How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kızlık zarı ne işe yarar ?

Rapella

Sonsuz Aşk İloveS..
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
1.001
3
88
Konya
Başta şunu belirtmek istiyorum..Cinsellik bölümüne konu açamadığımdan dolayı buraya açtım.
Taşınırsa memnun olurum..
Az önce "Bilim ve Dinle Tartışması" adlı sayfada yapılan bir tartışmayadenk ggeldim ve kafam çok karıştı.
Sadece merak ediyorum ve bilen birinin vara paylaşmasını istiyorum.Zira bazı kişiler öyle bi açıklamalar yapmışlarki ben onlara verecek bi cevap bile bulamadım.
Bazı yerlerde kadının daha çabuk mikrop kapabilecğinden dolayı kızlık zarının olduğunu belirtilmiş ama bana göre çok saçma.Zira evlenince daha doğrusu bi ilişki yaşayınca mikrop kapma ihtimali yok mu oluyor?Aksine daha fazla olması lazım bence..
Bazılarıda demiş ki kadının namuslu-namuzsuz olacağı belirlemek amacıyla vardır.
E peki madem namuslu-namussuzu ayırt etmek için var edildi o zar,peki niye bazıları esnek yapılı ve hatta bazı kızlar neden zarsız doğuyor da bu yüzden bir sürü töre cinayeti yaşandı?
Cahilliğimi mazur görün sadece bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.

valla bildiğim kadarıyla fiziksel olarak hiç bi işe yaramıyor

erkekler namussuz olunca suç olmuyor diye mi yok onlarda erkeklik zarı :p
bu arada ilişkiye giren kıza namussuz demek istemedim konuya göre yazdım

Son düzenleme:
kızlık zarı,bir kadının namusunu ölçmeye yarayan araç olarak görülüyor..zarı esnek ya da hiç olmayanın vay haline! işte böyle birşey şu mübarek zar..fiziksel olarak ne işe yaradığını bende bilmiyorum.

Kadınlar hep ikinci sınıf vatandaş ya bir de zar vesilesiyle 5.sınıfa düşürmek amaç:) haklısın esnek zar yüzünden öldürülenler var:( benim anneannemin köyünde yıar önce yaşanmış böyle bir olay kızı babasının evine geri getirmiş damat kanama olmadı diye öldüresiye işkence yaşatmış babası:(

ben tam olarak nerde oldugunu bıle bılmıyorum acıklayan olursa sevınırım:1: konuya gelınce de Allahın takdırı dıyorum

şempanzeler, filler, denizayıları, balinalar ve atlar vs. bunlarda da kızlık zarı var. acaba namus belirtisi mi :)

yaratılısımız geregı cogu kadında olan tabıkı bazılarında olmuyormus sacma sapan bırsey hıc olmasaydı keske

bildiğm kadarıyla çoğunlukla rahim girişinde olur ama değişiyor kimininki geridede oluyor kiminde doğuştan olmuyor falan ama neden olduğu yada ne işe yaradığını bilmiyorum hiç düşünmemiştim bende merak ettim şimdi gerçekten ne işe yaradığını bilen varmı :1: ??

Kadınlar hep ikinci sınıf vatandaş ya bir de zar vesilesiyle 5.sınıfa düşürmek amaç:) haklısın esnek zar yüzünden öldürülenler var:( benim anneannemin köyünde yıar önce yaşanmış böyle bir olay kızı babasının evine geri getirmiş damat kanama olmadı diye öldüresiye işkence yaşatmış babası:(

Benim yaşadığım kasabada da oldu malesef.. :5:
Evlendiğinde ilk gece kanama olmadı diyekocası babası evine bırakmış..Ama babası vefalı adammış ki sahiplendi..
Ama kız baskıya dayanamamış sanırım gidip raporunu çıkarıp,intihar etti.. ne acı..

ayol ne bıleyım:40: valla cok merak edıyordum bı ara ama cozemdeım nerde oldugunu :)

Onunda mutlaka yararlı bi açıklaması vardır
Vücudumuzda hiçbişey yersiz yere bulunmaz diye düşünüyorum

