• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan kızlarrrr hadi şu bohçama da bir el atıverin :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

eddamertt

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
88
1
16
İstanbul
arkadaşlarım biz yaklaşık bir buçuk ay önce kız isteme ve söz yaptık. fakat o kadar kalabalık oldu ki. laf aramızda 65 kişi. nişandan vazgeçtik. yani ekstra bir masraf yapmicaz ve Allah kısmet ederse babamın deyimiyle şanlı şöhretli bir düğün yapıcaz.
önce ki fikrimin nişan yaparız olduğu içinde ben sözde bohça istemedim nişanda güzel güzel bohça yaparız dedim. e şimdi nişandan da vazgeçince ben bohçasız kaldım :(
bohça işine de meraklı olduğumu bilen kayınvalidem dedi ki o zaman bohçamızı hazırlayalım gelelim dedi. ama kıyamam o da bu konuda çok tecrübesiz olduğundan bohça da ne olur ne olmaz bilmiyor.
bana da dedi ki sen sor soruştur ki bohça görmeye gelenlere mahçup olmayalım eksik olmasın birşey.
tabi ki benimde akıl defterim burası olduğu için siz arkadaşlarıma soruyorum. hadi kızlar şu bohçama da bir el atıverin :)

Benim nişanlarda gördüğüm bunlar; namazlık, tülbent(başörtüsü), havlu, lif, gecelik, iç çamaşırları, makyaj seti, parfüm, kıyafetler, ayakkabı, ev terliği, çanta, çorap, gelinin anne ve babasına hediyelik götürülür benim bildiğim kadarıyla.

Edacım benimkinde az ve öz şeyler vardı öyle otuz tane tülbent yirmi tane patik filan yoktu. ( yani annemin zaten yıllardır sakladığı şeyler)

Altılı set oluyor askılı iç çamaşır ve şortu, askılı gecelik ve sabahlığı, uzun kollu pijaması ve altı bunlar saten takım şeklinde oluyor.
Bornoz takımı ( terliği bornozu ve havlusu) vardı ama bu şart değil.
Banyo havlusu ve saç havlusu
Sutyen külot takımı
Terlik
Saten nevresim takımı
Seccade
Bluzlar
Makyaj seti
Kozmetik ürünleri

Edacım benimkinde az ve öz şeyler vardı öyle otuz tane tülbent yirmi tane patik filan yoktu. ( yani annemin zaten yıllardır sakladığı şeyler)

Altılı set oluyor askılı iç çamaşır ve şortu, askılı gecelik ve sabahlığı, uzun kollu pijaması ve altı bunlar saten takım şeklinde oluyor.
Bornoz takımı ( terliği bornozu ve havlusu) vardı ama bu şart değil.
Banyo havlusu ve saç havlusu
Sutyen külot takımı
Terlik
Saten nevresim takımı
Seccade
Bluzlar
Makyaj seti
Kozmetik ürünleri

ayakkabısız bohça istemem kuzummmm hıhhh ;)))

Ben de 2 hafta kadar sonra nisan alisverisine cikacagimm..ve arastirmalarima
Gore temel olarak bildiklerimi ve benm de kafama yatanlari yazayim canm:

Gunluk elbise
Canta
Ayakkabi
Saten gecelik ve sabahlik takimi
Terlik
Ic camasiri takimi
Makyaj seti
Parfum
Ve küçük bir ceyiz sandigi aldiracagim ben :)

Eheh bana terlik gelmişti ayakkabı yoktu terlik de hani şu tüylü kokoş terliklerinden :37:

Öncelikle hayırlı olsun canım , daha sonra ben de inşallah bir aya başlicam bohça alışverişine :) konulması gerekenler talebe ve çiftlere göre değişiyor kullanılmayacakları ben çıkarttım sana da tavsiyem boşa para harcamak istemiyorsan hiç alma ( orn. robdöşambr ) hangi erkek giyiyor artık allah aşkına ) geleyim bohçalara :)

DAMAT bohçası :takım elbise , kravat , gömlek , kemer , ayakkabı , kol düğmesi , iç çamaşırı , pijama takımı , çorap , havlu , tesbih , ev terliği ,Traş takımı ( jilet , köpük , after shave ) Parfüm ve deodorant

GELİN bohçası : Elbise , ayakkabı , çanta , saten gecelik , pijama takımı , sütyen takımı , pamuklu iç çamaşırı , ev terliği , çorap ,havlu , makyaj seti , parfüm ve deodorant

KYINVALİDE bohçası : hırka , çorap , havlu , başörtüsü , lif , patik ,nevresim

KAYINPEDER bohçası : hırka , çorap , havlu , takke , tesbih , seccade , traş seti , terlik ve çorap

benden bu kadar canım inşallah yararlı olmuşumdur :)

