• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kızlarr yardım lütfen ?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

mavi2

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
514
66
318
Kısmet olursa Temmuz ayında nişanlanacağım ama inanın ne bilgi alabileceğim bir çevrem nede ailem var bana yardımcı olmanızı istiyorum :(

Bütün forumu okuyorum burdan çok yardım aldım,

Nişan bohçasında erkek tarafına kendisi dahil neler alınır baştan sona kadar ? Ailesinede alınıyor mu alınıyorsa kimlere ne alınır ?

Nişan bohçası nişandan önce mi sonra mı verilir detaylı bilgi lütfen ?

Erkek tarafına annemler ne takacak bir şey takılıyor mu sadece bana mı takılıyor ? Birde kıza takılanlar kızda erkeğe takılanlar erkekte mi kalır takılar ?

Birde saat alınıyor denmiş o saat bohçaya mı konuyor yoksa nişanda mı takılıyor ?

Nişan salonda olacak arkadaşlar..

Bu sorularıma yanıt verirseniz Allah tüm dualarınızı kabul etsin arkadaşlar çok saolun her şey için..

Kısmet olursa Temmuz ayında nişanlanacağım ama inanın ne bilgi alabileceğim bir çevrem nede ailem var bana yardımcı olmanızı istiyorum :(

Nişan bohçasında erkek tarafına kendisi dahil neler alınır baştan sona kadar ? Ailesinede alınıyor mu alınıyorsa kimlere ne alınır ?

Erkek tarafına annemler ne takacak bir şey takılıyor mu sadece bana mı takılıyor ? Birde kıza takılanlar kızda erkeğe takılanlar erkekte mi kalır takılar ?

Birde saat alınıyor denmiş o saat bohçaya mı konuyor yoksa nişanda mı takılıyor ?

Bu sorularıma yanıt verirseniz Allah tüm dualarınızı kabul etsin arkadaşlar çok saolun her şey için..
Canım ilk önce hayırlısı olsunn Allah şimdiden tamamına erdirsin.. Benimde haziranda nişanım var biz bohça falan hazırlamıcaz karşılıklı konuştuk ve bohça işine girmemeye karar verdik o yüzden tam olarak bohçalara ne konur bilemiyorum.. ama şöyle birşey var herkes çok farklı hazırlıyo bohçayı bazıları çok abartıyor milyarlar harcanıyormuş bazıları ise çok fazla abartmıyo. yani o size kalmış birşey sanırım :34: Takı olayındada aslında herkes farklı şeyler yapıyor mesela bizde nişanda erkeğe birşey takılmaz ama ben öyle olsun istemedim saat takıcaz yüksek ihtimalle.. Nişanda takılan takılar senin olur diye biliyorum ama eğer nişanlına da takıcaklarsa ver bakalım takıları onlar benım diyemezsin sanırım :1::1: Bence sen çok fazla kafana takma böyle şeyleri takı kimde kalcak falan boşver tadını çıkart bu günlerin :34:

çok teşekkür ederim canım saolasın bilgiler için :) haklısın hayatım,Allah seninde tamamına erdirsin canım bnmmm :)

canım daha öncede yazmıstım sana bzım toplamda bohçaya rahat bı 2 3 mılyr gttı.cunku herseyın en guzelı olsun ıstedık saatı demıssın onu nısanda bız takıcaz nısanlıma bız aldk normalde kıza da saat alınırmıs ama ben ıstemedım.ayrntılı bıcımde demıssın ben sana özelden atyım tek tek fyat olarkta ona göre bı butçe hazırlarsın öpuldun:16:

selam mavi2. benim nişanım daha yeni oldu. biz karşılıklı anlaşarak bohça hazırlamadık. takıların kimde kalacağı konusunu nişandan önce nişanlımın ağzını aradım :) hem biz de hem nişanlım tafaında takılan her şey kızda kalır. çeyizini hazırlasın diye. nişanlıma günlükte kullanabileceği şık bir saat taktık. davetli sayısı az olduğu için hatıra kalması için ufak kutu şekerlerden dağıttık. bizim için keyifli bir süreçti. Allah seninde yardımcın olsun :)