SORUNUN UZMAN GOZUYLE CEVABI: ---------------------

Kızlık Zarı Nedir Ne İşe Yarar

Operatör Dr. Yelda Doğan
Özellikle gelişmesini tamamlayamamış toplumlarda genç kızların hemen her zaman kafasını kurcalayan ,hakkında kulaktan kulağa fısıltı şeklinde efsanevi hikayeler üretilen, çoğu zaman namus, ar ,haya göstergesi olarak algılanan, kadınların cinsel organlarının bir bölümü olan vaginanın giriş kısmında kalan bir epitel artığıdır. Şimdiye kadar bu epitel parçasının anatomik ve fizyolojik olarak ne işe yaradığı belirlenememişse de, çocukluk çağında herhangi bir cinsel istismarı saptamak için kullanılmakta veya bizim toplumumuz gibi gelişimini tamamlayamamış toplumlarda sosyal açıdan önemini korumaktadır.

Kolundan tutulup evlilik gecesinin sabahı Kadın Hastalıkları doktorunun önüne bir eşya gibi fırlatılan bir sürü genç kadın ,bizler için artık kanıksanmış bir olay olarak belleklerimizde yerini almıştır.

Genç kadın mahçup, yıkılmış,yeni hayatının tadına bile bakmaya fırsat bırakılmadan bir sanki çarşıdan alınmış ve defolu çıkmış bir mal gibi yaşlı gözlerle kızlık kontrolüne getirilir. Mutlaka yanlarında kaynana, görümce, elti, erkeğin akrabalarından birkaç önde gelen, bilmiş hanım akraba,koca ve yine kızı gibi ürkek , mahçup, rengi solmuş,nutku tutulmuş bir anne vardır. O an ki atmosfer olağan üstü gergindir. Erkek ve akrabaları kendilerini kandırılmış hissetmekte,kız tarafı da müthiş bir aşağılanmayla karşı karşıya kalmaktadır.Aslında hekim açısından çok ta hoş bir durum değildir bu. Burada hekim bir sağlık sorununu değil ,bir sosyal sorunu çözmek durumunda bırakılmıştır. Allahtan çoğu zaman doğal yapısından dolayı bozulmamış bir kızlık zarı mevcuttur da hekim rahat bir nefes alır.

Aslında dediğimiz gibi belki küçük kız çocuklarında vaginanın içine herhangi bir küçük yabancı cisim girmesini engelleyici,mikrop kapmasını önleyici bir yapı olarak düşündüğümüz kızlık zarı; Gelişimini tamamlayamamış toplumlarda kadınlar için bir kabus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kızlık zar yani HYMEN anatomik olarak ele alınırsa çeşitli şekil ve tiplerdedir.

1-CRİBRİFORM HYMEN: Elek tarzında delikli bir yapısı vardır.Bu tip kızlık zarının ilişki sırasında yırtılması zordur ve acı verir.

2-SEMİLUNAR HYMEN: Yarım halka şeklindedir.Genellikle yırtılması mümkün olmadığından esnek zar olarak bilinir.

3-ANULER HYMEN: Halka şeklindedir.

4-SEPTALI HYMEN:Perdeli veya bölmeli kızlık zarıdır.

5-FİMBRİATUS HYMEN:Saçaklı kızlık zarıdır.

6-CARNOSUS HYMEN:Kalın etli çoğu zaman ilişkiye engel olan,genellikle doktor tarafından cerrahi müdahale ile açılabilen kızlık zarı tipidir.

7-İMPERFORE HYMEN:Kapalı kızlık zarı olup,adet kanının dışarıya akmasına engel ve dolayısıyla şiddetli kasık ağrısına sebep olur.Yine genç kızın adet görebilmesi için Doktor tarafından bir kısmının cerrahi müdahale ile açılması gereklidir.

Kızlık zarının ilişki ile yırtılacağı,bozulacağı gibi bir zorunluluk yoktur.Bazan yaratılış şekli itibarı ile penisin girişine müsait yapıdadır ve ilişkide kanama olmaz.Toplumda bu tip zarlar %30-40 civarındadır ki bu oran hiç te göz ardı edilemeyecek bir orandır.

