Kızlı erkekli eve ilk ceza kesildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[h=1][/h][h=2]Öğrenci evleri tartışmaları sürerken ilk ceza haberi Manisa'dan geldi. Aynı evde bulunan üçü kız beş öğrenciye 88 lira para cezası kesildi[/h]
[TABLE="class: image"]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Manisa’da Yarhasanlar Mahallesi’nde oturan ve Manisa Üniversitesi’nde okuyan 3 kız öğrencinin kaldığı eve önceki gece 01.30 sularında 6 polis ansızın baskın yaptı. Evde misafir olan iki erkek arkadaşlarıyla birlikte oturan öğrencilere polis “Kaç kişi kalıyorsunuz?”, “Kızlı-erkekli mi oturuyorsunuz?” diye sordu. Polisler, beş öğrenciye de ayrı ayrı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreyi rahatsız etmek’ maddesinden 88 lira para cezası kesti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın Kızılcahamam’daki toplantıda “Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkeköğrenci ile aynı evde kalıyor” sözleriyle ‘öğrenci evi’ ve bu evlere yönelik denetim tartışmaları başlamıştı. Tartışma ve tepkiler sürerken ‘kızlı erkekli eve ilk ceza haberi’ Manisa’dan geldi.Delil 155 ihbarı

Radikal gazetesinden Hazal Polat'ın haberine göre; Manisa Üniversitesi’nde okuyan Eda Sarıoğlu, Filiz Teke ve RaziyeKöse’nin oturduğu evin kapısı önceki gece 01.30’da 6 polis tarafından çalındı. Kapıyı açan öğrenciler ne olduğunu anlamadan polisin ‘Kaç kişi kalıyorsunuz, öğrenci evi mi, üç kız iki erkek mi yaşıyorsunuz?’ sorularına maruz kaldı. Öğrenciler polisin sorularını cevaplarken sık sık da “Doğru cevap” diye uyarıldılar. Polis soruların ardından “Hakkınızda şikâyet var, gürültü yapıyorsunuz” dedi. Öğrenciler sadece sohbet ettiklerini, müzik açmadıklarını söyledi. Öğrenciler “Bu saatte apartmaniçinde siz daha fazla gürültü yaptınız, içeriye girin” diye itiraz etti. Polis beş öğrenciye de ayrı ayrı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesi uyarınca yani ‘Çevreyi rahatsız etmek’ gerekçesiyle 88 lira para cezası kesti. Delil olarak da 155 ihbarı gösterildi.
O gece evde olan öğrencilerden Rasim Ekmekçioğlu şunları anlattı: ‘‘Önce polis telsizi sesi duyduk. Daha sonra polisler bizim kapımızı çaldılar. Karşımızda 6 polis vardı. Kimliklerimizi istediler. Kaç kişi yaşadığımızı ve kız erkek beraber yaşayıp yaşamadığımızı sordular. ‘Niye bunları soruyorsunuz?’ dediğimde polis ‘Çok gürültü yapıyorsunuz, sesinizi sokağın başından duyduk. Komşularınız rahatsız olmuş’ dedi. Kimliklerimizi aldılar. Ceza yazacaklarını söylediler. Gürültü yapmıyorduk. Ceza yazmak için geldikleri çok belliydi. Gürültü yapıyor olsak bile evde kaç kişi yaşadığımızı veya kız-erkek yaşayıp yaşamadığımızı niye sorguladılar? Ve bizden dürüst bir cevap beklediklerini ayrıca eklediler. ‘Ceza yazmak zorunda mısınız?’ dediğimde bir polis bana ‘Yapacak bir şey yok, bundan sonra siz dikkat edin’ dedi.”

Üçe iki yaz!
Evde yaşayan öğrencilerden Eda Sarıoğlu ise şöyle konuştu: ‘‘İki polis aracı kapımızın önüne geldi. Büyük bir suç işlemiş gibi hissettirdiler bize. O saatte kapımıza polisler gelince çok korktuk. Kimlikleri verince de polisin biri diğerine ‘ üçe iki yaz’ dedi. Gürültü için geldilerse, üç kız iki erkek olmamızdan onlara ne? Polis isterse her gece gelip gürültü cezası mı kesecek. Bu cezanın altında Başbakan’ın konuşmasından sonra farklı anlamlar arıyorum ben. Arkadaşlarımız artık rahatça evimize gidip gelemeyecek.”

