Hazır pandispanyalı o kadar güzel olmuyor kız. Yap bir delilik ve kekini de bence kendin yap
belki 20 den fazla yaş pasta yapmışımdır
Bak fırın tepsisine kek hamuru yapıp, onu rulo pasta gibi yapmak da güzel oluyor. Şu şekilde. Hamuru aynı yapıp, kremasını ve içindeki meyvesini falan kendine göre değiştirebilirsin
Ya da , hem değişik olsun hem güzel olsun dersen, parfe yap
Ben bir kere öyle de yapmıştım bak o da yaz doğum günlerine serin serin güzel olur. Sadece tariftekiler gibi ortası delikli kek kalıplarına yapma. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbına yap. Rahat çıkması için kalıbın içine streç film kaplamayı unutma
ben yaparken 2 paket krem santi, aldığı kadar bebe büskivisi ya da petibör bisküvi, minik minik doğranmış çilek, muz, donmuş frambuaz ne varsa evde, damla çikolata, bir küçük paket kırılmış fındık, yoksa ceviz (ama fındık çok yakışıyor) katıyorum. Çok güzel ve çok kolay. Doğum gününe yaptığımda vaktim varsa birkaç gün önceden yapıp kenara atıyorum. Doğum gününün olduğu gün yaptığım çikolata sosunu(ılıdıktan sonra) kalıptan çıkarttığım parfenin üstüne komple döküyorum. Biraz daha dolapta bekletiyorum. Sunuma yakın da, üstünü meyvelerle süsleyip, mumunu, notunu yazıp kaldırıyorum… çok uzun uzun yazdım ama inan hazırlaması 5 dk
süslemesi alsa alsa vaktini alır. Onda da en fazla ortasına biraz meyve koyar bırakırsın. Etrafına toz antep fıstığı serpersin. Mumu, notu talan mis gibi olur
yaz doğum günlerine bence en güzeli parfe
İnternetten örnek resimler de atayım sana
Eki Görüntüle 3460358 Eki Görüntüle 3460359 Eki Görüntüle 3460360