Eheh bana terlik gelmişti ayakkabı yoktu terlik de hani şu tüylü kokoş terliklerinden :37:

bana bir bundan gelmemişti içimde kaldı:)

nişan bohçasında;
çanta ayakkabı
iç çamaşırı
makyaj sandığı
günlük kıyafet
pijama takımı
pike takımı
namaz örtüsü-yemeni -patik

kızlar hepinize çok çok teşekkür ederim. bende kullanmayacağım şeyi almamak fikrindeyim. öyle şeyler alana kadar başka eksiklerimizi kapatırız. ama aşağı yukarı alınacaklar belli zaten.

canım benim konumda hem yaptığım hemde bana gelen bohçalar ile ilgili iki topik var paylaştım bazı eksikler var takım elbisemi felan çekmemiştim ama kozmatikten herşeyte orda paylaştım hayatım baksana benim profilimden açtığım konulara

canım benim konumda hem yaptığım hemde bana gelen bohçalar ile ilgili iki topik var paylaştım bazı eksikler var takım elbisemi felan çekmemiştim ama kozmatikten herşeyte orda paylaştım hayatım baksana benim profilimden açtığım konulara

tamam tatlım bakıyorum

tamam tatlım bakıyorum

canım sormak istediğin ne varsa sorabilirsinoraya eklemediğim ceket takımı var birkaç gömlek var kendilerinin koydukları çamaşırlar var :) ama herşeyi ben seçtim ve bence bir bohçada olması gerekenler bunlar o bornoz takımı bana göre fazla idi ama kayınvalidem istedi o öyle isteyincede bende her zaman beğendiğim modeli aldırıverdim :)

canım sormak istediğin ne varsa sorabilirsinoraya eklemediğim ceket takımı var birkaç gömlek var kendilerinin koydukları çamaşırlar var :) ama herşeyi ben seçtim ve bence bir bohçada olması gerekenler bunlar o bornoz takımı bana göre fazla idi ama kayınvalidem istedi o öyle isteyincede bende her zaman beğendiğim modeli aldırıverdim :)

ohhh iyi yapmışsın :) senin resimlerine bakınca gözüm korktu :(

ohhh iyi yapmışsın :) senin resimlerine bakınca gözüm korktu :(

canım yaaa benimki en sade olması gereken kullanılıcak şeylerin olduğu bohça yani onlarca kullanılmayacak şey yok biraz masraflı oldu ama olsun çok hoşuma gittti

korkma korkma valla 2 günde halletik ilk eminönde hürriyet çarşısına gidicektik ama çarşıya girmeden hemen sağ tarafında bir mağaza vardı girdik bana ve ona alınıcakları aldık :) gerçi nişanlıma aldık herşeyini ama nişandan 3 ay sonra götürebildik hiç müsait olamadık çünkü

sonraki günde kozmatikleri ve kıyafetleri halletikkk tamammmm

benim bohça için eminönnde 3 4 saat vakit geçirdik bu kadar kısa idi canım

canım yaaa benimki en sade olması gereken kullanılıcak şeylerin olduğu bohça yani onlarca kullanılmayacak şey yok biraz masraflı oldu ama olsun çok hoşuma gittti

korkma korkma valla 2 günde halletik ilk eminönde hürriyet çarşısına gidicektik ama çarşıya girmeden hemen sağ tarafında bir mağaza vardı girdik bana ve ona alınıcakları aldık :) gerçi nişanlıma aldık herşeyini ama nişandan 3 ay sonra götürebildik hiç müsait olamadık çünkü

sonraki günde kozmatikleri ve kıyafetleri halletikkk tamammmm

benim bohça için eminönnde 3 4 saat vakit geçirdik bu kadar kısa idi canım

birkaç hafta içinde hadi bismillah deyip bizimde hızla başlamamız lazım. bizdeki ara ikimizin parfümlerini almıştık hepsi bu :)

benim de sözüm 1,5 ay önce oldu. O tarihlerde nişan yapıp yapmamaya karar vermediğimizden dolayı bana bohçamı sözde getirdiler.

saten gecelik takımı ve iç çamaşırı ve o meşhur tüylü terliklerden
pijama takımı ve ev terliği
makyaj seti ve parfüm, duş jeli,lif, başörtüsü,tokası,seccadesi
ayakkabı (babet ve topuklu) yine ayakkabıların çantası
babama gömlek,tişört çorap seccade filan
anneme içli dışlı takım eşarp çorap
kız kardeşlerime 1'er çanta ,tişört ve pijama takımı getirmişlerdi.
birde yakın akrabalara dağıtılmak üzre büyükçe keselere lif,başörtüsü, seccade, çorap, tesbih koymuşlardı.

Back