• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlık zarı yardım

Merhaba hocam derdimi şöyle anlatayım ben 22 yasindayim 18 yaşında faln bilincsizde meraktan vajinama orta parmagimu sokmustum ama kızlık zari bilmiyordum aklima gelince cok korkmaya basladim canli muayene o olmadan once fotoğraf ve video bir kac jinekologa yolladim bazisi centik var dogal dedi kanaman olur dedu sadce biri 9 yönünde bir yirtik var gibi dedi ama ikinci fotografa normal gibi dedi en son dayanamadim canli muayene oldum 10 saniye bile surmedi doktor kızlık zarimin anuler oldugunu bozulmamis oldgunu söyledi sknti olur mu dedm olmaz kenarlar etli dedi ben aynadan bakinca sadce yanlar dudaklari acinca dudaga yapisiyo bir parca ama kizlik butun görünüyor aceba zedelenmis olup doktor bütün olarak görünce bozulmamış mi demistr hocam yardim edin lutfen zedelenme dahi olsa doktor soylemez miydi? Burayada yazmak istedim aceba benim gibi derdi olan ve sonuc alan var mi istedim çünkü bu konu bni cok etkiliyor
Doktor ne dediyse odur burda herkes sana farklı birşey soyluycektir

Kız manyak mısın oranı çekip fotoğraf,video mu attın bide tövbe tövbe. Gidip muayene olmak varken ne gerek var fotoğrafa,videoya. Yolladığın kişiler inşallah doktorlardır gerçekten. İlk defa duydum böyle bi şeyi.

Kız manyak mısın oranı çekip fotoğraf,video mu attın bide tövbe tövbe. Gidip muayene olmak varken ne gerek var fotoğrafa,videoya. Yolladığın kişiler inşallah doktorlardır gerçekten. İlk defa duydum böyle bi şeyi.
Cidden bendende istedi doktorum diyen kişi göndermedim

Anatomik Görünümlerine Göre Kızlık Zarı Çeşitleri
Yuvarlak kızlık zarı (halkasal, anüler hymen): Yuvarlak kızlık zarı muayene sırasında en sık saptanan (%70-90) kızlık zarı çeşididir. Bu şekildeki bir kızlık zarında ortada yuvarlak bir delik bulunur. Kızlık zarı bu nedenle vajina girişinde halka gibi görünür. Kadınlar arasında kızlık zarı delik çapı normalde 10-20 mm arasında değişir. Açıklığın çapı eğer 20 mm üzerine çıkarsa bu tip kızlık zarına duhule müsait kızlık zarı denir. Kızlık zarı açıklığının fazla olması ilk gece kanamasının (gerdek gecesi kanaması) görülmemesine neden olabilir.

Hilal görünümlü kızlık zarı (kresentrik, yarımay hymen): İkinci sıklıkta görülen kızlık zarı çeşididir. Kresentrik hymen yaklaşık %5-10 oranında görülür. Kızlık zarı üst kesiminde daha incedir. Bu da kızlık zarının hilal şeklini almasına neden olur. Ortasında bulunan açıklık boyutu normal olduğu sürece bir önem arz etmez. Yarımay kızlık zarında kızlık zarı genellikle ilişki sırasında hemen yırtılmaz.

Bölmeli kızlık zarı (septalı hymen): Bölmeli kızlık zarı tipine muayene sırasında nadiren rastlanır. Görülme sıklığı yaklaşık %1-2’dir. Kızlık zarı deliği zar ile aynı yapı özelliği gösteren bir doku tarafından ikiye bölünmüştür. Septalı hymen olan bir kadında ilişkiye girmede zorlanma veya ağrılı ilişki olabilir. Bu nedenle kızlık zarındaki bölmenin ufak bir ameliyatla alınması gerekebilir.

Doğal çentikli kızlık zarı (notched hymen): Kızlık zarı kenarında önemsiz küçük bir girinti vardır. Ancak muayene sırasında bu girinti zedelenme ile karışabilir. Bu girintili kenar yapısı doğuştan gelen bir özelliktir.

