KK'daki Öğretmenlerin Paylaşım Alanı

evet yusum cum aynen sınıflar 40 50 arasıydı mevcut olarak zamanla 20 30 a düştü sen ne yaptın cnm plan bulabildin mi

evet canım aynı öğretmen ..çok hırslı sanki bizim öğretmen diğer öğretmenler biraz daha farklı davranıyo..
bizimki kadar yüklenmiyor ve sonuç olarak o sınıflarda hep başarılı..
ilkokulda öğretmenim Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Yaban adlı romanını okutmuştu bize. Hem de 3. veya 4. sınıftayken.romanı okuduktan sonra ne anladın romandan diye sormuştu ama benden ses çıkmadı. ve inanır mısınız ondan sonra üniversiteye başlayana kadar elime ders kitaplarından başka hiçbir kitap almadım.
Bu dönemde öğrencide oluşabilecek olan başarısızlık kaygısını sınıf öğretmeninin düşünmesi gerekiyor bence. Bunu siz ısrarcı bir şekilde dillendirirseniz belki sonuç alabilirsiniz,hiç olmadı sınıf değişimi yapmaya çalışın.

zemuscuğum sen yazdıkça ben şaşkınlık geçirdim nasıl bir eziyettir bu küçücük beyinlere :1shok: ödev konusunda diğer veliler ile birleşip öğretmeninizle konuşmanızı öneriyorum. kesinlikle ödev pekiştirici ve tekrar edici nitelikte olmalıdır. saatlerce çocuğu kitap ve defter bşında oturtmakla başarı sağlanmaz. rahatsızlığınızı dile getirin bugün veli toplantısında velilerimle 3 saat konuştuk. bütün istekleri ve önerileri dinledim. uygulaması faydalı önerilere herzaman açığım .

canım gel bid sen bize sor ne çektik zaten 1 sınıf zor hem biz hemde çocuklara siz daha iyi bilirsiniz..kaç defa dedim velilere öğretmenle konuşalım tamam diyolar hem şikayetçiler..ama toplantı esnasında öğretmene yağ çekiyolar ayy çok iyi oldu bu ödevler vs vs hep yanlız kaldım..kendim söğledim ağır geliyor dedim ..
hayır dedi ve direk çocuğa yüklendi ...öğretmenimize çok saygım var severimde ama
bu kadar yüklenmesi çok yıprattı bizi..

bence uzayla ilgili hikaye yaz derken çok bişey beklemiyodur,sadece bikaç cümleyle hayalgücünü ölçmek istemiş olabilir.ayrıca kendisinden hikaye yazmasını isterkenuzun bişeyler beklemiyor sadece düşüncelerini anlatabiliyomu ona bakmıştır.her öğretmenimn öğretme stili farklıdır,ama bunu hergün yapmasını istiyosa o yanlış olur çünkü birinci sınıflar için çook ağır olur..

canım gün aşırı verdi...uzay mars mesela bunlarla ilgili hikaye yaz..
bir kaç kelime bulup onlarla ilgili öykü yaz..olay sonuç hepsininin geçmesi lazım..
mesela çocuk yazıyo kendince ellemiyorum ..
ertesi gün öğrtemen ..olayın geçtiği yer olay kahramanlar ve sonu çok önemli dedi..
ve okuldada yaptırdı kendi kelime veriyo hadii hikaye yazın..
sonra toplantıda bize yapamıyolar diyo..

yarın toplantımız var ilk toplantı ...ben nasıl davranmalıyım öğretmene nasıl bu konuyu gündeme getirmeliyim ..çünki bu sene çok daha fazla yüklenecek bize eminim..mafoldumben

evet yusum cum aynen sınıflar 40 50 arasıydı mevcut olarak zamanla 20 30 a düştü sen ne yaptın cnm plan bulabildin mi
birkaç siteye bakıyorum şimdi canım.zaten 1haftalık zamanım var olmazsa diğer liseye gidip ordaki rehber öğretmenden isteyeceğim.

tmm yusumcum kolay gelsin bnm de cuma teslim etmem gerekiyor ama baktığım yok keyfim tıkır:)

ilkokulda öğretmenim Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Yaban adlı romanını okutmuştu bize. Hem de 3. veya 4. sınıftayken.romanı okuduktan sonra ne anladın romandan diye sormuştu ama benden ses çıkmadı. ve inanır mısınız ondan sonra üniversiteye başlayana kadar elime ders kitaplarından başka hiçbir kitap almadım.
Bu dönemde öğrencide oluşabilecek olan başarısızlık kaygısını sınıf öğretmeninin düşünmesi gerekiyor bence. Bunu siz ısrarcı bir şekilde dillendirirseniz belki sonuç alabilirsiniz,hiç olmadı sınıf değişimi yapmaya çalışın.

