• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızzlaarr pamuk kullanmayın

kızlar sağlık çok önemli.ihmale gelmez.. her yaşanılan olay bizlere ders olmalı. sağlığımızda hatalara yer vermeyelim.

ne saçmalık allah bu olayı bize vermiş adetliyken namaz kılınmaz zaten ne olursa olsun ...............
farz değil sen kirli oluyorsun bu durumda zaten............
pamuk kullanımı olmaz

kızlar pamuk kullanmanın cahillikle alakası yok,namaz kılanlar bilirler bunu;akıntı namaz esnasında gelince hem namaz hemde abdest bozulur.günlük pedleride doktoorlar tavsiye etmiyoki hava almadıgı için mantar ve bakteri üretiyomuş.eniyisi iççamaşırınızı sıksık değiştirmekmiş,.bide namaz kılanlar için namaz bezini tavsiye ediyorum normal bir bezi namaz esnasında iççamaşırınıza yerleştirmek pamuktan daha iyidir bence..

gülan cım biz adetliyken namaz kılmaktan ve ped pamuk kullanmaktan bahsetmiyorus ki temiz olunca akıntı geldigi için bahsediyorus ben doktorumdan işittigimi yazdım . sizlerle paylaşmak istedim . adet olunca denize de girilmezmiş ilk üçgün yollar açık oldugundan bir balık bile girer dedi doktor çooookkk güldümm:)

bence herkez günlük pedlerden kullansın.Zaten iç çamaşırı bol bol var sonra canım herkezin evinde çamaşır makinesi denen alet var sık sık çıkarıp yıkasınlar.

Pamuk tıkayınca adet görmüyormuşsun gibi görünüp namaz kılarak kimi kandırdığını sanıyor bunlar???
Biraz akıla mantığa davet ediyoum kadınlarımızı...

Normal akıntının namazı bozduğu nerede yazıyor onuda bana bi zahmet açıklasın birileri?? Yoksa gene dinimizi istediği gibi evirip cevirebileceğini sanan sözde dindarlarımız mı çıkardı bunu??Kadın fizyolojisinde doğal olarak vardır akıntı, bu abdest bozsa o zaman kadınlar hiç namaz kılamazlardı, yasaklanırdı dinimizce...Daha neler okuyacağım çok merak ediyorum...

Son düzenleme:
arkadaşlar akıntının dışarı çıkmazı namaz kılmaya engel değil sadece çamaşırımız temeiz olmalı o kadar yani bu tamamen hurafe önemli olan temiz çamaşırlarla namaz kılmak ,pis bir şekilde kılmamak .

sürekli çamaşır değiştirin oda olmadı günlük ped kullanın oda olmadı temiz bir bez edinin onu namaz bezi olarak kullanın her namazdan önce değiştirin böylece çamaşırınız kirlenmez namazınız bozulmaz oraya pamuk tıkamakta ne alaka ya ,

pamuk çok zararlı zaten yüce rabbimde bize bu vucudu emanet vermiş onun emanetine iyi bakmadığınızdada günah ,bile bile kendi sağlığınızı riske atıyorsunuz Allah bundanda razı gelmez

Son düzenleme:
pamuk degilde mendik kullanmak daha iyi sanirim pamuklar cidden cok zararli

ama orayi biseyle kapatmazsan namaz esnasinda akinti gelirse ki hava da gelebilir bundan dolayi namazin abdestin bozulacagini soyluyorlar annem de soyler aynisini benim bi turlu kafam yatmadi bu meseleye nerden cikmis bu neden boyle bisi yapiliyor bu konu ile ilgili dini aciklamasini getirebilcek olan varsa cok memnun olurum cunku bu pamuktu mendildi bu tur seylerden mikrop kapmak cok kolaymis gibi geliyor bana icim hic rahat degil

Fıkıh kitaplarında bu akıntılar hakkında genel olarak şu hükümler yazılmıştır:

"Kadınların cinsel organlarından gelen devamlı akıntı, kan olmadığı sürece ay hali ile ilgili olamaz. Beyaz, sarı vb. renklerdeki akıntılar, organın dışına çıktığı, kilota bulaştığı zaman abdest bozulur. Eğer organın çıkışını tıkayan bir nesne kullanılırsa, gelen akıntı veya bunun ıslaklığı tamponun, tüpün, pamuk yumrusunun dışına çıkmadıkça, dışardan bakıldığında görülmedikçe abdest de bozulmaz. Eğer akıntı bir namaz vaktinin tamamında (abdest alp namaz kılmaya yetecek bir sürede kesilmeksizin), diğer vakitlerin de bir kısmında bulunmak suretiyle hep devam ediyorsa kadın özürlü sayılır ve bu durumda, her namaz vaktinde bir kere abdest alır ve bu vakit içinde akıntı -dışarı çıksa bile- abdesti bozmaz, onunla -akıntı bulaşmış giysi çıkarılarak- istendiği kadar namaz kılınır; sonraki namazın vakti girince abdest bozulmuş olur ve yeniden alınır."

Buna göre islam alimleri dayandıkları delillere göre kadının cinsel organından çıkan her şeyin abdesti bozacağını söyler. Bu açıdan kadından adet dışı gelen normal akıntılar da abdesti bozmaktadır.

