kızlar yardıma ihtiyacım varrrrrrr

S

sekreter18282

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi sekreter18282
ya en başından beri bebegimle ilgili cektigim sorunları biliyorsunuz bunlardan biri de kızımın hala ne yemek konusunda nede uyku konusunda bi düzeni yok bi gün akşam 9 da uyuyor bi gün akşam da 12 de gündüz uykularıda öyle o yüzden hiç bi işimi yapamıyorum ki yaptırmıyo da sürekli bi mızmızlık içinde bi yemek yaparken bile geliyo bacagıma bi sarılıyo tamam bırakmıyo kendi kendine biraz da olsa oyuncakları ile oynamıyo sürekli beni istiyo.işlerimi o uyuyunca yapayım desem yarım saat zar zor uyuyo akşam yemek vakti olunca uyumak istiyo bi saat uyuyo bu sefer gece uyumuyo bir kac sefer yordum onu gündüz yorulurda belki daha rahat uyur diye ama nafile
bu konuda önerebiliceginiz şeyler var mı bana yada sizin bebişlerinizin nasıl bi düzen içinde uyku saatleri nasıl kacta yatıyolar kacta kalkıyorlar bana bu konu da yardımcı olur musunuz lütfen
teşekkürlera.s.a.s.

canım geceleri acıkıyor olabilir
seni özlüyor olabilir gerçi hep yanındasın ama bu dönemde ayrılık kaygısını her zamankinden daha çok yaşarlamış belki de onunla alakalı bişeydir
hepimiz evde yapışık ikizler gibi dolaşıyoruz o konuda endişe etme

ya o zaman nasıl işlerinizi yapıyonuz ben gün boyu kafayı yiyorum
uyku düzenleri nasıl özellikle gündüz belli saatleri var mı mesela

aynısından bi tanede bende var canım.çok iyi anlıyorum durumunu.o yüzden kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi hesabı hiç bir şey öneremiyorum maalesef :S

Ben işe başladıktan sonra hayatımız düzene girdi..Sabah erken kalkıyor, anneanneye gidiyoruz. Öğlen de gidip emziriyorum. Akşam da 7 gibi eve gidiyoruz. Önceden gündüz uykusu, yemek saati filan çok karmaşıktı..Sabah erken kalkmak önemli herhalde..Uzun tatillerde bizim de düzen değişiyor, sabah uykusu ya da öğlen uykusu güme gidiyor, o zaman da mızmızlık başlıyor..

Biz de sabah 7,30 gibi kalkıyoruz, 8,30-9 gibi anneannede oluyoruz, 9-9,30 arası kahvaltı, 10-10,30 gibi uyku (45 dk-1 saat), öğlen 13,00 gibi öğlen yemeği, 14,30-15,00 gibi öğlen uykusu (1 saat kadar), ben de 18,00 gibi alıyorum, 19,00 gibi evde oluyoruz..Akşam yemeği yiyip 20,30 gibi yatak odasına gidiyoruz, orda biraz emip biraz oynaşıyoruz, uyuyunca odasına götürüyorum, 22 gibi de yatmış oluyor.. Gece de emmek için birkaç kere uyanıyor.

