Canim benim hikayemde senin gibiydi 2 defa tup bebek yaptirdik 1.sinde gebe kaldim hersey cok guzel gidiyordu 2 gunde bir betahcg kan testi yaptiriyordum kan degerim 1022 ye kadar geldi bir daha katlama olmadi dunyalar basima yikildi ultrasyondan baktirdik kesenin ici bosmus doktor ilaclari kesti dusmesini bekledik fakat dusmedi kurtaj oldum. Aradan 6 ay gectikten sonra tekrar tup bebege basladik bu sefer doktorumuz gen testi istedi bizden yaptirdik esimde genetik translokasyon cikti kromonzlari yer degistirmis daha sonra pgtli tup bebek yaptirmaya karar verdik iyikide yaptirmisiz simdi 10 haftalik ikizlere hamileyim Allah sanada nasip etsin.selam kızlar. Tek embriyo transferim yapılmıştı ve Geçen hafta çarşamba günü bu vakitlerde 187 değerle hamile olduğumu öğrendik ve dünyalar bizim oldu. 4.tüp bebek denememizdi ve ilk defa pozitifi gördük. Sonra cumartesi bir test daha istedi dr 489 çıktı. Artık içim çok rahattı. Son bir test istedi dr pazartesi günü. O kadar rahat gittim ki nasılsa bebeğim benimleydi. Ne bir lekelenme ne bir kanama hiçbir olumsuz durum yoktu. Kendimi çok iyi hissediyordum. Test sonucu 384 çıktı!! Değerim düşmüştüişyerine yakım bir yerde , tıp merkezi de test yaptırmıstım bu yüzden emin olmak için medicanaya gittim. 339 çıktı orada da. Dünyalar basıma yıkılmıstı bütün gece uyumadım ağlamaktan mahvoldum.dr um telf da ilaçlarımı kesmemi , bebeği kaybetmeye başladığımızı söyledi. Ertesi gün dr a gittim. Alttan muayene etti. Bebeğin olması gerektiği yerde minik bi boşluk vardı ve içinin boş olduğunu söyledi myom var bende minik minik bir sürü ama onun düşüğe etkisinin olmadıpını söyledi. Embriyonun sağlıksız olduğu için değerimin düştüğünü ve şu anda düşmesinin ilerde düşmesinden daha iyi olduğunu söyledi.
kan testi yaptık yine, 359 çıktı. Şimdi değerimin düşmesini bekliyoruz ki embriyo kendi kendine düşsün diye. Dr um bu konuda haklı şu an bile çok sarstı ilerde düşmesi beni mahvederdi heralde. Bu beni avutan tek şey. Ama şu an içim kan ağlıyor, güçlü durmaya çalısıyorum ama kimse içimde kopan fırtınaları bilmiyor. Bu sefer o kadar yaklaşmıştık ki , sevincimiz bir hafta bile sürmedi. Bizim bütün test sonuclarımız temiz olduğu halde bir türlü hamilelik yaşayamadım. Tüp bebek tedavisi ile bile 4. De hamilelik gördüm o da olmuyor. Histeroskopi bile yaptık o da temiz. İşin en acısı teknik olarak hala hamileyim, daha adet olmadım. Adet belirtisi de yok. Cuma tekrar kan testi yapıcaz değerim düşüyorsa sorun yok ama düşmezse kürtaj olacakmışım. Kürtaj ayrı bir korku benim için, kendi kendine düşmesini beklemek ayrı bir korku.
