klasik bir problem

aabbcc1122

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
636
243
23
merhaba kızlar benim burda okuduğum kadarıyla bir çok kişinin yaşadığı bir problemim var...
eşimin ailesi ile altlı üstlü oturmak. eşim tek erkek çocuk birde ablası var evli. oda yürüme mesafesinde oturuyor on dakika falan. benim ailem farklı bir sehirde. bizde suan farklı bir sehirdeyiz tayinimiz cıkarsa altlı üstlü oturcaz. aslında bu durumun problem olup olmayacagından emin degilim ama bazı konularda soru isaretlerim var. bastan nasıl bu sınır konulacak nasıl olcak bilmiyorum eşime nasıl sölicem bilmiyorum her gün aglıyorum istemsizce kendimi tutamıyorum. her aksam beraber oturmak istemiyorum bu benim ailemde olsa istemezdim eşimi düşünürdüm. rahat oturup kalkamaz hep diken üstünde olunur düşünsenize. insan kendi ailesi ile cok iyi anlasamazken onlar kv ve kp... evet iyi insanlar benide seviyorlar suana kadar olumsuz bisey yasamadım.
(sadece bir keresinde esim ben amcası ve babası otururken ailelerin evliliklere karısmasından konu açılmıstı. ve kpim ben karısırım demisti o zamanlar nisanlıdık ve bu benim hep aklımda yani bunun sakasıda olmaz o zaman esime söledigimde saka yapıyor öle bsey olmaz falan demisti ama bunu unutamıyorum)
neyse sonuc olarak ben esimi ve ailesini kırmadan aradaki saygı cercevesinde her gun gorusmek istemedigimi tabiki birbimizie gidip gelicegimizi ama bunun haftanın her gunu olmayacagını bizim evimizdede ayrı yemek pismesi gerektigini nasıl anlatıcam sonucta bende calısıyorum eve gec gelip yemek hazırlama sıkıntı olucak bunu sölicek yiyelim orda nolcak dicek ama o zaman hersey tepetaklak olur bizim millet yemekle bitmiyor ki cayı kuruyemisi meyvası derken saat 11 oluyor. sadece uyumaya evime cıkmak istemiyorum ve bu durum beni cok rahatsız ediyor.
birde onlara misafir geldiginde sürekli orda olmak istemiyorum üst katta oldugumuz icin gelsinler olucak bana misafir geldiginde sürekli bende olsunlar istemiyorum. tabiki gelinip gidilcek ama bunu uzaktaymıs gibi ayarlamak imkansız mı neyi nasıl yapmam gerekiyor. ben esimle konusmayada cekiniyorum bu konuları. ailesinin oldugu sheirde kimseyi tanımıyorum ve büyük sehir olmasına ragmen mırın kırın ediyorum bunun sebebinide ailemin farklı sehirde olmasını ve cok gezemicemi dusunmesinden kaynaklıgını dusunuyor ama benim asıl sorunum bunlar ve icim daralıyor dusundukce hayattan zevk alamıyorum resmen... lutfen onerilerinizi paylasın benimle. ne yapmam daha dogru olur

bütün bu anlattıgınız sorunlar oluyor malesef siz daha gitmeden cok iyi biliyorsunuz
size misafir geldiğinde kaynanayı cağırmadan olmuyor onlara geldiğinde siz gitmeden olmuyor zaten sız gıtmesenız mıllet ayıplıyor gelın gelmedı dıye
cok zor baska secenegınız yok mu?

hele bırde sız basta ayrıymıssınız kı sonradan bır araya gelmek daha zor cunku bastan rahata alısmıssınız
kaynana kayınpederden ayrı olmanın tadı paha biçilemez gercekten cok yoruluyor ınsan

bunu gercekten cozemicek miyim dusundukce kotu oluyorum yani bu sayılanlar icin bastan sınır koymak konusmak imkansız mı gerci konusamıyorumda...