canım genellikle bir düzenimiz var olağanüstü bişey olmazsa pek değişmez mesela sabah 08.00-08.30 gibi kalkar 10.00-11.00 arası tekrar yatar yattığı saatte göre iki yada üç saat uyur sonra öğleden sonra 16.00-17.00 arası yatar bir saat falan o zaman uyur sonra akşam yatar artık genellikle 21.30-22.30 arası yatar gece de ekstra bişey olmazsa sabaha karşı 03.00-06.00 arası bir kere uyanır sütünü içer yatar o kadar
farkedersen hep şu saatler arası falan dedim çünkü hergün aynı olmuyor bazı günler akşamüzeri uyumuyor mesela yada gece 23.00-23.30a kadar oturuyor duruma göre değişebiliyor yada gece daha fazla uyanabiliyor ama bu düzen belli bir aydan sonra kendiğilnden oluştu bozmamaya gayret edince de iyi oldu
ama birazcıkta çocukla çocuğun kişiliği ile alakalı bişey sanırım bazı çocuklar naparsan yap düzenli uyumazlar uyumak istemezler olabiliyor zaman zaman mesela Saphira anlatmış Duru Okyanus'ta öyle, benimki doğduğu zamandan beri uyumayı ve yemeyi seven bir çocukAllah var ben bu konularda öyle çok büyük sıkıntılar yaşamadım 1-2 aylıkken bile gece yatıp sabaha kadar uyanmadığı olurdu ama doğduğu andan itibaren gece gündüz farkıı hep hissettirdim hala daha öyledir mesela gündüz uurken de sessiz oluruz ama yine de evin içinde hafiften sesler olabiliyor ama akşam mesela 22.30dan sonra yattığımız odanın ışığını söndürürdüm sadece gece lambası olurdu 10-15günlükken bile ve sabaha kadar uyanmalarında hiç ışık yakmadım gece lambasıyla idare ettim emzirirken falan bir de konuşmam gerekirse gece onunla hep fısıltıyla konuştum ama gündüz normal sesle şimdi hala daha gece yanlışlıkla babası falan yanında normal sesle konuşursa gece uyanınca yani tuhafına gidiyor hemen şaşkın şaşkın bakıyor oda konuşmaya başlıyor hatta biraz yüz versen oynayacak bile seninle ama ben hp fısıltıyla konuşuyorum tmm oğlum şimdi hazır falan hadi yat annecim falan diyorum gözünü bile yarım yamalak açıyor sütünü içip tekrar yatıyor
geçen sene yeni yılı bizim evde kutladık mesela oğlum küçükdiye daha iki aya yaklaşmıştı annemler falan geldi o zamanlar sobalı odada yatalım diye hepimiz oturma odasında yatıyorduk ee tabi annemler saat 00.00a kadar oturdular doğal olarak Eymen'in ukusu geldi ama uyuyamıyor onlar yeni yıla girdikten sonra hemen gittiler ışığı söndürdüm hemen uyudu bekliyor yani artık saat geç oldu ışık sönsün yatalım diyekaydirigubbakcemile3

paçaya yapışma mevzuuna gelince bende hiç bir iş ypamıyorum ananesine de aynı şeyi yapıyormuş gündüz artık napıyorsa o uyurken yapmaya çalışıyor ve evde sürekli bir yardımcı daha oluyor mesela öğleden sonra babamda geliyor Eymen dedesiyle oynarken annem işleri yapabiliyor yada ben evdeyken bişey yapmama izin vermiyor babası falan oyalamaya çalışıyor tabi bazen kar etmiyor ille de beni istiyor bazı basit işleri onu kucağıma alıp yapıyorum artık

biraz daha sabret canım eminim daha da düzene girecekler her konuda daha hala bebek onlar sonuçta

canım senden farklı değilim .. uyku düzeni yok gece 12 de uyutursam bende uyuyorum ..
gece 11 gibi uyursa başarılı sayıyorum kendimi hiç değilse eşimle bir saat yan yana oturuyoruz..
iş yapmak gibi lüksüm yok zaten .. acele yemek yapabilirsem mutluyum ..pratik olabilirisem ..
geçecek diye düşünüyorum .. bir dönem gibi bakıyorum .. beraber vakit geçiriyorum diye düşünüyorum ..
gaz sancıalrında kucağımda taşırkende öyle düşündüm geçtiii.. sabırrr

ewt kesinlikle sabır ya........
benim tek sevindigim nokta sabahları gec kalkması saat 10.30 da falan kalkıyo en azından dinlenebiliyorum
ama şu eziyetleri birazcıcık azalsa hayır yap dedigini de yapıyolar yapma dedigini de yapıyolar bende yap diyorum herşeye

cnm benimkide aynı uyku düzeni hiç yok.vede hep peşimde hiç ayrılmıyo tuvalete bile beraber giriyoruz sabredicez yapıcak bişey yok

X