Yarı bölmeli kızlık zarı (subseptat hymen): Yarı bölmeli kızlık zarında kızlık zarının kenar kısmından bir parça deliğe doğru sarkar. Sarkan bu doku parçası genellikle küçük boyutlu olduğundan bir sorun oluşturmaz. Ancak büyük boyutlarda olursa ilişkiye girmede sıkıntı yaratabilir. Tedavisi bu parçanın cerrahi çıkarılması şeklindedir.

Dudak şeklinde kızlık zarı (labial hymen): Labial kızlık zarında açıklık ön arka hat boyunca kısa çapı dar oval şeklindedir. Bu görünümden dolayı dudaksı kızlık zarı adını almıştır. Dudaksı kızlık zarına muayene sırasında çok nadir rastlanır. Çoğunlukla ilişki sırasında bir problem oluşturmaz.

Elek kızlık zarı (kribriform hymen): Eleksi kızlık zarında büyüklü küçüklü çok sayıda delik bulunur. Oldukça nadir (%0,1-1) görülür. Elek kızlık zarı olan bayanlar ilişkiye giremeyebilir. Elek kızlık zarı tedavisinde kızlık zarı cerrahi olarak açılır.

Saçaklı kızlık zarı (fimbrial hymen): Saçaklı kızlık zarında kenar yapısı saçaklı, püsküllü bir şekle sahiptir. Kızlık zarı muayenesi sırasında seyrek görülen bir çeşididir.

Küçük delikli kızlık zarı (mikroperfore hymen): Kızlık zarı deliği çok ufaktır. Delik çapı 10 mm’nin altındadır. İlişkiye girme zorluğu yaşatabilir. Küçük delikli kızlık zarı olan bayanlarda adet kanaması vajinadan tam olarak atılamayabilir. Bunun sonucu olarak içerde bir miktar kalır. Bu da vajinal enfeksiyon ya da akıntıya neden olur. Tedavide kızlık zarı cerrahi olarak açılıp genişletilir.

Girintili veya düzensiz kızlık zarı (dentriküler hymen): Kızlık zarı iç kenarında ufak girintiler vardır. Klinik bir önem arz etmez. Kızlık zarı muayenesinde kenar zedelenmeleri ile karıştırılabilir.

Doktorlardi da işte sadecce biri ilk attgma fotoya normal diğerine 9 yönünde yırtilma var gibi dedi ondan hariç hepsi sağlam dedi 2 canlı muayene dahil

Doktorlardi da işte sadecce biri ilk attgma fotoya normal diğerine 9 yönünde yırtilma var gibi dedi ondan hariç hepsi sağlam dedi 2 canlı muayene dahil
Fotoğraftan nasıl anlamışlar ki? Bana çok garip geldi. Böyle bi şeyi talep etmeleride garip geldi. Sen nerden ulaştın ki bu doktolara?

Merhaba hocam derdimi şöyle anlatayım ben 22 yasindayim 18 yaşında faln bilincsizde meraktan vajinama orta parmagimu sokmustum ama kızlık zari bilmiyordum aklima gelince cok korkmaya basladim canli muayene o olmadan once fotoğraf ve video bir kac jinekologa yolladim bazisi centik var dogal dedi kanaman olur dedu sadce biri 9 yönünde bir yirtik var gibi dedi ama ikinci fotografa normal gibi dedi en son dayanamadim canli muayene oldum 10 saniye bile surmedi doktor kızlık zarimin anuler oldugunu bozulmamis oldgunu söyledi sknti olur mu dedm olmaz kenarlar etli dedi ben aynadan bakinca sadce yanlar dudaklari acinca dudaga yapisiyo bir parca ama kizlik butun görünüyor aceba zedelenmis olup doktor bütün olarak görünce bozulmamış mi demistr hocam yardim edin lutfen zedelenme dahi olsa doktor soylemez miydi? Burayada yazmak istedim aceba benim gibi derdi olan ve sonuc alan var mi istedim çünkü bu konu bni cok etkiliyor
Anulerse mastürbasyondan bozulmaz rahat ol