Herkesin kendi evi var,bunu unutmayın unutturmayın yeter.daha taşınmadan bilemezsiniz ki.ama öyle sık gelirlerse bahaneler uydurmayı deneyin.ya da eşinizle başbaşa kalmak istediğinizi söyleyin.onlarda sizin evinizde rahat edemez zaten..ayy..benim Almanya'da yaşayan bir kuzenim var.kayınvalidesi Almanya'ya uzun süreli gider ve kuzenimin evinden hiç çıkmaz.kuzenimin küçük bir oğlu var ikisininde burnunda getirirdi her gittiklerinde.namaz kılarken falan rahat vermezdi şimdi kadını çağırıyor kuzenim buna rağmen gitmiyor

bunu gercekten cozemicek miyim dusundukce kotu oluyorum yani bu sayılanlar icin bastan sınır koymak konusmak imkansız mı gerci konusamıyorumda...
ya basta şimdi konussanız itici olursunuz
düşünün gitmişsiniz daha size bişe yapmadan '' bakın işte benım kurallarım bunlar bunlar şöle yapmalıyım , böle olsun '' falan derseniz hiç olmaz
yaşayıp görmek lazım işte o da riskli
yani size bişe yaparlarsa sölemelisiniz
ama öncesinde bu korkularınızı eşinizle konuşsanız bence iyi olur
o da bilsin
ama ya başka seçenek yok mu ?
aynı binada oturmak gercekten aynı evden farksız

tayininiz çıkma durumu var mı ?
eşiniz mesela düşünceleri nasıl ? gitsem de anama babam yakın olsam falan düşüncelerinde mi ?
erkekler malesef oyle ana baba yanında aile olgusunu anlayamıyorlar cunku her bi ihtiyacları görülüyor öle kadınlar gibi evimmiş düzenimmiş dertleri yok
anacıkları babacıkları yanında eşleri de yatagında herbi ihtiyacları tamam gerisini düşünmüyorlar

Asla tavsiye etmiyorum, asla. Kv kp ile dibdibe komsuluk yapan birisi olarak, ve su anda bosanan bir kadin olarak, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Detaya girmeme luzum bile yok herhalde:)

yemisim kirasini, oderim, belki biraz daha az rahat ederim, ama ozgur ozgur basim agrimadan kocamla istedigim gibi girip cikarim evime.

siz teşhisi koymuşsunuz

tedavi de o şehre gitmemek

zira orda hazır ev varken başka yerde oturmak da zor

kv ye misafir geldi eşinin dayı oğlu siz de gelin görüşümn diyecekler yani olmaz nereye kadar denir ki bugün işim var dersin yarın teyze kızı gelir vs vs

sana gelseler kendini ona göre psikolojik hazırlarsın

bir de hani haber vermeden gelmeyiz vs derler de o da boş

eşimin ablası ile aynı sitedeyiz

burada çok anlattım iyi de geçiniriz

akşam arıyor 8 de uygun musunuz size gelelim mi

ben ne diyeyim şimdi karşıdan ışık görünüyor; evde değilim diyemezsin; uyudum da diyemezsin; şuraya gideceğim desen giderken görmesi lazım vs vs

gel diyorsun; oysa ben koltukta yayılmak istiyordum mesela

ama azıcık uzak olsa daha erken geleceğim der; yada ben geç oldu; erken yatacağım başka zaman görüşelim derim ama yakın olunca bir yarım saat uğrayalım denilebiliyor

kaynana ve kayınpederle komşu olunmuyor zaten sorun orda
onlar hep garip anacıklar çocuklarının üstünden ellerini çekmeyen çilekeş anacıklar babacıklar
kızların anaları babaları yok !

İyi insanlar diyorsun işte, neden erkenden korkularla bunaltıyorsun anlamıyorum.

İleride çocuğun olunca o kv sana nimet gibi gelecek, diyim de sana. Çocuktan önce ay eşimle yanlız kalamzsam, ay millet gider gelirse. Emin ol 6-7 aydan sonra bi bakmışsın sen eşine hadi sıkıldım annenlere gidelim falan diyosun.

