• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLARR beğim çok sinirli yardımm edin😵‍💫😵‍💫

Valla yıllar sonra şu konu için kadinlar klübüne giriş yaptım 😃 yarın 6 ayı dolacak kızımın. Ve o kadar sinirli ki anlatamam. Yumruklarını sıkıp sıkıp sinirleniyor. Oyuncaklarla oynamıyor. Beni görmediğinde ağlama krizleri. Doğduğunda sakin bir bebekti şimdi perişanız. 3 yaşında bir kızım daha var. Günlerim onu doyurmaya çalışmakla ve bebeği oyalamaya çalışmakla geçiyor. Yine de geçecek biliyorum. İlk kızım kolikti. Doğduğu günden 8 aylık olana kadar sürekli ağladı. Bu kızım ona nazaran daha kolay. Gece 20 kere uyansa da uyuyor en azından. İlk kızımda uyku nedir unutmuştum. Yine de tek çocuk kadar kolay değil herşey. Baya zorlanıyorum....
Allah kolaylık versin benimde bebeğim kolikti ilk üç herkes 6 aylık olsun rahatlarsın dedi ama nerdee 🤦🏻‍♀️

Atak döneminde olabilir. Onun dışında çevresel başka etkenler olabilir. Yüksek sese maruz kalıyor mu? Ekran görüyor mu? Aç veya uykusu kalıyor mu? Kötü kokular dahi etkileyebilir. Bu anlamda çevresel etkenleri de bi gözden geçirin dilerseniz. Sakin müzikler, sakin duş, sizin sakin mırıldanmalarınızla kucakta minik salınımlar , açık havada bol vakit geçirme gibi yöntemler de yardımcı olabilir.

Atak döneminde olabilir. Onun dışında çevresel başka etkenler olabilir. Yüksek sese maruz kalıyor mu? Ekran görüyor mu? Aç veya uykusu kalıyor mu? Kötü kokular dahi etkileyebilir. Bu anlamda çevresel etkenleri de bi gözden geçirin dilerseniz. Sakin müzikler, sakin duş, sizin sakin mırıldanmalarınızla kucakta minik salınımlar , açık havada bol vakit geçirme gibi yöntemler de yardımcı olabilir.
Sadece bi kere babasıyla sesli tartışma yaşadık okadar, ama öncesinde vardı siniri, ekrana ister istemez bakıyor mecburen oyalınsın diye açıyorum, aç yada uykusuz değil bundan eminim, ama zaten kolikti benimki hep ağlardı

Normal ozaman bu kadar sinirli olmaları demek ki, çünkü farkettimde bişey yapmak isteyipte yapamadığında özellikle sinirleniyor🙄

Birsure sonra isteklerini bir sekilde belli ediyor. Hangi oyuncagi istiyorsa getiriyor, sıkılıyorsa basip diger odaya gidiyor, sulugunu alip suyunu iciyor, yemek istiyorsa mama diyor, dans etmek istiyosa telefonumu gösteriyor müzik acmam gerektigini anliyorum gibi. Eger anlamadigim bisey olursa yine sinirleniyor tabi. Iletisim kurmaya basladikca duzelecek, merak etmeyin

Birsure sonra isteklerini bir sekilde belli ediyor. Hangi oyuncagi istiyorsa getiriyor, sıkılıyorsa basip diger odaya gidiyor, sulugunu alip suyunu iciyor, yemek istiyorsa mama diyor, dans etmek istiyosa telefonumu gösteriyor müzik acmam gerektigini anliyorum gibi. Eger anlamadigim bisey olursa yine sinirleniyor tabi. Iletisim kurmaya basladikca duzelecek, merak etmeyin
İnşallah düzelir bebeğimi böyle görmek üzüyor Çünkü

Sadece bi kere babasıyla sesli tartışma yaşadık okadar, ama öncesinde vardı siniri, ekrana ister istemez bakıyor mecburen oyalınsın diye açıyorum, aç yada uykusuz değil bundan eminim, ama zaten kolikti benimki hep ağlardı
Canım herkesin kendi doğruları vardır mutlaka ama sana tavsiyem 3 yaşa kadar ekrandan uzak tutman. Benim büyük kızım daha yeni yeni çizgi film izliyor. 3 buçuk yaşına yaklaştı. O da günde yarım saat maksimum. He ne getirisi olur dersen zamanla anlarsın. Evet çok çok zor fakat meyveleri çok tatlı. Ekran konuşmasını bile çok geciktiriyor bebeklerin. Tabi bu benim kendi fikrim her anne kendisi ve bebeği için en iyisini yapar. Benim bebi şuana kadar sıfır ekran. Ama benimki de çok agrasif. Dönemsel bence. Şuan tam atak haftalarındalar. Ve diş çıkıyor