Bir sonraki tedavimde pgt yaptıracağız embriyolara. Çok pahallı bir işlem, maddi manevi çok çöktük ama yapacak birşey yok
Herşey çok ani oldu bitti. Benim yaşadıklarıma benzer durumlar yaşayan arkadaşlar ltf tecrübelerinizi paylaşır mısınız. Sonrasında neler yaşadınız? Bu durumu yaşayıp sonradan hamile kalanlar varsa ne olur yazın, yazın ki moral olsun bu durumda kalan bizlere.. çok çok mutsuzum. Geçen hafta inanılmaz mutluyken şimdi hayat çok boş geliyor
Canımm başlarda sende çok üzülmüşsündür , değerin o kadar yüksek çıkıp sonrasında boş gebelik haberi,kürtaj psikolojisini düşünemiyorum bileCanim benim hikayemde senin gibiydi 2 defa tup bebek yaptirdik 1.sinde gebe kaldim hersey cok guzel gidiyordu 2 gunde bir betahcg kan testi yaptiriyordum kan degerim 1022 ye kadar geldi bir daha katlama olmadi dunyalar basima yikildi ultrasyondan baktirdik kesenin ici bosmus doktor ilaclari kesti dusmesini bekledik fakat dusmedi kurtaj oldum. Aradan 6 ay gectikten sonra tekrar tup bebege basladik bu sefer doktorumuz gen testi istedi bizden yaptirdik esimde genetik translokasyon cikti kromonzlari yer degistirmis daha sonra pgtli tup bebek yaptirmaya karar verdik iyikide yaptirmisiz simdi 10 haftalik ikizlere hamileyim Allah sanada nasip etsin.
Kıyamam yaa sende çok zor günler geçirmişsin. Ama bu zorluklardan sonra güzel haberler verildiğinde o kadar çok seviniyorum ki. Sonunda tutmuş olmasına çok sevindim canım, umarım sende sorunsuz güzel bir hamilelik yaşar, bebişini (ya da bebişlerini :) ) sağlıkla kucağına alırsınn. Bu sabah benim de hafiften kanamam olmaya başladı. Umarım kürtaja gerek kalmadan kendi kendine gider. Yarın için bir kan testi daha istedi dr, ne acı ki bu sefer değer düşsün diye dua ediyoruz. Bir dahaki adetimle tekrar başlamak istiyorum. Bu sefer çok inanıyorum, Hatta iğneler bile gözümü korkutmuyor :) Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşMerhaba ben de 3. Aşılamada hamile kaldım aynı seninki gibi ilk testte 159, 2 gün sonra 487 çıktı. Doktor bir sonraki testi 4 gün sonra yap dedi. Bu arada 2. testten 1 gün sonra bir bel agrısı başladı. Hamilelikle ilgisi oldugunu düşündüm çok üzerinde durmadım. 4 gün sonra değerim 407 ydi. Dünyam başıma yıkıldı. Seni çok iyi anlıyorum. Meğer bel agrım düşük yaptığım içinmiş. Kendi doktorum tatilde olduğundan başka bi doktora gittim. Ultrasonda baktı. Tabi ki kese görünmüyordu. Çok erken olduğundan. Kullandığım ilaçları kestim. 4-5 gün sonra da adet oldum. İlk gün normalden biraz daha agrılı oldu. Yaklaşık 1.5 ay boyunca kahverengi lekelenme şeklinde devam etti. Kürtaj olmadım ama bu da çok zordu. Sonra tüp bebek raporu için işlemlere başladım. Raporla uğraşırken hamile kaldım. İlk ay adet kanaması olduğunu düşündüğüm kanamam olduğu için hamileliğimi 8. Haftada adet olmayınca farkettim. İdrar testi aynı gün kan testinde çıktı tabiki. Ertesi gün doktora gittim. Ama bebeğimin kalbi atmıyordu. Dünya bir kere daha başıma yıkıldı. Bu sefer kürtaj olmam gerekti. Kürtajdan 3 ay sonra tüp bebek denemem oldu. Dün test günümdü. Malesef negatif sonuçlandıŞimdi biraz ara verip sonbahar gibi 2. Denememi yapmayı düşünüyorum. Bu arada belki yine kendiliğinden olur diye dua ediyorum.biraz rahat bırakmak en iyisi sanırım. Çünkü kafaya takmamak da çok etkiliyor bence. Son aşılamayı rapor için yaptırmıştım. Hiç üzerinde durmadım ve tuttu. Rapor sürecinde yine kafamda hamilelik yoktu ve kendiliğinden oldu. O yüzden bence çok düşünmemek kafaya takmamak lazım. Herşeyin bir zamanı vardır. Hayırlısıyla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah.