attım cnm özleıne bakabılrısın

Mervecim işte eğitimdeydim o yüzden hemen cvp veremedim kusuruma bakma hayatım :( upuzun bir cvp yazdım sana ama gitmedi 100 tane msjım olmadığı için özel mesaj gönderemiyorum mailini yazarsan ordan sana yazayım sana zahmet olmazsa canımcım çoookk saolasın

selam mavi2. benim nişanım daha yeni oldu. biz karşılıklı anlaşarak bohça hazırlamadık. takıların kimde kalacağı konusunu nişandan önce nişanlımın ağzını aradım :) hem biz de hem nişanlım tafaında takılan her şey kızda kalır. çeyizini hazırlasın diye. nişanlıma günlükte kullanabileceği şık bir saat taktık. davetli sayısı az olduğu için hatıra kalması için ufak kutu şekerlerden dağıttık. bizim için keyifli bir süreçti. Allah seninde yardımcın olsun :)

canımcım çook saol hayatım verdiğin bilgiler için seninde hayırlı olsun şekerim Allah tamamına erdirsin inşallah :)

ne güzel bohça hazırlamamışsınız biz hazırlıcaz malesef hiç istemiyorum ama adetleri öyleymiş.. saatı kim takıyor anne baba ? sadece saat mi takılıyor canım takı olarak peki ?

iyi dileklerin tşk ederm cnm. darısı senin başına :) biz bohça konusunu karşıklıklı konuştuk anlaştık her 2 tarafta her hangi bir konuda diretmedi. saati nişan töreni esnasında babam taktı. biz sadece saat hediye ettik. başka ne hediye edilir bilemiyorum.

Nişan bohçası yapmadık biz düğünde almaya karar verdik hepsini

Bildigim kadarıyla nişan günü veriliyor

2 tarafada istege göre takı takılır , nişan da takılanlar kızda kalır bekareti karşılığıdır.

Nişanda takılıyor

Canım, biz evde söz yaptık, yaza salonda nişan yapıcaz kısmetse.
Sözde ufak bir bohça yapıldı. Annemler önceden oturdu anlaştı, sadece damada geline bohça yapalım dendi. Hani annelere babalara vs yapılmasın sadece biz damada siz geline yaparsınız diye anlaştılar.

Bizim aldıklarımız:
Parfüm seti
Gömlek
Kravat Kol düğmesi Mendil Takımı
Pijama takımı
İç çamaşır
Atlet
Çorap
İşlenmiş Havlu
Cüzdan
Kol Saati
Terlik

Bana Gelenler
Parfüm Seti
Gömlek
Saten Gecelik Sabahlık Takımı
Çamaşır Takımı
İşlenmiş Havlu
Terlik
Şal
Eşarp
Tülbent

Nişan bohçasında da büyük bohça yapılacak onda da yine bu listedekiler ama nasıl diyeyim mesela bana gecelik takımı aldılar ya 2li set, nişan bohçasında 6lı set alınacak, mesela biz ona pijama takımı aldık şimdi, nişan bohçasında ropdeşambır takımı alınacak. Şimdi parfüm seti aldılar ama nişanda hem parfüm seti hem makyaj seti ve banyo seti alınacak, sözlüme şimdi parfüm seti aldık ama nişan bohçasında parfüm seti ve traş takımı banyo seti alınacak. Yani liste aynı ama geliştirilmiş hali denebilir :9:

--- Erkek tarafına Gömlek,kravat,kemer cüzdan seti, terlik, 5'li röpteşambır takım, diş fırçası diş macunu, yüz krami,traş losyonu, after shave, tarak,duş jeli,şampuan,atlet,boxer, gibi ıvır zıvırlar

---Nişan bohçası size kalmış benim ki nişandan 15 gün önce verilecek karşılıklı olarak, uzaktan gelen akrabalar flnda görsün diye hem de o kargaşaya bide bohça eklenmesin diye..

biz sözlüme kol saati aldık onu babam takacak, aslında nişanda takılan herşey kıza kalır ama bunu karşı tarafa söyleme taraftarı değilim. onlar bilir eğer adeti biliyorlarsa zaten takılanları bırakırlar bırakmasalarda zaten saklamaları lazım aynı şey..

