merhaba arkadaşlar, 2,5 yıldır evliyim, 2 yıldır istiyoruz ancak olmadı, aralıklarla klomen kullandım, geçen ay klomen ve çatlatma iğnesi ile birlikte ilk aşılamayı yaptım, hep akıntım vardı, göğüslerim ciddi anlamda büyüdü uçları koyulaştı ve hassaslaştı, iyiden iyiye umutlanmıştım, yarın test yapıcaktım ama şimdi hastayım...
hemen herkesin sıkıntısı aynı, sebepsiz infertilite, dolayısıyla insan her şeyi denemek istiyor ya da söylenen her şeye inanıyor, belirsizlik hakikaten çok yorucu, ben ankarada yaşıyorum, gittiğim dr , ben rahim filmi çektirmeme gerek var mı diye sorunca gerek görmedi. rahim filmi, yaşı büyük olanlarda, karın bölgesi ile ilgili daha önce bir operasyon geçirenlerde, trafik kazası tarzı bir kaza geçirenlerde, yumurta gelişimi normal olmayanlarda ve düzensiz hasta olanlarda vs oluyormuş... 28 yaşındayım, yumurtlamam düzenli ve büyüklükleri normal olduğu için dr rahim filmini gerek görmedi, bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca rahim filmi konusunda fikirlerim değişmeye başladı. ayrıca, kuru incir, kayısı, ceviz, fındık, süt ... her şeyi herzaman tüketiyorum, sağlıklı da besleniyorum, eşim de öyle o ayrıca sigara içiyor, değerler iyi, no problem but not baby,
dr lardan edindiğimiz tecrübe ile yeniden düşünmeli ve yanlışlıkları düzeltmeli, eksiklikleri doldurmalıyız, ancak o zaman sorunun ne olduğu belki biz sebepsiz infertilitelilerde ortaya çıkar, stresin bundaki payı ne? çok yakın bir tanıdığım en stresli zamannında, (tüp bebek yapmıştı, 3,5 aylık düşük yaptı, dr en erken 6. ay tekrar gebelik için çalışılabilir demişti, 4.ay hamile kaldı), hamile kalabiliyorsa stres faktörü de ne kadar ciddiye alınmalı, acaba stresten kaynaklanıyor deyip zaman mı kaybediyoruz