- 25 Temmuz 2017
- 87
- 7.209
- 48
- Konu Sahibi esrarengizhayat
-
Bediüzzaman hz'nın bir lafı var kocasına itaat etmeyene itaat edilmez dünyanın kanunu bu iken saygı adı altında evlenmeden huzurum kaçtı annecı bir evlata olan Allah için sevgim samimiyetım yüzünden
Buraya iç dökmek için geldim
İsteyen fikirlerini paylaşabilir ama çok doldum şimdiden kusura bakmayın
.. Evet aynen öyle evlilikten hayrlı bır kufuv (denk) sevgili hayat arkadaşı mutluluk ararken talihim bana hep oyun oynadı bu sonuncusuda son oldu artık evlenmekten soğudum
Kısaca anlatım yıllardır kufuv diye beklediğim Allah için sabretttiğim eş adayım bana diyor ki bayramlarda aileme hizmet edeceksin ailem istediği zaman bize gelır gider bende dedim eğer annen sevgi saygı duyulacak bir kadınsa ederim ki annesi manık atak hastası imiş yani sosyete hastası imiş arastırırsanız böyle hastalarla evlenen kişiler dahi kaçmak ıstıyor huzursuzluklarından böyle ne isterse olacak huysuz huzursuz biri ve ben onlara tanışmak için gittiğimde kadın bana kırk yıllık gelin gibi davrandı onu bırakın hazırlıkları kadının annesi yapmış baktım yaşlı kadın yani anneane çalışıyor benim içim rahat etmedi bende yardıma gittim ama ne yardım herşeyi bana yaptırdılar birde salata dahi hazırlamamıslar ki hazırlanmasın olmasın sorun değil ama ne yaptılar biliyor musunuz soğan soyulacak mis bana soydurmaya kalktılar dedim kokarım herkesin içinde rahatsız olurum daha ilk günüm ve gordugum muamele şaşırttı sonra çay servis hizmeti yerler çok karışıktı ilk günden tazı gibi koştum erkeklerin içinde ne bir düzen nede bir huzur vardı salonda yapıcı konuşan hep abim oldu ki oda kardesı için cabalıyordu mutfakta ne oluyor haberi yok o sırada kayınvalıdem olacak kadın bana ev sizin mi dedi elhamdülillah dedim soruyu umursamamaya çalıştım sonra oturdular yerlerinden oynatamıyoruz tabaklar toplanacak kadının annesi toplamaya kalkinca benim yine içim rahat etmedi tabakları kaldırırken kadın annesi ne diyor ki kahvede yaptıralım bende pardon dedim bu isteme değil ki bilmediğim bir yer rahat kahve falan yapamam kusura bakmayın dedim o sırada bu kişi gözümün önünde annesini dürte dürte bak bak goruyormusun kahve yapmıyor dedi bende şok şok so olup pardon bu zamanda gelinler dahi iş yapmıyor dedim oda dedi ki biz evlendıgımızde herşeyi yaptık kızım deyip sanki benim mısafırımmıs gibi işin içinden çıkmaya calıstı sanki gelınlıge geldim sanki yarısmadaydım tam sinir olup çıkıyordum oğlu yani görüştüğüm kişi beni tuttu sakınlestırdı ve ortalığı topladım çıktım çıkarken hizmet eden annesine anneane ben seni çok sevdim çok zahmet ettin hakkını helal et dedim gozlerının içine bakarak sonra annesine ise hoşçakalın deyip mecburen operek çıktım bunlar ilk basta normal gibi gözüküyor olabilir lakin öyle değil eğer eşiniz yolundaki kısı sizi korumuyorsa ne yapmalıyım birde koruyorum diyor birde hele yaşınız varsa bekar mi kalalım B konuyu uzun uzadıya ayrıntılı bir şekilde çevremi yaşadıklarımı anlatacağım isteyen vakti olan okur şimdiden yaptığım göz yorgunluğu için özür dilerim.
amin inşa Allah önemli değil yazarak rahatladım duanda kalbime gönlüme su oldu eyvallah bacım hımm közlenmiş patates güzel bir eyvallah :)Çok uzun olmuş valla çok uzun okuyasim gelmedi ....Bu hayati yaşayacak olan sensin kaldiracabileceksen evlen .Allah kolaylik versin.
off yok hadi okuyum dedim yok devamı gelmedi dert değilde dini ders vermeye gelmişsin sanki... bu kadar dini ogrenmis gelmişin bu mu öğrenip uygulamak onu anlamadım.. domuz yağı sürülen yerlerde dolaşma
Bılmıyordum silim o zamanBenden de sana eyvallah.. bu arada dini konu büyü konuları açmak yasak .