Kızlık zarı toplumumuzda tüm genç kızlar için ilk gece korkusuna neden olan bir tabu olduğundan,çoğu kadın ilk ilişkide tedirgindir.Erkeğin anlayışlı ve yumuşak tutumu ile hem korkuları yenilir ,hem de ağrısız bir ilişki için zemin hazırlanmış olur.

Kızlık zarı; ilişki dışında vaginaya çarpma veya düşme yoluyla kesici veya delici özelliği olan herhangi bir materyalin denk gelmesi sonucu zedelenebilir.(Araç içi trafik kazasında 5 yaşında bir kız çocuğunun vaginasına vites kolunun girerek kızlık zarı ile birlikte tüm vaginayı parçaladığına bizzat kendim şahit oldum)

Kızlık zarının ne zaman bozulduğu ilk 7-8 günden sonra anlaşılamaz.

Kızlık zarı bozulmadan da hamile kalmak mümkündür.

Tüm bu bilgilerin ışığında genç kızlarımıza iyi,anlayışlı, uygar,kadına bir eşya değil sevilip sayılacak kutsal bir varlık olarak davranacak eşler ve kuracakları yuvalarda mutluluk diliyorum . Unutmayın uygar bir toplumu , uygar aileler oluşturur.

şimdi baktım da fiziksel bir yararı olmadığı yazıyor..bazı toplumlarda namus göstergesi sayıldığı ve cinsel istismar gibi durumların ortaya çıkarılmasında kullanıldığı yazıyor.

dogrudur ama o zar yırtılınca enfeksıyon kapma rıskı olmuyor mu tekrardan

SORUNUN UZMAN GOZUYLE CEVABI: ---------------------

Operatör Dr. Yelda Doğan
Özellikle gelişmesini tamamlayamamış toplumlarda genç kızların hemen her zaman kafasını kurcalayan ,hakkında kulaktan kulağa fısıltı şeklinde efsanevi hikayeler üretilen, çoğu zaman namus, ar ,haya göstergesi olarak algılanan, kadınların cinsel organlarının bir bölümü olan vaginanın giriş kısmında kalan bir epitel artığıdır. Şimdiye kadar bu epitel parçasının anatomik ve fizyolojik olarak ne işe yaradığı belirlenememişse de, çocukluk çağında herhangi bir cinsel istismarı saptamak için kullanılmakta veya bizim toplumumuz gibi gelişimini tamamlayamamış toplumlarda sosyal açıdan önemini korumaktadır.

Kolundan tutulup evlilik gecesinin sabahı Kadın Hastalıkları doktorunun önüne bir eşya gibi fırlatılan bir sürü genç kadın ,bizler için artık kanıksanmış bir olay olarak belleklerimizde yerini almıştır.

Genç kadın mahçup, yıkılmış,yeni hayatının tadına bile bakmaya fırsat bırakılmadan bir sanki çarşıdan alınmış ve defolu çıkmış bir mal gibi yaşlı gözlerle kızlık kontrolüne getirilir. Mutlaka yanlarında kaynana, görümce, elti, erkeğin akrabalarından birkaç önde gelen, bilmiş hanım akraba,koca ve yine kızı gibi ürkek , mahçup, rengi solmuş,nutku tutulmuş bir anne vardır. O an ki atmosfer olağan üstü gergindir. Erkek ve akrabaları kendilerini kandırılmış hissetmekte,kız tarafı da müthiş bir aşağılanmayla karşı karşıya kalmaktadır.Aslında hekim açısından çok ta hoş bir durum değildir bu. Burada hekim bir sağlık sorununu değil ,bir sosyal sorunu çözmek durumunda bırakılmıştır. Allahtan çoğu zaman doğal yapısından dolayı bozulmamış bir kızlık zarı mevcuttur da hekim rahat bir nefes alır.

Aslında dediğimiz gibi belki küçük kız çocuklarında vaginanın içine herhangi bir küçük yabancı cisim girmesini engelleyici,mikrop kapmasını önleyici bir yapı olarak düşündüğümüz kızlık zarı; Gelişimini tamamlayamamış toplumlarda kadınlar için bir kabus olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kızlık zar yani HYMEN anatomik olarak ele alınırsa çeşitli şekil ve tiplerdedir.

