KiZlar yardımınıza ihtiyacım varrr

lovesdivine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
137
0
26
Antalya
İll defa dogum kontrol hapı kullanmaya başladım 8 aylık Evliyim adetin ilk gunü başlamamı söylediler bende aynen öyle başladım ama aldığım gun birlikte oldum regl dobnemim de yani 1 hafta oldu ilaca baslayali bugün kahverengi akıntım gelmiS gebelikmidir yolsa başla bir sorunmu vardır gebeliğe hic hazır değilim ama

pek anlayamadım ben ama yazdığını adetinin ilk günü ilaç aldın o gün adetliyken eşinle beraber oldun doğrumu anladım. adetten bir hafta sonra kahverengi akıntın oldu hamilemiyim diyorsun.

Evet ilacı aldığım ilk gün birlikte oldum kahverengi akıntı oluncada hamilelik olur dediler fazlasıyla saçma ama hamilelik olmasa bile hap kullaniminda normalmi gelmesi bide hamile kalmakdan korkuyorum hap daha temkinli olur dediler

Adetliyken hamile kalabileceğini hiç düşünmüyorum. adetten 14 gün sonra yumurtlama tarihin oluyor 28günde bir adet görüyorsan o tarihlerde hamile kalma olasılığın daha yükseliyor yani bir hafta sonra falan yumurtlaman gerekiyor hamile olamazsın bence .
Bence o başka birşey bir de birşey söyleyeyim hapı kullanmaya başladığın ilk ay eşinin korunması gerekiyor demişti bana ebe yani hap ilk ay hap korumuyor dikkatli ol

Kız nasıl korkuttun beni varya :) aramadigim kimse kalmadı :) kimse öyle birsey demedi ama bi daha korunmadan olmaz herhalde bu korkuyla :)))

Yaa:)) ben ebenin yalancısıyım ama napim bak şu sitedede evlenecek arkadaşlar 1 ay önceden başlamalı daha güvenli olması için diyor aslında ilk ay koruyormuş

Doum Kontrol Haplar Nasl Kullanlr,Gebelik Korunma Yollar,Hamilelik stememe Doum Kontrol Hap Nasl Kullanlr

buda forumdan alıntı bir arkadaş yazmış

Alıntı neslican18 kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
Güzel soru yeni evlenecekler hangi zaman aralığında başlamalı.Bide benim migren ağrılarım var.doğum kontrol hapı bu ağrıları arttırır mı acaba?Büyük ihtimalle arttırır ama yine de sorayım

Evlenecek olan arkadaşlar.Hapa evlenmeden 1 ay öncesi başlamanız yeterli olacaktır.Aslında haplar içilmeye başladığı ilk günden korumaya başlar deniliyor ama siz yinede 1nci kutu bittikten sonra 2.ci kutuda kendinizi daha güvenli ve rahat hissedersiniz

Migreni tetikleme konusunda bi bilgim yok.Doktorunuza sorun derim.

Yan etkilerine gelince : göğüsde şişkinlik,bulantı olağan durumlardır.Bende yan etkileri 2nci kutudan sonra tamamen geçti.Ayrıca iştah açıyor diye kendinizi psikolojik olarak şartlandırmayın.Unutmayın yemezseniz kilo almazsınız.

Bu arada doktorlar bir kaç test yaptıktan sonra sizin için en uygun doğum kontrol hapını yazıyor.O yüzden mutlaka kullanmadan önce doktora gidin derim ben.Böylece aklınızda olan diğer sorularıda rahatlıkla sorabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…