Bediüzzaman hz'nın bir lafı var kocasına itaat etmeyene itaat edilmez dünyanın kanunu bu iken saygı adı altında evlenmeden huzurum kaçtı annecı bir evlata olan Allah için sevgim samimiyetım yüzünden
Buraya iç dökmek için geldim
İsteyen fikirlerini paylaşabilir ama çok doldum şimdiden kusura bakmayın
.. Evet aynen öyle evlilikten hayrlı bır kufuv (denk) sevgili hayat arkadaşı mutluluk ararken talihim bana hep oyun oynadı bu sonuncusuda son oldu artık evlenmekten soğudum
Kısaca anlatım yıllardır kufuv diye beklediğim Allah için sabretttiğim eş adayım bana diyor ki bayramlarda aileme hizmet edeceksin ailem istediği zaman bize gelır gider bende dedim eğer annen sevgi saygı duyulacak bir kadınsa ederim ki annesi manık atak hastası imiş yani sosyete hastası imiş arastırırsanız böyle hastalarla evlenen kişiler dahi kaçmak ıstıyor huzursuzluklarından böyle ne isterse olacak huysuz huzursuz biri ve ben onlara tanışmak için gittiğimde kadın bana kırk yıllık gelin gibi davrandı onu bırakın hazırlıkları kadının annesi yapmış baktım yaşlı kadın yani anneane çalışıyor benim içim rahat etmedi bende yardıma gittim ama ne yardım herşeyi bana yaptırdılar birde salata dahi hazırlamamıslar ki hazırlanmasın olmasın sorun değil ama ne yaptılar biliyor musunuz soğan soyulacak mis bana soydurmaya kalktılar dedim kokarım herkesin içinde rahatsız olurum daha ilk günüm ve gordugum muamele şaşırttı sonra çay servis hizmeti yerler çok karışıktı ilk günden tazı gibi koştum erkeklerin içinde ne bir düzen nede bir huzur vardı salonda yapıcı konuşan hep abim oldu ki oda kardesı için cabalıyordu mutfakta ne oluyor haberi yok o sırada kayınvalıdem olacak kadın bana ev sizin mi dedi elhamdülillah dedim soruyu umursamamaya çalıştım sonra oturdular yerlerinden oynatamıyoruz tabaklar toplanacak kadının annesi toplamaya kalkinca benim yine içim rahat etmedi tabakları kaldırırken kadın annesi ne diyor ki kahvede yaptıralım bende pardon dedim bu isteme değil ki bilmediğim bir yer rahat kahve falan yapamam kusura bakmayın dedim o sırada bu kişi gözümün önünde annesini dürte dürte bak bak goruyormusun kahve yapmıyor dedi bende şok şok so olup pardon bu zamanda gelinler dahi iş yapmıyor dedim oda dedi ki biz evlendıgımızde herşeyi yaptık kızım deyip sanki benim mısafırımmıs gibi işin içinden çıkmaya calıstı sanki gelınlıge geldim sanki yarısmadaydım tam sinir olup çıkıyordum oğlu yani görüştüğüm kişi beni tuttu sakınlestırdı ve ortalığı topladım çıktım çıkarken hizmet eden annesine anneane ben seni çok sevdim çok zahmet ettin hakkını helal et dedim gozlerının içine bakarak sonra annesine ise hoşçakalın deyip mecburen operek çıktım bunlar ilk basta normal gibi gözüküyor olabilir lakin öyle değil eğer eşiniz yolundaki kısı sizi korumuyorsa ne yapmalıyım birde koruyorum diyor birde hele yaşınız varsa bekar mi kalalım B konuyu uzun uzadıya ayrıntılı bir şekilde çevremi yaşadıklarımı anlatacağım isteyen vakti olan okur şimdiden yaptığım göz yorgunluğu için özür dilerim.
yok silme o da yasak..Uzun bölüm şimdiden özür kızlar çok gergındım
....Evet yaşım 32 peygamber efendımz sav evlenin evlenmeyenler fakirdir diyor zengin olsa da mı diye soruyorlar efendımz sav. "Kızda erkekde aileden varlıklı olsa evlenmeyen fakirdir" diyor bende bu ve bir çok hadisi şerife binaen evliliği 18 yaşımdan beri çok isteyen biriyim bir düzenim olsun mutlu bir hayatım olsun eşim yorgun argın işten geldimi yüzümü gulerek huzurla açım yorgunsa ayaklarını yıkım yemeği beraber yiyelim hayalı ılen yaşıyordum ve inanın eşimin ayaklarınıda yıkarım Allah için hiç gocunmuyorum eş olunca sevince ınsan yapar ki bütün gu çalışmış yorulmuş ki sevgi saygı oldukça insan gözünün içine baka değil mi
Lakin zamanımız kadınlarının (anne babaların) geneli ya çocuklarına çok düşkün yada feminist tarzı yaşamla ççocuklarını sıktıklarının farkında değiller Bu yaşam ve aşırılıkları kendi ailemde Allahın izni inayeti ılen yapmayacağım çocuklarımı ailemi kuran nuru ahlakı ılen ahlaklanıp kuran Hadisi şerif ışığında ailemi gelıstırecegım hayalim bu şekilde Allahın izni ilen ben hep dengeli olacağım eşimi ihmal etmeyeceğim evimin kadını olacağım diye hayal kuruyordum lakin anladım artık Ahir zeman