Biraz uzun oldu kusura bakmayın :)
Canımm , çok üzüldüm yaşadıklarına. Ama moral çok önemli tedavi süresi boyunca.. ltf moralini çok yüksek tut , bnm 4. Tedavimdi ve ilk defa bu sefer moralim çok yüksekti ve tuttu. Sonu iyi bitmedi ama en azından tuttu. Şu an psikolojim çok gel git li. Önüzdeki adet dönrmine kadar toparlıcam kendimi inş. Transferinin çok başarılı geçmesini diliyorum canım, umarım çok güzel haberlerle dönersin aramıza ve sorunsuz bir hamilelikle sağlıkla kucağına alırsın. Ltf güzel sonuçlarını haber ver, bizlere de umut olsunCanim ben 4 dusuk yaptim. Biri kurtajla oldu sadece. Hepsi dogal gebelik. Sebep bulunamadi simdi genetik incelemeli tuo bebege yoneldim transferim var cuma hayirlisiyla. Dusuk cok yipratiyor insanihevesi kursaginda kaliyo cok iyi anliyorum. Adet agrisi gibi belki biraz daha fazla agrin olabilir cok zor degil ama psikolojisi cok zor. Geçmiş olsun...
Yok canım dr um bahçeci ile çalısıyor. İstanbulda yaşıyorum. İnan o kadar kötüydü ki şu birkaç gün. Bi çok iyi olacak bundan sonrası modunda sanki birşey olmamış gibi takılıyorum, bir anda da gözlerim doluyor dünya başıma yıkılmış moduna geçiyorum. Ama bu sabah adet başlaması çok daha iyi hissettiriyor kendimi. Çünkü bir an önce bu durumu atlatıp yeni tedavi sürecine girmek istiyorum. Canım senin durumun nedir şu an, yeni bir tedaviye başladın mı? Atlatabildin mi o dönemiCanım ankara medicana ya mı gittin. Bende tüp bebekle kimyasal gebelik geçirdim. Aynen anlattıklarını yaşadım. Güçlü ol. Dua et.
Kıyamam yaa sende çok zor günler geçirmişsin. Ama bu zorluklardan sonra güzel haberler verildiğinde o kadar çok seviniyorum ki. Sonunda tutmuş olmasına çok sevindim canım, umarım sende sorunsuz güzel bir hamilelik yaşar, bebişini (ya da bebişlerini :) ) sağlıkla kucağına alırsınn. Bu sabah benim de hafiften kanamam olmaya başladı. Umarım kürtaja gerek kalmadan kendi kendine gider. Yarın için bir kan testi daha istedi dr, ne acı ki bu sefer değer düşsün diye dua ediyoruz. Bir dahaki adetimle tekrar başlamak istiyorum. Bu sefer çok inanıyorum, Hatta iğneler bile gözümü korkutmuyor :) Allah hepimizin dualarını kabul etsin inş
Olsun canım, hepimiz bu yollardan geçtik ve hala devam ediyoruzYok canım hamile değilim malesef. İlk tüp bebek denemem negatif oldu malesef
Canim benim cok sagol destegin icin. Inan cok zor donemlerdi. Allah kimseye yasatmasin isteyen herkese hayirli, saglikli bebisler nasip etsin. Insallah umut olurum size sirayla hepimiz kavusuruz. Hic korkma cok kucuk oldugu icin dusuk o kadar zor olmuyor. Allah yardimcin olsunCanımm , çok üzüldüm yaşadıklarına. Ama moral çok önemli tedavi süresi boyunca.. ltf moralini çok yüksek tut , bnm 4. Tedavimdi ve ilk defa bu sefer moralim çok yüksekti ve tuttu. Sonu iyi bitmedi ama en azından tuttu. Şu an psikolojim çok gel git li. Önüzdeki adet dönrmine kadar toparlıcam kendimi inş. Transferinin çok başarılı geçmesini diliyorum canım, umarım çok güzel haberlerle dönersin aramıza ve sorunsuz bir hamilelikle sağlıkla kucağına alırsın. Ltf güzel sonuçlarını haber ver, bizlere de umut olsun
Saol canım, bizlere bol bol dua edin. Hamişlerin duası hemencecik kabul olur :)Canim benim cok sagol destegin icin. Inan cok zor donemlerdi. Allah kimseye yasatmasin isteyen herkese hayirli, saglikli bebisler nasip etsin. Insallah umut olurum size sirayla hepimiz kavusuruz. Hic korkma cok kucuk oldugu icin dusuk o kadar zor olmuyor. Allah yardimcin olsun
