Size duzgun cevap vereyim dedim ama yok yapamayacagim. O kadar sacmalamissiniz ki. Arkadasim sen once kul hakki neleri kapsiyor bi bunu ogren. Bu olay kul hakkina girmez. Bu olay Allahla kul arasinda. Tovbeni Allaha yaparsin gidip de elin picine gunah cikartinca kul hakkindan ya da gunahindan muaf olmuyorsun. Bilmem anlatabildim mi?
Ikincisi: Siz daha yeni uyesiniz belki bilmiyorsunuz ama burda gunde kac tane konu aciliyor bunlarla ilgili. Sevgilisi tehdit eden mi dersin, bunlari kullanip her istedigini yaptiran mi dersin. Ne ararsan var. Daha buraya yazilmayan ama olan bir cok kotuluk de var. Hergun namus adi altinda islenen bir suru cinayet var. Bunlara kapi aralamak akillica mi? Sizin durustluk sandiginiz sey bir kadinin yasamindan daha mi degerli? Belki kadin bunu sevgilsine soylediginde basina kotu birsey gelecek. Kadinin can guvenligini burda durust ol diyenler mi saglayacak? Boyle birsey hickimseye soylenmez. Kendi elinle kendini tehlikeye atmis olursun.
Dini acidan bakacak olursak da gunahlari dile getirmek o gunahin affina engeldir. Kul kendi eliyle gunahini acarsa, baskalarina soylerse Allah nasil senin gunahini ortsun? O zmaan gunahina baskalari da sahitlik edecek. Gidin biraz arastirin. O isler sizin bildiginiz gibi degil.
siz bana düzgünmü yoksa tersmi cevap verirsiniz orası size kalmış, zira beni zerre etkilemez.
kaldı ki bu yazdığınız düşüncelerin çoğunada katılıyorum. elbette gidip pat diye ben bakire değilim diye denmez, hem niye gidip böyle bişey söylesin bunun kadar küçük düşürücü artı tehlikeli bir olay yok zaten.
ama herşeyin bir yolu yordamı var, bu iki insan evlenecek değil mi? ve birbirlerini tanımaları gerekir. birbirlerinin zihniyetlerini ölçüp tartmaları gerekir, zaten bunu yaptıktan sonra evleneceği kişinin karakter yapısını öğrendikten sonra o kişinin bekaret isteği var yada yok herşeyini öğrenir ve ona göre hareket eder, benim dürüst olun diye kast ettiğim olay bu, yani gidip damdan düşer gibi sormak elbette olmaz.
ve bu kul hakkına girmeyecekde ne girecek Allah aşkına?
bu adamın özgür iradesi ile bakire birisini isteme hakkı yokmu? bu zihniyet sizin için yanlış olabilir ama bu size onu ömür boyu kandırma hakkını vermez. kişinin kendi tercihi siz nasıl kendinizde buna müdahale hakkı görüyorsunuz?
bu o kadar iğrenç bir konuki inanın ben tartışırken utanıyorum burada. ama kusura bakmayın böyle bişeyde kul hakkına girmez derseniz siz bizzat kul hakkına girmiş olursunuz.
bu muhatap eş açısından kandırılmaktır, gerçek bu kusura bakmayın.
ayrıca olay bir zar melesi değil, kaldıki o zar zaten bekareti temsil ve koruma amaçlı değil, insan fizyolojisinde mikroplara karşı bir bariyerdir.
burada önemli olan kişinin başka birisi ile bir birliktelik yaşamış olması ve evleneceği kişinin ise başka birisi ile birliktelik yaşamış birisini istememesi olayıdır. ve bunu istememektede özgürdür. siz buna müdahale edemezsiniz. onun bu tercihi yüzünden sen kandırılmayı hak ediyorsun diye onu kandıramazsınız.
belliki konu sahibi melek gibi bir kız, tövbesini etmiş tertemiz bir insan, onu istemeyen kendi kaybeder zaten. ben burada bir yanlışı başka bir yanlışla kapamaya çalışmaması için sadece öneride bulunuyorum. zira bu basit bir yalan bir oyun değil, bir ömür sürecek, bir hayat bu yalanın üstüne kurulacak, en başta konu sahibi hayat boyu bunun azabını yaşayacak, çok yazık gerçekten.