.. boyle hayallerim varken bu hayallerimi ilk yalancı bir erkek bozdu yasım 21 idi gorusmemızın telle sehır uzaktı üçüncü ayında ben fakülteye giderken yol üstünde annesi ılen tanıştırdı bende sandım tek ben varım onu ciddi içten biri gibi görüyordum öğrendim kı bir kaç kız arkadası varmış biride ondam hamile kalmış şaşırdım ve işin garibi çocuk ortaya çıkınca onla evlenip benle hala görüşmeye kalkmış ben annesiyle tanışmaya güvenmiştim lakin annesine karşı dahi on kez yalan söylüyormuş bu tanısmada annesi kızı biliyormuş ama kızın hamile olduğunu sonradan öğrenmiş bunu kem söyledi ama co daha kötüsü bu çocuk kendi arkadaşları ılen bir olup kızları kandırıp dolandırıcılık dahi yapmış kızlar beni bulup anlattı kankası onayladı onu bırakın kendi dahi yıllar sonra itiraf ediyor ve diyor ki yok o kız çok çirkinmiş yok patronu milleti kandırıyormus yani güya Robin hood bende ayrılmıstık lakin okula gelip duruyordu bak dedim yanlış yapıyorsun lafı değiştirdi onceden ona inanmak istiyordum ama ortada bir bebek vardı İyi kide varmış böylece sonradan gerçek aşkın Allah aşkı olduğunu anlamaya basladım
sonra yalan meselesini araştırdım peygamber efendımz sav diyor kı "bir muslıman zina eder içki içer tevbe eder bağışlanır lakin bir muslıman yalancı olamaz!" sozu dank etti hayatıma sonra emin olan efendımz sav'ın hadisi serıfını dikkate alarak yaşamaya başladım
Lakin bu yalancı kişiyle olan hayal kırıklıklarımı atlatmak o zamanlar çok kolay olmadı tekrar evliliği 28 yaşından sonra düşünmeye başladım bu süre zarfı kolay değildi o sürede bu kişi evlendiği hanımından ayrılmış bir kızı olmuş mutsuzmuş beni tekrar buldu dedi sen farklıydın lakin kalbimde bıtmıstı ve flörtun yanlış olduğunu insanların göründükleri gibi olmadığının dersim olduğunu anladığımı anlattım yinede çocuğu olduğu için ayrılmasına üzüldüm numaramı değiştirdim hesaplarımı kapattım ailem evlenmemde ısrar etmıyorlardı güzel alımlı bir kızdım talibim begenenım coktu ama bende erkeklerden korkuyordum bu begenmelerın nazarı kişiyi etkılıyormus çok sonra anladım
geçmişi atlatmam iyi kötü insanları tanıdıkça zaman geçtikçe kolaylaştı dînî tam anlamı ılen 30 yaşında öğrendim halada öğreniyorum diyebilirim öğrendikçe muslımanlıga dinimize hayran kaldım aslında çevremdekiler din diye kendi uydurdukları dinde yasıyorlarmıs şimdi bunu daha iyi anlıyorum
Müslüman olduğunu söyleyen bırı dinde gayret göstermiyor ama saygıda büyükler büyük ne derse yapıcaksın küçükler küçük ama gayret yok yerimizde sayıyoruz kuculuyoruz ve en acısı küçüklerede saygı yok yapıcı degıller nasıl muslımanız diye soruyorum bazen
Çoğu muslıman da çaba yok düzen yok sadece namaz kılma ılen ahıretlerının kurtulacağını sananlar o kdar çoğalmış ki insan olmayı unutmuşlar kul hakkını unutmuşlar şeytan unutturmus böyle olduğunu gördükçe Rabbımın bana öğrettiği dine Allah cc ya sığındım Rabbim dedim basir isminle basıretımızı aç genişlet bizi cahil kimselerden eyleme böyle devam ederken bazen ailem bana saldıyor idi bende ailem bana bunu yapıyor ise el ne yapmaz deyip evlilikten kaçıyordum eğer bana saldırmıyorlar ise birbirleri ılen kavga ediyorlardı kavgayı başlatan genelde annemdir nedenini ise çok sonra kapımızda domuz yağları bulduğumda öğrendim ve bir yılda 4 kez domuz yağı sildim kapıdan kim bilmiyordum meger cevremızdekı insanlar huzurumuz kaçınca evleniriz diye yapıyorlarmış bırde mal mülk davasına kendileri ılen uğraşsın mallar bizde kalsın bir tane değil yani
halbuki bu huzursuzluk evlilikten sogutuyordu abimde oncelerı evlenmıyordu yaşı 32 olmuştu sonra evradu Ezkar ılen hatim indirdiğim zamanlarda huzur gelmeye başladı perşembe günü gecesi Kehf Suresi okur yada dinlerdim öyle bir zaman abim yine eve bir kız getirdi artık evlenmek istiyordu kızın mezhebi farklı ıdı namaz kılmıyordu ogretmendı bizde öğretmenler saygılı kültürlü olur dedik çok sonra bin milyon pişman olduk
Tabi ilk zamanlar sevmiş getirmiş dedik kız şehir olarak uzakta idi kızı çok tanıyamadan abimi evlendirdik kızın yan yana iken yaptıgını anlatmım oda ayrı bir mesele kısır döngü şukıevlerı karşı dairede abim evlendikten sonra alıştığı yalnız yaşama olayını devam ettiriyor böylece mutlular
Gelin evimizde hiç birşey yapmaz yapsın diyede baskı kurmayız bunu özellikle yazdım biz kimseye onu yapacaksın bunu yapacaksın diyen bir aile değiliz ve abimde ona baskı kuramadığı halde normal şeylerde rağmen huysuz huzursuzdur misafir sevmez annesını babasını babannesını kötüler nere gıtse herkeste bi kusur bulur arkalarından kotulerdı işin garip yanı annesi ona kölesıymıs gibi davranırdı öyle alıstırmıs ki kız evlenince kalkıp kendisine dahi su alsa on hırsını bir şekilde çıkartıyor herkesın başa kakıyor ağız burun yapıyordu bende gıybetlerınden ve yalancı olduğundan insanları kullanmaya çalıştığından dolayı geline mesafe koydum çünkü bana evdeki yetiyordu başka biri ılen uğraşamam artık ben evlendiğimde hayalim mutlu huzurlu yalan olmayan bir aile idi böyle huzursuzluklar olmayacaktı
