- 2 Temmuz 2013
- 16.468
- 12.868
- Konu Sahibi Margaret Hale
Bu sorgulamalar hiç bitmiyor sebebinin sosyal medya olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlaşılmakta istemem ama bazı anneler çocuğunun bilmem kaç milyonuncu videosunu ilk defa yapmış gibi sunabiliyor. Halbuki öyle olmuyor. Çocuğun pahalı oyuncaklardan montessori denilen hergün dayatılan etkinliklerden daha çok anneyle babayla vakit geçirmeye ihtiyacı var. Sarılmaya öpmeye gülüşmeye koşmaya bazen düşmeye ağlamaya. Bende bu tür şeylerden sıyrıldığım zaman daha çok rahatladım. Birlikte mutfakta vakit geçiriyoruz yatıp uzanıp tv de izliyoruz müzikte dinliyoruz hiçbirini kısıtlamıyorum artık. Ve çocuğum daha çok aktif olup konuşmaya başladı. Çocuğun gözüne günde bin kere kart sokup bu ne şu ne demenin bir mantığı yok mesela. Sokakta gördüğü zaman kediyi köpeği kuşu kelebeği çiçeği tanıyor biliyor kitaplardan aslanı kaplanı gergedanı öğrenmesede olur birgün illaki öğrenecek okuyacak o zaman ilgisini çeksin sıkılmış olmasın istiyorum. Herşeyi geç yaptı benim oğlumda geç döndü emeklemedi bile 18. Ayında yürüdü. Şuan 24 aylık masaların dolapların üstüne çıkıyor. Deneyimlerime göre ne kadar özgürse o kadar öğreniyor.