oğlumda hikaye oku dedinmi can atan çocuk ağlama krizlerine giriyo..okadar bıktıki..
ilk başta uğraştım sınıf değişimine ama müdür onay vermedi..
öğretmenimiz çok iyi disiplinli ama çok çok fazla yükleniyor..
şuan okullar yeni açıldı her kitaptan bi kaç ödevimiz var..mafoldumben

ilk senemde ben de öğrencilere cok yükleniyordum ama zamanla hata yaptığımı anladım seviyeyi iyi bilmek seviyeye inmek gerekiyor kesinlikle

tmm yusumcum kolay gelsin bnm de cuma teslim etmem gerekiyor ama baktığım yok keyfim tıkır:)
Aman biraz da biz boşlayalım. hep öğrenciler mi yapacak :)
oğlumda hikaye oku dedinmi can atan çocuk ağlama krizlerine giriyo..okadar bıktıki..
ilk başta uğraştım sınıf değişimine ama müdür onay vermedi..
öğretmenimiz çok iyi disiplinli ama çok çok fazla yükleniyor..
şuan okullar yeni açıldı her kitaptan bi kaç ödevimiz var..mafoldumben
dediğim gibi, hatasını,yanlışını kabullenmeyen insanlarla uğraşmak çook zor,bu kişi ne kadar meslektaşım olsa da yaptığı şey oldukça yanlış. Arada bir torpil olsaydı eminim müdür de sınıf değişimini onaylardı :))

ben biraz ehli keyfim malesef hani derler yumurta kapıya dayanınca(cok afedersiniz) öyleyim:KK43:

canım gel bid sen bize sor ne çektik zaten 1 sınıf zor hem biz hemde çocuklara siz daha iyi bilirsiniz..kaç defa dedim velilere öğretmenle konuşalım tamam diyolar hem şikayetçiler..ama toplantı esnasında öğretmene yağ çekiyolar ayy çok iyi oldu bu ödevler vs vs hep yanlız kaldım..kendim söğledim ağır geliyor dedim ..
hayır dedi ve direk çocuğa yüklendi ...öğretmenimize çok saygım var severimde ama
bu kadar yüklenmesi çok yıprattı bizi..

canım gün aşırı verdi...uzay mars mesela bunlarla ilgili hikaye yaz..
bir kaç kelime bulup onlarla ilgili öykü yaz..olay sonuç hepsininin geçmesi lazım..
mesela çocuk yazıyo kendince ellemiyorum ..
ertesi gün öğrtemen ..olayın geçtiği yer olay kahramanlar ve sonu çok önemli dedi..
ve okuldada yaptırdı kendi kelime veriyo hadii hikaye yazın..
sonra toplantıda bize yapamıyolar diyo..

yarın toplantımız var ilk toplantı ...ben nasıl davranmalıyım öğretmene nasıl bu konuyu gündeme getirmeliyim ..çünki bu sene çok daha fazla yüklenecek bize eminim..mafoldumben

anladım canım,ozaman çocuklara ağır geldiğini biraz daha seviyelerine inmesi gererktiğini açıkça söyle,bu senenin veli olarak en doğal hakkın.temel yavaş ve sağlam atılmalı.gelecekte çocuklar için sorun teşkil eder çünkü.inşallah sorun yaşamazsınız..

merhaba öğrtmen hanımlar..
size yakalamışken bi soru sorucam..
benim 2.sınıfa başlayan bir oğlum var..
geçen sene öğretmenimiz her gün bir hikaye kitabını eve yollayıp okuturuyordu ve sınıfta anlattırıp hikayeyi yazmalarını istiyordu..
ve benim oğluma gebeliğimde hikaye anlatmaya başladım halde bebekliğindede devam ettiğim halde ...hikayeyi okuyor okuyor ama anlatamıyor..
anlatıyor ama asıl konuyu anlatamıyor ...
halbuki bu yaşa kadar babası olsun ben olayım her gece masal okuyarak uyutmuşuzdur..
geçen sene düzgünce anlatamadan ve öğretmen bi kaç kelime verip bundan hikaye çıkartıp yazın dediğinde çok zorlanmıştık..
bu sene henüz başlamadık ama..
ben oğluma hikayeyi anlatması ,anlaması için neler yapabilirim ...

belliki çocuğunuz okuduğuna dikkatini veremiyor dikkatini çekecek basit resimlerle işe başlayabilirsiniz resimle ilgili kim,ne ,nerede,ne zaman,neden gibi sorular sorarak kolayca gördüklerini yorumlatabilirsiniz zamanla kısa öykülerle devam edebilirsiniz

belliki çocuğunuz okuduğuna dikkatini veremiyor dikkatini çekecek basit resimlerle işe başlayabilirsiniz resimle ilgili kim,ne ,nerede,ne zaman,neden gibi sorular sorarak kolayca gördüklerini yorumlatabilirsiniz zamanla kısa öykülerle devam edebilirsiniz

canım evde aynen öğle yapıyoruz zaten..ama çocuğun içinden gelimiyo hergün aynı hergün aynı..birde öğretmen şöle olsun böğle olsun deyince, böğle olmucak deyip üzülüyo..
ben kitabı okutup evin bir köşesinde ,aynen sınıfta tahtaya çıkıp anlatığı gibi anlatırıyorum..
biraz anlatıyo sonra hayır öğretmen böğle demedi diye başlıyo ağlamaya..