bir gün gelin yine huzursuzlugunu sinsice bize yansıttı lakin annemde gelini savunup ben kötüymüşum ben gecımsızmısım diye geline plan sinirinı benden çıkarttı kendımı korumak için çabalarken kollarım yara bere içinde kaldı ve aksam annem abime benim ona saldırdıgımı söylemiş bende halimi abime gösterince abim kafasını çevirip gulmeye kalktı banada annemde de hasarlar var deyip bana ayrı nasıhatler verip anneme ayrı nasihatler verdi çıktı gitti annem babamın yanında olmadığı bir an ben babamın yanına gittim babacım görüyorsun neler çekiyorum baba duası peygamber duasıdır dua et kurtulayım cekecek halim kalmadı bırken iki oldular dedim ( babam beynınden iki yıl önce kan pıhtısı attı evde yemesi içmesi gıyınmesı alısverıs temizlik bana aıttı hoş daha öncede bana aitti ya dışarı çıkarsam laf ederlerdı annem bir mazeret ıle bana saldırırdı yaptığı tek iş fayda vermeyen tavuklar onların yemeği babamdan daha önemli ben yemek yapamadığım zaman beni kotuler dışardan yemek söyler kendini aklamak için yok hastayım yok suyum buyum yok ben nankör evlatmısım diye babama beni habire kötüler ama dagınıklıga ve dedikoduya saldırmaya laf söylemeye ve film izlemeye gelince bir anda kuvvetlenır şikayetleri bıter böyle özel bir annede bende var bendekı raporsuz meğerse geçinebılmek için yaşam şekilleri böyleymiş ibrahim as oğluna böyle kadınlar için uyarmış eşini değiştir demiş degıstırmeyenler hep çekiyor anladım işin garip yani bunu gelınımızı görünce tanıyınca net anladım kadiri mutlak Allahü teâlânın takdiri kı benim gözümü açmak için ona benzer gelin gonderdı anne candır anne haktır cennet annelerin aydınlatır diye diye bizi çektirdiler de çektirdiler tamam öylede kadın fıtratını bilene lakin böyle kadınlar için bir hadisi şerif var bir gün mahalleli efendımz sav. Efendımzın yanına gelip bir kadından dert yanıyorlar gece gündüz namazlarını kılar ama huysuzlukları aşırılıkları kargasaları tüm mah.de Bilinir dedıklerınde efendımz sav o kadın için "namaz da kılsa oruçta tutsa kişileri rahatsız eden haklarına giren huzursuz huysuz kımseler cehennem ehlındedır" dedi bu hadisi şerifte o kadına şunu söyleyin duzelsın demiyor direk cehennem ehlinden olduğu bahsedılıyor lakin yinede benim umudum var hepimiz gunahkarız hakkım helal olsun yeterki ıslah olsunlar hidayeti bulsunlar Rabbim afv etsin yardımcımz olsun inşaAllah )
O hadiseden sonra babamda bana dua etti "gitmeni istemiyorum ama git kızım diye hadi olsun" dedi burkuk bir şekilde o duanın hürmetine o hafta bir hafta 4 Tâlib geldi birinin annesi dükkanlarımızda ne iş yaptığımızı sordu bende gönderdim diğeri karga tulumba habersiz 6 kişi geldiler gelenlerin 3 de benden küçüktü çocuğun fotografından o gürültüde ne anlıyacaksam neyse ben benden küçük namaz kılmayan oruç tutmayan bir eş istemiyordum bunu bilen annem dışarı çıkınca babama abime beni kötüleyen annem şimdi ise gelen talipleri geri çeviriyorum diye diliyle babama beni kotulemeye devam etti yok gelenleri begenmıyormusum nankormusum burdan gidecekmiş köye yerlesecekmıs inanın babamın ilaçlarını dahi almayı bilmiyor ilaçlara bakmasam takip etmesem ilaç içmeden babamın hayatı riske giriyor bunlara rağmen değer babam o anne ye o dile karşı çok anlayışlı Rabbim annemın şerrinden ve zalimlerin şerrinden onu korusun hal böyle iken evlenmek istediğimi duyan köyden birileri geldi talıbın ablası ogun benim mısavırperverlıgımı beğenmişler geldikleri gün beni istediler nedeni köyde kızlar iş yapmıyor imiş kız bulamıyorlarmıs 4 katlı ev fındıklıga ırgat bulamamışlar namazda kılmadılar o gün babam usulünce vermedı sonra babam yalnız kalınca orada yapamazsın kızım dedi ki haklıydı bende Allahım dedim bana gözümün aydınlığı olacak imanlı ihlaslı kufuvum olacak eş ve zurrıyetler ihsan eyle bana önder eyle amin deyıp furkan suresinin bu ayeti kerımesınj dua olarak etmeye başladım böyleyken müslümanlar için olan bir evlilik sitesine girdim çoğu kişi namaz kılmıyor benden küçük kişiler yada cok büyükler kafama uymayanlar arada yalancı sapıklar derken,
şu anki görüştüğüm kişi ılen karsılastım her akşam arıyordu anneme babama anlattım ki bilsinler başkalarını cagırmasınlar aileler bilmeden iş olmasın diye
Bu kişi kendisini anlattı ailesini anlattı annesinin hasta olduğunu söyledi üç kardeşini evlendırırken evin borçlarının kendi üstüne yıgıldıgını anlattı Allahın izni inayeti ılen bu zor zamanlarda çalıştığını Allahın yardımı ılen o sıralarda gelirinin iyi olduğunu ama 11 saat çalışmak zorunda olduğundan dolayı evlenemedıgını anlattı ve o anlatırken ben mutlu oluyordum onu dinlemek ıstasere etmek bana mutluluk veriyordu çünkü hadisi şerifleri çocukken gittiği kursta öğrenmiş unutmamıstı ankatırken mutlu idim şimdi işi bir süre beklemeye girmiş dönemselmıs o sırada oda siteye girmiş O sırada ailesine bir ev almış böylece artık onlar ayaklarının üstüne basıyorlarmıs birazda birikimi varmış hepsi babasındaymıs evlenince nerede durabılecegını nasıl davranacağını bilen biri olduğunu Allah için güçlü biri olduğunu anlattı sonra bu yalnızlık zarfında onunda mutsuz olduğunu artık evlenmeye hazır olduğunu anlattı işin en güzel yanı ıse ne boyu benden kısa idi nede benden yaş olarak ne çok büyük ne çok küçük idi hemde aynı dili konuşuyor idik yani duam kabul olmuştu kufuvunuzu denktı buluştuğumuzda zaman nasıl geçiyor anlamıyorduk bu buluşmaları ailem biliyordu ki 4 ayda karşılıklı üç kez kalabalık bir yerde buluştuk görüştüğümüz günden beri elhamdülillah namaz kılmaya başladı dedi ki namazda huzur buldum artık birdaha Rabbim bıraktırmasın diye ınsaAllah kaza namazlarımızı da Rabbim kılamayı nasip eder
