- Konu Sahibi kaleetugcee
-
Merhaba arkadaşlar gecikmeli bir mesaj oldu kusura bakmayın. Geçen ay klomen tedavisi olumlu sonuçlanmadı paylaşmıştım. Bu ay tekrar gittim doktara klomenin dozajı arttırılacaktı normalde ama kendi doktorum yoktu. Yerine bakan doktorda arttırmadı dozajı. Sabah 1 akşam 1 olarak kullanmaya devam ettim. Ama içime sinmedi. Memleketteki kendi doktorumu aradım ve klomenin yanında kullanmam için inofolic diye bir ilaç verdi sabah 1 akşam 1 kullanmamı söyledi yumurta büyütüyormuş. Vesselam ilaçlarım bitti dün doktora gittim ve bu ay solda 1 sağda 1 yumurtam oluşmuş. Soldaki 14 mm sağdaki 10 mm 2 gün sonra tekrar gel dedi. Yarın tekrar gidicem. Dua edin kızlar bu ay büyüsün şu yumurtalar. Her anı paylaşıcam.
Şimdi çıktım doktordan. Sağdaki yumurta büyümemiş hatta erimiş. Soldaki 18 mm olmuş çatlatma iğnemi oldum ama doktor hiç olumlu konuşmadı. Polikistikoverin ileri düxeyde bu ay tutması imkansız, eğer tutmazsa da aşılamaya geçmemiz gerekecek ilaç sende işe yaramaz dedi. Ne bileyim Allahım hayırlısını versin inşallah. Ama ben aşılamayı henüz düşünmüyorum. Eşim askeri personel ve şemdinli de yaşıyorum. Burdaki imkanlar kısıtlı ne yazık ki. Allah nasip ederde bu ay tutmazsa memleketteki doktoruma izne gidince aşılamaya gidicem. Dualarınızı eksik etmeyin nnolurMerhaba inşallah büyür büyür kocaman olur.sonra bebiş olur inşallah.
Ben inan hatırlamıyorum günde kaç kere içiyordum heralde sabah akşamdı benim de.
Bir de bir şeyi atlamışım hamile kaldığım ayda doktor eşime ve bana bi antibiyotik yazdı içinde 3 tane vardı eşim de ben 3 gün boyunca içtik. Ama ne için yazdı neydi inan hatırlamıyorum.
Sadece şunu demişti bir iltihap sanırım bu, testleri pahalı olduğu için ne olur ne olmaz 3 tane yazıyoruz test yaptırmadan demişti.
Biz klomen ile iyi bir başlangıç yapmadık maalesef. Bende de pko var, bıraksan tüm sene boyunca adet görmem o derece yani :) Dolayısıyla kendi haline bıraktığımızda yumurta oluşmuyordu. Gittiğim doktor bu yüzden klomen verdi fakat 3-4 adet aldıktan sonra gözümde dalgalanmalar oluştu. Özellikle karanlık ortamdan aydınlık ortama geçince bu dalgalanmalar artıyordu. Doktorum bu konuda beni uyarmamıştı, sonra yabancı siteler dahil araştırdım ve öğrendim ki bazı kişilerde bu tür bir yan etki yaparmış ve buna rağmen kullanılmaya devam edildiğinde kalıcı körlük bile yapabiliyormuş.
Doktoruma alternatif bir ilaç olup olmadığını sordum, olmadığını ve bundan sonraki aşamanın aşılama olduğunu söyledi. İşte tam bu noktada evime uzak olduğu için uzun süredir gitmediğim ama gözüm kapalı güvendiğim eski doktoruma gittim. O bana klomenin alternatifi nasıl yokmuş dedi ve femara adlı ilacı verdi. 6 ay kullanacaktım. Çok şükür ki ilk kullandığım ay hamile kaldım :)
Klomen kullanıp uzun süre cevap almıyorsanız alternatif ilaçlar deneyebilirsiniz. Umarım her şey gönlü
Şimdi çıktım doktordan. Sağdaki yumurta büyümemiş hatta erimiş. Soldaki 18 mm olmuş çatlatma iğnemi oldum ama doktor hiç olumlu konuşmadı. Polikistikoverin ileri düxeyde bu ay tutması imkansız, eğer tutmazsa da aşılamaya geçmemiz gerekecek ilaç sende işe yaramaz dedi. Ne bileyim Allahım hayırlısını versin inşallah. Ama ben aşılamayı henüz düşünmüyorum. Eşim askeri personel ve şemdinli de yaşıyorum. Burdaki imkanlar kısıtlı ne yazık ki. Allah nasip ederde bu ay tutmazsa memleketteki doktoruma izne gidince aşılamaya gidnnolurYa da alternatif birşeyler aricam. Saolun umut oldunuz bana. Dualarınızı eksik etmeyin nnolurBiz klomen ile iyi bir başlangıç yapmadık maalesef. Bende de pko var, bıraksan tüm sene boyunca adet görmem o derece yani :) Dolayısıyla kendi haline bıraktığımızda yumurta oluşmuyordu. Gittiğim doktor bu yüzden klomen verdi fakat 3-4 adet aldıktan sonra gözümde dalgalanmalar oluştu. Özellikle karanlık ortamdan aydınlık ortama geçince bu dalgalanmalar artıyordu. Doktorum bu konuda beni uyarmamıştı, sonra yabancı siteler dahil araştırdım ve öğrendim ki bazı kişilerde bu tür bir yan etki yaparmış ve buna rağmen kullanılmaya devam edildiğinde kalıcı körlük bile yapabiliyormuş.