Canım herkesin kendi doğruları vardır mutlaka ama sana tavsiyem 3 yaşa kadar ekrandan uzak tutman. Benim büyük kızım daha yeni yeni çizgi film izliyor. 3 buçuk yaşına yaklaştı. O da günde yarım saat maksimum. He ne getirisi olur dersen zamanla anlarsın. Evet çok çok zor fakat meyveleri çok tatlı. Ekran konuşmasını bile çok geciktiriyor bebeklerin. Tabi bu benim kendi fikrim her anne kendisi ve bebeği için en iyisini yapar. Benim bebi şuana kadar sıfır ekran. Ama benimki de çok agrasif. Dönemsel bence. Şuan tam atak haftalarındalar. Ve diş çıkıyor
Bende kesinlikle izletmicem tv diyordum ama yanlız olunca gerçekten mecbur kalıyorum, sadece acil yapmam gereken bi iş varsa açıyorum, onun dışında tamamen ben ilgileniyorum, vakit geçiriyorum sıkıldımı oda oda gezdiriyorum, oyuncak değiştiriyorum, ilgisini çekecek şeyler yapıyorum ama yinede biraz huysuz işte 🤷‍♀️ kuzeni var onla yaşıt oda benimkine nazaran çok sakin emekliyor baya baya benimkinde tık yok bi yüzüstü kalsa yapar belki ama hemen huysuzluk ediyor doğduğundan beri böyle aslında, galiba yapısal büyümelerini beklicez mecbur 🤷‍♀️

ben şeyinde merak ediyorum ya. Aynı aydaki bebeklerin gelişimleri ne durumda. Mesela sizinki oturmaya başladı mı? Ek gıdaya başladınız mı? Kilo boy vs nasıl? Dil gelişimi nasıl?
Benimki desteksiz çok kısa oturabiliyor arkaya atıyor bâzen o yüzden yanlız bırakmıyorum şimdilik etrafında saat gibi dönüyor geri gidiyor emekleme yok daha bizde ek gıda çorba tarzı şeyler veriyorum yoğurt hafif yiyecekler ayına göre yani, boyu kilosuda ortalama benimki, şile gelince ebba, dedde vs buna benzer sesler çıkarıyor. Sizin ki nasıl?

Bende kesinlikle izletmicem tv diyordum ama yanlız olunca gerçekten mecbur kalıyorum, sadece acil yapmam gereken bi iş varsa açıyorum, onun dışında tamamen ben ilgileniyorum, vakit geçiriyorum sıkıldımı oda oda gezdiriyorum, oyuncak değiştiriyorum, ilgisini çekecek şeyler yapıyorum ama yinede biraz huysuz işte 🤷‍♀️ kuzeni var onla yaşıt oda benimkine nazaran çok sakin emekliyor baya baya benimkinde tık yok bi yüzüstü kalsa yapar belki ama hemen huysuzluk ediyor doğduğundan beri böyle aslında, galiba yapısal büyümelerini beklicez mecbur 🤷‍♀️
Benim de yeğenim var çok sakin ama benim kız hiç öyle değil. Ben de tekim ya 2 çocukla of of ne zor bilirim :( Allah kolaylık versin. Ama dediğim gibi ekranı 3 yaş öncesi asla önermiyorlar. Benim kız tosbik baya ya totosunu kaldıramıyor. Bi tek dönebiliyor o kadar. Desteksiz oturamıyor. Kilosu 10 a yaklaştı bence onla da alakalı. İlk kızım daha zayıf daha hareketliydi. Ben de yeni yeni başladım tadımlara bakalım gazamız mübarek ola 🎈 dada annnaaa falan diyor o kadar 🙃😄

Benim de yeğenim var çok sakin ama benim kız hiç öyle değil. Ben de tekim ya 2 çocukla of of ne zor bilirim :KK43: Allah kolaylık versin. Ama dediğim gibi ekranı 3 yaş öncesi asla önermiyorlar. Benim kız tosbik baya ya totosunu kaldıramıyor. Bi tek dönebiliyor o kadar. Desteksiz oturamıyor. Kilosu 10 a yaklaştı bence onla da alakalı. İlk kızım daha zayıf daha hareketliydi. Ben de yeni yeni başladım tadımlara bakalım gazamız mübarek ola 🎈 dada annnaaa falan diyor o kadar 🙃😄
Aynen benimki de yanaşmıyor emeklemeye 😂 zamanla herşey oturur yerine inşallah 🙂 sağlıklı olsunlar da herşeyini çekmeye razıyım

Back