Allah için çok mutluyduk bu süre zarfında ilk ailemle kendisi tanıştı ailem beğendi edepli ahlaklı yanına yakışıyor dedi
sonraki hafta abimle ben gittim (babam kalp hastası merdiven çıkamıyor ondan ) ve gıttıgmde oz annesinin öz annesini calıstırdıgını görünce şaşırdım ama saskınlıgım sadece bu değil annesi namaz kılmıyor imiş onu sadece bu oğlu zaptedıyor imiş bu hastalık sosyete hastalığı imiş Bu hastalar ne isterlerse olacak imiş istedikleri olmadıklarında saçma sapan hareketler yapıyorlarmış bir keresinde annesi öz annesine takmış sen bana neden gelmiyorsun demiş ve her geldiğinde kadının cep telefonunu alıp suya atıyormuş kırıyormus anneanesıne bu yüzden tam 13 kez telefon almışlar bırcok şey varda ben en basıtlerını yazdım bır ara hastane hastane dolasmıslar psikiyatr ve ilaçları 125.000 tlyı geçmiş öyle zor bir hastalıkmış neyse o gün çok normal gözüktü bana hatta tam tersi eli kolu tutuyordu dinç ve genç gösteriyordu hal böyle iken annesini çalışıyordu görüştüğüm kişi anneanem yardıma gelicek seni merak ediyor demişti halbuki her ise anneanesı bakıyordu içim almadı kalktım yardım edim dedim kadın bana tabakların yerini sordu ben ıs yaparken beni izliyordu hatta üstüne üstlük bu sure zarfında anne bana oturduğun ev sızın mi dıye sordu neyse o gün annesine ısınamadım olmadı yani hastadan çok her hal var ve görüştüğüm insan hep annesini savunuyordu
İlk zamanlar demişti ki yengelerıme abılerımın evine hiç gitmedim yengelerım çok kötü niyetliler feministler diyordu
ama annesi de çok normal değildi evde işi babası yapıyormuş sozlumun kız kardeşi evlenince yükü dahada çoğalmış ılaçlarını içmezse annesinin dengesiz hareketleri oluyormuş birde bu hastalar herşeyi kuruyorlarmıs yani planlıyorlarmıs kadın bir ara kız kardeşine bıçakla saldırmış ve çok güçlü oluyorlarmıs şaştım kaldım bunu aileme söylemedim annemler konuşmalarımızın bir kısmını duymuş dediler ki sen yapamazsın bende dedim ki ayrı yaşayacağız hiç değilse anlaşıyoruz namaz kılıyor yakısıyoruz dedik babamda ailesi çocuğun sırtından geçinmeye alışmış ilk günler kolay olur ama evlenince seni koruyamaz ise üzülürsün bende öyle biri değil dedim ailemi ikna ettim
Beni istemeye çocukla birlikte 7 kişi geldiler ama büyüklerin dordude konuşamamıs annesine konuşmayacaksın demiş ondan konusamamıs babası öyle biri imiş neyse kız kardeşi hamile idi ben 11 kişiye koştururken ne konuştular anlayamadım ama olmamış giderken o hasta olan annesi bana nispet yaparcasına abime ben seni çok sevdim oğlum dedi abime sarılıp bana yan yan gülerek baktı anneannesi elini zor opturdu sonra öğrendim ki babam kirada yaşamaya razı olmamış ki bende kirada yaşamaya alısık değilim bunda babama hak veriyorum kirada bin tl odeyecegımıze eve ödemeniz daha mantıklı dedi çocuklarınızı huzurla buyutursunuz malum ikinızın yasıda olgun hem annesı rahatsız hem sorunlu böylesi daha uygun olmazsa olmasın kızım dedi üç gün sonra sözlüm beni aradı ev bakacağına bizim kufuv oldugumuza beraber mutlu olacagımıza inandığını söyledi
Bu arada evlenmeden önce bizim gelınımızın evi yoktu abime ev olacak diye söylemiş bu evin ıc dizaynı mutfağın genişletilmesine 40000 tl masraf yaptılar şimdi ise inkar ediyorlar yok o para sansmıs yok öyle birşey gelin dememiş onu bırakın istanbulda kirada yaşamak çok zor diyen gelindi şimdi ful inkar nedir bu yalancılardan çektiğim onlara sorsan benden cekıyorlardır Allahıma Şekur yalan söylemedim neyse annem babam emekli olduğu halde geçim zorken birde ailesine ev almıs kendisi
biz soğan ekmek yeriz eyvallah ama herşey gören çocuklar bu devirde evde olmamız daha iyi değilmi öyle devirdeyiz ki burda peygamber efendımz sav in bir sözü aklıma geliyor Ahir zaman da zenginlik saadettır bu sözü şimdi daha iyi anlıyorum onu bırakın birde trajı komik sorular var çocuğun annesı misafirliğe gittiğimde bana ev soruyor babası susuyor karısını calıstırmayan kardeşi bana çalışıyor musun diye soruyor babasının dediği tek kelime ben oğluma güveniyorum diyor sonra evlılıgımıze yardım etmiyorlar ve ben saygı gosterecekmısım napim sırtımda mi tasıyayım neymiş bu erkeklerin saygı dıye kölelik aşkı..