Kaynak: Radikal-Hazal Polat

Üniversiteyi bitirmiş olduğuma acı bir şekilde sevindim.Bizde arkadaşlarımın evinde toplanırdık çekirdek yerdik çay içerdik sohbet ederdik "kızlı erkekli"...Ne olmuş bunda ne kötülük var.Annem babamda bilirdi arkadaşlarıma misafir olduğumda.Birlikte yemek yaptık doyduk ,derdimizi paylaştık ferahladık,Monopoli oynardık,gülerdik,tatlı dedikodular yapardık, ne bilim biz masum düşüncelerdeydik...Aklında fesat taşıyan başkalarıymış...

Allahımmmmmm
çıldırıcam!!
şu haberlere bak ya,yakında irandakinden ahlak polisleri de çıkar meydana.Gerçi bizimkiler de hükümetin polisi,aynı görevi görüyor zaten
sinir oldum, si niiiirrr
nasıl bir yaşanmamışlık nasıl bir bastırılmış cinsellik duygusu var bu insanlarda,cidden anlayamıyorum. "baktım boğaziçinde kızlı erkekli bahçede oturuyorlar,burası beni bozar dedim.Teknik üniversiteye yazıldım" diyen zihniyetin partisi gerçi,onları da anlamaya çalışıyorum,zor olsa da :-/

Maalesef görünen o ki ; Başbakanın konuşmasından , bir kısım apartman sakinleri durumdan vazife çıkarmış.

Daha önce neyi bahane edip de şikayet edeceğiz bu öğrencileri diye düşünen komşuların , şimdi elinde çok geçerli bir bahaneleri var :

Başbakanın veciz sözleri !!!

eyy allahım ne günlere kaldık. daha çok arayacağız biz bu günleri. erkeklere hiç bir şey olmaz. olan biz kadınlara kızlara olur. yakında eşimizden babamızdan abimizden izin almadan dışarı çıkamayacak duruma geleceğiz. o yüzden uyanan biraz kızlar. sonra başınızı taşlara vurursunuz.

Gürültü oluyor diye komşular şikayet etmiş ve o önceden yerinden kalkmayan polisler de şıp diye gelmiş öyle mi. Kimbilir hangi komşu özellikle gecenin bir yarısı ihbar etti belki komşu bile değil tespit edildi polislerce. Ben ilk defa gürültü oldu diye eve gelen polis duyuyorum. Bizim orada gecenin bir yarısı inşaat yapıyorlardı demirleri ata ata ses yapıyorlardı. Kaç kere zabıtayı aradık gelen giden olmadı. Ama başbakanın bir sözünü emir kabul edip damlıyorlar. Tabii kız erkek kalıyorlar diye ceza kesemezler gürültü var diye kesecekler. Ne günlere kaldık. Gençlerden sonra anne babalar da mı eylem yapsınlar acaba onlara ne isim verirler illa sokağa mı dökmek lazım insanları.

"Tehlikenin farkında mısınız?" dedik, paranoyak olduk, darbeci olduk, terörist olduk, "bunların niyeti başka" dedik, sözler ağzımıza tıkıldı faşist olduk, laik olduk, "bunlar şeriatçı" dedik, neredeyse linç edilecek hale geldik..

Şimdi diyorum ki; Keşke faşist olsam!

Yakında kara cüppeli, takkeli, çarşaflı ahlak polislerimizde olacak, çok uzaklarda aramayın! Tam da yanı başınızda...

İyi niyetli düşünmek istiyorum, diyelim gerçekten gürültü yaptılar ve şikayet var! 6 polis dayanmış kapıya.. Geçen karşı siteden atlamaya çalışan bir kızın intihar vakası bildirdim, 2 polis sallana sallana geldi.. Bu nedir allah aşkına!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…