- Konu Sahibi ilkbahar79
-
cevabiniz icin tesekkurler. umarim boy uzamasinda sorun yasamaz.çok kucuk 10 yaş,uzuluyorumbenim ablam 9 yaşında regl olmuş annem anlatır daha çocuktu bilmezdi diye kaç doktora götürmüşler bundan 38 yıl evvelden bahsediyorum tabi hiçbiride durduralm dememiş hormon bozukluğu varmış 18 yasndaki genç kız gibi hormonlari demişler o zaman bı sknti yaşamadi fiziksel olarak sadece çok zorlanmış daha küçük olduğu için
Ablam yasamadi he öyle 1.80 de değil ama 1.63 boyu yanicevabiniz icin tesekkurler. umarim boy uzamasinda sorun yasamaz.çok kucuk 10 yaş,uzuluyorum
cevabiniz beni biraz da olsa rahatlatti. yaşıtlarından regl olan hiç duymadim.psikolojik acidan olumsuz olur diye cok korkuyorum.4.sinifi yeni bitirdi daha.okulda becerebilecek mi diye endiseleniyorum.Ben 10 yaşında ilk reglimi oldum. Neden ertelemek istediniz ki 10 yaş normal. Şuan 25 yaşındayım. Biraz erken tabii ama erken ergenlik kapsamına da girmez.
Benim 15 cm uzadı. Spor yaptım ve çok süt içerim hâlâ. Evet bende geçenlerde duydum 9 yaşında regli olmuş sonra hiç uzamamış boyu 1.55 filancevabiniz beni biraz da olsa rahatlatti. yaşıtlarından regl olan hiç duymadim.psikolojik acidan olumsuz olur diye cok korkuyorum.4.sinifi yeni bitirdi daha.okulda becerebilecek mi diye endiseleniyorum.
sizin 10 yasindan sonra boyunuz ne kadar uzadi,hatirliyor musunuz?reglden sonra az uzuyor deniliyor.
Okulda zor oluyor evet. Benim eteğime filan çıkardı hepcevabiniz beni biraz da olsa rahatlatti. yaşıtlarından regl olan hiç duymadim.psikolojik acidan olumsuz olur diye cok korkuyorum.4.sinifi yeni bitirdi daha.okulda becerebilecek mi diye endiseleniyorum.
sizin 10 yasindan sonra boyunuz ne kadar uzadi,hatirliyor musunuz?reglden sonra az uzuyor deniliyor.
cevapladiginiz icin tesekkurler. umarim bu sureci kolay atlatiriz. moralim çok bozuk,çok üzgünüm.beslenmesine daha fazla dikkat ediyim,elimden başka bişey gelmez. aylık iğnelerle durdurma işine de cesaret edemiyorum çünkü.Okulda zor oluyor evet. Benim eteğime filan çıkardı hepeve gelirdim. Eğitimi iyi vermeniz gerekiyo
Hormon iğnesi iyi fikir degil yunurtaliklari baskılayinca pkoya neden olabilir diye düşünüyorum hic bilgim olmayarak. Spora yönlendirebilirsinizcevapladiginiz icin tesekkurler. umarim bu sureci kolay atlatiriz. moralim çok bozuk,çok üzgünüm.beslenmesine daha fazla dikkat ediyim,elimden başka bişey gelmez. aylık iğnelerle durdurma işine de cesaret edemiyorum çünkü.
Ben ilk 11 yaşımda regl oldum. Bence hiç sıkıntı yapmayın kendinize. Kızınıza uygun bi dille içinde olduğu durumu anlatın. O dönemde nelere dikkat etmesi gerektiğini vs.. anlatın. Benim annem hiç yardımcı olmadı. Psikolojim bu yönde kötü etkilenmişti. Ignelerle de durdurmayın bence. Boyumu soracak olursanız,1.57arkadaslar 10 yasini iki ay gecen kizim regl oldu .malesef erken yasta. sizin kizlarda durum nedir?
6 ay kadar once doktora goturmustum.hatta birkac farkli doktora götürdüm.aylik ignelerle regli durdurabileceklerini,ancak bu yasta artik boy uzamasina katkisi olmayacagini soylediler. en son gittigim doktor da tedavi onermiyorum dedi.igne ile tedavi sadece bu durumu geciktirerek psikolojik olarak fayda olacakti.biz de yaptirmamayi sectik.ama moralim çok bozuk. sizin kizlarda durum nedir arkadaslar?
kizim da 11 yaşinda olsaydi keşke. ama malesef elimden bisey gelmiyor.olmadan birkac ay once konu hakkinda konuşmuştum,yani olunca korkmadi.ama çok küçük ya,kıyamıyorum işte.umarim boyu da ortalama bir boya ulaşır. çok da dikkat ettim yemesine bu gune kadar ama,çevremdeki ornekleri gorunce hiç de ilgisi olmadiğini anladim.Ben ilk 11 yaşımda regl oldum. Bence hiç sıkıntı yapmayın kendinize. Kızınıza uygun bi dille içinde olduğu durumu anlatın. O dönemde nelere dikkat etmesi gerektiğini vs.. anlatın. Benim annem hiç yardımcı olmadı. Psikolojim bu yönde kötü etkilenmişti. Ignelerle de durdurmayın bence. Boyumu soracak olursanız,1.57ama bizde genetik
Ben 14 yaşında oldum ruhen o surece çok zor alıştımarkadaslar 10 yasini iki ay gecen kizim regl oldu .malesef erken yasta. sizin kizlarda durum nedir?
6 ay kadar once doktora goturmustum.hatta birkac farkli doktora götürdüm.aylik ignelerle regli durdurabileceklerini,ancak bu yasta artik boy uzamasina katkisi olmayacagini soylediler. en son gittigim doktor da tedavi onermiyorum dedi.igne ile tedavi sadece bu durumu geciktirerek psikolojik olarak fayda olacakti.biz de yaptirmamayi sectik.ama moralim çok bozuk. sizin kizlarda durum nedir arkadaslar?
Rica ederim. Anne yüreği işte. Kalbinizi ferah tutun. Zamanla alışırsınızkizim da 11 yaşinda olsaydi keşke. ama malesef elimden bisey gelmiyor.olmadan birkac ay once konu hakkinda konuşmuştum,yani olunca korkmadi.ama çok küçük ya,kıyamıyorum işte.umarim boyu da ortalama bir boya ulaşır. çok da dikkat ettim yemesine bu gune kadar ama,çevremdeki ornekleri gorunce hiç de ilgisi olmadiğini anladim.
yorumunuz için teşekkürler
Ben 14 yasinda oldum kardesim 9 yasinda oldu benim boyum uzamadi kardesim uzadi. Boyla ne alakasi var regln anlamadim. Kardesim aktiv ti ben durgundum kardesim süt icer ben cay icerdim yani spor ve iyi beslenme gelisime cok faydali
12 de oldum canım ben kızlarım daha olmadı biri 4 diğeri 1.5 daha da.arkadaslar 10 yasini iki ay gecen kizim regl oldu .malesef erken yasta. sizin kizlarda durum nedir?
Benim kızında 10.5 yasinda oldu yeni daha bende endişe ediyorum boyu uzarmi diye sizin kızını zin boyu kaç acaba biz 143cm kemik yasi önemli sanirimarkadaslar 10 yasini iki ay gecen kizim regl oldu .malesef erken yasta. sizin kizlarda durum nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?