Atlattım şükür canım. Hiç moralini bozma. Ben 6 ay önce yaşadım. Şuanda doktorum neden kimyasalla sonuçlandığını araştırıyor. Genetik test yaptırdık eşimle sonucu bekliyoruz. Kan pıhtılaşması testi yapıldı. Ve nasipse dondurulmuşlara mayıs gibi tekrar transfer olcak. Allah büyüktür. Zaten adetin başlayıp bitince rahatlıyorsun psikolojik olarak. Çok iyi anlıyorum seniYok canım dr um bahçeci ile çalısıyor. İstanbulda yaşıyorum. İnan o kadar kötüydü ki şu birkaç gün. Bi çok iyi olacak bundan sonrası modunda sanki birşey olmamış gibi takılıyorum, bir anda da gözlerim doluyor dünya başıma yıkılmış moduna geçiyorum. Ama bu sabah adet başlaması çok daha iyi hissettiriyor kendimi. Çünkü bir an önce bu durumu atlatıp yeni tedavi sürecine girmek istiyorum. Canım senin durumun nedir şu an, yeni bir tedaviye başladın mı? Atlatabildin mi o dönemi
Ayyy kalayim da insallah ederim transferim yarin. Hayirlisi olsunSaol canım, bizlere bol bol dua edin. Hamişlerin duası hemencecik kabul olur :)
Bizim aklına gelecek her test yapıldı ve temiz çıktı, şu an de un aklına tek gelen embriyonun genetiğinin bozuk olabileceği. Bu yüzden bir dahakinde embriyo genetiğine bakılacak. Biraz tuzlu bişeymiş sanırım ama battı balıknyan gider napalım yeter ki kavuşalım kuzucuklara. genetiğiniz iyi çıkar canım inş sizinde. Güzel haberlerini paylaş bizimle tamam mı :)Atlattım şükür canım. Hiç moralini bozma. Ben 6 ay önce yaşadım. Şuanda doktorum neden kimyasalla sonuçlandığını araştırıyor. Genetik test yaptırdık eşimle sonucu bekliyoruz. Kan pıhtılaşması testi yapıldı. Ve nasipse dondurulmuşlara mayıs gibi tekrar transfer olcak. Allah büyüktür. Zaten adetin başlayıp bitince rahatlıyorsun psikolojik olarak. Çok iyi anlıyorum seni
Süperr hadi bakalım. Bak Allah söyletti gördün mü :) çok dua edicem cnm sana da güzel sonuçlarla bize dön diyeAyyy kalayim da insallah ederim transferim yarin. Hayirlisi olsun
Bu arada boll boll su iç bak bu gerçekten çok önemli. Çok inanıyorum bunun faydasına. Diğer 3 transferimde hiç dikkat etmemiştim su içmeye ve hep negatifi aldım. Ama bu sefer günde en az 2 lt su içtim. Embriyonun tutunmasına çok faydası varmış. Ayrıca hala bile devam ediyorum bırakmadım çok su içmeyi. Kendimi bir sonraki transferime çok iyi hazırlamak istiyorum. Gıdama falan da dikkat etmeye çalışıyorum. Taze Ananas , kivi ve cevizi de ihmal etme. Boll şanss tekrardannnAyyy kalayim da insallah ederim transferim yarin. Hayirlisi olsun
Canim cok sagol yaaa ben de senin icin edicemm. Evet evet su onemli iciyorum saglikli besleniyorum. Bu arada olur da aksilik olursa ari sutu bal polen propolis aldim onu kullanicam yumurtalar icin iyiymis aklinda olsun canimBu arada boll boll su iç bak bu gerçekten çok önemli. Çok inanıyorum bunun faydasına. Diğer 3 transferimde hiç dikkat etmemiştim su içmeye ve hep negatifi aldım. Ama bu sefer günde en az 2 lt su içtim. Embriyonun tutunmasına çok faydası varmış. Ayrıca hala bile devam ediyorum bırakmadım çok su içmeyi. Kendimi bir sonraki transferime çok iyi hazırlamak istiyorum. Gıdama falan da dikkat etmeye çalışıyorum. Taze Ananas , kivi ve cevizi de ihmal etme. Boll şanss tekrardannn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?