Ben evlendim 3 yıla yakın kv ile oturdum, şimdi de anneme çok yakınım. İyiki hep birisi yanımda oldu. Cidden kv de yanımda olsa daha mutlu olurdum.

Siz sıkıntı yaşamaya endeksli olursanız yaşarsınız benden demesi...

evet oraya gıdılse hazır ev varken baska eve gıtmek de zor
kocası kabul etmez zaten
bunların en ıyısı oraya tayınlerı hıc cıkmaması
yanı hele başta kaynanasız kayınpedersız hayatın tadını almıs karısanı gorusenı yok cok zor gelır
bız basta oturduk ve ordan cıktık eşim cıkarken içi buruktu falan şimdi öyle bir rahata alıştı ki ben gidelim desem kendi gitmez rahatlıkmış dıyor

kaynana ve kayınpederle komşu olunmuyor zaten sorun orda
onlar hep garip anacıklar çocuklarının üstünden ellerini çekmeyen çilekeş anacıklar babacıklar
kızların anaları babaları yok !
aynen, oyle cilekeslerki hayatlarinda evlatlarindan baska hicbirseyleri hickimseleri yok. aman popolarinin diplerinde oturtsunlar, aman gozleri hep ustlerinde olsun. aman ac kalmasinlar ogullari, her sabah ogulcuklarini kahvaltiya cagirsinlar gelin calisirken oglan evde kendi basina tostmu yesin ona tost layik degiiil ona padisah sofralari layik.
ya actirmayin mubarek cuma gunu agzimi, sinirlenmiicem bugun, hava guzel hayat guzel ben guzeeeel

siz şanslısınız iyi kaynanaya catmıssınız o zaman

siz şanslısınız iyi kaynanaya catmıssınız o zaman

Ama bi denesin, eşiyle anlaşma yapsın baktı olmuyor taşınsın. Denemeden ön yargıya gerek yok.

Annelere uzak olalım diyenler çocuk olup emanet edecek kimseyi bulamayınca da trim trim annelerein yakınına taşınmaya çalışıyor.

Ben gelinine çok iyi davranan kv'lerde gördüm, kötülerde. Ama torunlarına hepsi şevkat gösterir.

Son cumlenize kesinlikle katilmiyorum. Sifir alakasi var bununla. Sikinti yasayan herkes sikintiya endekslimi yasiyor, boyle birseyi ilk kez duyuyorum. Aklimdan bir gun bile 'sorun olacak dibdibe komsu olmamiz' diyerek girmedim olaya, ama elimde kaldi. neresinden tutmaya calismis olsamda elimde kaldi resmen.

Ya cok olgun kv ile kp iniz varmis, ya esiniz cok dengeli yurutmus herseyi, yada siz gercekten cok olgun davranip olani biteni karisilani dolasilanida gormezden geldiniz. Yada ucu ayni andaymis. Sizi tebrik ediyorum, ne guzel, farkli deneyimleri olanlarda var (bu arada annem 10 sene idare etmis, evet sonuc olarak maddi anlamda guzel seylere sahip olabilmisler, ama o 10 sene hicte disardan gorundugu gibi kolay olmamis, emin olun)

gerçekten böle mi düşünüyorsunuz hiç mi zorluk yaşamadınız

Benimkiler de melek gbdir ama ilk başta gidip gelme olayını abartınca herşeyde söz sahibi olma hakkını gördüler kendilerinde, erkekler için hava hoş anaları hep haklıdır, saçma sapan konulardan çok kavga ettik hatta ben kesin boşanacaz gözüyle bakıyordum.
15dk mesafede kendi evim olduğu halde zorla yatıya bırakıyorlardı ama birkaç olay dönüm noktası oldu çok şükür.
Altlı üstlü oturduğumu düşünemiyorum bile Allah yazdıysa bozsun!
Dünyanın en iyisi de olsa ı ıh uzak olacak.
Keşke tayini başka yere isteseydiniz

keske isteme sansımız olsaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…