sorunlar böyle iken görüştüğüm insan birgün dedi ki uygun fiyatta ev alırım tamam ama ben aileme gelmek istedikleri zaman gelmeyin diyemem benden başka kimseleri yok onların dedi bende dedim ki tamam benim ailemde gelsin o zaman annem hizmet etsin olur mu dedim konu o zaman kapandı sonra bize ortak iş yaptığı dayısı ılen geldi herşeyi anlattı bunu ailesi bilmiyormuş böyle olunca herşeyi bılmelerıne gerek yok dedi haftalardır işine yakın ev bakarken bende dinde kaynanaya bakma zorunluluğu varmı diye araştırdım
Ve gördüm ki kaynanaya Kayın pedere bakma zorunluluğu YOK
Dinimiz ana hakkı diyor baba hakkını üçüncüde diyor çünkü annede süt hakkı ve doğurma hakkı var lakin kaynanada böyle haklar yok kendilerine Allah cc akıl vermiş imkan vermiş ne akıllarını kullanıp birikim yapmışlar nede çocuklarını doğru düzgün bakmışlar ama lafa gelince ben dört çocuk büyüttüm diyebiliyor kadın ne enteresan
şimdi kendimi koyuyorum onun sozlumun yerine ve kendimi enayi gibi görüyorum annesi çalışmamış babası çalışmış para tutmamış haklarını savunmamıs kardeşleri yuva kurup evlenirken tüm sorumlulukları borçlar ılen birlikte kendisi (sozlum) almış yaşı olmuş 35 ve evlilik ancak düşünebiliyor oda annesine babasına hizmet edecek bir eş ki ben o muameleyi görmese idim inanın bir çay koymaya gocunmazdım şu an bakıyorum kendime
Benim annem çalıştı evde yemek yoktu yemek yapmayı kendi kendime öğrendim o zaman net yoktu okul fakülteyi tam okuyamadım çünkü babam okumamı istemedi dua oldu çalışarak gidip para biriktirdiğim okulum yarım kaldı çünkü sınav zamanları hastalanıyordm ama benden notları alanlar geçiyordu sonra genel hep hastalık aile ılen uğraştım bu,hastalıkların diğer sebebi dost görünen dusmanlarmıs meğer yüzümüze gülüp arkadan kuyu kızıyorlarmış kı tam toparladım anlasabıldıgım birini buldum sandım oda annecı çıktı üstelik her işini yaptırtan söz dinlemeyen asi bir anne bir bu ogulcugunun sözünü dinliyormuş güya
Hergün 34 yaşında birı her akşam sapur supur öpülür mu biz konuşurken gelip sapur supur öpüp opecegım işte yapıyor ve sözlüm bunu umursamıyor sen tskıntılısın diyor bana
Ben yaşımdan dolayı takıntılıyım evet lakin annecı değilim babacı değilim yalancı değilim kendi gelinleri 23 yaşında bayramda çay koymamış ben koyacakmısım gelin niye çay koymamış anlıyorum iyi yapmış ellem etmiş yuvasını kurmuş bende doğrucu olacam diye yuva kuramıyorum varsın olmasın yeter artık
Zarzor bir hayatın ardından Allahın izni ilen dededen kalan miras ılen hem annemin hem abimin hem babamın hem benim daıremıze Allahın izni ilen kavuştuk elhamdülillah israf etmedıgımızden Allah cc gani gani veriyor ama biz mutsuzsuz çünkü yarım kalmamız için ellerinden geleni yapıyorlar her önlerine geleni evlerine alıyorlar ceremesini çekmekten bıktım cehennem boşa yaratılmadı
lakin mutlu olamayacak isem varsın evlenmım bıktım yoruldum artık
Efendımz sav evlenenlere Allah,cc yardım eder diyor hakikatten öyle, bir suyunu alamayan kız çocuk doğurdu çocuğuna anası bakıyor ben dogrucu olacam diye mutlu huzurlu yuvaya hasret gidiyorum ne güzel sırıtıyordur dünyalıklar Allaha havaleler
Misafirlikte bitmiş durumda akrabalar komşular yıllardır hep bize gelirlerdi derdim ki anneme annecim Misafirlik karşılıklı olur birde biz gidelim yok gitmiyor sonra o hizmet ettiğim can ciğer sandığım dayı kızlarından birinin bir gün ısrarına dayanamayarak yalnız misafirliğe gittim kurban bayramı idi ona iki gün tatil ıdı o gün yalı kazığı gibi oturup konuşup durdu güya fakir idiler havası güzel imkanı güzel yerde oturuyorlar kocası çalışıyor sigaraları ağızlarından düşmüyor 4 çocuk hepsini calıstırıyor lar lakin fakirler neyse akraba ya içim acıdı erzaklarını o gün ben annemin kartı ılen annemden habersiz aldım (ama eve gidince anneme söyledim) o gün odada duydum ki dayı kızı şunu niye aldırmadın diye kızına tepkili şekilde diyordu sonra baktım yemek yapmıyor akşama kalıcam eve kocası gelicek çocuklar gelicek bari dedim mutfağa gırım alışmışım anamın kosturtmasından Salak kız ne giriyorsun keşke girmez olaydım ne gördüm biliyor musunuz