Saati nişanda takıcaksın..

Canım ben alışverişi geçen hafta yaptım sana alınacaklarıda yazabilirim istersen. çok sıkıntılı bir iş ama bitti sonunda. alyanslarıda aldık. seti de aldık herşey tamam ufak ayrıntılarla uğraşıyorum sadece. Benim deniz kenarında restoranın bahçesinde olacak 30 tane dilek feneri aldım herkes dilek tutup uçuracak. birde yüzükleri koymak için porselen tabak yaptırdım internetten. gören herkes bayıldı tavsiye ederim. başka ayrınıtlar peşindeyim şimdi, istediğin zaman yaz cevaplarım canım.
Allah tamamına erdirsin inşallah

Eklentiler

• $IMG_0303.jpg
    $IMG_0303.jpg
    91,8 KB · Görüntüleme: 51
merhaba öncelikle hayırlı olsun,mutluluklar dilerim :)
nişan bohçası karşılıklı anlaşmaya bağlı biraz yanı cok ciddi rakamlara cıkanı bıle oluyor ama bence en sadesı en mantıklısı gibi gelıyor..
öncelıkle karşılıklı konuşun normalde bohça tüm aileye oluyor hatta teyzelere,halaya kadar gidiyor birde hayatta olan yaşlı varsa ona mutlaka konuluyor..biz sadece hane içine yapmaya karar vermiştik teyzelere kadar cıkarsak gereksız masraf olacaktı..buyüzden biz kız tarafı olarak damata : pijama takım,eşofman takım, ayakkabı,cüzdan,kemer, iç çamaşırları,çorap, havlular,tesbih,parfüm seti,vee pekkk çok kozmetik,gömlek almıştık (eksık varsa aklıma gelıncede yazarım) damadınkini ayrı güzel,süslü bir bohça yaptık...kayınvaldeme tshirt,tesbıih,havlu,kese,çorap,kumaş koymuştuk kayınbabama ve kaynıma ise birer gömlek ve çorap koyarak ayrı süslü bir bohça yaptık...
erkek tarafı ise sandık için de bana iççamaşır setleri (birlikte seçtik), pijama takımı,havlular, seccade (dantelli,havlusu fılan set) , terlik,çoraplar,kese vardı b,rde minik bir sandıkta kozmetıkler ve parfum setı vardı.. ikinci bohçada ise anneme kumaş havlu tesbih seccade babama gömlek,corap birde anneannemede kumaş havlu filan vardı...
sanırım bu kadarı yeterli olur senın bohçana kullanmayacagın birşeyı almak gereksız buyuzden bız fazla hıcbırsey almadık...
bohçaların verilişide şu şekilde oluyor erkek tarafı gelırken getırıyor,kız tarafı nişandna sonra erkek evını ziyaret edip o zaman verıyor..(benim ailem şehirdışında olup nişan orda oldugu için yakınlarda da aılem gelemeıycegı ıcın bız karsılıklı vermıstık ) :)
takılar ise kız evınde kalır..senın çeyizine veya düğün hazırlıgına yardımcı olması amaçlı..
gelelım takı konusuna ailenin sana birşey takması gerekli çeyrek bıle olur ama elleri boş olmasın yeterki benim ailem bana ağır bir altın kolye takmıştı..eşimede saat alındı babam onu nişanda taktı...erkek tarafıda bana 2 bilezik,1 çeyrek getirdi.
umarım yardımcı olmuşumdur..
sorun olursa bıldıgım kadarıyla cevaplarım..
mutluluklarr :)

çok saolasın canım çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun :) aklıma geldikçe yazarım canım benim :)

herkese teşekkür ederim tek tek :3:

Back