Ancak Malikiler kadından gelen adet dışı normal akıntıların abdesti bozmayacağını söylüyorlar.

arkadaşlar ;belki nefsinize zor geldği için yada mantığınıza yatmadığından dolayı dini hükümleri sorgulayamazsınız.kuranda yazmıyor ,kim demiş gibi söylemlerle bazı şeyleri yok sayamazsınız.kuran baş kaynağımızdır evet,ve içinde bir çok şey barındırır.tek başına bu yolarda doğru ilerlememiz için fıkıh hadis ilmihal gibi kaynaklara başvurmak zorundayızdır.

adet konusunda kesinlikle böle bişiy doğru değildir.kanama varken ne tıkarsan tıka namz kılınmaz.hem zaten kadın için özl bir durum ve namazlar kazaya kalmıyor.neden hala bu gibi hurafelerle karışıklık yaratılmaya çalışılıyor ki.

konuya gelince.bende hem temzilik hemde namaz açısından pamuk kullanıyorum.tehlikeli diye duydum ve tuvalet kağıdı kullandım bir süre ama bence o daha tehlikeli çünkü ıslanınca parçalanıyor.pamuk ise bir birine tutunup hiç dağılmıyor.naçizane fikirlerim
...

tuvalet kagıdı daha zararlı demıssınız o zaman ne kullanılcak kı pamuk daha kotu bence

pamuk kullanıyoruz cunku namazdaykende akıntı gelebılır ve abdestımız ve namazımız bozulabılır
bunun cahıllıkle bı alakası yok
zararlı oldugunu bılıyoruz detaylı ögrenmıs olduk yapıcak bırsey yok her namaza abdest alamk sorun degıl anlıyacagınız

adalayda .!.:
pamuk degilde mendik kullanmak daha iyi sanirim pamuklar cidden cok zararli

ama orayi biseyle kapatmazsan namaz esnasinda akinti gelirse ki hava da gelebilir bundan dolayi namazin abdestin bozulacagini soyluyorlar annem de soyler aynisini benim bi turlu kafam yatmadi bu meseleye nerden cikmis bu neden boyle bisi yapiliyor bu konu ile ilgili dini aciklamasini getirebilcek olan varsa cok memnun olurum cunku bu pamuktu mendildi bu tur seylerden mikrop kapmak cok kolaymis gibi geliyor bana icim hic rahat degil

merhaba.... benim ve birçok bayanın aynı sorunu var : namaz sırasında gelen akıntı.... eğer bu akıntı kadında sürekli yani her namaz vaktinde gelip, bu akıntıda bir süreklilik varsa bu bir özür sayılıyor... yani afedersiniz abdestini tutamayan insan gibi.... bu durumdaki kadınlar namaz vakti girdiğinde abdestini alır .... eğer bu süregelen akıntıdan başka abdestini bozacak bir durum meydana gelmezse abdestli sayılır... bu süre içinde aynı abdestle namaz kılabilir kuran okuyabilir... yani abdesti gerektiren ibadetlerin hepsini yapabilir.. akıntının gelmesi abdesti bozmaz....ama tabiki namaz kılmak için akıntı olduğunda çamaşırı değiştirmek gerekir... namaz vakti çıktığında abdesti bozulmuş olur ve yeni namaz için abdest alması gerekir...
bu dini kitaplarda yer alan o ya da bu hiç bir tarikatın görüşü değildir...

Son düzenleme:
kizlar namaz ,abdest olmuyor dine göre evet kadinin beyaz akintisi geldigi zaman bozuluyor abdest.o pamugu kullanirken icine mi tepiyor bu kadinlar onu anlamadim????
sadece araya distan koyumyorsun icine degil.ben yapiyordum ama ben hassasim koyunca karnimi agri aliyor.o yüzden rahatsizlik veriyorsa yapmaya gerek yok ama her namaz vakti abdest tekrarlanmasi lazim.

pamuk zararlı ve allahın verdiği vucuda zarar vermekte günahtır,bu vücud allahın size emaneti ,emanete yi bakınız.

sırf kolaya kaçıp pamuğu içine tıkmanın anlamı yok,her namazdan önce abdest alıp .çamaşırınız değiştirin yada namaz bezi kullanın

nasıl ya pamuk mu pamuk kullanılır mı oraya günlük pedler dururken ne ilginç

pamuğu da pedi de tamponuda yanlış kullanırsan hepsi bi şekilde zarar verecektir.ayrıca pamuk tıkılmaz sadece konur.o kullananlar kimbilir nasıl tıktılarsa sonuçları kötü olmuş.

ben pamuk değilde peçeteyi çamaşırımın üzerine koyuyorum her tuvalete gidişte değiştiriyorum rahat oluyo pamuk kullan diyen oldu ama kullanmadım zaten kistle uğraşıyorum birde pamuktan yana ameliyat olayım bencede kullanılmamalı

benim bi arkadaşım peçete tıkıyordu ve bir süre sonra çişini tutamaz oldu. ayrıca günlük ped kullanan bayanların temizlik için kullandıklarını söylemeleri bana saçma geliyor. benim bildiğim kadarıyla tuvalatten sonra taharet almayıp günlük pedlere dayanıyorlar çamaşırın temizliği için. güzelce taharetlendikten sonra günlük ped kulllanmak gereksiz. akıntı oluyorsa abdest için bilemiyorum ama çamaşırın temiz kalması için peçeteyi tıkamak yerine külodun üzerine koymak ve her wc de değiştirmek en temizi geliyor bana nacizane..

Back