kurbandan et verilmiş ve bozulmuş bunu görünce şok yaşadım bir nimeti dolaba dahi koyamamıs annem pazardan çok alrdı kızardım curumesın yazık günah diye fakırken bulamazdık bir keresinde bize gelen etten vücudumuz alışık değil diye zehırlenmjstık unutmadım o günleri lakin fakiriz diyenler kilosu 60 tl olan eti korkutuyor vay be yinede akrabam dedim annem hep öyle der sonra birdaha gitmedim hep arıyor neden gelmiyorsun çok özledim nasılsın yahu kendi evimde çalışıyorum senin evinde çalışıyorum üstüne para verıyorum niye gelim diyemiyorum birde evlilik meselesini açıyorlar olmaz olmaz kişileri tavsiye ediyorlar ben hint kumaşı degılımde imanlı ihlaslı huzurlu yaşayamayacak isem niye evlenım diyorum anlamıyorlar bir başka akrabamıza başka zaman gittim ordada hizmeti ben yaptım birgün bana uzaktan akraba teyzem dedi ki kızım bunları alıştırma o zaman anlamıştım şimdi anlıyorum
birgün evimize köyden kız kardeşlerinden biri geldi 4 çocuk burda kendi 4 çocuğu kendileri bizim aile evde olduk 16 kişi evde yere yatak serip yarım yamalak yattık soğukta karlı hava 15 tatıl diye güya can ciğer halalarına geldiler babaları halalarının haklarını 19 yıldır yer 3 katlı daire yapmışlar lakın bız o kdar kalabalık gitmedik kj gıttıgmdede hizmet ettim amelelik ettim paramı vermediler gecıtırkler çocuktum çalışarak aldığım pantolonum amelelıkte yıprandı hala unutmam
Neyse o kdar kişiye zar zor pilav yaptım mıhlama yaptım doymadılar birde yok mıhlamayı yağda kavuruyorlarmıs da Allah razı olsun dıyeceklerıne akıl veriyorlar doymadılar babam 100 tl lik lahmacun yaptırdı gittiler iki hafta arkalarını toparlayamadım üst kattan koca yatakları tekrar üst kata tek başıma götürdüm aygazı silerken ıslak bırakmışlar bir gecede paslanmış yıllardır kullandığım aygazı iki yıl paslı kullanmak zorunda kaldım gitmeden otururken tüm koltuk altlarını actırdılar neymiş neler saklıyormusuz bakacaklarmıs birde espiri ılen soylemesınler mi sonra evde kondisyon bisikletı vardı tekerlerını çocukları kırdı sonra börek yaparken yıllardır kullandığım mutfak robotunu kırdılar ev değil sanki tımarhaneye döndük iki günde diğer büyü çocuğu sinemadan çıkmaz bize gelince bir mılyoncudan olan yapışkanlı kağıtları bile almaya kalktılar yok artık dedim mısafırlık yok insanlık bitmiş dediğimde daha kötüsü ılen karsılastım
Nasıl mı Bu geçtiğimiz yaz yatağımda domuz yagı sürülmüş halde buldum annem terdır o kızım dedi ama kime gösterdi isem bunu yapan ve vesile olanlar insan değil dedi hoca felak nas Ayetel Kürsî ılen sirkeli su ılen sıl dedi silerken okurken böğrüm sıkıştı okurken çok zorlandım ki hakikatten öyle böyle geceleri terleyerek kalkıyordum nefes almakta zorlanıyordum annemin saldırıları silmeden once daha da artmıstı sildiğim gün sudan sebepten bana saldırdı kendımı savunmazsam daha beter saldırıyor hatta beddua edıyordu namaz kılarken her yerim ağrıyordu ve ben mutsuzluğun ortasında mutluluk içn savaşırken bunları çekerken aldığımız gelin bir çayı bırakın su dahi kendıne goturmezken annem evine 2,5 yılda beş kez dahi gıtmezken sozlum bana ahlak dersi veriyor bunları sözlüme anlattığım halde çocuklarıma bakmak istediğimi söylediğim halde gelmişim 32 yaşına birde anasınq babasına bakacam ve ben sağlıklı çocukla ywtıstırecegım öyle mi çocukluğumdan beri hep hizmet hep hizmet yeter ya hayvanlar gibi yiyip içip boş konuşanlardan doymayanlardan bıktım hiç mi dusunmezsınız insanlar halife olarak yaratılmış amacımız insanları yedirmek mi ne diyor Allah cc yiyeceğiniz e ıcecegınıze kefilim yani rızkınızı biz veriyoruz diyor ama ımanınıza kefil değilim diyor bizimkiler hala doymak bilmiyor bazen ad kavmi olduk gibi hissediyorum onları aşırılıkları ve bu doymak bilmez dünya hırsları helak olacaklarına neden olmuş Allah yardım et