Merhaba ben vajinusmus hastasiydim ve bu hastalıkta parmak egzersizleri veriliyor. Yaptim yaptıktan sonra doktora da gittim kızlık zarım hala yerindeydi.
Üstelik bana kalın olduğu için normalden fazla kanar demişlerdi. Ama şu an hastalığımı yendim ve hala kanamam olmadi. Doktorların her dediği de harfi harfine tutmuyor.
Yani illa kanayacak diye bir sey yok ki. Neden bu kadar kendini harap ediyorsun? Ben evlilik öncesi hic merak etmemistim bile. Ama ne oldu evlendim parmak egzersizleri ve eşli deneme dair hala kanamam olmadi üstelik kalin zarda bile.
Terapistim bu bilgilerin illa kanayacak bilgisinin çok geride kaldığını söylüyor. Doğru yaklaşımla kanamaz tahriş olursa kanar sadece diyor.
Yani boşuna kendini üzme

Merhaba ben vajinusmus hastasiydim ve bu hastalıkta parmak egzersizleri veriliyor. Yaptim yaptıktan sonra doktora da gittim kızlık zarım hala yerindeydi.
Üstelik bana kalın olduğu için normalden fazla kanar demişlerdi. Ama şu an hastalığımı yendim ve hala kanamam olmadi. Doktorların her dediği de harfi harfine tutmuyor.
Yani illa kanayacak diye bir sey yok ki. Neden bu kadar kendini harap ediyorsun? Ben evlilik öncesi hic merak etmemistim bile. Ama ne oldu evlendim parmak egzersizleri ve eşli deneme dair hala kanamam olmadi üstelik kalin zarda bile.
Terapistim bu bilgilerin illa kanayacak bilgisinin çok geride kaldığını söylüyor. Doğru yaklaşımla kanamaz tahriş olursa kanar sadece diyor.
Yani boşuna kendini üzme
Evet ya birde gelde erkeklere anlat çoğu erkek kanaması olmayan kadını bakire olduğunu düşünmüyor sorunda orda ya

Evet ya birde gelde erkeklere anlat çoğu erkek kanaması olmayan kadını bakire olduğunu düşünmüyor sorunda orda ya
İnan işte o yüzden korkuyu insan o kadar cahil bir toplum ki yani illa kan görecekler kimse anatomik yapı vs. Bazen takmiyo doktor yolu gozukunce de bayan mağdur olur bnm oldgm aile ortamı da kan takiiyo bı Nevi bende takiyorm işte

Yani boşuna kendini üzme
Evet canım öyle ama gelde anlat bu topluma

Anulerse mastürbasyondan bozulmaz rahat ol
İlk doktor anuler demişti ikinci de aynı sknti yok dedi ama bn o fotoda yırtilma var GİBİ diyene taktın bu defa psikolojmi etkiliyor ki bu adam ilk attgma normal görünüyor dedi diğer attgm fotoya 9 yönünde bir yırtılma var gibi dedi. Üzerine muayene oldum iki doktor da bir sknti yok bozuk değil yırtık yok dediler kime guvncegimi sasrdm

Fotoğraftan nasıl anlamışlar ki? Bana çok garip geldi. Böyle bi şeyi talep etmeleride garip geldi. Sen nerden ulaştın ki bu doktolara?
Instagram da yazmıştım bir jinekologa o kndi foto istedi hatta ondan sonra bn foto attm çaresisim çünkü korku var aklımı rahatlatmak istedim

Instagram da yazmıştım bir jinekologa o kndi foto istedi hatta ondan sonra bn foto attm çaresisim çünkü korku var aklımı rahatlatmak istedim
Ya saçmalama doktorda olsa atılır mı öyle şeyler. Ne kadar çaresiz olabilirsin ya alt tarafı bir zar. Bu kadar anlam yükleme.

Ya saçmalama doktorda olsa atılır mı öyle şeyler. Ne kadar çaresiz olabilirsin ya alt tarafı bir zar. Bu kadar anlam yükleme.

Canım haklısın ama ne yapayım işte biz yüklemesek etrafımızdakiler yüklüyor ben ister miyim sanki çok takmayı :-(

Back