1-CRİBRİFORM HYMEN: Elek tarzında delikli bir yapısı vardır.Bu tip kızlık zarının ilişki sırasında yırtılması zordur ve acı verir.

2-SEMİLUNAR HYMEN: Yarım halka şeklindedir.Genellikle yırtılması mümkün olmadığından esnek zar olarak bilinir.

3-ANULER HYMEN: Halka şeklindedir.

4-SEPTALI HYMEN:Perdeli veya bölmeli kızlık zarıdır.

5-FİMBRİATUS HYMEN:Saçaklı kızlık zarıdır.

6-CARNOSUS HYMEN:Kalın etli çoğu zaman ilişkiye engel olan,genellikle doktor tarafından cerrahi müdahale ile açılabilen kızlık zarı tipidir.

7-İMPERFORE HYMEN:Kapalı kızlık zarı olup,adet kanının dışarıya akmasına engel ve dolayısıyla şiddetli kasık ağrısına sebep olur.Yine genç kızın adet görebilmesi için Doktor tarafından bir kısmının cerrahi müdahale ile açılması gereklidir.

Kızlık zarının ilişki ile yırtılacağı,bozulacağı gibi bir zorunluluk yoktur.Bazan yaratılış şekli itibarı ile penisin girişine müsait yapıdadır ve ilişkide kanama olmaz.Toplumda bu tip zarlar %30-40 civarındadır ki bu oran hiç te göz ardı edilemeyecek bir orandır.

Kızlık zarı toplumumuzda tüm genç kızlar için ilk gece korkusuna neden olan bir tabu olduğundan,çoğu kadın ilk ilişkide tedirgindir.Erkeğin anlayışlı ve yumuşak tutumu ile hem korkuları yenilir ,hem de ağrısız bir ilişki için zemin hazırlanmış olur.

Kızlık zarı; ilişki dışında vaginaya çarpma veya düşme yoluyla kesici veya delici özelliği olan herhangi bir materyalin denk gelmesi sonucu zedelenebilir.(Araç içi trafik kazasında 5 yaşında bir kız çocuğunun vaginasına vites kolunun girerek kızlık zarı ile birlikte tüm vaginayı parçaladığına bizzat kendim şahit oldum)

Kızlık zarının ne zaman bozulduğu ilk 7-8 günden sonra anlaşılamaz.

Kızlık zarı bozulmadan da hamile kalmak mümkündür.

Tüm bu bilgilerin ışığında genç kızlarımıza iyi,anlayışlı, uygar,kadına bir eşya değil sevilip sayılacak kutsal bir varlık olarak davranacak eşler ve kuracakları yuvalarda mutluluk diliyorum . Unutmayın uygar bir toplumu , uygar aileler oluşturur.

Buraya kkonu açmadan önce google'da araştırmıştım haliyle bunuda okudum ama bu sadece kızlık zarının çeşidi hakknda bilgi vermiş..

Buraya kkonu açmadan önce google'da araştırmıştım haliyle bunuda okudum ama bu sadece kızlık zarının çeşidi hakknda bilgi vermiş..

BU KONUYLA ILGILI OLAN KISMI ASLINDA SU KISIM:

----------------------
Kız çocukları henüz daha küçük bir bebek veya çocukken dış dünyanın mikroplarından sadece 5-6 cm uzak olan karın içindeki steril ortam kızlık zarı tarafından korunmaktadır. Kızlık zarı olmasaydı küçük yaşta kakasını ve çişini altlarına yapmaları veya bilmeden vajinalarına parmaklarıyla dokunmaları bu çocuklar için büyük tehlike teşkil edecekti. Karın zarına ulaşabilecek mikroplar ciddi sorunlara yol açacağından birçok kız çocuğu ergenliğe bile ulaşamadan ölecekti. Bu bakımdan kızlık zarı kadının genital bölgesini dış etkenlere karşı koruyan bir engeldir ve bu amaçla yaratılmıştır.
----------------------

Yukarıda alıntıladığım yazının mantığı bence doğru, çünkü farklı biryerde hymenin çocukluk yıllarında daha kalın olduğu zamanla inceldiğiyle ilgili birşeyler okudum.

Back