Kızlarr:( anne olamayacak mıyım?????

cebellato

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2023
296
60
26
Kızlar bugün ben ve eşim test yaptırdık eşimin sperm testini internetten biraz araştırdım yani iyi çıkmamış normal morfoloji %4 falan çıkması gerekirken bizde sadece - var. Moralim çok bozuldu işin açıkçası bebekten de çok eşimin kafasına takacağını bildiğim için üzgünüm. Yarın doktora gideceğiz ama hiç gitmek istemiyorum. Siz ne derseniz bu sonuçlara ben 25, eşim 32 yaşında. Bana bir yardımcı olun nolur

Kuzucum seni üzmek istemem hızlı ileri hareket de yok. Morfoloji ile bu ikisi birleşince sıkıntı. Benim doğal yoldan 8 yaşında bir oğlum var. Sonraki sekiz sene bir kez bile gebe kalamadım. Eşimin morfolojisi iki ve Hızlı ileri 0 çıktı. benim ilk hamileliğimde bir rahatsızlık geçirdi kullandığı ilaçlardan olduğunu düşünüyorlar. Biz tüp bebek tedavisine başladık. Çok şükür hamileyim şu an

Allah bağışlasın peki kaç denemede oldu acaba tüp bebek sitede bayağı umudum kırıldı hiçte bilmediğim bir konu tüp bebek. Acaba yarın doktor kırıcı bir şey söyler mi eşime kısırsın falan diye

Yok yani doktorlar kırıcı şeyler söylemez tabi. Morfolojinin yüzde dört olduğu ve ileri hızlı spermin olmadığı durumlarda doktorum aşılama ile başarı oranının yüzde sekiz olduğunu morfoloji daha düşükse aşılama ile başarı oranının yüzde sekizden de az olduğunu (bizdeki gibi) gayet güzel bir dille anlattı. Biz zaten 8 yaşında oğlumuz var aradaki yaş farkını daha da açmamak ve zaman kaybetmemek için tüp bebek yoluna başvurduk. İlk denemede olumlu sonuçlandı ancak beta değerlerim zaten düşük başlamıştı daha kese kalp atışı duyamadan düşük oldu. Sonra iki ay rahim dinlendikten sonra yeniden denedik ve hamileyim. Tüp bebekte labarotuvar ortamında en iyi sperm seçildiğinden döllenme başarılı sonuçlanıyor. O yüzden morfoloji ve hız problemi olan hastaların başarı oranı yüksek. Allah korusun bazı erkeklerde sperm bulamıyorlar yani sperm olmuyor menisinde o daha zor. Kısırlık ancak o zaman olur

Anladım inşallah öyle olur bende de, peki tüp bebek süreci zor mu acaba biraz anlatabilir misiniz, birde bu morfolojinin düzelme ihtimali yok mu hiç yani biz birbirinin desteği verecek diye düşünüp konuşmuştuk aramızda neyden kaynaklanır nasıl tedavi edilir falan bilginiz varsa anlatabilir misiniz

Bazı ilaçlarla yükseltildiğini okumuştum. Tüp bebekte size yumurta geliştirici iğneler verip o ay çok sayıda yumurta olması sağlanıyor sonra anestezi altında sizden toplanıyor lab ortamında erkekten alınan spermle dölleniyor. Birden fazla embriyonun oluştuğu durumda transfer edilecek olanlardan kalanlar donduruluyor. Böylelikle ilk denemede tutmasa bile diğerlerinden sonraki aşamada çözdürüp transfer olabiliyorsunuz. Maddi ve manevi kolay bir süreç değil.

Anladım çok teşekkür ederim peki tahlili yenilemek veya doktoru değiştirmek sonucu değiştirir mi sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…