Doktoruma alternatif bir ilaç olup olmadığını sordum, olmadığını ve bundan sonraki aşamanın aşılama olduğunu söyledi. İşte tam bu noktada evime uzak olduğu için uzun süredir gitmediğim ama gözüm kapalı güvendiğim eski doktoruma gittim. O bana klomenin alternatifi nasıl yokmuş dedi ve femara adlı ilacı verdi. 6 ay kullanacaktım. Çok şükür ki ilk kullandığım ay hamile kaldım :)
Klomen kullanıp uzun süre cevap almıyorsanız alternatif ilaçlar deneyebilirsiniz. Umarım her şey gönlünüze göre olur...
Canım geçen ay benimki 12 mm den 14 mm e lkadar büyüdü sonrasında durdu ve doktorum bu ay bir sonuç alamayız gelecek ay tekrar deneyeceğiz demişti. Bence doktorunu değiştirmelisin sağlıklı bir yumurta 18-21 mm aralığında olduğu xaman çatlar ya da çatlatılır. Sana 2 gün sonra tekrar gel demeliydi büyüyüp büyümediğini görmesi için ama biraz başından savmış sanırım. Hakkında hayırlısı olsun inşallah Rabbim zamanını hepimixe bekletiyor.Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım doktor bana yumurtam çatlamadığı klomen verdi ve ilaç bitince 12.gün 14mmlik olmuş dedi belirli günler ilişki önerdi ben çatlama iğnesi vurucakmısınız dedim gerek Yok dedi ilaç etkisini göstermiş dedi bende korkuyorum 14mmlik çatlar mı sizce bir yorumunuz var mı
Hayırlı olsun canım bizler içinde de dua eder misin incir kürünü nasıl yaptın anlatır mısınBen ikinci kullanmamda kaldım ama birlikte incir kürü de kullandım. Çatlama iğnesi olmadan
Benim klomenden sonra,10. günde 22 cm olmuştu. Çatlatma iğnesi vurmadı doktorum ve sonuç olarak, yumurtam çatlamayıp kist oldu.Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım doktor bana yumurtam çatlamadığı klomen verdi ve ilaç bitince 12.gün 14mmlik olmuş dedi belirli günler ilişki önerdi ben çatlama iğnesi vurucakmısınız dedim gerek Yok dedi ilaç etkisini göstermiş dedi bende korkuyorum 14mmlik çatlar mı sizce bir yorumunuz var mı
Bence sen doktoru dinleme.Bir kaç gün sonra git ve kontrolünü yaptır.Kistle uğraşma. Ben ilaç kullandım da, öyle adet oldum.3 hafta geçikmeli oldum yani.kardelen2780 Böyle bakmıyorlar işte al başına belayı sonra O benimde aklıma geldi de bana ilişki için gün verdi sadece bebek haberiyle bekliyorum dedi bana dediği sadece bu yani
Hayırlı olaun canım. İncir kürünü hangi gün ne kadar kullandın acaba?Ben ikinci kullanmamda kaldım ama birlikte incir kürü de kullandım. Çatlama iğnesi olmadan
Eserim tabiHayırlı olsun canım bizler içinde de dua eder misin incir kürünü nasıl yaptın anlatır mısın
Allah razı olsun. Adetin ilk günü başladım yirmibirinci güne kadar yaptımHayırlı olaun canım. İncir kürünü hangi gün ne kadar kullandın acaba?
Teşekkür ederim canım allah razı olsun allahım bebeğim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahEserim tabi
Altı yedi inciri elinizle ikiye bölün iki bardak hazır suda ağzıkapalı 15 dk kaynatıp soğumaya bırakın. Sonra ayrı bi yerde üç havucu bi litre kadar hazır suda 20 dk kaynatın ikisi de soğuduktan sonra karıştırıp sabah akşam aç karnına birer bardak için. Bittikçe yapın. Adetin ilk günü başlayıp yirmibir gün yapılıyor
Amşn allah sizlere de hayırlı evlatlar nasip etsinTeşekkür ederim canım allah razı olsun allahım bebeğim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Canım sen 9 haziranda kan tahlili yaptırırsan ancak sonuç alırsın çünkü iğnenin etkisi 12 13 gün geçmiyormuş rabbim hayırlısını versin bende klomen kullandım bu ay regl günün yarın hastaneye gidicem inşallah ama aynı senin gibi 10 gündür kasıkta batma göğüste ve ucunda tarif edilemeyecek kadar ağrılar ve hassaslık var bel ağrısı zaten her ay olur bende ama bu belirtilerin hepsi klomenden kaynaklanıyor sabretmek zorundayız İnşallah gül yüzlü meleğin sımsıkı tutunur sanaKızlar merhaba. Daha bir sonuç yok ama yazmak istedim. 26 mayısta çatlatma iğnesi olmuştum. Ne zaman test yapmalıyım sizce? Bugün bel ağrısı kasık batması yaşıyorum arada bir de göğüslerim acıyor. Dua edin ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?