canım benim ya mükemmelliyetçi bi öğretmen sanırım öğretmeniniz ama seviyeyi tam kavrayamamış belkide yapmak istediği iyi bişeydir ama bu yaşlarda çocuklarda oluşabilcek bi travma ilerki dönemde büyük sorunlar oluşturur bikaç hafta bakın aynı şekilde devam ederse konuşun kendisiyle evdeki durumunu anlatın çocuğunuzada sürekli başarabileceği güvenini aşılayın umarım zamanla düzelir kolay gelsin

slm arkadaslar aranıza beni de alırsanız sevinirim yeni atandım yarın ders bası yapıcam cok heyecanlıyım....

Merhaba, ben eğitimci değil oğlu 3.sınıfa geçen bir veliyim.eğitimcilerin hepsini bir arada bulunca ayrıca bir konu açmadım, umarım yanlış yapmamışımdır.okul kursuyla ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.oğlumu okul kursuna verip vermemek konusunda kararsızım.doğru karar vermem için eğitimcilerin görüşleri de benim için çok önemli.

geçen yıl okul kursuna göndermiştim dersleri de iyiydi..17:30 gibi evde oluyor, yemek yedikten sonra hemen derse oturuyorduk.günlük ödevleri de epey yoğun oluyor ve saatler sürüyordu.derslerini bitirene kadar yatma saati geliyor kendine zaman kalmıyordu.geçen yıl ki kurs defterlerini bu akşam tekrar inceledim.evet, hiç boş geçmemiş,öğretmenimiz derste gösteremediklerini kursta göstermiş, detaya inmiş, ayrıca müfredat harici bilgiler de vermiş.özellikle matematikte gün içersinde anlaşılmayan problemi tekrar çözmüş.bunların yanında bende hafta sonları tekrar amaçlı testlerçözdürüyordum.bir kaç gündür konuşuyoruz oğlumla, kursta çok sıkıldığını bu yüzden de kursa gitmek istemediğini ifade ediyor.bende onun anlayabileceği bir şekilde kursa giderse artılarını gitmezse eksilerini anlatmaya çalışıyorum, buna rağmen hiç hevesli değil.ama oğlum gitmen gerekiyor, gitmelisin dediğimde de itiraz etmez gider.kursa göndermesem de zaten bende onu boş bırakmam, evde işledikleri konuları tekrar yaptırır, test çözdürürüm, tabiki kurstaki kalite olmaz.bugün veli toplantısı vardı.toplantıdan önce anneler kendi aramızda konuşurken benim gibi ikilem yaşadıklarını, aslında bu yıl çocuklarınındinlenmelerinin iyi olacağını, kurstan geç gelip ödev yoğunlunundan çocukların bıktığını ifade ettiler.gözlemlerime göre bugün kursa vermeme taraftarı olanlar sanırım çoğunluğa göre haraket edecekler.ama ben bu durumda istemediği halde kursa gitmesi konusunda oğlumu zorlamalı, çoğunluğa uymalı mıyım ? bu yıl kursa göndermesem başarısını çok fazla etkiler mi ?
bu yıl da kursa giderek çok yüklenmiş olur muyuz?çocuğum için yanlış karar almanın telaşındayım.

Son düzenleme:
kızlar slm
morpa yayıncılığın kitabını aldım,soru bankası şeklinde,ama konu anlatımı yeterli değil
ilköğretim 5.sınıf için konu anlatımlı bir kitap arıyorum
konu anlatımı güzel olan hangi yayıncılığı önerirsiniz

kızlar slm
morpa yayıncılığın kitabını aldım,soru bankası şeklinde,ama konu anlatımı yeterli değil
ilköğretim 5.sınıf için konu anlatımlı bir kitap arıyorum
konu anlatımı güzel olan hangi yayıncılığı önerirsiniz

zeka küpü yayınları cnm

selamlar ben de Bilgisayar Öğretmeniyim... Bilgisayarcı arkadaşlarla irtibat kuralım malum çook çetrefilli bi branşımız var ne yaptığımız belli değilll mafoldumben

zeka küpü yayınları cnm

teologcuğum teşekkürler canım
bişey daha soracağım
yeğenimin
öğretmenleri ödev veriyormuş
bu ödevleri bulabileceği konu anlatımlı fen bilgisi,matematik kitabı istiyor
zeka küpü iki ders içinde iyi mi oluyor canım benim

X