- 24 Nisan 2010
- 44
- 0
öncelikle faydam dokunduğuna sevindim. senin adına ise üzüldüm, en iyi ben anlarım seni. belli bir noktadan sonra biraz emrivaki yapmak gerekiyor. birkaç gün, olmadı ay uğraşır sonra pes eder ve seni olduğun gibi kabullenirler elbet. sonuçta sen onların kızısın.
dün otobüse bindim, yanıma oturan amca öğrenci akbilimi görünce okulumu sordu. bitirdiğim üniversiteyi, türkiyenin iyi üniversitelerinden biri, söyledim, aaaa hiç de üniversite bitirecek gibi durmuyorsun dedi :S ki bırak bitirmeyi bölüm derecesi yapmıştım. insanlar malesef başımızdaki bir örtüye inanılmaz anlam yüklüyorlar, aslında aynı insansın ama örtüyle bambaşka biri sanıyorlar. değişmediğini anladıkları, yaşadıkları zaman rahatlayacaklardır canım.
Allah kolaylık versin. Bu ülkede ailene zıt olmak zor. Bu sadece tesettür de değil. Ailesinin yetiştirdiği yolda gitmek istemeyen herkese çok zorluk çıkarılıyor. Kimsenin birey olmasına izin verilmiyor malesef...
Allah razı olsun canım tüm iyi dileklerin için.
Benimkiler biraz inatçı aslında..Nasıl desem daha farklı yaptırımlar uygulamayı düşünebileceklerini bile hissediyorum..Umarım hayırlısıyla atlatır emelime ulaşırım..Bende mimarım ve aynen sayılı üniversitelerden birini bitirdim yükseğimi yaptım anlattığın tarz şeylerin benimde başıma geleceğini biliyorum aslında.Bölümümdeki birçok kapalı arkadaşım aynı şeyleri yaşadı..Hatta bir öğretmen tarafında derslere şapkayla giren yakın arkadaşım diplomasını alamamakla tehdit edildi.Bizde onun yanında olduğumuz için aynı tehditleri ve sınıfta kalmaları yaşadık.Çok acı şeyler bunlar.Ben şu an açığım ve tesettürlü bayanları hiçbir zaman diğer insanlardan ayırmadığım gibi aşırı açık insanlarıda ayırmıyorum..'Herkes nasıl isterse öyle yaşamakta hürdür' diyor ağızlar ama ne yazıkki bir etiket yapıştırılmadanda yaşayamıyoruz.
Neyse bu kadar dram yeter :) umarım dediğin gibi kabullenirler bir gün..
becerebilirmiyim bilmiyorum bende bir fotoğraf yüklemek ve fikrini almak isterim.
bu gelinliği ya sıfır yaka ya da hakim yaka olarak düşünüyorum..kraliyet gelinlerinin tarzını beğeniyorum ben ve taş iş garip desenler sevmiyorum..sade olmak istiyorum sence nasıl olur dediğim yaka modelleriyle?