hemen endokrinoloji ya da dahiliyeye git ilaç kullanman gerek çünkü
alaram14Arkadaşlar merhaba,
Benim de tsh 4,67 , ft4 ve ft3 değerleri normal ama anti-tpo değerim 467 maalesef Üstelik bu durumumu tesadüfen check-up yaptırdığımda öğrendim. Tüm herşey normal, kan, kalsiyum değerleri ya da crp vs. fakat sol lobda 1cm de nodül çıktı. Bu durum bende resmen paranoyaklık yarattı.
Dahiliye dr. hipotiroidi olduğumu söyledi ama anti-tpo değerimi görünce ömür boyu ilaç kullanacağımı ve kontrollere devam edeceğimi söyledi. Sonuç : 50 mg levotiron ile başladım tedaviye.
Hashimoto olabileceğimi netteki araştırmalarımla kendim öğrendim. Ama dr. böyle bişey demedi. Çok korkuyorum Levotiron da bende 2 gün ishal yaptı ve bugün almadım bir güzel yemek yedim keyfim yerine geldi. Gerçi 15 kilo almıştım ve şu an 56,5 kiloyum ama ya 2 kilo alıyorum ya 2 kilo veriyorum. Yani kilo problemim de var ve bir de kabızlık problemim hiç yokken son 7 aydır kabızlık problemim de oldu. Levotiron ise bende 2 içmemde iştahımı kesti. Ayrıca ilaçtan mı bilmiyorum ama bir de depresyon yaptı. Bir de nodülden midir nedir sanki boğazım düğüm düğüm. Hani ağladığınızda düğümlenir ya öyle. Hafif de ağrı var. Bunlar sizde de oldu mu ? Lütfen paylaşın. Bu arada 17 haziran da Prof. Dr. Mete Düren'den randevu aldım.
Herkese çok geçmiş olsun, Allah'ım dermansız dert vermesin.
Benim de tsh 4,67 , ft4 ve ft3 değerleri normal ama anti-tpo değerim 467 maalesef Üstelik bu durumumu tesadüfen check-up yaptırdığımda öğrendim. Tüm herşey normal, kan, kalsiyum değerleri ya da crp vs. fakat sol lobda 1cm de nodül çıktı. Bu durum bende resmen paranoyaklık yarattı.
Dahiliye dr. hipotiroidi olduğumu söyledi ama anti-tpo değerimi görünce ömür boyu ilaç kullanacağımı ve kontrollere devam edeceğimi söyledi. Sonuç : 50 mg levotiron ile başladım tedaviye.
Hashimoto olabileceğimi netteki araştırmalarımla kendim öğrendim. Ama dr. böyle bişey demedi. Çok korkuyorum Levotiron da bende 2 gün ishal yaptı ve bugün almadım bir güzel yemek yedim keyfim yerine geldi. Gerçi 15 kilo almıştım ve şu an 56,5 kiloyum ama ya 2 kilo alıyorum ya 2 kilo veriyorum. Yani kilo problemim de var ve bir de kabızlık problemim hiç yokken son 7 aydır kabızlık problemim de oldu. Levotiron ise bende 2 içmemde iştahımı kesti. Ayrıca ilaçtan mı bilmiyorum ama bir de depresyon yaptı. Bir de nodülden midir nedir sanki boğazım düğüm düğüm. Hani ağladığınızda düğümlenir ya öyle. Hafif de ağrı var. Bunlar sizde de oldu mu ? Lütfen paylaşın. Bu arada 17 haziran da Prof. Dr. Mete Düren'den randevu aldım.
tsh'ın yüksek çıkmış ama çok da yüksek değil. FT3, FT4 seviyeleri nasıl? bunlara ek olarak yine kanda antiTg ve antiTPO da bakılabilir, bazı hipotiroidi hastalarında yüksek olabiliyor.. ultrasonla da tiroidine bakılıp nodül var mı diye kontrol edilebilir..
tüm bunlardan sonra tsh'ını belli bir düzeyde tutmak için sana ilaç verecekler, zararsız, hamileyken bile kullanabileceğin bir ilaç.. tiroid hormonu.. tsh düzeyinin yüksek olması hamileliği engelleyebilir ya da düşüğe neden olabilir. Ama ilacını düzenli kullanırsan hamile kalmana engel bir durum kalmaz.. ben 5 yıldır hipotiroidi hastasıyım, son 3 yıldır tsh'ım 2,5 düzeyinde seyrediyor ve ilacımı hala kullanıyorum.. 1,5 yaşında bir kızım var... korunmayı bıraktıktan 7 ay sonra hamile kaldım.. çok dert etme bu hastalığı ama tedavini ol kesinlikle...