birtane fakir olduğunu iddia eden kıracımız vardı kirasını zamanında odemezlerdı çıktılar gittikleri yerden tekrar geri gelmeye kalktılar kabul etmedik sonra bir zarf geldi onlar adına 10 bin tl kart limitli kredi kartı ekstresi imiş görünce şok oldum benim şu an kı kartım 250 tl limitli onuda mecburen aldım evleneceğim ve yapılan işlemler hep sanal, bu kişiler hangi ırk demeyeceğim benim için bir kavram var müslüman yada kafir müslüman insan kalabiliyor isek ne mutlu bize aılemınde hataları yok mu var hepimiz günahkâr kullarız benim hatam yok mu var kimse dört dörtlük değil lakin bu asırılıklar benımı buluyorlar yeter artık
En çok olan carsafların hocaların hacıların olduğu bir semtteyım kapımda yağlar komşuluk yok bana soruyorlar zekatını verıyor musun soran kişi babası kardeşi hergün bir paket sigara bitiyor ve fakiriz diye yakınıyorlar namaz yok çalışmak yok şaka gibi bir yer geçen karsıy gittim konusabıldım iletişimi görünce Şekur ettim burda insan sandıklarıma nasıl davranacagımı şaşırdım
Şunu anlamıyorum bu çıkarcı huysuz insanlara hep yardım eden biri oluyor hep ama, kadınlara hizmet eden anne, annelere hizmet eden kız onlar yoksa eş, çocuk , kendileri çocuklarının yuvalarını kurmak için cabalamıyorlar bize saygı göstermiyorlar ama biz saygı göstereceğiz hayır bu saygı değil kendi yuvamj kurmak istiyorum dediğimızde sen feministsın senin babanın isteklerini yapacak bir baba bul oluyor benim babam gereken herşeyi yaptı yapıyor ki evlenince evde babam yaşamayacak annen için ev almışsın kardeşlerin kendi hayatını kurmuş ama kendin için saygı denen faktörü işkence haline getirip karına sahip çıkamıyorsun ki babanın etkisiz hakkını savunmayan biri opmasından yakınıyorsun yarında böyle çocuğuna sahip çıkabilir misin
bir ben miyim enayi kız kardeşi evlenmiş çocuklarının pesine koşuyor kocası 4 bin tl alıyor ve hayatlarını yaşıyorlar ama mutlu degıller biz kendimizden genclıgımızden yeterince kısmıs kısıtlamısız bir bırakın bizi ya hayat kuralım elinizi taşın altına koymayıpta koyuyormus gibi gozukenler goruntunuzu dahi yasayamıyorsunuz Allah size hidayet versin benden bukadar ben köle değilim iki üç hadisi şerif ezberleyıpte işime geleni yapmıyorum yada bir günde kuranı aziz müşanı müşanı öğrenmeye çalışıp kuru kuru okumuyorum elhamdülillah Allah cc un bana verdiği öğrettiği ılmı bedeni imanı aklı Allah için kullanıyorum ne ogrendı ısem o Allah,cc un öğrendiği ılen amel ediyorum elhamdülillah
Her günüme Şekur ediyorum sizde Şekur edınde benı kullanmaya çalışmaktan kurtulun
bir kere çok Şekurkı muslımanlıgı tattık çok Şekur kafir değiliz çok Şekur elimiz ayağımız tutuyor elhamdülillah kendi sokugumuzu diyebiliyoruz ondan bundan medet ummuyorum sadece azze ve celle şanuhu olan Allah cc dan umuyorum ki O ne güzel vekildir O ona sözünde vaadınde duranlara ne güzel muamele edendir o kerimdir o Hakimdir Onun dininin üstüne din olmaz
Ama o anlamayanlar varya Din üzerinde iken Allah cc itaat etmeyin! Ama bizden itaat bekleyin! hadi canım boşa cehennem yaratılmamıs huysuz zalimler .....
Oh be çok Şekur <3 Allah cc böyle zalimlerin olacağını biliyor ki sevdiği kulların rahatlaması için yazmayı vermiş yok yani hz mehdi as gelene kadar kapım duygu somurulerıne rollere cıkarcılara kapalı bu kdar :)
Kafanızı sısırdım Allah için hakkınızı helal edin selam dua ılen Allahım sabanı şerifi hayrla tamamlatıp bizi Ramazanı şerife ulaştırsın inşaAllah amin....
Allahım razı olsun eyvallah peki ne bu yanlışlar yazarsanız çok sevinirim yani görmediğim ne var diye burda paylastım açık konuşmanız beni sevindirirÜşenmedim okudum. Haklısın ama yanlış yaptığın bir şeyler var. Umarım farkına varırsın. Hayatın ilen mutluluklar.
Allahım razı olsun eyvallah peki ne bu yanlışlar yazarsanız çok sevinirim yani görmediğim ne var diye burda paylastım açık konuşmanız beni sevindirir
yok silme o da yasak..
Hımm nyok silme o da yasak..
AnladımEn önemlisi yanlış şeyler okuyorsun. Patates bir tanesini sana göstermiş. Yasak olmasa yazardım bişeyler. Öncelikli duan doğruyu bulmak olsun. Koca gerisinden gelir.
Haha. . Bıl mukabil inşa Allah Amiiiiiiiinnn ümmeti muslı alemıynAllah seninle evlenene yardım etsin yorumum bu sadce
Tamam canım önemli değilAllah+ için yazdın ya samimiyetin için teşekkür ederim.kocasına itaat etmeyene itaat edilmez den sonrasını okumadım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?